Įkraunama...
Įkraunama...

Artroskopinė kelio menisko operacija

Gal kas zinote kokia suma (neoficialiai) paprastai atsilyginama profesionaliam chirurgui uz menisko operacija Vilniaus greitosios pagalbos universitetineje ligonineje? Galite parasyti i AŽ, jei forume nenorite skelbti smile.gif.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo rihanna9: 09 rugpjūčio 2013 - 14:37
Svarstau ar man darytis menisko operaciją ar ne... g.gif Man Medea padarė magnetinio rezonanso tomografijos tyrimą. Jame parašyta: "Medialinio menisko užpakalinio rago ir kūno platus kombinuotas plyšimas, menisko kapsulinė separacija, skystis apie meniską". Išvada: "Medialinio menisko kombinuotas plyšimas". Anksčiau po didesnių krūvių būdavo, kad pora dienų paeiti negalėdavau. Dabar kai nedarau su koja staigių bei šoninių judesių (nebėgioju, koją statau tiesiai ir pan.), tai man neskauda, būna tik kartais gulint arba koją ant kojos užkėlus sudiegia. Vilniaus greitosios pagalbos traumatologas, pažiūrėjęs išvadas ir nuotraukas, manęs paklausė ar operuosiuosi. Sakau nežinau ar reikia, o jis klausia ar trukdo. Sakau kai kojos nesaugau, tai skauda, o šiaip vaikštau normaliai. Žodžiu nesupratau, būtina man ta operacija ar ne... doh.gif. Kiek suprantu meniskas pats savaime nesugyja, tačiau kiek skaičiau, rekomenduojama opertuotis tada, kai trukdo. Kita vertus ar galima tikėti magnetinio rezonano tyrimo išvadomis (ar tikrai ten gerai viską mato) ir ar nebus paskui dar blogiau po operacinio įsikišimo?
Atsakyti
Sveikos
man atsirado pakinklio cista bet jos neskauda.Ar buvo kuriai kad issivaiksciojo jei taip per kiek laiko?
Atsakyti
Sveiki, noriu pasidalinti savo patirtim, pries 3 d. Lazdynu lygon. gyd. Sakalinis pataiso mano keliuka (PKR plysimas + menisko sujungimas), praejo jau 3 dienas ir as visiskai dziaugiosiu rezultatu: kelias beveik neskauda, liko tik 3 mazos skilutes, man atrodo kad gana greitai atsistatau. Jeigu turesit klausimu rasikit AZ, mielai atsakisiu 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(madagaskaras @ 2014 08 09, 01:31)
Sveikos
man atsirado pakinklio cista bet jos neskauda.Ar buvo kuriai kad issivaiksciojo jei taip per kiek laiko?

man buvo cista (operavo tik plysusi meniska), bet po to nebedare tyrimu. O jums dare?
Atsakyti
Sveikos, merginos 4u.gif Man labai svarbu zinoti, kiek laiko po menisko operacijos bunama nedarbingu? Suprantu, kad kiekvienas atvejis labai individualus, bet bent preliminariai... Kazin, ar imanoma po poros savaiciu grizti i darba? unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(Siurpuliukas @ 2015 11 24, 14:00)
Sveikos, merginos  4u.gif  Man labai svarbu zinoti, kiek laiko po menisko operacijos bunama nedarbingu? Suprantu, kad kiekvienas atvejis labai individualus, bet bent preliminariai... Kazin, ar imanoma po poros savaiciu grizti i darba? unsure.gif

