pries 10 metu darydama uzpila skruzdelynui dirbtini medu skiesdavau pusiau su vandeniu ir dadedavau cukraus, gaudavosi super. kai pabandziau siemet taip pat- gavosi s... nusprendziau, kad siuolaikinis dirbtinis medus visai ne toks, kaip budavo. siuolaikini turbut labai mazai reikia skiesti arba naudoti vietoj jo naturalu.
QUOTE(cipciukas @ 2008 08 17, 20:50)
Kiek matau pas tave zagareliai pailgi todel ir negali graziai sudeti, daryk mazesnius ir keturkampius ( o geriausiai butu visokiu dydziu )
kadangi cia yra ZAGARELIAI, o ne skruzdelynas, tai ju niekaip kitaip ir nesudesite( tik neuzpykite, prasau, sakau is patirties), matau, kad tesla minkyta buvo ne pagal tikro skruzdelyno recepta( autentisko).
Papildyta:
QUOTE(rusaite @ 2008 08 07, 21:33)
vaje, koks gražuolis rusaitės skruzdėlynas
mamkaa pas tave lapeliai storoki, tikrai ne skruzdėlyninę tešlą darai Jie turėtų būt plonyčiai ir tada kai kepant išsilanksto visai paprasta sudėt net didelį dideliausią skruzdėlyną, tik svarbu nenukreivint , nes iš viršaus atrodo tiesus, iš šono pasižiūrėjus kreivas. Visad kai kepu iš šono paeinu žvilgtert
mamkaa pas tave lapeliai storoki, tikrai ne skruzdėlyninę tešlą darai Jie turėtų būt plonyčiai ir tada kai kepant išsilanksto visai paprasta sudėt net didelį dideliausią skruzdėlyną, tik svarbu nenukreivint , nes iš viršaus atrodo tiesus, iš šono pasižiūrėjus kreivas. Visad kai kepu iš šono paeinu žvilgtert
QUOTE(rusaite @ 2008 08 28, 21:48)
kadangi cia yra ZAGARELIAI, o ne skruzdelynas, tai ju niekaip kitaip ir nesudesite( tik neuzpykite, prasau, sakau is patirties), matau, kad tesla minkyta buvo ne pagal tikro skruzdelyno recepta( autentisko).
Papildyta:
Papildyta:
taigi idejus kazkur, jau seniai! paieskokit
QUOTE(LABUSKA @ 2008 08 08, 14:47)
Aš skruzdėlyną visada darau tokį:kiaušiniai ir miltai. Viskas. Daugiau nieko nereikia. Dažniausiai darau iš trijų kiaušinių ir miltų tiek, kad tešla kočiojama būtų. Visada puikiai gaunasi. Ir nemažas išeina. Iš tokio kiekio darau kai svečių laukiu
O kai kočioju, tai visada stalą patepu aliejumi - daug lengviau ir ploniau išsikočioja tešla.
O kai kočioju, tai visada stalą patepu aliejumi - daug lengviau ir ploniau išsikočioja tešla.
as taip pat darau ir kocioju kad vos nepersimato ir gaunasi superinis skruzdelynas
QUOTE(mamkaa @ 2008 08 17, 19:05)
na stai ir manasis skruzdelynas, tik pasirodau ir begu valgyti su zalia arbata.
tik vat isduokit viena paslapti, kaip graziai sudeti skruzdelyna, niekad man nesigauna, visad gaunasi sleivas, kreivas.
tik vat isduokit viena paslapti, kaip graziai sudeti skruzdelyna, niekad man nesigauna, visad gaunasi sleivas, kreivas.
per storus darei
QUOTE(rusaite @ 2008 08 08, 10:48)
is 17 kiausiniu, 0.4 ltr. geros grietines ir 2 kg. miltu. o paskui tepalui tam tai 0.5 ltr. nat. medaus, 0.5 ltr. dirbtinio medaus, 0.3 kg.cukraus, 0.2 kg.sviesto, 0.2 grietines
na manau kan ne vienas receptas yra skruzdelyno, ir kas jums sake kad jusu pats tikriausias (autentiskas) , o daraiu pagal skruzdelyno recepta ( tryniai, vanduo ir miltai), tik gal per storai iskociojau.
