Tešlai: jei kiaušiniai dideli, kaimiški, imu tokiu santykiu- vienam kiaušiniui 100-140 g miltų. (Su parduotuviniais kiaušiniais geras skruzdėlynas nesigauna, bent man nesigavo skanus... Siūlau imti kaimiškus) Visus kiaušinius sumušti į indą, įpilti truputį smulkios druskos, šaukštą ar du aliejaus, viską paplakti ir pamaišant berti miltus, jei tešla skysta ir labai lipni, dar įpilti miltų ir vel minkyti. Tešla turi gautis tokia kaip aksominė, švelni, su daug pūsliukių, nelimpanti prie rankų. Minkoma apie pusvalandį, ne trumpiau. Kai kas laiko šaldytuve, aš nelaikau, iškart stalą patepu aliejumi ir kočioju kuo plonesnius lapelius, netgi persišviečia. Čia galioja taisyklė, kuo ploniau tuo geriau

Kai visi jau iškepti, reikia pasidaryti sirupą.
[quote=Cipciukas,2008 09 04, 21:30]
3 kiausinia ( didoki )
330g. miltu ( jeigu reikia dadedama)
3 saukstai spirito
2 saukstai aliejaus.
[/quote]
Dekui Cipciukui ir Ronet uz receptukus!
Man labiausiai padejo Ronet pasakymas, kad lapeliai turi kone persisviesti

Isejo labai skanus skruzdelynas plonyciais traskiais lapeliais!


Beje, turiu spec. lenta pjaustymui, kociojimui ir t.t., bet ji geria riebalus, o stalo pavirsiaus buvo gaila, tad nenaudojau aliejaus kociojimui, be problemu sekesi su miltais
