Skruzdelynas ir mano vienas megstamiausiu saldumynu, tik deja pakankamai ilgai gaminamas. As jo gaminimo eiga suskirstau dviem dienom. Viena diena kepu lakstelius, kita diena tepu glajumi Kepu dideli arba 3 Mano pagamita visi labai megsta, ne viena kaimyne ir teta net i vestuves kaip viena is pagrindiniu saldumynu nesesi Kaip kazkuri viena sake, tai yra igudimo reikalas As megstu kepti viena, bet tada turi suktis kaip pele rate. Del liukro, as konkretau recepto neturiu. Zinau, kad visuomet dedu cukru, sviesta, medu, vandeni. Kokiom proporcijom tikrai nezinau. Medaus per daug nededu, nes duoda aitruma ir man nelabai patinka O ar glajus tinkamai isvires patikrinu sauksta, kuriuo maisau padedama ant stalvirsio, jei jis praveses pradeda lipti prie pagrindo, reiskias vire pakankamai ir pakankamai cukraus Tik reik nepersistengti, pirmaisiais mano bandymu metais gaudavos karamele
Sveikos
Aš irgi kepu skrusdėlyną, taip pat vienas mėgstamiausių saldumynų dėl tešlos, tai yra visokiausių receptų, kol nepabandysi kepti vienokią ar kitokią, tol ir neatsirinksi kokia geriausiai kepa ir skaniausiai išeina. O va skrusdėlyną aš apipilu truputį kitokia mase nei radau receptus šitoje temoje. Jei kam įdomu, tiesiog išlydau 200 gr irisų ir 150 gr medaus, apipilu sudėtą skrusdėlyną šia mase, apibarstau aguonomis ir cukraus pudra. Na man tai
Aš irgi kepu skrusdėlyną, taip pat vienas mėgstamiausių saldumynų dėl tešlos, tai yra visokiausių receptų, kol nepabandysi kepti vienokią ar kitokią, tol ir neatsirinksi kokia geriausiai kepa ir skaniausiai išeina. O va skrusdėlyną aš apipilu truputį kitokia mase nei radau receptus šitoje temoje. Jei kam įdomu, tiesiog išlydau 200 gr irisų ir 150 gr medaus, apipilu sudėtą skrusdėlyną šia mase, apibarstau aguonomis ir cukraus pudra. Na man tai
QUOTE(Mįsliukė @ 2005 04 19, 16:05)
Niekada į skruzdėlyno tešlą nededu nei grietinės, nei sodos. Mano tešla paprasčiausia: kiaušiniai ir miltai, žiupsnelis druskos. Kuo daugiau kiaušinių, tuo daugiau reikės miltų, tuo didesnis skruzdėlynas gausis. Aš šventėms kepu dažniausiai iš 6-7 kiaušinių.Tešla turi būti vidutinio kietumo, kaip koldūnams panašiai. Labai plonai iškočioju, kepu aliejuje, viskas vyksta labai greitai. Tada pasidarau iš medaus, vandens ir trupučio cukraus sirupą. Imu po lapą, jį kiekvieną atskirai sulieju. Po to ant lėkštės formuoju skruzdėlyną.Aš dar į sirupą mėgstu aguonų pridėti.Labai skanus gaunasi
super, geriausias receptas, as taip pat darau ir labai skaniai gaunas.
Dariau skruzdėlyną Kalėdoms... Na ir... nelabai gavosi
Nežinau kodėl, gal per daug miltų pridėjau, nes gavosi kietoka tešla ir negalėjau labai plonai iškočioti. Gavosi tokia žagarėlių tešla.
Reikės bandyti kitą kartą, gal geriau pavyks.
Ir, beje, dariau su dirbtinu medumi. Tai jis toks rūgštokas, tas man irgi buvo nelabai skanu.
Nežinau kodėl, gal per daug miltų pridėjau, nes gavosi kietoka tešla ir negalėjau labai plonai iškočioti. Gavosi tokia žagarėlių tešla.
Reikės bandyti kitą kartą, gal geriau pavyks.
Ir, beje, dariau su dirbtinu medumi. Tai jis toks rūgštokas, tas man irgi buvo nelabai skanu.
QUOTE(Kozete @ 2005 12 28, 09:45)
Dariau skruzdėlyną Kalėdoms... Na ir... nelabai gavosi
Nežinau kodėl, gal per daug miltų pridėjau, nes gavosi kietoka tešla ir negalėjau labai plonai iškočioti. Gavosi tokia žagarėlių tešla.
Reikės bandyti kitą kartą, gal geriau pavyks.
Ir, beje, dariau su dirbtinu medumi. Tai jis toks rūgštokas, tas man irgi buvo nelabai skanu.
Nežinau kodėl, gal per daug miltų pridėjau, nes gavosi kietoka tešla ir negalėjau labai plonai iškočioti. Gavosi tokia žagarėlių tešla.
Reikės bandyti kitą kartą, gal geriau pavyks.
Ir, beje, dariau su dirbtinu medumi. Tai jis toks rūgštokas, tas man irgi buvo nelabai skanu.