Laba. Po poros savaiciu tikrai ne, nes po operacijos praejus 10 dienu mazdaug tik siuliukus istraukia ir dar laukia mankstos, nevisai tiesiai dar issitiesia koja. Bent jau man taip. Minimaliai manau reiktu menesio laiko gijimui, poto jau ziureti kaip ir kas. ax.gif
Atsakyti
Galiu ir as papasakoti savo menisku istorija. Pirma operacija turejau 2015.01, o po menesio 2016.01 operuosiu ir antra meniska. Taip jau nutiko, kad abu mano meniskai niekam tike. Nesu sportininke, netutejau traumu, taciau vaikysteje ir visa paauglyste sirgau Osgudo – Šliaterio liga, mokykloje niekada nedariau fizinio, buvau atleista, o paauglysteje uzsiiminejau zirgu sportu (didziule apkrova kojoms) ir viskas kartu tikriausiai susidejo... Kai suejo virs 30 metu vis dazniau paskaudedavo keli, ilga laika nekreipiau demesio kol kelis pradejo strigineti, atsisedus turkiskai ar pasikisus koja po savim, sunku budavo istiesti, tiesiant atsirado astrus skausmas. MRT parode parameniskine cista, menisko plysima, skysti sanary. Operuotis pasirinkau North Way klinika ir gyd. Sakalini. Labai nepergyvenau, nes gydytojas tikino, kad po 3 savaiciu jau ir pamirsus busiu apie operacija...deja...
Operacijai buvo paskirta tik vietine nejautra, kai "atjungiama" koja. Atejo vyresnio amziaus (apie 50m) anesteziologe, vardo ir pavardes deja nepamenu, bet zinau, kad rusiski buvo ir kalbejo su akcentu. Pasake, kad koja "atjungs" mazdaug 6 valandom, tada viskas ir prasidejo...Operacijos metu ziurejau i tv ir maciau visa eiga, kalbejau su sesute, staiga pajutau kaip rakineja keli man, man neskaudejo visai, bet as pajutau kaip krapsto, toks nemalonus jausmas...ir pasakiau apie tai: sakau man neskauda bet as jauciu, kaip kazka darot...tik spejau pamatyti svirksta su baltais vaistukais ir atsijungiau, pilna narkoze...atsibudau palatoje, ta pacia sekunde pradejo pykinti, sesute vos spejo bliuda atnesti, o kadangi skrandis tuscias tai tiesiog tampe..ir taip kokia valanda as tai uzmigdavau tai nubusdavau nuo skrandzio spazmu, tuo metu po operacijos buvo atejes chirurgas, kazka sake, bet as nieko nesuvokiau, nieko negirdejau, tik kaip per miegus jo vaizda prisimenu ir tiek...labai smarkiai veike narkoze. Kai po poros valandu jau viska aiskiai suvokiau nebebuvo nei chirurgo nei anesteziologes taigi apie operacija taip nieko ir nesuzinojau. Gydytojas nepasirode ir israsymo diena. Tik is seseles suzinojau, kad kazka daugiau rado nei rode MRT nuotrauka, nes pasikeite ir ligos kodas. Po operacijos, kuri buvo dienos metu nuo 14 iki 15 val praejus kokiom 5-6val pradejau jausti keista jausma pilvo apacioje, ne iskart supratau kad tai jausmas jog noriu i wc, pasirodo man ne tik koja "atjunge" bet ir visus raumenis auksciau, buvo nejautrus visi tarpvietes raumenys ir vos sugebejau nusislapinti, teko sedeti apie 10min ir tiesiog laseti...Kita diena mane israse namo, taciau kojos as vis dar nejauciau, po operacijos buvo praejusios jau 18val, is klinikos isveze vyras mane su vezimeliu. Namuose laukiau iki vakaro kol pradejau jausti lengva padilgciojima ir prisilietima kojos virsuje, pilnai koja atitirpo praejus 27val po operacijos. Tai cia tokia mano patirtis su North Way klinikos anesteziologe. p.s. narkoze esu turejusi ir anksciau, jokiu pasaliniu pojuciu ar negerumu nebuvo, taigi drysciau manyti, kad buvo blogai paskaiciuotos dozes. Praejus 2 dienom nuo operacijos stojausi ir bandziau vaikscioti, pradzioje su ramentais, o neuzilgo ir pati, viskas atrode labai neblogai, zaizdeles graziai gijo ir atrode, kad gereja...praejus mazdaug menesiui po operacijos prasidejo uzdegimas, kelis sutino, susirinko skysciai, nei sulenkt nei istiest...ir vel pas gydytoja...Gyd.Sakalinis israse vienokiu tableciu, po to kitokiu, niekas nepadejo, skausmas buvo siaubingas, lipti laiptais vos galejau, kasdien tepiau geliais, dejau leda. Kadangi klinikoje jis retai gan dirba teko jo ieskoti Lazdynu ligonineje, kur koridoriuje staciomis jo pralaukiau 1,5 val ir dar buvo labai nepatenkintas ko atejau...zodziu viskas gerai kol gerai, o kai negerai tai jau tavo bedos..Pradejo sakyt, kad gal cia neurologines problemos, siunte pas neurologa su negirdeta itariamos ligos diagnoze...aciu die ji nepasitvirtino....bet ne viena asara isliejau kai perskaiciau internete kokia liga man itarineja. Galiausiai supratau, kad nelabai man chirurgas ir bepades, susiradau gera reabilitologa ir jo, bei seimos gydytojos pagalba, tikraja ta zodzio prasme, atsistojau ant koju. Man reabilitologas ir seimos daktare per ligoniu kasas suorganizavo papildoma reabilitacija, kuri jau nebepriklause, nes pirmine (5 dienu) buvo pasibaigusi. Kitas reabilitacijos etapas truko apie menesi, kasdien vazinejau i Gema ir ten dariausi po 3-4 proceduras, be gydytoju pagalbos tvarkant ligoniu kasas man butu teke sumoketi virs 2500lt uz papildoma reabilitacija. Pas gyd. Sakalini daugiau nebesikreipiau. Siaip jo kaltint nekaltinu, nes neaisku nuo ko man tas uzdegimas prasidejo, be to po operacijos man menesi gerejo, tik po to staigiai bloget pradejo. Bet labiausiai pykstu tai ant North Way anesteziologes...jau tokia nevykusi anestezija, kad baisu...
Del tolimesnio gyjimo tai galiu pasakyti taip, kad pilnai nustojo skaudeti tik po 8 menesiu, visa ta laika kartojau, kad daugiau niekada neoperuociau...bet po 11 menesiu nuo pirmos operacijos labai pablogejo kita koja, vaikstau slubuodama, MRT parode isilgini plysima, reikia operuot...si karta operuosiu kitoje klinikoje pas kita chirurga. Po mano pasakojimo gydytojas rekomendavo pilna narkoze, jis net pakomentavo, kad pirma nesekme galejo buti butent del nejautros, kad buvo per arti kazkokio nervo pataikyta, per ilgai atjungta koja ir nusilpnintas raumuo, o pradejus gan intensyviai vaikscioti prasidejo stiprus uzdegimas...bet cia tik speliones. Taigi kitu metu sausi, lygiai po metu as vel operuosiu meniska:) dabar tik tuom ir uzsiimu, kaip saviytaiga, kad viskas bus gerai biggrin.gif
Kaip sakoma: Pradalzenyje sledujyt, kitais metais smile.gif
Atsakyti
O vargeli kokia patirtis. As kai operavausi, emiau bendra narkoze ir tuo labai dziaugiuosi. Dar anesteziologe pasijuoke, kad epiduras nieko tokio, kaip viskas faina. Po tokios patirties imsiu tik bendra, jokiu epiduru. smile.gif
Atsakyti
Sveiki, ir vel kreipiuosi i Jus 4u.gif
Gal pasakytumete, kas operavotes ne privaciai, kada Jums skyre reabilitacija (ar neskyre isvis), jei skyre, tuomet kas - seimos gydytojas ar operaves ortopedas? Konkreciau domina po menisko susiuvimo, o ne salinimo.
Seimos gydytoja neisrase jokio siuntimo reabilitacijai, dar konstatavo fakta, kad kol koja itvare, kokios cia dar reabilitacijos ir isvis, eiti konsultuotis praejus 4 savaitems po operacijos pas savo ortopeda, tada ziures jinai, ar rekomenduoja jis kazka, ar ne. Tai kazkaip itarimas man kyla, kada atsistatys ta mano koja sitokiais tempais... doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Siurpuliukas @ 2015 12 15, 14:41)
Sveiki, ir vel kreipiuosi i Jus  4u.gif 
Gal pasakytumete, kas operavotes ne privaciai, kada Jums skyre reabilitacija (ar neskyre isvis), jei skyre, tuomet kas - seimos gydytojas ar operaves ortopedas? Konkreciau domina po menisko susiuvimo, o ne salinimo.
Seimos gydytoja neisrase jokio siuntimo reabilitacijai, dar konstatavo fakta, kad kol koja itvare, kokios cia dar reabilitacijos ir isvis, eiti konsultuotis praejus 4 savaitems po operacijos pas savo ortopeda, tada ziures jinai, ar rekomenduoja jis kazka, ar ne. Tai kazkaip itarimas man kyla, kada atsistatys ta mano koja sitokiais tempais... doh.gif