Papildyta:
kritikuojanciu matau daug, tik kazkodel, isksyrus rusaite, niekas nerdysta parodyti savo skruzdelyno. Ronet, pagal koki cecepta kepate savaji skruzdelyna?
Mergaites nesipykit , visu skruzdelynai skanus ir grazus ,juk kiekviena turi savo megema recepta ir pagal ji daro , as is savo maciutes laiku zinau ( patikekite tai buvo tikrai senai ), kad zagareliai skruzdelynui gaminami tik is kiausiniu , miltu ir vandens , o viska kita per ilgesni laika galima ismokti ,ir ploniau jskocioti ir lygiai sudelioti
Skruzdėlyną dar mokykloj išmokau kepti, kai ruošėm išleistuves Bet paskui labai daug kartų kepiau, visada gavosi idealiai, net vestuvėm didelį buvau iškepus metrinį, storą
Tikslaus recepto net ir nėra.. Bet galiu daugmaž nupasakot. Dydį pačios pasirinksit kokio norit
Tešlai: jei kiaušiniai dideli, kaimiški, imu tokiu santykiu- vienam kiaušiniui 100-140 g miltų. (Su parduotuviniais kiaušiniais geras skruzdėlynas nesigauna, bent man nesigavo skanus... Siūlau imti kaimiškus) Visus kiaušinius sumušti į indą, įpilti truputį smulkios druskos, šaukštą ar du aliejaus, viską paplakti ir pamaišant berti miltus, jei tešla skysta ir labai lipni, dar įpilti miltų ir vel minkyti. Tešla turi gautis tokia kaip aksominė, švelni, su daug pūsliukių, nelimpanti prie rankų. Minkoma apie pusvalandį, ne trumpiau. Kai kas laiko šaldytuve, aš nelaikau, iškart stalą patepu aliejumi ir kočioju kuo plonesnius lapelius, netgi persišviečia. Čia galioja taisyklė, kuo ploniau tuo geriau Lapelius kepti aliejuje.
Kai visi jau iškepti, reikia pasidaryti sirupą.
Sirupui: dedu daug medaus ( dėl proporcijų parašysiu kiekius, bet juos pagal save pasikoreguosit ) 0,5 litro medaus, ketvirtis stiklinės vandens, pora saujų cukraus, citrinos rūgštelės pagal skonį (su rūgštele man skaniau ). Maišant viską ištirpinti ir pavirti ant mažos liepsnos keletą min.
Pasiimti indą į kurį dėsite skruzdėlyną ir dėlioti skruzdėlyną Patepti lapuką sirupu, ir taip kiekvieną dėlioti, pasižiūrint iš šono, kad nenukreivint , būtina nepamiršt ir "skruzdėliukų" pabarstyti, visgi skruzdėlynas
Kitą dieną, kai sirupo perteklius nusivarvės ir šiek tiek apdžius, jau galima dėti ant paties iškilmingiausio stalo ir skanauti
Nežinau ar aiškiai, bet proceso eigą daugmaž nupasakojau
Tikslaus recepto net ir nėra.. Bet galiu daugmaž nupasakot. Dydį pačios pasirinksit kokio norit
Tešlai: jei kiaušiniai dideli, kaimiški, imu tokiu santykiu- vienam kiaušiniui 100-140 g miltų. (Su parduotuviniais kiaušiniais geras skruzdėlynas nesigauna, bent man nesigavo skanus... Siūlau imti kaimiškus) Visus kiaušinius sumušti į indą, įpilti truputį smulkios druskos, šaukštą ar du aliejaus, viską paplakti ir pamaišant berti miltus, jei tešla skysta ir labai lipni, dar įpilti miltų ir vel minkyti. Tešla turi gautis tokia kaip aksominė, švelni, su daug pūsliukių, nelimpanti prie rankų. Minkoma apie pusvalandį, ne trumpiau. Kai kas laiko šaldytuve, aš nelaikau, iškart stalą patepu aliejumi ir kočioju kuo plonesnius lapelius, netgi persišviečia. Čia galioja taisyklė, kuo ploniau tuo geriau Lapelius kepti aliejuje.
