Pirma karta siandien su savo maziuku (3.5 metu) buvome Kauno VRC. Kol sulaukeme eiles i registratura, kol sulaukeme eiles pas neurologe... vaikas jau buvo pavarges, susierzines. Nes tarp laukianciuju taip pat buvo vyresnis berniukas, agresyvokas, aktyvus, tai ir "uzsivede" maniskis su juo. Uzeinam i neurologes kabineta - prie pat stovi staliukas su zaislais, kaladelem ir kedute. Maniskis (jis is tokiu visiskai nieko nebijaunciu, nauja aplinka jam nekelia jokio rupescio, jei yra idomios veiklos, jis sedasi ir zaidzia), tai jis iskart ir atsisedo prie stalo ir pradejo zaisti. Ta neurologe iskart bartis pradejo, kad vaikas turejo paklausti jos
ar galima jam zaisti. Nu bliam doh.gif Ar darzelyje vaikas klausia ar gali zaisti? Jei yra zaislai, reiskia jie skirti zaisti. g.gif Nu ar ne taip. Zodziu, ji to taip nepaliko, priejo, bande sakyti jam, o jam dzin, paziurejo i ja ir toliau zaidzia, kol ji paeme mano vaika uz rankos, tas iskart gintis - kumsciuotis, kai ji sueme jo rankas - tuomet jau su galva bande jai trenkti. Nu suprantu, kad gal maniskis agresyvokas, del to ir atejome ieskotis pagalbos, bet jei ji taip bande uzmegzti kontakta su vaiku - tai as apsalus. doh.gif Bet veliau viskas buvo ok, zaisliukus susidejo, paprasydamas, sudeliojo puzzle, knyguteje siek tiek parode ko klause (ne i viska aisku atsake), tai skyre mums pas psichologa atlikti DISC testa ir dar kazkoki. Neisidemejau. Tuomet logopeda skyre ir soc. darbuotoja. O veliau bus aptarimas, kad prieiti bendra kazkokia diagnoze. Gal galite papasakoti placiau apie tuos testus atliekamus psichologo. Ir apie soc darbuotoja mane domina. Ka ji veiks su vaiku? Kaip ji tirs?
Ir tik grizusi namo paskaiciau sia tema apie ta "baisiaja" neurologe.
Galvoju ka cia dabar daryt?
Kazi ar pakeistu i kita? Ar bala nemate, jau likt pas sia. Nes ji rasydama tuos testu pavadinimus man pasake - atliksime tuos testus, kad atmest autizma. Dar pagyre, kai puzzle deliojo vaikas, kelis kartus pasake saunuolis, kad greit delioja. Ant galo pasake, kad intelektas geras. Tai kol kas tik tiek. Gal jos pirma reakcija tokia, pasitinkant naujus zmones. Uz tos "neurologes" prie lango sedejo tokia jaunesne su akinukais mergina, nezinau kas ji,gal praktikante kokia, ar siaip kokia spece kita. Tai ziuriu - ji beveik visa laika sypsojosi ir netare nei zodzio.