Rytoj ir aš darysiu skruzdelyną sesės sugrįžtuvėm
Mano receptas paprastas, standartinis
QUOTE(baltanosis @ 2008 11 17, 19:26)
yra tokie mini aparaciukai vadinasi lazanijos lakstams gaminti. pirkau hobby hall, apie 60 lt kainavo. nusistatai kokio storio lakstas turi buti (pats ploniausias tai net permatomas gaunasi ) dedi tesla gabalais ir suki rankenele, islenda norimo storio lakstas, belieka supjaustyti ir kepti. lb patogu ir koldunus gaminant
labai norečiau pamatyti, kaip tas aparačiukas atrodo
QUOTE(lotute @ 2009 04 20, 09:37)
labai norečiau pamatyti, kaip tas aparačiukas atrodo
na kiek as ji maciau,tai galiu ji taip apibudinti:aparaciukas panasus i rankine mesmale,na ta prie stalo prisukama,tik vietoj sietelio kur mesa iseina-cia yra du voleliai,na tokie kaip senovine Riga skalbianke turejo,kur skalbinius grezdavo,niu ir tik aisku mazi,pro ten tesla iseina...
na as cia ir prirasiau,kad tik kas suprastu...
QUOTE(♠Aušra♠ @ 2009 04 16, 09:12)
Naitas, o tu kaip matau sunaudojai visą stiklainį medaus? Aš irgi tokį turiu, kai teta darė pagal Cipsiuko receptą, taip pat sunaudojo visą stiklainį.
Ir dar noriu paklaust, jei aš iš pradžių išsikepsiu tuos lakštus, o tik vėliau juos sulipdysiu, ar nebus nieko blogo?
Ir dar noriu paklaust, jei aš iš pradžių išsikepsiu tuos lakštus, o tik vėliau juos sulipdysiu, ar nebus nieko blogo?
aha, visą stiklainį. Na, tas medus nėra toks blogas, kaip rašiau iš pradžių. Mat kitą dieną tais "bičių sparneliais" jau taip nekvepėjo (o gal nesmirdėjo). Išsigaravo tie papildomi kvapai, o skonis, visai neblogas skonis, liko.
Irgi pyliau porą šaukštų vandens, pyliau stiklinę cukraus ir užkaitinau gerai. O skaitei, kaip nustatyt, kad jau sirupas geras reikia įsipilti į stiklinę vandens, ir į tą vandenį įlašint to kaitinamo sirupo lašiuką. Jei lašiukas nesuyra, sėda ant dugno, tai jau geras tas sirupas.
Žinoma, kad galima lakštus sutepti bet kada, nors ir kitą dieną.
QUOTE(ssanta @ 2009 04 17, 18:57)
o tai ką galima dėti ir spirito iš vaistinės į tešlą?
nu tik ne kamparo
QUOTE(♠Aušra♠ @ 2009 04 18, 20:16)
Užvakar dariau pagal Cipsiuko receptą skruzdelyną. Gavosi Galvojau maziausiai 2 valandos praeis, kol iškeps visi lakštai, bet kai gerai įkaito aliejus, vos spėjau dėt ir traukt O šiaip blogai padariau, kad tik vieną lakštelio pusę tetepiau medumi. Galvojau dėsiu vienas ant kito, tai ir "prisitrauks" medaus. Bet buvo gerai ir taip Labai saldus, cukraus gal per daug primoviau Jei būčiau tepusi abi puses, būčiau pilnai sunaudojusi visą stiklainį medaus
aš irgi tik vieną lakšto pusę liejau medumi. Tačiau aš kiekvieną lakštelį kišau į sirupą. Įkišu iki pusės, ištraukiu ir dedu ant krašto, kad priliptų prie jau gulinčio. O po to per skruzdėlyno vidurį dar šaukštu medaus perlieju. Man gražu, kai lakštelių kraščiukai būna aplipę aguonomis - o kur jos lips, jei ne prie medaus..
Kai lieju tuos lakštelius medumi, tai atrodo, mažai. O kai valgau, tai mintis pašalinė vis kirba - ir čia be reikalo, ir čia... ant lėkštės daug lieka medaus, nutekėjusio nuo lakštelių.
šiaip tai superinis dalykėlis tokiam pusiau "prabangiam" stalui
Štai koks gavos skruzdeliukas
QUOTE(Amelie* @ 2009 04 28, 20:12)
Štai koks gavos skruzdeliukas
labai gražus ten dar ir cukraus pudra apibarstytas? ir šokoladu aplietas?
QUOTE(naitas @ 2009 04 29, 08:22)
labai gražus ten dar ir cukraus pudra apibarstytas? ir šokoladu aplietas?
Taip, pirma pabarsčiau cukraus pudra, paskui lydytu šokoladu apšlaksčiau
QUOTE(Amelie* @ 2009 04 29, 12:01)
Taip, pirma pabarsčiau cukraus pudra, paskui lydytu šokoladu apšlaksčiau
šitas skruzdėlynas man toks "vestuvinis"
QUOTE(Amelie* @ 2009 04 28, 19:12)
o kodel jis toks baltas ?neapskrudes
lotute, taip lapai +- vienodo dydžio Paslaptis - gal apie 15 metų patirtis Beja, skuzdėlyną kepa dviese su drauge Prieš tai pamiršau paminėt