Cia savaime aisku kad kol koja itvare,jums niekas neduos reabilitacijos. Va kai jau nuims itvara tada seimos gydytoja duos siuntima pas reabilitologa,o jis jau ziures kokia jums reabilitacija skirti.
Atsakyti
As jau po antrosios savo artroskopijos. Si karta viskas praejo daug geriau thumbup.gif Dabar galiu palyginti dvi privacias klinikas ir du anestezijos budus. Kaip jau rasiau anksciau, pirma keli operavau lygiai pries metus NorthWay klinikoje, man buvo tik "atjungta" koja ir ta operacija deja nebuvo labai sekminga, pilnai normaliai pradejau vaikscioti ir nebejausti skausmo tik po 8 menesiu ir dvieju papildomu reabilitacijos kursu. Pries tris dienas operavau antra keli Baltijos Amerikos klinikoje, gydytojo rekomendacija buvo pilna narkoze, tai jeigu tureciau trecia keli kuri reiktu operuoti, galiu drasiai pasakyti, kad rinkciaus BAK ir pilna narkoze. Siandien as jau vaikstau, nebeskauda, liko vos juntamas tempimo jausmas, minimalus patinimas, zaizdeles atrodo labai graziai. Operacijos metu daktaras rado kazka nelabai gero, t.y. daugiau pazeidimu nei rode magnetinio rezonanso nuotrauka ir jo rekomendacija po pusmecio atlikti dar viena koreguojamaja opercija. Taciau siandien, praejus tik 3 dienom po operacijos as jau galiu sulenkti keli beveik puse visos normalios amplitudes ir man neskauda bigsmile.gif Koja jauciasi gan stabiliai. Jauciu, kad po poros dienu ir ramentu nebereikes. O pats pooperacinis laikotarpis ligonineje po narkozes irgi buvo daug lengvesnis negu tik po kojos "atjungimo" pernai. Realiai skaudejo kazkur tik viena valanda po nubudimo, po to liko tik maudimas. Prieziura BAK'e man irgi labiau patiko, dabartinis gydytojas irgi rupinosi labiau ir tas tikrai jautesi. Jeigu kam kiltu kokiu klausimu galit parasyt, as kaip ir ase jau sitoj srity, abi kojos operuotos doh.gif biggrin.gif
Atsakyti