Sveikos auksarankes
Jau zinau pagal koki receptuka planuoju daryti skruzdelyna su drauges pagalba ir zinoma tai bus pirmas blynas,bet manau jog kuo maziau ingridientu tuo lengviau skruzdelyna padaryti,dabar tik noriu jusu paklausti tiksliu proporciju.
Mano pirmas blynas bus is miltu,kiausiniu ir druskos.
4-kiausiniam kiek reikia miltu? ir kiek jus dedate druskos?
Ir del glajaus,namie turiu nemazai gryno medaus,tai noreciau ji panaudoti,kad gautusi glajus kiek man to medaus,cukraus ir vandens reikes,gal galit parasyti valgomaisiais saukstais Darbas nusimato nelengvas bet ryzto uzteks
Dekui Jums is anksto...
na va pasibandziau ir as mano pirmas blyna, minusu yra, ir sudejqau nelygiai bet nieko, is klaidu mokomes lapus kepiau is 3 kiausiniu, 3 saukstu grietines druskos ir miltu glaju dariau is tikro medaus, sviestuko, laselio vandens ir cukraus
QUOTE(Julija_Idig @ 2010 02 19, 17:51)
4-kiausiniam kiek reikia miltu?
1 kiausiniui apie 3 saukstai miltu
Sveikos,
dar galima skruzdelyna apdelioti voratinklio siulais geras saukstas medaus ir pora saukstu cukraus ir virti reikia gana ilgokai. tada atvesinti, kad vos siltas butu, ir sauksteliu bandyti labai plonai lieti, jis bebegdamas vesta ir sukieteja. taip galima aprazygti plonais siulais visa skruzdelyna, buna be galo grazu
dar galima skruzdelyna apdelioti voratinklio siulais geras saukstas medaus ir pora saukstu cukraus ir virti reikia gana ilgokai. tada atvesinti, kad vos siltas butu, ir sauksteliu bandyti labai plonai lieti, jis bebegdamas vesta ir sukieteja. taip galima aprazygti plonais siulais visa skruzdelyna, buna be galo grazu
Gal kas galėtų man patarti....
Noriu Velykoms išsikepti skruzdėlyną. Ar prieš 4 dienas nebūtų peranksti? Gal geriau būtų tik šiandien išsikepti, o sulaistyti medumi tarkim tik ryt ar poryt? Kaip Jūs galvojate, ar nesudžius tešlos lapai per tas keletą dienų. o jei šiandien sulaistyt, tai bijau, kad nepermirktų, suteš...
Ką galvojate jūs? Ar esate kepę keliom dienom anksčiau? Dabar turiu šiek tiek laisvo laiko, o paskutinėmis dienomis ir taip turėsiu kitokių rūpesčių
Noriu Velykoms išsikepti skruzdėlyną. Ar prieš 4 dienas nebūtų peranksti? Gal geriau būtų tik šiandien išsikepti, o sulaistyti medumi tarkim tik ryt ar poryt? Kaip Jūs galvojate, ar nesudžius tešlos lapai per tas keletą dienų. o jei šiandien sulaistyt, tai bijau, kad nepermirktų, suteš...
Ką galvojate jūs? Ar esate kepę keliom dienom anksčiau? Dabar turiu šiek tiek laisvo laiko, o paskutinėmis dienomis ir taip turėsiu kitokių rūpesčių
QUOTE(Failas @ 2010 03 31, 12:00)
Gal kas galėtų man patarti....
Noriu Velykoms išsikepti skruzdėlyną. Ar prieš 4 dienas nebūtų peranksti? Gal geriau būtų tik šiandien išsikepti, o sulaistyti medumi tarkim tik ryt ar poryt? Kaip Jūs galvojate, ar nesudžius tešlos lapai per tas keletą dienų. o jei šiandien sulaistyt, tai bijau, kad nepermirktų, suteš...
Ką galvojate jūs? Ar esate kepę keliom dienom anksčiau? Dabar turiu šiek tiek laisvo laiko, o paskutinėmis dienomis ir taip turėsiu kitokių rūpesčių
Noriu Velykoms išsikepti skruzdėlyną. Ar prieš 4 dienas nebūtų peranksti? Gal geriau būtų tik šiandien išsikepti, o sulaistyti medumi tarkim tik ryt ar poryt? Kaip Jūs galvojate, ar nesudžius tešlos lapai per tas keletą dienų. o jei šiandien sulaistyt, tai bijau, kad nepermirktų, suteš...