Tai gal reikejo daugiau cukraus ideti As tai maisiau naturalu ,dirbtini ir cukru ir gavosi
Tai gerai kad tesla kietoka ji tokia turi but tik aliejaus kociojant nepagailek tai ir issikocios plonai
QUOTE(Forgete @ 2005 08 26, 12:37)
Man tai vistiek naisku kaip sildyti ta medu, nes radau kazkur recepta :
Glaistas:
1 st. dirbtinio (arba natūralaus, jei negaila) medaus
1 st. cukraus
1 st. vandens
Tai ant tiek skystas gavosi kaip vandenelis. berysio visas skruzdelynas buva ;(
Glaistas:
1 st. dirbtinio (arba natūralaus, jei negaila) medaus
1 st. cukraus
1 st. vandens
Tai ant tiek skystas gavosi kaip vandenelis. berysio visas skruzdelynas buva ;(
Glaistas:
1stikline dirbtinio medaus
1 stikline cukraus
25 gr sviesto
1 valgomasis saukstas grietines
2 valgomieji saukstai vandens
Is visu siu produktu verdi glaista tol ,kol ilasinus lasa i salto vandens stikline tas lasas neisileidzia. Tada tuo sirupu vilgai skruzdelyno lapelius ir dedi viena ant kito i placia lekste. Dabar kaip tik valgau skruzdelyna. Tu perdaug pylei vandens.
pabandžiau ir aš tą skruzdelyna tris kiaušinius išplakiau,miltu, šaukšta degtinės.greit šaldiklyje ikišus palaikiau30min.tik kočiot pradėjus supratau kad nusišausiu aliejus verda,jie greit gelsta.isigudrinau viena porcija virti ant silpnos ugnies kita-puoda nukėlus nuo ugnies.tada jau lengviau.laimei gryžo vyras tai visai atlėgo.kepimas/su kočiojimu kartu/teatėmė30min.o gi su aptepimu buvo liudniau.kokius 5šaukštus vandens sumaišiau su4šaukštais medaus,stikline idejai į verdanti vandeni.dar pyliau po truputi vandens.irgi Dpkokius5šauk.klampia mase
gavau,tik dar ilgai savo skruzdėlyną lipdžiau.nelengva kažkaip su tom statybom.ogi dar pusvalandi prasikuičiau.ir kokio velnio vargau,kad po 20minučiu teko plauti tuščią lėkštę?mama vaisinau sakė begalo skanu.man taip pat nepaprastai patiko.paskaičiavau kad visa šita skanumyną pagaminau už3litus.o kas dar pigiau?
gavau,tik dar ilgai savo skruzdėlyną lipdžiau.nelengva kažkaip su tom statybom.ogi dar pusvalandi prasikuičiau.ir kokio velnio vargau,kad po 20minučiu teko plauti tuščią lėkštę?mama vaisinau sakė begalo skanu.man taip pat nepaprastai patiko.paskaičiavau kad visa šita skanumyną pagaminau už3litus.o kas dar pigiau?
QUOTE(kristina mikalauskienė @ 2006 01 07, 23:33)
pabandžiau ir aš tą skruzdelyna tris kiaušinius išplakiau,miltu, šaukšta degtinės.greit šaldiklyje ikišus palaikiau30min.tik kočiot pradėjus supratau kad nusišausiu aliejus verda,jie greit gelsta.isigudrinau viena porcija virti ant silpnos ugnies kita-puoda nukėlus nuo ugnies.tada jau lengviau.laimei gryžo vyras tai visai atlėgo.kepimas/su kočiojimu kartu/teatėmė30min.o gi su aptepimu buvo liudniau.kokius 5šaukštus vandens sumaišiau su4šaukštais medaus,stikline idejai į verdanti vandeni.dar pyliau po truputi vandens.irgi Dpkokius5šauk.klampia mase
gavau,tik dar ilgai savo skruzdėlyną lipdžiau.nelengva kažkaip su tom statybom.ogi dar pusvalandi prasikuičiau.ir kokio velnio vargau,kad po 20minučiu teko plauti tuščią lėkštę?mama vaisinau sakė begalo skanu.man taip pat nepaprastai patiko.paskaičiavau kad visa šita skanumyną pagaminau už3litus.o kas dar pigiau?
gavau,tik dar ilgai savo skruzdėlyną lipdžiau.nelengva kažkaip su tom statybom.ogi dar pusvalandi prasikuičiau.ir kokio velnio vargau,kad po 20minučiu teko plauti tuščią lėkštę?mama vaisinau sakė begalo skanu.man taip pat nepaprastai patiko.paskaičiavau kad visa šita skanumyną pagaminau už3litus.o kas dar pigiau?
o as dar paprasciau darau:kiausiniai ziupsnelis druskos ir miltai, isminkau, tada ant ranku pasipilu aliejaus ir vel isminkau, tesla gaunas lengva, o tada jau plonai plonai iskocioju ir kepu, greita lengva ir paprasta
sirupa darau irgi paprastai uzvirinu vandeni idedu cukrasu, dar 4-5 saukstus medaus ir verdu kol pradeda mase siektiek tirstei ir viskas tad apirkau tuos iskeptus lakstus ir lipdau pili, paprasta ir skanu
QUOTE(lotute @ 2006 01 07, 23:44)
o as dar paprasciau darau:kiausiniai ziupsnelis druskos ir miltai, isminkau, tada ant ranku pasipilu aliejaus ir vel isminkau, tesla gaunas lengva, o tada jau plonai plonai iskocioju ir kepu, greita lengva ir paprasta
sirupa darau irgi paprastai uzvirinu vandeni idedu cukrasu, dar 4-5 saukstus medaus ir verdu kol pradeda mase siektiek tirstei ir viskas tad apirkau tuos iskeptus lakstus ir lipdau pili, paprasta ir skanu
sirupa darau irgi paprastai uzvirinu vandeni idedu cukrasu, dar 4-5 saukstus medaus ir verdu kol pradeda mase siektiek tirstei ir viskas tad apirkau tuos iskeptus lakstus ir lipdau pili, paprasta ir skanu
Pritariu