Šiaip šioje temoje anksčiau kažkas davęs buvo tokį receptą, kur irgi iš trupinių, ir su kond. pienu- bet ten pagal tą receptą reikia pačiai kepti trupinius.
O aš nenorėjau terliotis, nes vėlai vakare dariau, tai aš nekepiau trupinių pati, o naudojau krekerius trupintus- skonis kiek kitoks, nei pačios keptų trupinių, bet ant greičio tinka ir toks receptas:
Krekeriai- nesaldūs ir nesūrūs- o tie tokie be jokių skonių.
Rududu dėžutė, arba namie su visa skardine išsivirtas kond. pienas
Riešutai mėgstami (aš pirkau gatavai paskrudintus sveriamus žemės riešutus, skirtus prie alaus- jie sūrūs- bet kadangi masė saldi, tai man kažkaip tešloj kai įdedi riešutus, to sūrumo nesijaučia- gal dėl to, kad aš nemėgstu saldžiai, ir man netgi patinka, kai į saldumynus kažkas sūraus dedama, nes biskį nugesina tą saldumą- bet kas jautrus tokiems dalykams- geriau rinktis paprastus riešutus- aš tai tingėjau juos nužievinti, tai ėmiau tuos keptus)
Aguonos
Sviesto pakelis
Gamyba:
virtą kond. sumaišome su kambario temperatūroje palaikytu sviestu.
Suberiame sutrupintus krekerius (aš vieną krekerį, trupinau į kokias keturias dalis- turiu minty lietuviškus krekerius)- ir viską sumaišome- krekerių beriame tiek, kad masė pasidarytų tokio tirštumo, jog iš jos būtų galima nulipdyti pyragėius.
Lipdome norimo dydžioir formos pyragėlius- pradžioje jie gali pasirodyti perinkšti, bet kai šaldytuve pastingdysite, bus pats tas.
Galima apšlakstyti tirpintu šokoladu.
Aš dar į tuos tamsesnius dėjau ne tik virtą kond. pieną, bet pyliau šiek tiek ir nevirto kavinio kondensuoto (jį labai mėgstu)- geriau būtų ir jį virti, bet aš nenorėjau užsiimti, tai dėjau dalį rududu, dalį pyliau to kavinio kond. nevirto- bet kavinio ne per daug, jei nevirtas, kad nesigautų perskysta tešla.
Šiaip čia man kažkas panašaus į tinginį, tik smulkiau susmulkinami sausainiai, ir dedami krekeriai, nes kiti sausainiai būtų persaldu.
Skanaus
Viskas paprasta labai- bet kartais ir tai tinka pasilepinti savaitgalio rytą
Dėkui
Niekad nebūčiau pagalvojusi su krekeriais daryti O dar su sūriais riešutukais
Įdomu būtų paragauti, turėtų būti įdomus skonis
Niekad nebūčiau pagalvojusi su krekeriais daryti O dar su sūriais riešutukais
Įdomu būtų paragauti, turėtų būti įdomus skonis
Nu namiškiai nejaučia kad sūrūs riešutukai dėti Arba jaučia, bet nesako
Bet kond. pienas duoda tookį saldumą- kad jame prapuola visi sūrumai ir pašaliniai skoniai
Kas labai labai jau saldinukas yra , ir mėgsta saldžiai- tam gal jaustųsi druska, bet gi druskos ir šiaip deda į visokius pyragus truputį
O šiaip, jo- mėgėja aš druskytės saldžiuose dalykuose- viena iš mano keistenybių
Bet kond. pienas duoda tookį saldumą- kad jame prapuola visi sūrumai ir pašaliniai skoniai
Kas labai labai jau saldinukas yra , ir mėgsta saldžiai- tam gal jaustųsi druska, bet gi druskos ir šiaip deda į visokius pyragus truputį
O šiaip, jo- mėgėja aš druskytės saldžiuose dalykuose- viena iš mano keistenybių
Įdedu savo receptą SKRUZDĖLYNO.Skaitinėjau temą,bet lyg ir nemačiau tokio...
5 kiaušiniai
50g. gazuoto mineralinio vandens
miltų (tiek,kad tešla minkytųsi,bet,kad nebūtų per kieta).
riebalų virimui.
Miltus supilti į didesnį indą.Įmušti kiaušinius ir minkyti tešlą.(Aš paplakiau mikseriu,o visa kita minkiau ranka).Supilti mineralinį vandenį ir dar kartą minkyti apie 15 min.
Formuoti žagarėlius ar pan.-virti.
Glajų dariau tokį pat,kurie duoti šiame forume(pakartosiu):
1 stiklinė medaus
1 stiklinė cukraus
2 šaukštai vandens
30g.sviesto 1 šaukštas grietinės.
Skanaus
5 kiaušiniai
50g. gazuoto mineralinio vandens
miltų (tiek,kad tešla minkytųsi,bet,kad nebūtų per kieta).
riebalų virimui.
Miltus supilti į didesnį indą.Įmušti kiaušinius ir minkyti tešlą.(Aš paplakiau mikseriu,o visa kita minkiau ranka).Supilti mineralinį vandenį ir dar kartą minkyti apie 15 min.
Formuoti žagarėlius ar pan.-virti.
