Kad neprisigertu riebalu as pilu truputi acto.
QUOTE(muriele @ 2006 08 29, 21:19)
recepta jau isirinkau bet niekaip nenusprendziu koki glaju pilt.tai gal patartumet ar gryna medu pilt? gal kas zino is ko daro ta glaista,kur pardavineja? lb dekinga buciau,nes noriu savaitgaliui kept ir dr ar butina kiekviena lapely tame glajuj mirkyt ar galiam det sluoksni pilt,det pilt?
O aš glajų visada darau tokį:
1 stiklinė dirbtino medaus;
0,5 stiklinės cukraus;
ir apie 0,25 stiklinės vandens;
Viska supilu į puodą ir užverdu, paskui primažinu ugnį ir verdu patikrindama ar užtenka. O tikrinu taip: šaukštu pasemiu truputį sirupo ir nulašinu lašelį ant lentelės, tada palaukiu kol tas lašeis atvės, jei atvėsę lašelis lipnus reiškia užtenka, jei ne verdu dar, kol lašelis pasidaro lipnus, o jei kietas atvėsęs gaunasi įpilu vandens dar į sirupą.
viskas, rytoj musu su sntra puse siokia tokia sukaktis, tai galvojau daryt tingini, bet dabar jau kepsiu skruzdelyna. taip cia skaniai viskas atrodo
QUOTE(jejeta @ 2007 03 30, 21:11)
Kaip tik dabar pasiskaicius jusu receptus darau si skanesta pirma karta, vesiuos i vestuves, atrodo viskas gerai einasi aciu labai uz toki faina foruma, tik ivedziau 'skruzdelynas' ir stai kiek patarimu!
merginos, turiu pazystama motera, kuri ant sito kanto prasikalus gerai. skruzdelynas kazkaip burnoj tirpte tirpsta ir kuo daugiau valgai, tuo daugiau nori. maciau, kaip gamina, tikrai kaip kazkas sake, tai kai kocioja, tai stalvirsio rastas matosi (taip plonai). siaubas, kiek ten darbo. bet kai ji daznai gamina visokiausiem uzsakymam, tai matomai priprato. karta pabandziau, na, aisku neblogas gavosi. bet kai reikia kur i baliu nestis ar siaip namie kokia svente, tai perku jos skanesta
um ir as uzsimaniau,ryt su lialia sovo bandysim kepti,dabar tik recepta beliko issirinkti. aciu mergickos
Kiek daug receptu. atsirinkau sau tinkamiausiaeisiu bandyti kepti. Lauke lyja, daug laisvo laiko bus.
Aš šiandien kepiau skruzdėlyną.Skanus gavosi,gal truputi per stori lapeliai,bet kaip pirmas blynas,tai sakyčiau visai neblogas.
tik gal kas gali pasakyt kodėl verdami lapeliai raitosi,išsigaubia.Bandžiau ir ant silpnos ,ir ant stipresnės ugnies,vistiek dauguma riečiasi.
tik gal kas gali pasakyt kodėl verdami lapeliai raitosi,išsigaubia.Bandžiau ir ant silpnos ,ir ant stipresnės ugnies,vistiek dauguma riečiasi.
as skrusdelyna kepu mazdaug taip: 1stikline miltu vienam kiausiniui ir arbatinis saukstelis degtines. o tesla darau kaip viena pazystama moke: is pradziu visus igridientus ismaisom ir suminkom tesla , po to dedam ant stalo su trupuciu aliejaus, suformuojam toki dideli blyna ir ji lenkiam per puse. toliau darbuojames su aliejum pateptu kocelu. tesla musam kol issiplecia, tada vel liankiam per puse ir vel trankom su kocelu...ir taip kol issoka pusleles (koki 10min) , o tada jau galim kocioti tesla iki lapo plonumo ant aliejumi patepto stalo ir deti i alieju. nors nekaip paaiskinau, bet tikiuosi supratot o glaju tai darau is medaus, vandens ir cukraus (tiksliu proporciju nezinau) juo apipilu iskeptus lapus ir apibarstau aguonomis. sekmes kepant!
Sakykit, jei šiandien supilčiau Skruzdėlyno lapus sirupu, ar rytoj vakarui dar tiktų jis valgymui O gal geriau ryt iš ryto tai atlikti?