Įkraunama...
Įkraunama...

Skruzdėlynas

QUOTE(ringuciukas @ 2006 01 19, 15:21)
nu klausykites prisiskaiciau  as cia apie tuos skruzdelynus, tai namie tikrai darysiu tik dar nezinau ar tingini ar skruzdelyna, bet taip skaniai abu atrodo, bet vat kad tinginys lengviau  ax.gif

pamegink, manau nenusivilsi mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Mįsliukė @ 2005 04 19, 18:05)
Niekada į skruzdėlyno tešlą nededu nei grietinės, nei sodos. Mano tešla paprasčiausia: kiaušiniai ir miltai, žiupsnelis druskos. Kuo daugiau kiaušinių, tuo daugiau reikės miltų, tuo didesnis skruzdėlynas gausis. Aš šventėms kepu dažniausiai iš 6-7 kiaušinių.Tešla turi būti vidutinio kietumo, kaip koldūnams panašiai. Labai plonai iškočioju, kepu aliejuje, viskas vyksta labai greitai. Tada pasidarau iš medaus, vandens ir trupučio cukraus sirupą. Imu po lapą, jį kiekvieną atskirai sulieju. Po to ant lėkštės formuoju skruzdėlyną.Aš dar į sirupą mėgstu aguonų pridėti.Labai skanus gaunasi 4u.gif


kepiau Skruzdėlyną pagal tavo receptą, bet ko gero per storai iškočiojau, nes lakštai išėjo per stori biggrin.gif , na bet nieko... kitą kartą pasistengsiu kočioti kuo ploniau, o šiaip tai skonis thumbup.gif
Atsakyti
Visuomet kepu tik is kiausiniu tryniu ir zinoma + miltai, gaunasi tikrai super thumbup.gif skanus.
Tik poto vis lieka baltymu suvartojimas......... g.gif

Atsakyti
QUOTE(mexxi @ 2006 01 16, 21:59)
geriausias receptas-nueini i maxima ir nusiperki thumbup.gif  4u.gif



Su maximos maniškio nepalyginsi blush2.gif
Kepu visokioms progoms beveik visoms draugėms ir giminėms. Valgo ir giria, kad nieko skanesnio nėragavę. ( čia aš save pagyriau) biggrin.gif
Aš darau iš 12 kiaušinių, apie 1 kg. miltų. Lapai kočiojami ne beveik permatomi o VISIŠKAI PERMATOMI (STLAVIRSIO RAŠTAS MATOSI KUO AIŠKIAUSIAI) o aliejaus nei skonio nei kvapo man nesijaučia. Nežinau ką jūs ten padarot kad jis jaustūsi g.gif
O va mano draugė pasikausčius daro gerus "Napoleonus" ir medaus tortus. Pati kiek bekepčiau vistiek tokie skanūs nesigauna sad.gif
Net kai paskaičiau visą temą, supratau, kad kiekviena kepėja, turi savo paslapčių ir kitoms nepasako schmoll.gif , todėl ir gaunasi skanus bet ne tobulas ax.gif
Skruzdėlyną gerą iškept daug darbo, aš su mama kepu, tai 3-4 valandas pražaidžiam, ( formuoju jį ant diiiiidelio padėklo) bet kai visi svečiai aikčioja ir čepsedami giria kad labai gardu, visas vargas pasimiršta tongue.gif
Atsakyti
as kepu dar kitaip ax.gif
vienam tryniui 2 saukstai pieno, ir miltu iki reikiamos konsistencijos. o sulieju visada tik tikru medum.
Atsakyti
Na, o aš turiu štai tokį skruzdėlyno receptuką:
5 kiaušiniai
200g. grietinės
2 valg. šaukštai spirito (tinka degtinė ar brendis)
miltų ( dedu tiek, kad tešla butų minkštutė)
aguonų, riešutų, medaus ( kokį megstat) aliejaus virimui