Glajų dariau tokį pat,kurie duoti šiame forume(pakartosiu):
1 stiklinė medaus
1 stiklinė cukraus
2 šaukštai vandens
30g.sviesto 1 šaukštas grietinės.
Skanaus
QUOTE(cipciukas @ 2008 09 04, 21:30)
O cia SRUZDELYNAS
Pagal mano autentiska recepta
3 kiausinia ( didoki )
330g. miltu ( jeigu reikia dadedama)
3 saukstai spirito
2 saukstai aliejaus.
1 stikline dirbtino medaus
1 stikline cukraus
1 saukstas sviesto
2 saukstai grietines ( visus produktus truputi paverdi ir lipdai ta skanumyna)
Pagal mano autentiska recepta
3 kiausinia ( didoki )
330g. miltu ( jeigu reikia dadedama)
3 saukstai spirito
2 saukstai aliejaus.
1 stikline dirbtino medaus
1 stikline cukraus
1 saukstas sviesto
2 saukstai grietines ( visus produktus truputi paverdi ir lipdai ta skanumyna)
Reiks sventems pasigaminti si skanesta pagal Cipciuka.
O is tu produktu, kur tesla, tai viska sumaisai, suminkai, ir darai staciakampius ir kepi aliejuj?
O aguonom veliausiai apibarstyt?
QUOTE(rugegele23 @ 2008 10 22, 21:11)
O aguonom veliausiai apibarstyt?
tai jau Taip, aguonas barstyti reikia jau pacioj pabaigoj arba tarp eiliu lipdant
QUOTE(JOLKA999 @ 2008 09 09, 13:35)
mano skruzdelyno receptelis, teslai;1 kiausinis,100 g cukraus,70 g sviesto,4 sauksteliai pieno, 0,5 saukstelio sodos,130 g miltu. as dar idedu vaniles. kremui;1 ind sutirstinto pieno,200 g sviesto,150 g riesutu,kokius megstat. kiausini su cukrumi istrinti, sudeti suminkstinta sviesta,piena,soda ir viska gerai ismaisyti.suberti miltus,suminkyti tesla ir palaikyti saldytuve 2 val. atsaldyta tesla sumalti mesmale ir paskleidus skardoje iskepti.atsaldyti,susmulkinti.trupinius sumaisyti su kremu.mase deti i dubeni,formuojant kalneli.virsu apibarstyti aguonom.padeti saltai kad sustingtu, skanaus as visada darau is 2 normu.nezinau ar tai trupiniuotis,receptu knygoj raso kad skruzdelynas.zinau viena-tikrai skanus.
O soda nugesint reikia?
AHA......uzsimaniai , taip produktus visus sumaisai , ir minkai kol tesla bus vienalyte, na tokia svelniu paviesium , ir joje neturi matytis jokiu guzeliu , vienu zodziu minkyti ilgokai
Tik perspeju : ji is pradziu labai lips prie ranku ir indo kuriame minkai , tai reikia jas vis pasitepto aliejumi , po kiek tai laiko nustos jipti , tai reiks , kad tesla beveik isminkyta .
Tik nieko nedadedinek , jokiu kelimo milteliu , grietines ir t.t jie kai virs aliejuje padvigubes jeigu nepatrigubes , tai nepjaustyk labai dideliais gabaliukais( zagareliais), o pjaustyk kaip tu nori : kvadratais ,trikampiais , staciakampiais.
Ir butinai pries kociojima smarkiai istepk stala aliejum !!!
SEKMES !!!!
Aguonas barstau , kai tik sudedu pora sluoksniu .
Tik perspeju : ji is pradziu labai lips prie ranku ir indo kuriame minkai , tai reikia jas vis pasitepto aliejumi , po kiek tai laiko nustos jipti , tai reiks , kad tesla beveik isminkyta .
Tik nieko nedadedinek , jokiu kelimo milteliu , grietines ir t.t jie kai virs aliejuje padvigubes jeigu nepatrigubes , tai nepjaustyk labai dideliais gabaliukais( zagareliais), o pjaustyk kaip tu nori : kvadratais ,trikampiais , staciakampiais.
SEKMES !!!!
QUOTE(cipciukas @ 2008 10 22, 22:01)
AHA......uzsimaniai , taip produktus visus sumaisai , ir minkai kol tesla bus vienalyte, na tokia svelniu paviesium , ir joje neturi matytis jokiu guzeliu , vienu zodziu minkyti ilgokai
SEKMES !!!!
SEKMES !!!!
Supratau bet tai vistiek ji darysiu tik sventem, o gal ir anskciau pabandymui. As jau ligone tikra su tais kepiniais
Skanu Ir as eisiu tuoj gaminti, tik nezinau ar butina tesla det i saldytuva, ar iskart galiu daryti
recepte nebuvo parasyta,tai as negesinau.soda nesijaucia. o gaunasi tai labai skanus.
merginos, gal kas kur matet pirkti( o gal pacios naudojat) toki aparaciuka lakstiniams daryti( atrodo). sakau butu gerai su juo plonai iskocioti skruzdelyno tesla. kazin, o kur kepa tuos skruzdelynus, tai ten irgi rankom kankinasi, neisivaizduoju, jei per dienas moteriskem reikia vien kocioti, tai ir rankos nukristi gali