Įkraunama...
Įkraunama...

Skruzdėlynas

thumbup.gif thumbup.gif ......šaunuolė , super tavo skruzdėliukas good.gif good.gif
Atsakyti
QUOTE(sayonara2 @ 2009 02 13, 17:36)
SKRUZDELYNAS


Va čia tai SUPER SKRUZDĖLYNAS blink.gif blink.gif blink.gif koks gigantiškas bigsmile.gif bigsmile.gif bigsmile.gif Šaunuolė thumbup.gif
Atsakyti
Šis receptas yra mūsų šeimoje keptas,jau ne sykį,jis yra iš žurnaliuko"Kviečiu prie stalo"
jam reikės500g.miltų,
4kiaušiniai,
2kiaušinių tryniai,
pakelis vanilinio cukraus,
4šaukštai spirito,
200g.irisų{nebūtinai}
150g. medaus{gali b8ti ir dirbtinis}
3šaukštai aguonų,
3šaukštai cukraus pudros,
Kiušinius išplakamesu vaniliniu cukrumi{tai galima padaryti su virtuviniu kombainu}
Po to supilame spiritą,,beriame miltus ir užminkome tešlą.
Ją gerai išdaužome į stalą ir dedame į šaldytuvą kad išbrinktų .
Išėmę iš šaldytuvo tešlą iškočiojame 2-3mm.lakštais .
Juos supjaustome 3cm.pločio,5cm.ilgio juostelėmis ir kepame aliejuje iki geltonumo .
Iškeptas juosteles dedame ant popierinės sarvieteles {poppierinio ranksluosčio},kad nubėgtų aliejus .
Po to lėkštėje ,ant padėklo{virtuvinio} statome kūgio formos skruzdėlyną .
Ant jo paviršiaus užpilame išlydyto{dirbtinio} medaus ir irisų masę{Nebūtina}
bei apibarstome aguonomis ,cukraus pudra.
Pas mus yra kepamas per Velykas{dažniausiai}
Atsakyti
QUOTE(regna @ 2009 02 14, 00:48)
Šis receptas yra mūsų šeimoje keptas,jau ne sykį,jis yra iš žurnaliuko"Kviečiu prie stalo"
jam reikės500g.miltų,
4kiaušiniai,
2kiaušinių tryniai,
pakelis vanilinio cukraus,
4šaukštai spirito,
200g.irisų{nebūtinai}
150g. medaus{gali b8ti ir dirbtinis}
3šaukštai aguonų,
3šaukštai cukraus pudros,
Kiušinius išplakamesu vaniliniu cukrumi{tai galima padaryti su virtuviniu kombainu}
Po to supilame spiritą,,beriame miltus ir užminkome tešlą.
Ją gerai išdaužome į stalą ir dedame į šaldytuvą kad išbrinktų .
Išėmę iš šaldytuvo tešlą iškočiojame 2-3mm.lakštais .
Juos supjaustome 3cm.pločio,5cm.ilgio juostelėmis ir kepame aliejuje iki geltonumo .
Iškeptas juosteles dedame ant popierinės sarvieteles {poppierinio ranksluosčio},kad nubėgtų aliejus .
Po to lėkštėje ,ant padėklo{virtuvinio} statome kūgio formos skruzdėlyną .
Ant jo paviršiaus užpilame išlydyto{dirbtinio} medaus ir irisų masę{Nebūtina}
bei apibarstome aguonomis ,cukraus pudra.
Pas mus yra kepamas per Velykas{dažniausiai}

Pas draugę valgiau pagal šį receptą tai tikrai thumbup.gif dar ir receptuką šį užsirašiau, būtinai ir pati pabandysiu pasigamint rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(baltanosis @ 2008 11 17, 18:26)
yra tokie mini aparaciukai blush2.gif vadinasi lazanijos lakstams gaminti. pirkau hobby hall, apie 60 lt kainavo. nusistatai kokio storio lakstas turi buti (pats ploniausias tai net permatomas gaunasi  thumbup.gif ) dedi tesla gabalais ir suki rankenele, islenda norimo storio lakstas, belieka supjaustyti ir kepti. lb patogu ir koldunus gaminant  thumbup.gif


