QUOTE(♠Aušra♠ @ 2009 04 16, 09:12)
Naitas, o tu kaip matau sunaudojai visą stiklainį medaus? Aš irgi tokį turiu, kai teta darė pagal Cipsiuko receptą, taip pat sunaudojo visą stiklainį.
Ir dar noriu paklaust, jei aš iš pradžių išsikepsiu tuos lakštus, o tik vėliau juos sulipdysiu, ar nebus nieko blogo?
aha, visą stiklainį. Na, tas medus nėra toks blogas, kaip rašiau iš pradžių. Mat kitą dieną tais "bičių sparneliais" jau taip nekvepėjo (o gal nesmirdėjo). Išsigaravo tie papildomi kvapai, o skonis, visai neblogas skonis, liko.
Irgi pyliau porą šaukštų vandens, pyliau stiklinę cukraus ir užkaitinau gerai. O skaitei, kaip nustatyt, kad jau sirupas geras

reikia įsipilti į stiklinę vandens, ir į tą vandenį įlašint to kaitinamo sirupo lašiuką. Jei lašiukas nesuyra, sėda ant dugno, tai jau geras tas sirupas.
Žinoma, kad galima lakštus sutepti bet kada, nors ir kitą dieną.
QUOTE(ssanta @ 2009 04 17, 18:57)
o tai ką galima dėti ir spirito iš vaistinės į tešlą?
nu tik ne kamparo
QUOTE(♠Aušra♠ @ 2009 04 18, 20:16)
Užvakar dariau pagal Cipsiuko receptą skruzdelyną. Gavosi

Galvojau maziausiai 2 valandos praeis, kol iškeps visi lakštai, bet kai gerai įkaito aliejus, vos spėjau dėt ir traukt

O šiaip blogai padariau, kad tik vieną lakštelio pusę tetepiau medumi. Galvojau dėsiu vienas ant kito, tai ir "prisitrauks" medaus. Bet buvo gerai ir taip

Labai saldus, cukraus gal per daug primoviau

Jei būčiau tepusi abi puses, būčiau pilnai sunaudojusi visą stiklainį medaus
aš irgi tik vieną lakšto pusę liejau medumi. Tačiau aš kiekvieną lakštelį kišau į sirupą. Įkišu iki pusės, ištraukiu ir dedu ant krašto, kad priliptų prie jau gulinčio. O po to per skruzdėlyno vidurį dar šaukštu medaus perlieju. Man gražu, kai lakštelių kraščiukai būna aplipę aguonomis - o kur jos lips, jei ne prie medaus..
Kai lieju tuos lakštelius medumi, tai atrodo, mažai. O kai valgau, tai mintis pašalinė vis kirba - ir čia be reikalo, ir čia... ant lėkštės daug lieka medaus, nutekėjusio nuo lakštelių.
šiaip tai superinis dalykėlis tokiam pusiau "prabangiam" stalui
Iš Lietuvos emigravo jau ir delfinai...