Užminkau tešlą ir įkišu į kamerą porai valandų. Po to kiek galima ploniau iškočioju ir verdu aliejuje. medų pašildau ir klijuoju lapelius apibarstydama aguonomis, riešutais
Atsakyti
as tai darau toki (panasus receptas cia jau buvo) senovini:
1 kiausinis, 100g cukraus, 70 g sviesto (ar margarino), 4 sauksteliai pieno, puse saukstelio sodos, apie 260 g miltu, 1 indelis sutirstinto pieno, apie 170g sviesto (ar margarino), aguonu.
kiausini su cukrumi istrinti, sudeti sviesta, piena, nugesinta soda, gerai ismaisyti, suberti miltus, minkyti. gaunasi tokia gana minksta tesla. palaikyti saldytuve, tada trupinti i skarda, kepti (kol iskepa, reikia besti pagaliuka). atvesinti, trupinti pirstais (sunkiausias darbas doh.gif ). kondensuota piena ispilti i prikaistuvi, kaitinti nuolatos maisant, sudeti istirpinta sviesta, visalaik maisyti. kai truputi patirstes, pilti i trupinius, gerai ismaisyti, kresti i kokia lekste (ar i skarda), barstyti aguonu. palaikyti saltai (tai man nelabai iseidavo, nes tetis ir brolis po kurio laiko pranesdavo, kad skruzdeles pradejo "ardyti" savo namus lotuliukas.gif ). skanaus!
Atsakyti
recepta jau isirinkau smile.gif bet niekaip nenusprendziu koki glaju pilt.tai gal patartumet ar gryna medu pilt? blush2.gif gal kas zino is ko daro ta glaista,kur pardavineja? lotuliukas.gif lb dekinga buciau,nes noriu savaitgaliui kept ir dr ar butina kiekviena lapely tame glajuj mirkyt ar galiam det sluoksni pilt,det pilt? mirksiukas.gif
Atsakyti
Gryno medaus nesiulyciau, nebent labai megsti medu. As verdu is cukraus, sviesto, vandens, vanilino ir medaus, bet ko kokiomis dalimis nezinau
Atsakyti
o jei medu tira praskiest su vandeniu smile.gif nes ten su sviestais ir grietinem rieboki atrodo 4u.gif
Atsakyti

o jei medu tira praskiest su vandeniu smile.gif nes ten su sviestais ir grietinem rieboki atrodo 4u.gif

O ar medus truputi stinks aš tai dedu per puse cukraus ir medaus.
Ir labai dėkui už receptuka ,kad tik kiaušinei ir miltai gaunasi liuks tik reikia labai plonai iškočioti ,o kat tešla neliptu patepu lentute aliejum ir gerai. Ir kas paragavo visi recepto prašė taigi didelis dėkui . thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Burbulytis @ 2005 04 09, 21:42)
Bukit gerutes, parasykit detaliai, kaip, is ko, per kiek laiko pasidaryti si nerealu skanesta! As niekad nebandziau!!! Gal yra ivairiu receptu?! Aciu!



Turiu receptuka is senu laiku, labai skanus gaunas biggrin.gif

Skruzdelynas:
Puse puodelio grietines
Puse puodelio cukraus
200 gr. margarino
4 puodeliai miltu
ziupsnis sodos ( pagesintos 3-4 lasais acto)
1 skardine sutirstinto pieno (reiks isvirti)
200 gr. sviesto

Uzmaisyti tesla, visa gauta mase pervaryti per mesmale is tuos pagaliukus kaip sausainius kepti (patariu imti tiesiog po gabaliuka tos prasuktos mases ir kepti kaip sausainius).
Kremas. isvirti kondensuota piena, 200 gr sviesto sumaisyti su isvirtu kondensuotu pienu (gerai ismaisyti), mesti iskeptus sausainius ir maisyti toliau kol pasidarys sunkiai maisoma mase. Tada geriausia rankomis imti ir maisyti. Galiausia sudeti ant kokios lekstes ir padaryti kalniuko forma. Lipdant suspausti visa mase, kad butu bet arpu ir nesutrupetu.
Papuosimui galima naudoti tarkuota sokolada, arba siaip kokius papuosimus.

As darau su zirniukais kur parduotuvese buna, uzberiu ant viso skruzdelyno ir is tolo gaunasi kaip tikras skruzdelynas.

Skanaus kas megins biggrin.gif
Atsakyti