Įkraunama...
Įkraunama...

Skruzdėlynas

pries 10 metu darydama uzpila skruzdelynui dirbtini medu skiesdavau pusiau su vandeniu ir dadedavau cukraus, gaudavosi super. kai pabandziau siemet taip pat- gavosi s... nusprendziau, kad siuolaikinis dirbtinis medus visai ne toks, kaip budavo. siuolaikini turbut labai mazai reikia skiesti arba naudoti vietoj jo naturalu.
Atsakyti
QUOTE(cipciukas @ 2008 08 17, 20:50)
Kiek matau pas tave zagareliai pailgi todel ir negali graziai sudeti, daryk mazesnius ir keturkampius ( o geriausiai butu visokiu dydziu )  mirksiukas.gif

kadangi cia yra ZAGARELIAI, o ne skruzdelynas, tai ju niekaip kitaip ir nesudesite( tik neuzpykite, prasau, sakau is patirties), matau, kad tesla minkyta buvo ne pagal tikro skruzdelyno recepta( autentisko).
Papildyta:
QUOTE(rusaite @ 2008 08 07, 21:33)

Atsakyti
Tai dek po galais ta autentiska recepta ,ir kuo greiciau ploja.gif ploja.gif ploja.gif ploja.gif ploja.gif
Atsakyti
vaje, koks gražuolis rusaitės skruzdėlynas thumbup.gif

mamkaa pas tave lapeliai storoki, tikrai ne skruzdėlyninę tešlą darai g.gif Jie turėtų būt plonyčiai ir tada kai kepant išsilanksto visai paprasta sudėt net didelį dideliausią skruzdėlyną, tik svarbu nenukreivint doh.gif , nes iš viršaus atrodo tiesus, iš šono pasižiūrėjus kreivas. Visad kai kepu iš šono paeinu žvilgtert lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(rusaite @ 2008 08 28, 21:48)
kadangi cia yra ZAGARELIAI, o ne skruzdelynas, tai ju niekaip kitaip ir nesudesite( tik neuzpykite, prasau, sakau is patirties), matau, kad tesla minkyta buvo ne pagal tikro skruzdelyno recepta( autentisko).
Papildyta:

taigi idejus kazkur, jau seniai! paieskokit
Atsakyti
QUOTE(LABUSKA @ 2008 08 08, 14:47)
Aš skruzdėlyną visada darau tokį:kiaušiniai ir miltai. Viskas. Daugiau nieko nereikia. Dažniausiai darau iš trijų kiaušinių ir miltų tiek, kad tešla kočiojama būtų. Visada puikiai gaunasi. Ir nemažas išeina. Iš tokio kiekio darau kai svečių laukiu 4u.gif
O kai kočioju, tai visada stalą patepu aliejumi - daug lengviau ir ploniau išsikočioja tešla.


as taip pat darau ir kocioju kad vos nepersimato ir gaunasi superinis skruzdelynas bigsmile.gif
QUOTE(mamkaa @ 2008 08 17, 19:05)
na stai ir manasis skruzdelynas, tik pasirodau ir begu valgyti su zalia arbata.
user posted image
tik vat isduokit viena paslapti, kaip graziai sudeti skruzdelyna, niekad man nesigauna, visad gaunasi sleivas, kreivas.

per storus darei
Atsakyti
QUOTE(rusaite @ 2008 08 08, 10:48)
is 17 kiausiniu, 0.4 ltr. geros grietines ir 2 kg. miltu. o paskui tepalui tam smile.gif tai 0.5 ltr. nat. medaus, 0.5 ltr. dirbtinio medaus, 0.3 kg.cukraus, 0.2 kg.sviesto, 0.2 grietines

na manau kan ne vienas receptas yra skruzdelyno, ir kas jums sake kad jusu pats tikriausias (autentiskas) tongue.gif , o daraiu pagal skruzdelyno recepta ( tryniai, vanduo ir miltai), tik gal per storai iskociojau.
Papildyta:
kritikuojanciu matau daug, tik kazkodel, isksyrus rusaite, niekas nerdysta parodyti savo skruzdelyno. Ronet, pagal koki cecepta kepate savaji skruzdelyna?
Atsakyti
Mergaites nesipykit 4u.gif 4u.gif 4u.gif , visu skruzdelynai skanus ir grazus ,juk kiekviena turi savo megema recepta ir pagal ji daro , as is savo maciutes laiku zinau ( patikekite tai buvo tikrai senai irnesakyk.gif ), kad zagareliai skruzdelynui gaminami tik is kiausiniu , miltu ir vandens , o viska kita per ilgesni laika galima ismokti ,ir ploniau jskocioti ir lygiai sudelioti mirksiukas.gif mirksiukas.gif mirksiukas.gif
Atsakyti
Skruzdėlyną dar mokykloj išmokau kepti, kai ruošėm išleistuves smile.gif Bet paskui labai daug kartų kepiau, visada gavosi idealiai, net vestuvėm didelį buvau iškepus metrinį, storąsmile.gif
Tikslaus recepto net ir nėra.. g.gif Bet galiu daugmaž nupasakot. Dydį pačios pasirinksit kokio norit 4u.gif