Gimtadienis artėja, norėčiau skruzdelyną išsikept, pirkčiau tą stebūklingą mašiną ir už šiek tiek brangiau nei 60lt rolleyes.gif
Niekur nerandu tų aparačiukų, gal kas žinot kur dar galima juos nusipirkt? Internete tik profesionalūs parsiduoda už kosmines kainas unsure.gif
Atsakyti
merginos sakykit o naturalus medus tinka? g.gif nes dauguma rasot kad reikia dirbtinio, o pas mane labai daug naturalaus medaus blush2.gif
Atsakyti
niu baigiau savo skruzdėlyna pagal cipciuko recepta, už tai ačiū CIPCIUKUI 4u.gif niu ir meduti dejau naturalu, ziuresim rytoj kad gausis, foto neikelsiu nes neturiu oparato verysad.gif taigi teks kiekvienai pasitelkti i pagalba savaja fantazija rolleyes.gif
Atsakyti
Pirma karta kepiau vakar skruzdelyna is miltu ir kiausiniu ir druskos, sirupas-naturalus medus ir cukrus ir keli saukstai vandens, jau koks skanus gavosi
Atsakyti
As atsimenu tik viena skruzdelyna is vaikystes.... Pati tikriausia, skrudeliskiausia (o ktus vadinu "Zagareliu tortais" blush2.gif )

Mama net keleta kartu ji pirko is vienos mociutes gyvenusios musu kaime.. Man tada buvo gal kokie 5-6 metai.

As nezinau is ko jis ten padarytas buvo, tik pamenu, kad jis buvo is rutuliuku, panasiu i slyzikus, sulietas baltu sirupu, saldziu tongue.gif , ir apibartytas aguonom tongue.gif dar dabar pamenu jo skoni...

manau kad tas sirupas buvo is kondensuoto pieno (ne RUDUDU)

cia radau kaip ir panasiu receptu, taigi, bandysiu kepti smile.gif


QUOTE(zic @ 2006 11 17, 16:21)
Turiu receptuka is senu laiku, labai skanus gaunas  biggrin.gif

Skruzdelynas:
Puse puodelio grietines
Puse puodelio cukraus
200 gr. margarino
4 puodeliai miltu
ziupsnis sodos ( pagesintos 3-4 lasais acto)
1 skardine sutirstinto pieno (reiks isvirti)
200 gr. sviesto

Uzmaisyti tesla, visa gauta mase pervaryti per mesmale is tuos pagaliukus kaip sausainius kepti (patariu imti tiesiog po gabaliuka tos prasuktos mases ir kepti kaip sausainius).
Kremas. isvirti kondensuota piena, 200 gr sviesto sumaisyti su isvirtu kondensuotu pienu (gerai ismaisyti), mesti iskeptus sausainius ir maisyti toliau kol pasidarys sunkiai maisoma mase. Tada geriausia rankomis imti ir maisyti. Galiausia sudeti ant kokios lekstes ir padaryti kalniuko forma. Lipdant suspausti visa mase, kad butu bet arpu ir nesutrupetu.
Papuosimui galima naudoti tarkuota sokolada, arba siaip kokius papuosimus.

As darau su zirniukais kur parduotuvese buna, uzberiu ant viso skruzdelyno ir is tolo gaunasi kaip tikras skruzdelynas.

Skanaus kas megins  biggrin.gif



QUOTE(je_lenka @ 2008 04 11, 21:17)
Aš darau tokį smile.gif
Skruzdelynas :

tešlai: 200 gr. sviesto, 1/2 stiklinės grietinės, 1/2 stiklinės cukraus, 1 pakelis vanilino, žiupsnelį nugarintos sodos, 4 stiklinės miltų. Sumaišyt pirmą tirpinta sviestą su grietine, tada cukraus, vaniliną, sodos įdėti, viską gerai išmaišyti ir įpilti miltus. Tešlą labai tiršta turėtų gautis. Aš paskui darau tokius rutuliukus ir kepu orkaitėje 180-200 laipsnių, sutepų skardą alėjum truputį. Kepti kol įgaus auksinį atspalvį, šiaip gan greitai. Kai ištraukiu susmulkinu kažkiek , kad būtų ir didesnių gabaliukų ir trupinių.
Kremas: 200 gr. svietso ir rududu (arba aš patį verdu sutirštintą pieną saldintą, 2 val.) suplakti. Ir tos rutuliukus susmulkintus(atvesintus) įdėti į kremą sumaišyti padaryti formą. Šaldytuve apie 1 val. stovėti turi.



