Įkraunama...
Įkraunama...

Skruzdėlynas

o gal kas gali ideti nuoroda kur to koriuko receptas yra? 4u.gif
labai aciu smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Dratiene @ 2010 06 09, 11:36)
o gal kas gali ideti nuoroda kur to koriuko receptas yra?  4u.gif
labai aciu  smile.gif

Vieną radau čia, o kitas čia mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Mayfly @ 2010 06 09, 17:03)
Vieną radau čia, o kitas čia  mirksiukas.gif

Labai aciu thumbup.gif bandysim lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(jussstute @ 2010 06 08, 12:30)
sveikutes, visos temos neperskaiciau, gal apie tai jau kalbejot ... bet pas musu kraste buna tokie kaip skruzdelynai bet tie lapai buna su formom, lapeliai, gelytes, snaiges, tokiu vosokiu buna. Kas idomiausia tai as ta iranki kur reikia kepti radau pas mociute, ji  ikisi i tesla, tokia kaip blynine, poto ji kisi i alieju, nuo to metalinio atsilipina ir buna lapelis, darbo nedaug visai, bet vat nezinau tikslaus recepto  g.gif  gal kas zinote toki?  rolleyes.gif


Kazkada prisikopijavau is forumu tokius receptus:

"Voveruškos"

150g miltų, 3-4 kiaušiniai, 2 stiklinės grietinės, 100g miltinio cukraus, truputis druskos. Kiaušinius išplakti, supilti grietinę, suberti druską ir miltus, labai gerai išplakti. Tešla turi būti tirštumo kaip lietiniams.

Formelė įkaitinama riebaluose, kuriuose virsi, panardinama į tešlą ir skubiai leidžiama į įkaitintus riebalus. Verdama, kol žagarėlis iškrenta. Ataušinus pabarstoma cukraus pudra.

"Voveruškos" (II variantas)

1 stikline grietines,
2 kiausiniai,
2 saukstai miltinio cukraus,
400g riebalu,
4-5 saukstai miltu,
truputis druskos

I isplaktus kiausinius supilti grietinele, iberti druskos, miltus ir viska gerai ismaisyti. Tesla turi buti kaip lietainiams.
Taukus supilti i puoduka, uzvirinti imesti nuskustos bulves griezineli ir ikaitinti tam tikra voveruskoms kepti formele. Po to saukstu pilti i ja teslos, ileisti i taukus ir virti, kol voveruska pati is formeles issiners, isvirusias atausinti ir pabarstyti miltiniu cukrumi.
Atsakyti
gal kuri zinot kas kepa skanius skruzdelynus panevezyje, lauksiu atsakymu i az
Atsakyti
QUOTE(rusaite @ 2010 05 26, 19:40)
Siaip tai reiktu ir grietines, nes neisivaizduoju skanaus skruzdelyno vien is miltu ir kiausiniu  ax.gif

Pabandykit, lapeliai daug trapesni gaunasi mirksiukas.gif
QUOTE(airius @ 2010 06 03, 11:15)
Niekaip nesuprantu kam reikia i glaista deti sviesto ir grietines, ka jis priduoda g.gif , nu paprotinkit  blush2.gif

Apie grietinę girdžiu pirmąkart, bet sviestas šiek tiek "karamelizuoja" medų, priduoda savotiško skonio.
QUOTE(lakmė @ 2010 06 08, 14:29)
Ieškau vieno tokio netradicinio torto recepto, galbūt tai skruzdėlyno atmaina. g.gif

Mes, būdamos panos, taip kukurūzus suliedavom thumbup.gif Supergreitas skanumynas išeidavo smile.gif
Atsakyti
user posted image

