Įkraunama...
Įkraunama...

Artroskopinė kelio menisko operacija

QUOTE(evru @ 2012 02 09, 22:59)
Operavo Šakalinis Northay klinikoje. Likau nakvoti, nes norejau. O tai namie vaikai ant galvos lips. O operacija prasidejo 12:30, atsibudau jau palatoj 14:20. Nors pilnos narkozes nedave, bet atsijungiau. Suleido raminamuju i kateteri plastakoj. Tada kazko i uzpakali, gana skaudziai ir koja vis drebedavo. Paskui atsijungiau ir nieko nemaciau, nejutau. Leido ir i kirksni kazka, nes yra pleistriukas. Bet nejutau

Man abi kojas Šakalinis Northway klinikoj operavo, esu labai patenkinta. Puikus gydytojas, ten ir priežiūra bei aplinka labai gerai. Po pirmos operacijos tą pačią dieną paleido namo, kai atsigavau, o po antros - likau nakvoti, nes sudėtingesnė operacija buvo.
Atsakyti
Mūsų atsiliepimai apie Šakalinį Northway irgi patys geriausi, tiek pati operacija, tiek priežiūra klinikoje, tiek pooperacinepriežiūra ir reabilitacija ten buvom patenkinti.
Atsakyti
Vakar operavo plyšusį meniską, tik Kaune. Operaciją atliko mokslų daktaras g.gif bet ... liepe iskart vaikščioti ir jokių mankštų. paskaičius temą matau, kad pooperacinė reabilitacija priesingai- vaikščioti su ramentais ir spec . mankšta g.gif
ką gi , teko pasiieškoti info internete ir po truputį mankštinti koja, beje judu tik su ramentais blink.gif skausmas nežmoniškas verysad.gif jokiu adatu taippat neskyre, tik tabletes nuo skausmo g.gif
Atsakyti
QUOTE(Jurgitamarija @ 2012 06 27, 17:01)
Vakar operavo plyšusį meniską, tik Kaune. Operaciją atliko mokslų daktaras  g.gif bet ... liepe iskart vaikščioti ir jokių mankštų.

manau cia nuo konkretaus atvejo priklauso, vyrui irgi liepe iskart stotis be ramentu, vaistu i pilva jokiu irgi neskyre. mirksiukas.gif
o jau poliklinikoj kai nueme siulus, tada skyre mankstas/masazus kojai 4u.gif
Atsakyti
O man vyro kelione po europa sugriove visus planus operuotis birzeli, nezinau kada dabar prisiruosiu blush2.gif unsure.gif Ir paskutiniu metu skauda labiau, uzsikabineja per keli daznai doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Irikira @ 2012 06 27, 18:54)
manau cia nuo konkretaus atvejo priklauso, vyrui irgi liepe iskart stotis be ramentu, vaistu i pilva jokiu irgi neskyre.  mirksiukas.gif
o jau poliklinikoj kai nueme siulus, tada skyre mankstas/masazus kojai 4u.gif

ir atsistojo???? blink.gif kiek laiko praejo po operacijos ???? bijau kaip stotis verysad.gif skauda nerealiai verysad.gif
Atsakyti
Tikriausiai cia priklauso nuo kiekvieno atvejo ir kaip tas meniskas plyses buvo. Kadangi man tik meniska operavo, dar laukia priekinio kryzminio raiscio operacija, tai patare pirma savaite minimaliai mint koja ir labai atsargiai. Po siuliu istraukimo vaiksciot galejau, tik su viena lazda pasiremdama, kitaip jokiu sansu, kadangi nesu is tu kuduju, tai gal ir delto dar. Nuo skausmo israse Nimesil milteliu, jie ir be recepto parduodami, plius dar priesuzdegiminiai. Ir dabar po mazu mankstinu koja. As neisivaizduoju kaip neskyre vaistu i pilva leistis. Jie leidziami tam, kad veliau nebutu problemu su kresuliais ir venu varikozes.

P.S. radau puslapi, kur yra filmuota medziaga kaip mankstinti koja po tokiu operaciju- artroskopija.com. Tikrai nereklamuoju, bet man aiskiau, nei ziurint i duota lapa ir skaityti kaip mankstint.

