QUOTE(jussstute @ 2010 06 08, 12:30)
sveikutes, visos temos neperskaiciau, gal apie tai jau kalbejot ... bet pas musu kraste buna tokie kaip skruzdelynai bet tie lapai buna su formom, lapeliai, gelytes, snaiges, tokiu vosokiu buna. Kas idomiausia tai as ta iranki kur reikia kepti radau pas mociute, ji ikisi i tesla, tokia kaip blynine, poto ji kisi i alieju, nuo to metalinio atsilipina ir buna lapelis, darbo nedaug visai, bet vat nezinau tikslaus recepto

gal kas zinote toki?
Kazkada prisikopijavau is forumu tokius receptus:
"Voveruškos"
150g miltų, 3-4 kiaušiniai, 2 stiklinės grietinės, 100g miltinio cukraus, truputis druskos. Kiaušinius išplakti, supilti grietinę, suberti druską ir miltus, labai gerai išplakti. Tešla turi būti tirštumo kaip lietiniams.
Formelė įkaitinama riebaluose, kuriuose virsi, panardinama į tešlą ir skubiai leidžiama į įkaitintus riebalus. Verdama, kol žagarėlis iškrenta. Ataušinus pabarstoma cukraus pudra.
"Voveruškos" (II variantas)
1 stikline grietines,
2 kiausiniai,
2 saukstai miltinio cukraus,
400g riebalu,
4-5 saukstai miltu,
truputis druskos
I isplaktus kiausinius supilti grietinele, iberti druskos, miltus ir viska gerai ismaisyti. Tesla turi buti kaip lietainiams.
Taukus supilti i puoduka, uzvirinti imesti nuskustos bulves griezineli ir ikaitinti tam tikra voveruskoms kepti formele. Po to saukstu pilti i ja teslos, ileisti i taukus ir virti, kol voveruska pati is formeles issiners, isvirusias atausinti ir pabarstyti miltiniu cukrumi.