Cia mano pirma kart keptas skruzdelynas.
Teslai dejau 3 kiausinius, sauksta aliejaus, kad neliptu prie ranku ir miltu, ziupsneli druskos. Iskociojau ziauriai plonai, paskui dar rankomis ivaedziojau iki permatomumo. Kepe labai greitai, bet issipute - labai isdideljo tie lapeliai. Sunkiausia buvo suklijuoti tvarkingai.
Sirupui isvis kazkokia nesamone dariau lotuliukas.gif Ipyliau apie 50ml vandens, 2 saukstus dirbtinio, 2 sausktus naturalaus medaus, puse stiklines cukraus. Viriau, kol ilasinus i stikline lasas islaike forma. Bet gavosi toks lipsnus tas sirupas, prie dantu kimbantis - bet gal toks ir turi buti, juk kaip kitaip suklijuotu lakstus? blink.gif g.gif Dar i sirupa aguonu ipyliau, kad nereiktu berti smile.gif
Atsakyti

Cia mano pirma kart keptas skruzdelynas.
Teslai dejau 3 kiausinius, sauksta aliejaus, kad neliptu prie ranku ir miltu, ziupsneli druskos. Iskociojau ziauriai plonai, paskui dar rankomis ivaedziojau iki permatomumo. Kepe labai greitai, bet issipute - labai isdideljo tie lapeliai. Sunkiausia buvo suklijuoti tvarkingai.
Sirupui isvis kazkokia nesamone dariau  lotuliukas.gif  Ipyliau apie 50ml vandens, 2 saukstus dirbtinio, 2 sausktus naturalaus medaus, puse stiklines cukraus. Viriau, kol ilasinus i stikline lasas islaike forma. Bet gavosi toks lipsnus tas sirupas, prie dantu kimbantis - bet gal toks ir turi buti, juk kaip kitaip suklijuotu lakstus?  blink.gif  g.gif  Dar i sirupa aguonu ipyliau, kad nereiktu berti smile.gif
[/quote]
Sirupa reikejo truputeli trumpiau virti, tai butu buves liuks smile.gif Arba galejai ideti truputeli sviesto, tada irgi nelimpa prie dantu smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo rusaite: 25 liepos 2010 - 18:53
Skruzdėlyno receptas iš suvalkijos - dzūkijos kraštų wink.gif
(gal toks buvo, tai sorry, kad pasikartosiu)

4 kiaušinių tryniai;( visų baltymų nedadam, nes kietina tešlą);
2 kiaušiniai
sprito 3 šaukštai ( spiritas reikalingas, kad tešla geriau minkytųsi, ir kad neprisigertų aliejaus);
miltų ( dėti tiek, kad minkytųsi, bet nepadauginti, nepadaryti per kietos tešlos);
truputis druskos
virimui naudojam 50proc. aliejaus/ 50 proc. taukų.Labai plonai iškočioti ir virti, kol pagels. Pagal šitą receptą, skruzdėlyno burbulai neturėtų gigantiškai pūstis, o būti tokie mažuliukai ( pagal kitus receptas, labai išsipučia skruzdėlyno lapai, sunku lipinti).
Atsakyti
Iliustruoju savo suvalkietišką - dzūkišką skruzdėlyną. Tik ką suteptas, vaišinu wink.gif

user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Kenguryte: 27 rugpjūčio 2010 - 16:14
Laba vakara mergytes,
prasau jusu padet su skruzdelyno sirupu, tai nezinau ne kas gaunas, arba jis skystas ir lakstai nesiklijuoja ir skruzdelynas virsta arba taip limpa prie dantu,kad sakes..
o skruzdelyna visad daro mano mb, koks skanumas, koks plonumas lakstu..
tik su sirupu vargstame.. unsure.gif
reik patarimu,aciu atsiliepusioms.. 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Sigeita @ 2010 08 27, 22:36)
Laba vakara mergytes,
prasau jusu padet su skruzdelyno sirupu, tai nezinau ne kas gaunas, arba jis skystas ir lakstai nesiklijuoja ir skruzdelynas virsta arba taip limpa prie dantu,kad sakes..
o skruzdelyna visad daro mano mb, koks skanumas, koks plonumas lakstu..
tik su sirupu vargstame.. unsure.gif
reik patarimu,aciu atsiliepusioms.. 4u.gif

na nebereikia jau, pasinaudosiu cipsiuko sirupu, mat cipsiuko medaus tortas nenuvyle.. thumbup.gif
Atsakyti