Įkraunama...
Įkraunama...

Skruzdėlynas

Skanumynas neapsakytas.Labai pamėgau jį po to kai pirmą kart paragavau.Tik man atrodo,kad čia labai daug darbo,bet paskaičius receptukus,pradedu galvoti,kad pavyktų ir man.Reiks bandyt.Bet jaučiu iškepčiau ir pati iškart suvalgyčiau.
Atsakyti
Skruzdelynas ir mano vienas megstamiausiu saldumynu, tik deja pakankamai ilgai gaminamas. As jo gaminimo eiga suskirstau dviem dienom. Viena diena kepu lakstelius, kita diena tepu glajumi smile.gif Kepu dideli arba 3 smile.gif Mano pagamita visi labai megsta, ne viena kaimyne ir teta net i vestuves kaip viena is pagrindiniu saldumynu nesesi smile.gif Kaip kazkuri viena sake, tai yra igudimo reikalas smile.gif As megstu kepti viena, bet tada turi suktis kaip pele smile.gif rate. Del liukro, as konkretau recepto neturiu. Zinau, kad visuomet dedu cukru, sviesta, medu, vandeni. Kokiom proporcijom tikrai nezinau. Medaus per daug nededu, nes duoda aitruma ir man nelabai patinka smile.gif O ar glajus tinkamai isvires patikrinu sauksta, kuriuo maisau padedama ant stalvirsio, jei jis praveses pradeda lipti prie pagrindo, reiskias vire pakankamai ir pakankamai cukraus smile.gif Tik reik nepersistengti, pirmaisiais mano bandymu metais gaudavos karamele smile.gif
Atsakyti
Sveikos 4u.gif
Aš irgi kepu skrusdėlyną, taip pat vienas mėgstamiausių saldumynų thumbup.gif dėl tešlos, tai yra visokiausių receptų, kol nepabandysi kepti vienokią ar kitokią, tol ir neatsirinksi kokia geriausiai kepa ir skaniausiai išeina. O va skrusdėlyną aš apipilu truputį kitokia mase nei radau receptus šitoje temoje. Jei kam įdomu, tiesiog išlydau 200 gr irisų ir 150 gr medaus, apipilu sudėtą skrusdėlyną šia mase, apibarstau aguonomis ir cukraus pudra. Na man tai thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Mįsliukė @ 2005 04 19, 16:05)
Niekada į skruzdėlyno tešlą nededu nei grietinės, nei sodos. Mano tešla paprasčiausia: kiaušiniai ir miltai, žiupsnelis druskos. Kuo daugiau kiaušinių, tuo daugiau reikės miltų, tuo didesnis skruzdėlynas gausis. Aš šventėms kepu dažniausiai iš 6-7 kiaušinių.Tešla turi būti vidutinio kietumo, kaip koldūnams panašiai. Labai plonai iškočioju, kepu aliejuje, viskas vyksta labai greitai. Tada pasidarau iš medaus, vandens ir trupučio cukraus sirupą. Imu po lapą, jį kiekvieną atskirai sulieju. Po to ant lėkštės formuoju skruzdėlyną.Aš dar į sirupą mėgstu aguonų pridėti.Labai skanus gaunasi 4u.gif

super, geriausias receptas, as taip pat darau blush2.gif ir labai skaniai gaunas.
Atsakyti
user posted image

Sveikutes 4u.gif
Va pagal Misliukes receptuka ir as kepiau skruzdelyna ir gavosi thumbup.gif
I tesla biski ipyliau brendzio(nes degtines neturejau)tai aliejaus skonio nesijaucia clap.gif Siaip kepiau is 4 kiausiniu ir darbas po 2 valandu buvo baigtas tongue.gif
Atsakyti
Dariau skruzdėlyną Kalėdoms... Na ir... nelabai gavosi 4u.gif
Nežinau kodėl, gal per daug miltų pridėjau, nes gavosi kietoka tešla ir negalėjau labai plonai iškočioti. Gavosi tokia žagarėlių tešla.
Reikės bandyti kitą kartą, gal geriau pavyks.
Ir, beje, dariau su dirbtinu medumi. Tai jis toks rūgštokas, tas man irgi buvo nelabai skanu. verysad.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Kozete: 28 gruodžio 2005 - 09:46
QUOTE(Kozete @ 2005 12 28, 09:45)
Dariau skruzdėlyną Kalėdoms... Na ir... nelabai gavosi  4u.gif
Nežinau kodėl, gal per daug miltų pridėjau, nes gavosi kietoka tešla ir negalėjau labai plonai iškočioti. Gavosi tokia žagarėlių tešla.
Reikės bandyti kitą kartą, gal geriau pavyks.
Ir, beje, dariau su dirbtinu medumi. Tai jis toks rūgštokas, tas man irgi buvo nelabai skanu.  verysad.gif

