As atsimenu tik viena skruzdelyna is vaikystes.... Pati tikriausia, skrudeliskiausia (o ktus vadinu "Zagareliu tortais"

)
Mama net keleta kartu ji pirko is vienos mociutes gyvenusios musu kaime.. Man tada buvo gal kokie 5-6 metai.
As nezinau is ko jis ten padarytas buvo, tik pamenu, kad jis buvo is rutuliuku, panasiu i slyzikus, sulietas baltu sirupu, saldziu

, ir apibartytas aguonom

dar dabar pamenu jo skoni...
manau kad tas sirupas buvo is kondensuoto pieno (ne RUDUDU)
cia radau kaip ir panasiu receptu, taigi, bandysiu kepti
QUOTE(zic @ 2006 11 17, 16:21)
Turiu receptuka is senu laiku, labai skanus gaunas
Skruzdelynas:
Puse puodelio grietines
Puse puodelio cukraus
200 gr. margarino
4 puodeliai miltu
ziupsnis sodos ( pagesintos 3-4 lasais acto)
1 skardine sutirstinto pieno (reiks isvirti)
200 gr. sviesto
Uzmaisyti tesla, visa gauta mase pervaryti per mesmale is tuos pagaliukus kaip sausainius kepti (patariu imti tiesiog po gabaliuka tos prasuktos mases ir kepti kaip sausainius).
Kremas. isvirti kondensuota piena, 200 gr sviesto sumaisyti su isvirtu kondensuotu pienu (gerai ismaisyti), mesti iskeptus sausainius ir maisyti toliau kol pasidarys sunkiai maisoma mase. Tada geriausia rankomis imti ir maisyti. Galiausia sudeti ant kokios lekstes ir padaryti kalniuko forma. Lipdant suspausti visa mase, kad butu bet arpu ir nesutrupetu.
Papuosimui galima naudoti tarkuota sokolada, arba siaip kokius papuosimus.
As darau su zirniukais kur parduotuvese buna, uzberiu ant viso skruzdelyno ir is tolo gaunasi kaip tikras skruzdelynas.
Skanaus kas megins
QUOTE(je_lenka @ 2008 04 11, 21:17)
Aš darau tokį

Skruzdelynas :
tešlai: 200 gr. sviesto, 1/2 stiklinės grietinės, 1/2 stiklinės cukraus, 1 pakelis vanilino, žiupsnelį nugarintos sodos, 4 stiklinės miltų. Sumaišyt pirmą tirpinta sviestą su grietine, tada cukraus, vaniliną, sodos įdėti, viską gerai išmaišyti ir įpilti miltus. Tešlą labai tiršta turėtų gautis. Aš paskui darau tokius rutuliukus ir kepu orkaitėje 180-200 laipsnių, sutepų skardą alėjum truputį. Kepti kol įgaus auksinį atspalvį, šiaip gan greitai. Kai ištraukiu susmulkinu kažkiek , kad būtų ir didesnių gabaliukų ir trupinių.
Kremas: 200 gr. svietso ir rududu (arba aš patį verdu sutirštintą pieną saldintą, 2 val.) suplakti. Ir tos rutuliukus susmulkintus(atvesintus) įdėti į kremą sumaišyti padaryti formą. Šaldytuve apie 1 val. stovėti turi.
QUOTE(JOLKA999 @ 2008 09 09, 13:35)
mano skruzdelyno receptelis, teslai;1 kiausinis,100 g cukraus,70 g sviesto,4 sauksteliai pieno, 0,5 saukstelio sodos,130 g miltu. as dar idedu vaniles. kremui;1 ind sutirstinto pieno,200 g sviesto,150 g riesutu,kokius megstat. kiausini su cukrumi istrinti, sudeti suminkstinta sviesta,piena,soda ir viska gerai ismaisyti.suberti miltus,suminkyti tesla ir palaikyti saldytuve 2 val. atsaldyta tesla sumalti mesmale ir paskleidus skardoje iskepti.atsaldyti,susmulkinti.trupinius sumaisyti su kremu.mase deti i dubeni,formuojant kalneli.virsu apibarstyti aguonom.padeti saltai kad sustingtu, skanaus

as visada darau is 2 normu.nezinau ar tai trupiniuotis,receptu knygoj raso kad skruzdelynas.zinau viena-tikrai skanus.