Ką galvojate jūs? Ar esate kepę keliom dienom anksčiau? Dabar turiu šiek tiek laisvo laiko, o paskutinėmis dienomis ir taip turėsiu kitokių rūpesčių
Nu is vakaro esu kepusi, bet pries 4 dienas...!!
manau. jis tikrai sukietes, nebent apsuski maistine plevele, bet ir tai rizika..
QUOTE(Dratiene @ 2010 03 31, 15:17)
Nu is vakaro esu kepusi, bet pries 4 dienas...!!
manau. jis tikrai sukietes, nebent apsuski maistine plevele, bet ir tai rizika..
manau. jis tikrai sukietes, nebent apsuski maistine plevele, bet ir tai rizika..
O parduotuvėse tai man atrodo jie ilgai galioja?! Ir jei namie netyčia užsilaiko... Gal rizikuosiu, tik nežinau, ar sutept, ar ne
[quote=Failas,2010 03 31, 15:12]
O parduotuvėse tai man atrodo jie ilgai galioja?! Ir jei namie netyčia užsilaiko... Gal rizikuosiu, tik nežinau, ar sutept, ar ne
Gal geriau penktadieni daryk ,nes matai parduotuviniai tai vistiek konservantus deda,tai uztai ir stovi ilgai,o kaip naminis tai gali siek tiek patys zagareliai sukieteti
O parduotuvėse tai man atrodo jie ilgai galioja?! Ir jei namie netyčia užsilaiko... Gal rizikuosiu, tik nežinau, ar sutept, ar ne
Gal geriau penktadieni daryk ,nes matai parduotuviniai tai vistiek konservantus deda,tai uztai ir stovi ilgai,o kaip naminis tai gali siek tiek patys zagareliai sukieteti
[quote=kisule,2010 03 31, 16:43]
[quote=Failas,2010 03 31, 15:12]
O parduotuvėse tai man atrodo jie ilgai galioja?! Ir jei namie netyčia užsilaiko... Gal rizikuosiu, tik nežinau, ar sutept, ar ne
Gal geriau penktadieni daryk ,nes matai parduotuviniai tai vistiek konservantus deda,tai uztai ir stovi ilgai,o kaip naminis tai gali siek tiek patys zagareliai sukieteti
[/quote]
Na, gerai, įkalbėjot, nors šiek tiek. Darysiu ryt. Tiksliau šiandien tešlą pasidarysiu, paliksiu šaldytuve, o ryt kepsiu
[quote=Failas,2010 03 31, 15:12]
O parduotuvėse tai man atrodo jie ilgai galioja?! Ir jei namie netyčia užsilaiko... Gal rizikuosiu, tik nežinau, ar sutept, ar ne
Gal geriau penktadieni daryk ,nes matai parduotuviniai tai vistiek konservantus deda,tai uztai ir stovi ilgai,o kaip naminis tai gali siek tiek patys zagareliai sukieteti
[/quote]
Na, gerai, įkalbėjot, nors šiek tiek. Darysiu ryt. Tiksliau šiandien tešlą pasidarysiu, paliksiu šaldytuve, o ryt kepsiu
Sugalvojau ir as sian pasidaryti skuzdelyna, galvojau uzklysiu paziureti, kaip jus ji kepat, nes as kepiau paskutini pries koki 10 metu, dar kai i mokykla ejau Bet atsimenu, kad i tesla dejau kiausinius, miltus, biski druskos, dar gal ka, sunku prisiminti, todel ir ziuriu cia receptu, o glaju tai as dariau labai paprastai, medus, vanduo, cukrus, ir man budavo labai skanu.. Nebandziau niekad det grietines ar sviesto, bet sikart sakiau sviesto idesiu.. Bet kokiu atveju visi receptai labai panasus.. Laukiu vakaro, kol vyras paims vaika man nuo ranku ir eisiu kept
QUOTE(Failas @ 2010 03 31, 11:00)
Ar esate kepę keliom dienom anksčiau? Dabar turiu šiek tiek laisvo laiko, o paskutinėmis dienomis ir taip turėsiu kitokių rūpesčių
Tai vat, žinokit, kepiau du skruzdėlynus, vieną labai šauniai suvalgėm per velykas, o kitas liko Atvelykiui, bet antrojo skonis nė kiek nesugedo, nesudžiuvo ir pan. Tad drąsiai galit kepti ir savaitėle anksčiau