Jurgitamarija nusipirk Nimesil milteliu, jie nuo skausmo greit suveikia, plius dar priesuzdegiminiai.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Extrem: 27 birželio 2012 - 19:33
QUOTE(Extrem @ 2012 06 27, 20:29)
Tikriausiai cia priklauso nuo kiekvieno atvejo ir kaip tas meniskas plyses buvo. Kadangi man tik meniska operavo, dar laukia priekinio kryzminio raiscio operacija, tai patare pirma savaite minimaliai mint koja ir labai atsargiai. Po siuliu istraukimo vaiksciot galejau, tik su viena lazda pasiremdama, kitaip jokiu sansu, kadangi nesu is tu kuduju, tai gal ir delto dar. Nuo skausmo israse Nimesil milteliu, jie ir be recepto parduodami, plius dar priesuzdegiminiai. Ir dabar po mazu mankstinu koja. As neisivaizduoju kaip neskyre vaistu i pilva leistis. Jie leidziami tam, kad veliau nebutu problemu su kresuliais ir venu varikozes.

P.S. radau puslapi, kur yra filmuota medziaga kaip mankstinti koja po tokiu operaciju- artroskopija.com. Tikrai nereklamuoju, bet man aiskiau, nei ziurint i duota lapa ir skaityti kaip mankstint.

Jurgitamarija nusipirk Nimesil milteliu, jie nuo skausmo greit suveikia, plius dar priesuzdegiminiai.

dekui uz info , butent is cia naudoju patarimus kaip mankstinti koja. Ne labai pavyksta kelti koja , kiti pratimai iveikiami. Vaistu nuo skausmo skyre, bet pasiskaiciau , kad jie tik nuo skausmo yra. Bandysiu dar ir Nimesil vartoti.
Baimes akys oi dideles mano biggrin.gif , baisiai bijau komplikaciju . Na, treciadieni paskirtas vizitas pas operavusi gydytoja, gal išėmus siulus paaiškins ka daugiau g.gif pasiklausiu kodel neskyre vaistu leistis i pilva g.gif
Atsakyti
QUOTE(Jurgitamarija @ 2012 06 27, 20:47)
dekui uz info , butent is cia naudoju patarimus kaip mankstinti koja. Ne labai pavyksta kelti koja , kiti pratimai iveikiami. Vaistu nuo skausmo skyre, bet pasiskaiciau , kad jie tik nuo skausmo yra. Bandysiu dar ir Nimesil vartoti.
Baimes akys oi dideles mano biggrin.gif  , baisiai bijau komplikaciju . Na, treciadieni paskirtas vizitas pas operavusi gydytoja, gal išėmus siulus  paaiškins ka daugiau  g.gif pasiklausiu kodel neskyre vaistu leistis i pilva g.gif

Tai dar dabar nemankstink kojos, tik po siuliu istraukimo ir tai gydytojas manau pasakys kaip ir kas po apsilankymo. Man po operacijos jau praejo dar tik 19 dienu, bet normaliai ir pilnai negaliu sulenkt, tempima jauciu per pakinkli ir skauda, plius dar visa koja istinus. Nera kada ilsetis, nieks negali manes pavaduoti, visi dirba giminaiciai, namuose pyple laksto, vyras isvaziaves po europa dirbt. doh.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Extrem: 27 birželio 2012 - 20:02
na , man rodos geriau pamankštinti koją, nei ant jos stotis kaip liepe gydytojas g.gif gal ta mankšta mažiau žalos padarys , nei minti operuota koja visu svoriu smile.gif ?o svoris del puses metu nejudrumo skaudant kojai augo vis augo doh.gif doh.gif doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Jurgitamarija @ 2012 06 27, 21:06)
na , man rodos geriau pamankštinti koją, nei ant jos stotis kaip liepe gydytojas g.gif gal ta mankšta mažiau žalos padarys , nei minti operuota koja visu svoriu smile.gif ?o svoris del puses metu nejudrumo skaudant kojai  augo vis augo  doh.gif  doh.gif  doh.gif

Atsargiai dabar su ta manksta, nes jei persistengsi, gali pradet kauptis vandenys, o ir svoris ne i nauda kaip ir man, del to patare pradzioj su ramentais, o veliau pagal galimybes. Bent jau man taip aiskino gydytojas operaves, o juo tikrai esu patenkinta, nes ir raisti operuosiuos rudeni tik pas ji. smile.gif
Atsakyti
na, del tos mankštos užsimaniau paskaičius , kad daugumai ją skiria biggrin.gif , bijau , kad koja nesustingtu vienoj vietoj, sesele pagasdino , kad laikysiu pusiau sulenkta - užstrigs , skaudes doh.gif tiesiant
Atsakyti