QUOTE(Alexandra.R. @ 2005 04 10, 20:57)
Labai seniai dariau, bet receptas toks:
4 5 kiaušiniai;
5 šaukštai grietinės;t
ruputis druskos;
miltų tiek, kiek reikia tešlai (apie 4 stiklines);
pusė kilogramo riebalų virimui (gali būti kiaulienos taukai ar aliejus).
Sirupui:1 st. medaus;1 st. cukraus; 2 šaukštai vandens; 30 g sviesto; 1 šaukštas grietinės.
Iš visų produktų gerai išminkome tešlą. Ją išmušame. Plonai iškočiojame (miltų ant lentos neberiame, o ją ištepame aliejumi, kad tešla nepriliptų). Supjaustome keturkampiais, maždaug 3 4 centimetrų ilgio gabalėliais. Verdame riebaluose, kol pasidarys gelsvi. Gabalėliams sujungti paruošiame sirupą. Iš nurodytų produktų verdame sirupą, kol, įlašinus jo lašą į šaltą vandenį, neišsileis. Sirupe pamirkome išvirtus tešlos gabalėlius, sudedame kalnu į plokščią lėkštę. Viršų galime papuošti razinomis, riešutais ar susmulkintais džiovintais vaisiais.
o taip noretusi...