[quote=Ronet,2008 08 31, 16:25]
Tešlai: jei kiaušiniai dideli, kaimiški, imu tokiu santykiu- vienam kiaušiniui 100-140 g miltų. (Su parduotuviniais kiaušiniais geras skruzdėlynas nesigauna, bent man nesigavo skanus... Siūlau imti kaimiškus) Visus kiaušinius sumušti į indą, įpilti truputį smulkios druskos, šaukštą ar du aliejaus, viską paplakti ir pamaišant berti miltus, jei tešla skysta ir labai lipni, dar įpilti miltų ir vel minkyti. Tešla turi gautis tokia kaip aksominė, švelni, su daug pūsliukių, nelimpanti prie rankų. Minkoma apie pusvalandį, ne trumpiau. Kai kas laiko šaldytuve, aš nelaikau, iškart stalą patepu aliejumi ir kočioju kuo plonesnius lapelius, netgi persišviečia. Čia galioja taisyklė, kuo ploniau tuo geriau Lapelius kepti aliejuje.
Kai visi jau iškepti, reikia pasidaryti sirupą.
[quote=Cipciukas,2008 09 04, 21:30]
3 kiausinia ( didoki )
330g. miltu ( jeigu reikia dadedama)
3 saukstai spirito
2 saukstai aliejaus.
[/quote]
Dekui Cipciukui ir Ronet uz receptukus!
Man labiausiai padejo Ronet pasakymas, kad lapeliai turi kone persisviesti
Isejo labai skanus skruzdelynas plonyciais traskiais lapeliais!
Beje, turiu spec. lenta pjaustymui, kociojimui ir t.t., bet ji geria riebalus, o stalo pavirsiaus buvo gaila, tad nenaudojau aliejaus kociojimui, be problemu sekesi su miltais
O kokio dydzio gaunasi is tokio kiekio produktu ? Gal toks kaip nuotraukyteje
O Cipciuko recepte, ar kokiam kitam, butina spiritas? Gal galima jo nedeti, arba pakeisti degtine? As irgi rezgu minti ji kepti
QUOTE(rugiagele26 @ 2009 09 08, 15:00)
O Cipciuko recepte, ar kokiam kitam, butina spiritas? Gal galima jo nedeti, arba pakeisti degtine? As irgi rezgu minti ji kepti
Man atrodo galima ir degtine,ia tikriausiai tam,kad riebalu neprisigertu per daug
O as neapsisprendziu kaip ta sirupa geriau daryti,norisi man is naturalaus medaus,bet su kuo ji skiesti
Va,radau toki,
Sirupui: dedu daug medaus ( dėl proporcijų parašysiu kiekius, bet juos pagal save pasikoreguosit ) 0,5 litro medaus, ketvirtis stiklinės vandens, pora saujų cukraus, citrinos rūgštelės pagal skonį (su rūgštele man skaniau ). Maišant viską ištirpinti ir pavirti ant mažos liepsnos keletą min.
Reikes bandyti
QUOTE(Neryte @ 2009 09 08, 16:29)
Man atrodo galima ir degtine,ia tikriausiai tam,kad riebalu neprisigertu per daug
O as neapsisprendziu kaip ta sirupa geriau daryti,norisi man is naturalaus medaus,bet su kuo ji skiesti
Va,radau toki,
Sirupui: dedu daug medaus ( dėl proporcijų parašysiu kiekius, bet juos pagal save pasikoreguosit ) 0,5 litro medaus, ketvirtis stiklinės vandens, pora saujų cukraus, citrinos rūgštelės pagal skonį (su rūgštele man skaniau ). Maišant viską ištirpinti ir pavirti ant mažos liepsnos keletą min.
Reikes bandyti
O as neapsisprendziu kaip ta sirupa geriau daryti,norisi man is naturalaus medaus,bet su kuo ji skiesti
Va,radau toki,
Sirupui: dedu daug medaus ( dėl proporcijų parašysiu kiekius, bet juos pagal save pasikoreguosit ) 0,5 litro medaus, ketvirtis stiklinės vandens, pora saujų cukraus, citrinos rūgštelės pagal skonį (su rūgštele man skaniau ). Maišant viską ištirpinti ir pavirti ant mažos liepsnos keletą min.
