Vis skaitau ir varvinu seilę, gal kokius du mėnesius ruošiuos kepti O jūs kepat, ar verdat skruzdėlyną? Ten, manro, nemažai riebalų sueina, taip?
QUOTE(Kenguryte @ 2010 04 14, 11:01)
Vis skaitau ir varvinu seilę, gal kokius du mėnesius ruošiuos kepti O jūs kepat, ar verdat skruzdėlyną? Ten, manro, nemažai riebalų sueina, taip?
aliejuje verdu
QUOTE(Olesta @ 2010 04 14, 11:27)
aliejuje verdu
Kiek maždaug jo reikia? Viso butelio? Pusės? Kai aš prieš šimtą metų dariau, tai mes maišydavom per pusę su taukais ( nežinau, kodėl taip darydavom), tai gal sueidavo pusė butelio aliejaus ir pusė stiklainiuko taukų ) Bet galvoju, jei kokiam mažesniam inde virti, tai gal mažiau taukų reiktų
priklausomai nuo indo pločio, nuo pusės butelio, gi dasipilsit paskui, jei trūks...
As kepu ganetinai placiame inde, 1 l butelio aliejaus reik, ir nesuku sau galvos. Nes paskui kartais tie lapukai visaip raitos, tai mazesniuose induose netelpa
Sveikos mergaites, vakar kaip ir sakiau dariau skruzdelyna, dariau pagal cia visu receptus palipdzius
Teslai: 4 kiausiniai, 440 miltu, 25g sviesto, biski pieno (kokie 4 saukstai), pora saukstu brendzio(nu kad nesigertu tas aliejus) biski druskos. Visus produktus sumaisiau, gerai suminkiau ir su kocelu dar tesla pamusiau. Labai plonai iskociojau nu ir kepiau aliejuj, po kelias minutes.
Uzpilui: Stikline medaus, stikline cukraus, didelis saukstas grietines ir truputis vandens(kokie 5 saukstai) Viska sudejau ir gerai paviriau, tada dar idejau aguonu kelis gerus sauktus, kad nereiktu zaist ant kiekvieno lapo barstant. Aliejaus as sunaudojau daug istikro, visa bonke beveik. Isemus lapelius dejau ant vienkartiniu ranksluostuku, kad aliejus nuvarvetu, bet jis ir nuvarvejo labai gerai.
Gavosi labai trapus ir skanus, visiems labai patiko, tik kad darbo man pasirode Dieve kiek Kokias tris valandas stovejau, jei ne daugiau..
Teslai: 4 kiausiniai, 440 miltu, 25g sviesto, biski pieno (kokie 4 saukstai), pora saukstu brendzio(nu kad nesigertu tas aliejus) biski druskos. Visus produktus sumaisiau, gerai suminkiau ir su kocelu dar tesla pamusiau. Labai plonai iskociojau nu ir kepiau aliejuj, po kelias minutes.
Uzpilui: Stikline medaus, stikline cukraus, didelis saukstas grietines ir truputis vandens(kokie 5 saukstai) Viska sudejau ir gerai paviriau, tada dar idejau aguonu kelis gerus sauktus, kad nereiktu zaist ant kiekvieno lapo barstant. Aliejaus as sunaudojau daug istikro, visa bonke beveik. Isemus lapelius dejau ant vienkartiniu ranksluostuku, kad aliejus nuvarvetu, bet jis ir nuvarvejo labai gerai.
Gavosi labai trapus ir skanus, visiems labai patiko, tik kad darbo man pasirode Dieve kiek Kokias tris valandas stovejau, jei ne daugiau..
QUOTE(Dratiene @ 2010 04 15, 08:10)
Labai grazus ir skaniai atrodantis skruzdelynas
aciu aciu Dar butinai kepsiu, tik reiks iskart kelias valandas laisvas atrast
QUOTE(Failas @ 2010 04 13, 21:05)
Tai vat, žinokit, kepiau du skruzdėlynus, vieną labai šauniai suvalgėm per velykas, o kitas liko Atvelykiui, bet antrojo skonis nė kiek nesugedo, nesudžiuvo ir pan. Tad drąsiai galit kepti ir savaitėle anksčiau
skruzdelynas drąsiai gali kokia savaitele pastovet...tikrai nieko jam neatsitinka.....
jus visiškai teisi......
QUOTE(Burbulytis @ 2005 04 09, 19:42)
Bukit gerutes, parasykit detaliai, kaip, is ko, per kiek laiko pasidaryti si nerealu skanesta! As niekad nebandziau!!! Gal yra ivairiu receptu?! Aciu!
Pradziai siulyciau is 3 kiausiniu.As pirmaji savo is tiek dariau.
I dubeni dedame:
3kiausiniai (isplakti su mixeriu)
trupuciuka druskytes
Saukstas degtines
miltu tiek,kad nebeliptu prie ranku.
Visa skonio paslaptis neprideti perdaug miltu,nepasidaryk kieta tesla.Tik pajauti,kad jau galima minkyti -sustok.Kocioti ant stalo istepto aliejumi plonais lapeliais,kad per tesla matytusi stalo rastai.
Prisiskaičiau Jūsų visų patarimų ir pabandžiau 2 kiaušiniai+druskytė+miltai, išminkai, palaikai truputį tešlą šaldytuve, iškočioji, iškepi, sudedi į lėkštę, apipili medumi.. Ir gauni neapsakomo skonio skanėstą
i | PROFILAKTINIS FORUMO TAISYKLIŲ PRIMINIMAS: 1. Temos pavadinimą prašome rašyti tik lietuviškomis raidėmis (ą, č, ę, ė, į, š, ų, ū, ž). Nerašykite didžiosiomis raidėmis! 2. Prieš paskelbdami naują temą, visada pasinaudokite "Paieška" ir įsitikinkite, ar anksčiau forume nebuvo rašyta Jus dominančia tema. 3. Draudžiamos temos, kuriose klesti šlamtlaiškiai ir reklama, komerciniai pasiūlymai (pvz. gaminu-parduodu, "turiu-parduodu", "aš neplatinu, platina kiti", "kur nusipirkti?", "kas galit parduoti?", "atsakiau į AŽ" ir pan.). Radus tokio pobūdžio temas / žinutes, jos ištrinamos be išankstinio perspėjimo. 4. Draudžiamas tarpininkavimas, organizuojant masinius pirkimus. Išimtis: tokia veikla leidžiama tik skyrelyje "Internetinės parduotuvės", kai įvykdomos skyrelio taisyklėse numatytos sąlygos. 5. Norėdami pacituoti žinutę (-es) , necituokite pačių nuotraukų (cituojamoje žinutėje (-ėse) tiesiog ištrinkite nuotraukos nuorodą su kodu [ img ] [ /img ] ) , taip forumas bus neapkrautas. 6. Jei keliate patiekalų nuotraukas, tai ne didesnes nei 500- 600 pikselių. Didesnio formato nuotraukos papildomai apkrauna Forumą ir iškraipo Forumo langą. 7. Draudžiami bet kokie komercinio/platinimo/reklaminio pobūdžio skelbimai (tiek temos pavadinime ir turinyje, tiek dalyvio logo/avatare/pavadinime ir paraše). Komerciniai skelbimai bus ištrinti, o dalyviui skirtas asmeninis įspėjimas, draudimas rašyti komentarus arba visiškai uždraustas prisijungimas Forume. Komercinio pobūdžio reklamos pasiūlymus rašykite adresu: info@supermama.lt, reklama@supermama.lt |
visai patiko,reikes pabandyti