Tešlai: jei kiaušiniai dideli, kaimiški, imu tokiu santykiu- vienam kiaušiniui 100-140 g miltų. (Su parduotuviniais kiaušiniais geras skruzdėlynas nesigauna, bent man nesigavo skanus... Siūlau imti kaimiškus) Visus kiaušinius sumušti į indą, įpilti truputį smulkios druskos, šaukštą ar du aliejaus, viską paplakti ir pamaišant berti miltus, jei tešla skysta ir labai lipni, dar įpilti miltų ir vel minkyti. Tešla turi gautis tokia kaip aksominė, švelni, su daug pūsliukių, nelimpanti prie rankų. Minkoma apie pusvalandį, ne trumpiau. Kai kas laiko šaldytuve, aš nelaikau, iškart stalą patepu aliejumi ir kočioju kuo plonesnius lapelius, netgi persišviečia. Čia galioja taisyklė, kuo ploniau tuo geriau smile.gif Lapelius kepti aliejuje.
Kai visi jau iškepti, reikia pasidaryti sirupą.

Sirupui: dedu daug medaus ( dėl proporcijų parašysiu kiekius, bet juos pagal save pasikoreguosit smile.gif ) 0,5 litro medaus, ketvirtis stiklinės vandens, pora saujų cukraus, citrinos rūgštelės pagal skonį (su rūgštele man skaniau ax.gif ). Maišant viską ištirpinti ir pavirti ant mažos liepsnos keletą min.

Pasiimti indą į kurį dėsite skruzdėlyną ir dėlioti skruzdėlyną smile.gif Patepti lapuką sirupu, ir taip kiekvieną dėlioti, pasižiūrint iš šono, kad nenukreivint lotuliukas.gif , būtina nepamiršt ir "skruzdėliukų" pabarstyti, visgi skruzdėlynas lotuliukas.gif

Kitą dieną, kai sirupo perteklius nusivarvės ir šiek tiek apdžius, jau galima dėti ant paties iškilmingiausio stalo ir skanauti wub.gif

Nežinau ar aiškiai, bet proceso eigą daugmaž nupasakojau g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Ronet: 31 rugpjūčio 2008 - 15:29
Ir as viska taip pat darau ,bet man ir is parduotuviniu kiausiniu geras daunasi (esu dariusi ir is kaimisku ).Skanus kepinys reikes pasidaryti ,jau senokai valgiau nestuke.gif
Atsakyti
niekas ir nesipyksta ir nepyksta (na bent jau as), as visda vertunau kritika, nes kritika privercia zmogu pasitempti ir pasistengti. Taip kaip ir siuo atveju. Tikrai kita karta paisitengsiu iskocioti plonai plonai. taip kad yra kiap yra.
Atsakyti
Aš tai čia užsukau, ieškodama kiek kitokio skruzdėlyno recepto- ir pora merginų įdėjo bigsmile.gif

Dar iš vaikystės (turėjom baliaunus ir dosnius kaimynus, tai visad vaišindavo) prisimenu tą skruzdėlyną, kur iš trupinių ir kondensuoto pieno. Buvau jau pamiršusi, bet neseniai pyraginėje, kur Vilniuje prie Čiurlionkės, valgiau mažus pyragėlius- vadinosi skruzdėlynai- krūvelės tokios, iš trupinių kond. pieno, aguonu, riešutų- tai prisiminiau, ir užsimaniau.

Bet žiūriu, kad dauguma čia žino tik tą aliejuje virtą skruzdėlyną.

Tai kaip supratau, yra du skruzdėlyno tipai- ir tas kur su kond pienu ir iš trupinių- irgi yra skruzdėlynas, o ne trupiniuotis- bent jau kavinėje kur prieš porą dienų valgiau, vadinosi jis skruzdėlynu smile.gif


Bet kiek darbo prie jų abiejų doh.gif


Man irgi mintys sukasi apie tai, kad panaudoti ką nors gatavo skruzdėlyno gamybai, gal kiek pakeisti receptą. Nu tas kur su kond. pienu, tai man į tinginį labai panašus- taip ir norisi nusipirkti kokių gatavų sausainių, ir pritrupinti jų- ir bent jau šitame varijante kur su kond. pienu, kažin ar labai pasijustų skirtumas- parinkus kokius tinkamesnius sausainius, nes ta tešlos gamyba doh.gif doh.gif -nebent per šventes ryžčiausi tokiai aukai doh.gif lotuliukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo svytejimas ezero dugne: 02 rugsėjo 2008 - 14:18