kazin ar su rankom kocioja,juk yra tam skirtos kociojimo masinos
tai as ir sakau, negi rankomis, tokius kiekius! nors siaip, tai ir nznau, kaip tas ju darbas vyksta. kazin niekas ir nezino apie buitini toki aparaciuka, ne masinei gamybai? gal dar atsiras kokia mamyte ka zinanti
QUOTE(rusaite @ 2008 11 05, 19:08)
tai as ir sakau, negi rankomis, tokius kiekius! nors siaip, tai ir nznau, kaip tas ju darbas vyksta. kazin niekas ir nezino apie buitini toki aparaciuka, ne masinei gamybai? gal dar atsiras kokia mamyte ka zinanti
yra tokie mini aparaciukai vadinasi lazanijos lakstams gaminti. pirkau hobby hall, apie 60 lt kainavo. nusistatai kokio storio lakstas turi buti (pats ploniausias tai net permatomas gaunasi ) dedi tesla gabalais ir suki rankenele, islenda norimo storio lakstas, belieka supjaustyti ir kepti. lb patogu ir koldunus gaminant
ar seniai pirkote, kazin dar gauciau
man reikia va, net tokiems skruzdelynams pagaminti( jeigu ivesite i Google-janesgardesiai, galerijoje pamatysite kokio dydzio )
man reikia va, net tokiems skruzdelynams pagaminti( jeigu ivesite i Google-janesgardesiai, galerijoje pamatysite kokio dydzio )
QUOTE(rusaite @ 2008 11 17, 21:48)
ar seniai pirkote, kazin dar gauciau
man reikia va, net tokiems skruzdelynams pagaminti( jeigu ivesite i Google-janesgardesiai, galerijoje pamatysite kokio dydzio )
man reikia va, net tokiems skruzdelynams pagaminti( jeigu ivesite i Google-janesgardesiai, galerijoje pamatysite kokio dydzio )
pirkau vasara, buvo akcija. pabandykit paieskoti dar virejams spec parduotuvese. man atrodo yra tokia kauno senamiestyje "viskas virejams " vadinasi
Sveikutės saldžiosios kulinarės pagarba Jums už tokius įspūdingus skruzdėlynus tik vat, kad šitie šedevrai vadinasi skruzdėlynais aš sužinojau tik iš šios temos, nors tikrai ne vakar gimiau. Aš išmokau daryti šį reikalą iš mamytės, BET mes jį formuojam ir atrodo jis gerokai kitaip, nei Jūsiškiai. Taigi pasirodau, o galbūt kam nors patiks greitesnis mano galva, paprastesnis, bet skoniu manau nelabai besiskiriantis skruzdėlynas
Taigis, Jums prireiks:
6 kiaušiniai (kepiau iš Maximos XL kiaušinių)
650-700 g miltų (tešla neturi lipti prie rankų)
aliejaus virimui
300 ml medaus
200 ml cukraus
kiaušinius išplaku mikseriu, dedu maišydama miltus iki tol, kol tešla nekimba prie rankų, gerai išminkau. Imu po gabaliuką tešlos, suku tarp rankų volelį iš tešlos, gaunasi apie 0,5 cm skersmens virvutė, ją pjaustau mažais burbuliukais-skruzdėlytėmis, dedu į įkaitintą aliejų puode ir verdu:
Tada iš medaus ir cukraus išsiverdu sirupą kaip ir Jūs bet kokiame skruzdėlyne ir supilu jį ant burbuliukų, gerai permaišau, kad tolygiai apsivoliotų sirupe, dedu į norimą indą ir apspaudžiu, laukiu kol sustings ir tada niam niam, valgau Šitą gėrį dariau viena porą valandų bet tikrai vertas ir darbo, ir nuodėmės persivalgyti Skanaus!
Smagiausia dalis yra jį suvalgyti
Taigis, Jums prireiks:
6 kiaušiniai (kepiau iš Maximos XL kiaušinių)
650-700 g miltų (tešla neturi lipti prie rankų)
aliejaus virimui
300 ml medaus
200 ml cukraus
kiaušinius išplaku mikseriu, dedu maišydama miltus iki tol, kol tešla nekimba prie rankų, gerai išminkau. Imu po gabaliuką tešlos, suku tarp rankų volelį iš tešlos, gaunasi apie 0,5 cm skersmens virvutė, ją pjaustau mažais burbuliukais-skruzdėlytėmis, dedu į įkaitintą aliejų puode ir verdu:
Tada iš medaus ir cukraus išsiverdu sirupą kaip ir Jūs bet kokiame skruzdėlyne ir supilu jį ant burbuliukų, gerai permaišau, kad tolygiai apsivoliotų sirupe, dedu į norimą indą ir apspaudžiu, laukiu kol sustings ir tada niam niam, valgau Šitą gėrį dariau viena porą valandų bet tikrai vertas ir darbo, ir nuodėmės persivalgyti Skanaus!
Smagiausia dalis yra jį suvalgyti
QUOTE(Olesta @ 2008 11 22, 21:55)
Taigi pasirodau, o galbūt kam nors patiks greitesnis mano galva, paprastesnis, bet skoniu manau nelabai besiskiriantis skruzdėlynas :ax
Šitas skanėstas vadinasi "Riešutėlis" Dar seniai seniai teko jį gaminti -gana dažnas kepinys mūsų namuose buvo (gal reik atnaujint tą tradiciją ). Jį gaminom iš senos knygos, kurioje jis ir yra taip užvadintas
QUOTE(Letta @ 2008 11 23, 09:12)
Šitas skanėstas vadinasi "Riešutėlis" Dar seniai seniai teko jį gaminti -gana dažnas kepinys mūsų namuose buvo (gal reik atnaujint tą tradiciją ). Jį gaminom iš senos knygos, kurioje jis ir yra taip užvadintas
Ach šit kaip na va šį ryt tai noriu patobulinti receptą, tiksliau pataisyti, burbuliukai per naktį nesulipo kietai kaip riešutėlis, tai sekantį kartą sirupui reikėtų man dėti 200 ml medaus ir 200 ml cukraus, ta prasme, kiek medaus, tiek ir cukraus, tada sustingtų standžiai bet pusės jau nebėr mano smaližiai raito gardžiai
TOKI SKRUZDELYNA DAR MOKYKLOJE VIRDAVOM PER DARBU PAMOKAS,BUDAVO TIKRAI SKANU. SIRUPAS BUVO TOKS. 1STIKLINE MEDAUS[GALI BET KOKIO],1 ST CUKRAUS,2 SAUKSTAI VANDENS,30 GRAMU SVIESTO,1 SAUKSTAS GRIETINES. IS TU PRODUKTU ISVIRTI SIRUPA IR ISMAISYTI SU VIRTAIS SKRUZDELIUKAIS.SUSTINKDAVO GERAI.
QUOTE(JOLKA999 @ 2008 11 23, 11:01)
TOKI SKRUZDELYNA DAR MOKYKLOJE VIRDAVOM PER DARBU PAMOKAS,BUDAVO TIKRAI SKANU. SIRUPAS BUVO TOKS. 1STIKLINE MEDAUS[GALI BET KOKIO],1 ST CUKRAUS,2 SAUKSTAI VANDENS,30 GRAMU SVIESTO,1 SAUKSTAS GRIETINES. IS TU PRODUKTU ISVIRTI SIRUPA IR ISMAISYTI SU VIRTAIS SKRUZDELIUKAIS.SUSTINKDAVO GERAI.
ačiū, reikės kitą kart pabandyti, o kol kas ir tas mano vakar vakare darytas tirpte tirpsta nuo lėkštės, manau iki vakaro neišgyvens