Reikes bandyti
aš visada skruzdėlynui sirupa darau iš naturalaus medaus cukraus ir vandens, ir visa tai verdu ilgai ir ant nedidelės ugnies
o į tešla niekada nesu dėjusi nei spirito nei degtines, ir joks aliejus man i tešla neįsigeria
Spirita tikrai galima keisti dektine , bet siaip jei lapiukai kepami ploni ir kieti gaunas, tai nelabai ir riebalai gerias
Cukraus ir medaus liukrui proporciju neatsimenu, tik pas mane be vandens, cukraus, medaus, citrinos rugsteles, dar ieina ir sviestas. Verdasi ilgokai apie 15 min Na gal jei zinant tikslias proporcijas, utektu trumpiau, bet as tiesiog virimo proceso metu tikrinu, kada jau tas liukras tinkamas, kai suksta, kuriuo maisau verdanti liukra, pradeda traukti prie lekstutes, na jis pradeda lipti, tuomet uztenka virti
Cukraus ir medaus liukrui proporciju neatsimenu, tik pas mane be vandens, cukraus, medaus, citrinos rugsteles, dar ieina ir sviestas. Verdasi ilgokai apie 15 min Na gal jei zinant tikslias proporcijas, utektu trumpiau, bet as tiesiog virimo proceso metu tikrinu, kada jau tas liukras tinkamas, kai suksta, kuriuo maisau verdanti liukra, pradeda traukti prie lekstutes, na jis pradeda lipti, tuomet uztenka virti
QUOTE(Neryte @ 2009 09 08, 10:04)
O kokio dydzio gaunasi is tokio kiekio produktu ? Gal toks kaip nuotraukyteje
taip gavau gan maziuka teslos gumula.... na na galvojau... ar tik neteks antra porcija daryti.. nieko panasaus! is 3 kiausiniu iseina nemazas skruzdelynas
QUOTE(rugiagele26 @ 2009 09 08, 15:00)
O Cipciuko recepte, ar kokiam kitam, butina spiritas? Gal galima jo nedeti, arba pakeisti degtine? As irgi rezgu minti ji kepti
galima galima, seimoje darome riesuteliu torta is zagareliu teslos, tai pilam paprastai degtines, o as si karta turejau spirito
QUOTE(Neryte @ 2009 09 08, 16:29)
O as neapsisprendziu kaip ta sirupa geriau daryti,norisi man is naturalaus medaus,bet su kuo ji skiesti
Va,radau toki,
Sirupui: dedu daug medaus ( dėl proporcijų parašysiu kiekius, bet juos pagal save pasikoreguosit ) 0,5 litro medaus, ketvirtis stiklinės vandens, pora saujų cukraus, citrinos rūgštelės pagal skonį (su rūgštele man skaniau ). Maišant viską ištirpinti ir pavirti ant mažos liepsnos keletą min.
Reikes bandyti
Va,radau toki,
Sirupui: dedu daug medaus ( dėl proporcijų parašysiu kiekius, bet juos pagal save pasikoreguosit ) 0,5 litro medaus, ketvirtis stiklinės vandens, pora saujų cukraus, citrinos rūgštelės pagal skonį (su rūgštele man skaniau ). Maišant viską ištirpinti ir pavirti ant mažos liepsnos keletą min.
Reikes bandyti
as situo ir vadovavausi, t.y. paragavus sirupa, supratau kodel Ronet deda rugsteles
jei dirbtinis medus butu toks kaip tarybiniais laikais, tai visai mielai ji naudociau, bet kaip dabar o ir siaip, dirbtinis medus daznai receptuose naudojamas tik todel, kad jis pigiau nei tikras
O kokios proporcijos mazdaug medaus,cukraus,vandens
Labai geras sirupas gaunasi . Visada tokį darau
Sirupui:1 st. medaus;1 st. cukraus; 2 šaukštai vandens; 30 g sviesto; 1 šaukštas grietinės.
Iš nurodytų produktų verdame sirupą, kol, įlašinus jo lašą į šaltą vandenį, neišsileis. Sirupe pamirkome išvirtus tešlos gabalėlius, sudedame kalnu į plokščią lėkštę. Viršų galime papuošti razinomis, riešutais ar susmulkintais džiovintais vaisiais.
Sirupui:1 st. medaus;1 st. cukraus; 2 šaukštai vandens; 30 g sviesto; 1 šaukštas grietinės.
Iš nurodytų produktų verdame sirupą, kol, įlašinus jo lašą į šaltą vandenį, neišsileis. Sirupe pamirkome išvirtus tešlos gabalėlius, sudedame kalnu į plokščią lėkštę. Viršų galime papuošti razinomis, riešutais ar susmulkintais džiovintais vaisiais.
QUOTE(Rimse @ 2009 09 09, 10:46)
Labai geras sirupas gaunasi . Visada tokį darau
Sirupui:1 st. medaus;1 st. cukraus; 2 šaukštai vandens; 30 g sviesto; 1 šaukštas grietinės.
Iš nurodytų produktų verdame sirupą, kol, įlašinus jo lašą į šaltą vandenį, neišsileis. Sirupe pamirkome išvirtus tešlos gabalėlius, sudedame kalnu į plokščią lėkštę. Viršų galime papuošti razinomis, riešutais ar susmulkintais džiovintais vaisiais.
Sirupui:1 st. medaus;1 st. cukraus; 2 šaukštai vandens; 30 g sviesto; 1 šaukštas grietinės.
Iš nurodytų produktų verdame sirupą, kol, įlašinus jo lašą į šaltą vandenį, neišsileis. Sirupe pamirkome išvirtus tešlos gabalėlius, sudedame kalnu į plokščią lėkštę. Viršų galime papuošti razinomis, riešutais ar susmulkintais džiovintais vaisiais.
Aciu
O ka duoda grietine
QUOTE(Neryte @ 2009 09 09, 11:51)
Tiesa pasakius nežinau ką duoda, gal "minkštesnę" konsistenciją išvirusio sirupo . Bet ten ji tinka .
Pagal parašytas proporcijas gaunasi gana daug syrupelio, t.y. galima didelį skryzdėlyną sulipdyt. Bet jei jo lieka - labai skaniai su kokiais blynukais susivalgo .
as nelabai isivaizduoju, kaip jus mirkote lapelius i sirupa... jie tokie trapus, o sirupas toks lipnus, bijociau puse lapo palikti sirupe, tad as aplaisciau