rusaite, net seile nutyso, kaip skaniai atrodo
as tai irgi paprasciausiai darau : 2 kiausiniai, druska ir miltai. paskui i saldytyva.
plonai iskocioju...kuo ploniau, tuo skaniau gausis...supjaustai ivairiom formom ir kepu. Tik i alieju ipilu siek tiek spirito, tada taip aliejaus blynai neprisigeria. svarbiausia pasiruosti, kad greitai iskepa ir speti istraukti...as dedu ant serveteliu, gad aliejus isigertu.
o paskui formuoju apliejant (negailejant) dirbtiniu medum ir barstau aguonom. po paros-skanumelis!
tokiai porcijai teslos man reikia 1.5 sloikiuko medaus (po 400g ar kiek ten buna).
plonai iskocioju...kuo ploniau, tuo skaniau gausis...supjaustai ivairiom formom ir kepu. Tik i alieju ipilu siek tiek spirito, tada taip aliejaus blynai neprisigeria. svarbiausia pasiruosti, kad greitai iskepa ir speti istraukti...as dedu ant serveteliu, gad aliejus isigertu.
o paskui formuoju apliejant (negailejant) dirbtiniu medum ir barstau aguonom. po paros-skanumelis!
tokiai porcijai teslos man reikia 1.5 sloikiuko medaus (po 400g ar kiek ten buna).
rusaite, skruzdelynas. Anksciau mama tokius darydavo,dabar ir as darau. Tikrai labai skanus.
QUOTE(Kurpe @ 2007 09 30, 11:42)
as tai kitaip suprantu, kas yra tas skanumynas ,,skrusdelynas"
padarai tesla, dedi ja i saldymo kamera, kai ji susala, tada ja sutarkuoji su ,,burokine" tarka, tada tuos trupinius sudedi i orkaita, kad apkeptu, o tada viska sumaisai su RUDUDU
man toks skrusdelynas PATS skaniausias, pasidarau mazdaug karta per menesiuka
padarai tesla, dedi ja i saldymo kamera, kai ji susala, tada ja sutarkuoji su ,,burokine" tarka, tada tuos trupinius sudedi i orkaita, kad apkeptu, o tada viska sumaisai su RUDUDU
man toks skrusdelynas PATS skaniausias, pasidarau mazdaug karta per menesiuka
čia ne skruzdėlynas, o trupiniuotis
QUOTE(lylu @ 2008 03 27, 16:20)
as tai irgi paprasciausiai darau : 2 kiausiniai, druska ir miltai. paskui i saldytyva.
plonai iskocioju...kuo ploniau, tuo skaniau gausis...supjaustai ivairiom formom ir kepu. Tik i alieju ipilu siek tiek spirito, tada taip aliejaus blynai neprisigeria. svarbiausia pasiruosti, kad greitai iskepa ir speti istraukti...as dedu ant serveteliu, gad aliejus isigertu.
o paskui formuoju apliejant (negailejant) dirbtiniu medum ir barstau aguonom. po paros-skanumelis!
tokiai porcijai teslos man reikia 1.5 sloikiuko medaus (po 400g ar kiek ten buna).
plonai iskocioju...kuo ploniau, tuo skaniau gausis...supjaustai ivairiom formom ir kepu. Tik i alieju ipilu siek tiek spirito, tada taip aliejaus blynai neprisigeria. svarbiausia pasiruosti, kad greitai iskepa ir speti istraukti...as dedu ant serveteliu, gad aliejus isigertu.
o paskui formuoju apliejant (negailejant) dirbtiniu medum ir barstau aguonom. po paros-skanumelis!
tokiai porcijai teslos man reikia 1.5 sloikiuko medaus (po 400g ar kiek ten buna).
spirita pili i alieju . o nesaudo
QUOTE(rusaite @ 2008 03 28, 12:27)
spirita pili i alieju . o nesaudo
reikia pilti spirita arba degtine ne i ikaitinta jau alieju, o kartu - ipili alieju ir ipili degtineles ir tada kaitini.. Bent jau as taip darau
kazkaip maniau, kad i tesla spiritas pilamas
QUOTE(rusaite @ 2008 03 28, 20:26)
kazkaip maniau, kad i tesla spiritas pilamas
as i alieju pilu, tada kazkaip neprigeria tiek riebalu , o isimant irgi ant serveteles dedu, kad nubegtu nereikalingi riebalai
Hmmm... Skuzdėlynai šiaip jau skanūs, ir tikrai puikiai atrodo , bet man jie per riebūs. Nepatinka, kad virti apliejuje. O ar neišeitų kiek modifikuotas skruzdėlynas pagal tokią mano mintį: reik iškept daug vaflių ir juos tūbelėmis susukti. Tada juos sudėlioti ratu kaip saulutės skinduliukus ir užlieti baltu glajum (kaip vienas iš pavaizduotų skruzdėlynų), tada dėti ant viršaus kitų eilę ir vėl pilti glajų ir taip iki viršaus. o viršų galima kuo nors pagal fantaziją papuošti. O ir į vaflių vidų galima kokio kremo pripurkšti ir po uogytę uždėti. Ar tai būtų galima pavadinti skruzdėlynu, nors ir modifikuotu ( kiek pakeistu), ar tai jau būtų neįprastas šakočio variantas? Mat pas mus vaflinė sena ir skirta kvadratiniams vafliams ir kai kepam apvalius blynukus išeina tokie spygliuotais kraštukais, tai susukti ir taip pagal mano idėją sudėti primintų kaip ir šakotį
na, jau cia pavadinimas tiktu bet koks, tik ne skruzdelynas
esu dariusi toki is vafliu tubeliu, nieko neprikisi, skanu ir grazu, bet cia jau kitu pavadinimu. zinot, taip it gimsta nauji kuriniai- improvizuojant. atsiranda nauji receptai...
esu dariusi toki is vafliu tubeliu, nieko neprikisi, skanu ir grazu, bet cia jau kitu pavadinimu. zinot, taip it gimsta nauji kuriniai- improvizuojant. atsiranda nauji receptai...
Na, suprantu, kad gamyba jau kitokia, tik kad forma kaip kupsto išeitų. Ir jau pasirodo, kad nebėra naujiena toks gaminys Kaip bebūtų, jau numatyta, kad toks gardėsis papuoš dar negreit ateisiančių Kalėdų stalą Manau puikiai atrodys, nes primins eglutę Na, žinoma, reikės pasistengti O skruzdėlyną nusimato paragauti tik birželio mėnesį, kai Jonines švęsim