QUOTE(JOLKA999 @ 2008 09 09, 13:35)
mano skruzdelyno receptelis, teslai;1 kiausinis,100 g cukraus,70 g sviesto,4 sauksteliai pieno, 0,5 saukstelio sodos,130 g miltu. as dar idedu vaniles.  kremui;1 ind sutirstinto pieno,200 g sviesto,150 g riesutu,kokius megstat.  kiausini su cukrumi istrinti, sudeti  suminkstinta sviesta,piena,soda ir viska gerai ismaisyti.suberti miltus,suminkyti tesla ir palaikyti saldytuve 2 val. atsaldyta tesla sumalti mesmale ir paskleidus skardoje iskepti.atsaldyti,susmulkinti.trupinius sumaisyti su kremu.mase deti i dubeni,formuojant kalneli.virsu apibarstyti aguonom.padeti saltai kad sustingtu, skanaus smile.gif as visada darau is 2 normu.nezinau ar tai trupiniuotis,receptu knygoj raso kad skruzdelynas.zinau viena-tikrai skanus.

Atsakyti
QUOTE(Amelie* @ 2009 03 15, 17:47)
Gimtadienis artėja, norėčiau skruzdelyną išsikept, pirkčiau tą stebūklingą mašiną ir už šiek tiek brangiau nei 60lt rolleyes.gif
Niekur nerandu tų aparačiukų, gal kas žinot kur dar galima juos nusipirkt? Internete tik profesionalūs parsiduoda už kosmines kainas unsure.gif


Gal galit pasakyt kur pirkat tešlos kočiojimo mašiną, labai reikia, niekur nerandu help.gif help.gif help.gif
Atsakyti
QUOTE(Burtininke @ 2005 05 11, 13:03)
Mano mama kepa skruzdėlynus, tai galiu pasakyt, kad tešla pati papraščiausia - kiaušiniai, druska ir miltai. Jokio vandens, sodos ar giretinės. Skanaus skruzdėlyno paslaptis - labai gerai išminkyta ir iškočiota tešla. O skruzdėlyną sulieja su medum, kurį reikia pavirti ant silpnos ugnies, kad išsileistų (bet neužvirt, nes sustingęs bus kietas) ir prisodint skruzdėlyčių, t. y. ant kiekvieno lapelio po raziną smile.gif. Ir netikiu, kad iš pirmo karto puikiai pavyks. Tikrai reikia įgudimo tokima kepiniui, kad jį valgyt skanų (trapų, neprisigėrusį riebalų, ne per storais lapais ir pn. smile.gif Mano mama kepa tą skruzdėlyna ne viena, su drauge, tai jos kaip sakoma sistemą jau ,,atkalę" nes kas užsisako, tai visada sako, kad tokio skanaus niekad nevalgė  thumbup.gif  Vot pagyriau mamytės darbą smile.gif
Pats procesas gana ilgas, jei kepa iš kokių 3 kiaušų, užima apie 1-1.5 val. (dirba dviese).
Oho iš 6-7 kiaušinių skruzdėlynas, tai jau vos ne kokiems 25 žmonėms smile.gif


tiek laiko turbut uzima nes gal kol riebalai nuvarva?
Atsakyti
QUOTE(sayonara2 @ 2009 02 13, 17:36)
SKRUZDELYNAS
3dideli ,kiasusiniai
2kiausiniu tryniai
2saukstai grietines
0.5stiklines pieno
1saukstas spirito
miltu.tiksliai nzn kiek neskaiciavau  ,kol pasidaro tesla nelimpanti prie ranku,o po to kociojant vis dar truputi pasiberiu,padarytus lakstus verdu aliejuj
rezultatas toks:
user posted image



JAMY JAMY thumbup.gif
Atsakyti