QUOTE(Burtininke @ 2005 05 11, 15:03)
Mano mama kepa skruzdėlynus, tai galiu pasakyt, kad tešla pati papraščiausia - kiaušiniai, druska ir miltai. Jokio vandens, sodos ar giretinės. Skanaus skruzdėlyno paslaptis - labai gerai išminkyta ir iškočiota tešla. O skruzdėlyną sulieja su medum, kurį reikia pavirti ant silpnos ugnies, kad išsileistų (bet neužvirt, nes sustingęs bus kietas) ir prisodint skruzdėlyčių, t. y. ant kiekvieno lapelio po raziną . Ir netikiu, kad iš pirmo karto puikiai pavyks. Tikrai reikia įgudimo tokima kepiniui, kad jį valgyt skanų (trapų, neprisigėrusį riebalų, ne per storais lapais ir pn. Mano mama kepa tą skruzdėlyna ne viena, su drauge, tai jos kaip sakoma sistemą jau ,,atkalę" nes kas užsisako, tai visada sako, kad tokio skanaus niekad nevalgė Vot pagyriau mamytės darbą
Pats procesas gana ilgas, jei kepa iš kokių 3 kiaušų, užima apie 1-1.5 val. (dirba dviese).
Oho iš 6-7 kiaušinių skruzdėlynas, tai jau vos ne kokiems 25 žmonėms
Pats procesas gana ilgas, jei kepa iš kokių 3 kiaušų, užima apie 1-1.5 val. (dirba dviese).
Oho iš 6-7 kiaušinių skruzdėlynas, tai jau vos ne kokiems 25 žmonėms
DARAU lygiai taip pat, iš trijų kiaušinių gaunasi nemažas skurzdėlynas, o miltų dedu tai tiek, kad tešla kočiotųsį normaliai, tas tiesa, kuo ploniau tuo skaniau....o į puodelį, nedidelį sumetu po 5,6 lakštelius (didžiausias vargas kočiojimas)