Tai gal reikejo daugiau cukraus ideti g.gif As tai maisiau naturalu ,dirbtini ir cukru ir gavosi thumbup.gif
Tai gerai kad tesla kietoka ji tokia turi but tik aliejaus kociojant nepagailek tai ir issikocios plonai rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(Forgete @ 2005 08 26, 12:37)
Man tai vistiek naisku kaip sildyti ta medu, nes radau kazkur recepta :
Glaistas:
1 st. dirbtinio (arba natūralaus, jei negaila) medaus
1 st. cukraus
1 st. vandens

Tai ant tiek skystas gavosi kaip vandenelis. berysio visas skruzdelynas buva ;(

Glaistas:
1stikline dirbtinio medaus
1 stikline cukraus
25 gr sviesto
1 valgomasis saukstas grietines
2 valgomieji saukstai vandens

Is visu siu produktu verdi glaista tol ,kol ilasinus lasa i salto vandens stikline tas lasas neisileidzia. Tada tuo sirupu vilgai skruzdelyno lapelius ir dedi viena ant kito i placia lekste. Dabar kaip tik valgau skruzdelyna. thumbup.gif Tu perdaug pylei vandens.
Atsakyti
pabandžiau ir aš tą skruzdelyna tris kiaušinius išplakiau,miltu, šaukšta degtinės.greit šaldiklyje ikišus palaikiau30min.tik kočiot pradėjus supratau kad nusišausiu aliejus verda,jie greit gelsta.isigudrinau viena porcija virti ant silpnos ugnies kita-puoda nukėlus nuo ugnies.tada jau lengviau.laimei gryžo vyras tai visai atlėgo.kepimas/su kočiojimu kartu/teatėmė30min.o gi su aptepimu buvo liudniau.kokius 5šaukštus vandens sumaišiau su4šaukštais medaus,stikline idejai į verdanti vandeni.dar pyliau po truputi vandens.irgi Dpkokius5šauk.klampia mase
gavau,tik dar ilgai savo skruzdėlyną lipdžiau.nelengva kažkaip su tom statybom.ogi dar pusvalandi prasikuičiau.ir kokio velnio vargau,kad po 20minučiu teko plauti tuščią lėkštę?mama vaisinau sakė begalo skanu.man taip pat nepaprastai patiko.paskaičiavau kad visa šita skanumyną pagaminau už3litus.o kas dar pigiau? clap.gif wub.gif
Atsakyti
QUOTE(kristina mikalauskienė @ 2006 01 07, 23:33)
pabandžiau ir aš tą skruzdelyna tris kiaušinius išplakiau,miltu, šaukšta degtinės.greit šaldiklyje ikišus palaikiau30min.tik kočiot pradėjus supratau kad nusišausiu aliejus verda,jie greit gelsta.isigudrinau viena porcija virti ant silpnos ugnies kita-puoda nukėlus nuo ugnies.tada jau lengviau.laimei gryžo vyras tai visai atlėgo.kepimas/su kočiojimu kartu/teatėmė30min.o gi su aptepimu buvo liudniau.kokius 5šaukštus vandens sumaišiau su4šaukštais medaus,stikline idejai į verdanti vandeni.dar pyliau po truputi vandens.irgi Dpkokius5šauk.klampia mase
gavau,tik dar ilgai savo skruzdėlyną lipdžiau.nelengva kažkaip su tom statybom.ogi dar pusvalandi prasikuičiau.ir kokio velnio vargau,kad po 20minučiu teko plauti tuščią lėkštę?mama vaisinau sakė begalo skanu.man taip pat nepaprastai patiko.paskaičiavau kad visa šita skanumyną pagaminau už3litus.o kas dar pigiau? clap.gif  wub.gif

o as dar paprasciau darau:kiausiniai ziupsnelis druskos ir miltai, isminkau, tada ant ranku pasipilu aliejaus ir vel isminkau, tesla gaunas lengva, o tada jau plonai plonai iskocioju ir kepu, greita lengva ir paprasta
sirupa darau irgi paprastai uzvirinu vandeni idedu cukrasu, dar 4-5 saukstus medaus ir verdu kol pradeda mase siektiek tirstei ir viskas tad apirkau tuos iskeptus lakstus ir lipdau pili, paprasta ir skanu thumbup.gif thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(lotute @ 2006 01 07, 23:44)
o as dar paprasciau darau:kiausiniai ziupsnelis druskos ir miltai, isminkau, tada ant ranku pasipilu aliejaus ir vel isminkau, tesla gaunas lengva, o tada jau plonai plonai iskocioju ir kepu, greita lengva ir paprasta
sirupa darau irgi paprastai uzvirinu vandeni idedu cukrasu, dar 4-5 saukstus medaus ir verdu kol pradeda mase siektiek tirstei ir viskas tad apirkau tuos iskeptus lakstus ir lipdau pili, paprasta ir skanu thumbup.gif  thumbup.gif

Pritariu thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Sigita B. @ 2006 01 08, 14:19)

mirksiukas.gif mirksiukas.gif
Atsakyti