Kai visi jau iškepti, reikia pasidaryti sirupą.
Sirupui: dedu daug medaus ( dėl proporcijų parašysiu kiekius, bet juos pagal save pasikoreguosit ) 0,5 litro medaus, ketvirtis stiklinės vandens, pora saujų cukraus, citrinos rūgštelės pagal skonį (su rūgštele man skaniau ). Maišant viską ištirpinti ir pavirti ant mažos liepsnos keletą min.
Pasiimti indą į kurį dėsite skruzdėlyną ir dėlioti skruzdėlyną Patepti lapuką sirupu, ir taip kiekvieną dėlioti, pasižiūrint iš šono, kad nenukreivint , būtina nepamiršt ir "skruzdėliukų" pabarstyti, visgi skruzdėlynas
Kitą dieną, kai sirupo perteklius nusivarvės ir šiek tiek apdžius, jau galima dėti ant paties iškilmingiausio stalo ir skanauti
Nežinau ar aiškiai, bet proceso eigą daugmaž nupasakojau
niekas ir nesipyksta ir nepyksta (na bent jau as), as visda vertunau kritika, nes kritika privercia zmogu pasitempti ir pasistengti. Taip kaip ir siuo atveju. Tikrai kita karta paisitengsiu iskocioti plonai plonai. taip kad yra kiap yra.
Aš tai čia užsukau, ieškodama kiek kitokio skruzdėlyno recepto- ir pora merginų įdėjo
Dar iš vaikystės (turėjom baliaunus ir dosnius kaimynus, tai visad vaišindavo) prisimenu tą skruzdėlyną, kur iš trupinių ir kondensuoto pieno. Buvau jau pamiršusi, bet neseniai pyraginėje, kur Vilniuje prie Čiurlionkės, valgiau mažus pyragėlius- vadinosi skruzdėlynai- krūvelės tokios, iš trupinių kond. pieno, aguonu, riešutų- tai prisiminiau, ir užsimaniau.
Bet žiūriu, kad dauguma čia žino tik tą aliejuje virtą skruzdėlyną.
Tai kaip supratau, yra du skruzdėlyno tipai- ir tas kur su kond pienu ir iš trupinių- irgi yra skruzdėlynas, o ne trupiniuotis- bent jau kavinėje kur prieš porą dienų valgiau, vadinosi jis skruzdėlynu
Bet kiek darbo prie jų abiejų
Man irgi mintys sukasi apie tai, kad panaudoti ką nors gatavo skruzdėlyno gamybai, gal kiek pakeisti receptą. Nu tas kur su kond. pienu, tai man į tinginį labai panašus- taip ir norisi nusipirkti kokių gatavų sausainių, ir pritrupinti jų- ir bent jau šitame varijante kur su kond. pienu, kažin ar labai pasijustų skirtumas- parinkus kokius tinkamesnius sausainius, nes ta tešlos gamyba -nebent per šventes ryžčiausi tokiai aukai
Dar iš vaikystės (turėjom baliaunus ir dosnius kaimynus, tai visad vaišindavo) prisimenu tą skruzdėlyną, kur iš trupinių ir kondensuoto pieno. Buvau jau pamiršusi, bet neseniai pyraginėje, kur Vilniuje prie Čiurlionkės, valgiau mažus pyragėlius- vadinosi skruzdėlynai- krūvelės tokios, iš trupinių kond. pieno, aguonu, riešutų- tai prisiminiau, ir užsimaniau.
Bet žiūriu, kad dauguma čia žino tik tą aliejuje virtą skruzdėlyną.
Tai kaip supratau, yra du skruzdėlyno tipai- ir tas kur su kond pienu ir iš trupinių- irgi yra skruzdėlynas, o ne trupiniuotis- bent jau kavinėje kur prieš porą dienų valgiau, vadinosi jis skruzdėlynu
Bet kiek darbo prie jų abiejų
Man irgi mintys sukasi apie tai, kad panaudoti ką nors gatavo skruzdėlyno gamybai, gal kiek pakeisti receptą. Nu tas kur su kond. pienu, tai man į tinginį labai panašus- taip ir norisi nusipirkti kokių gatavų sausainių, ir pritrupinti jų- ir bent jau šitame varijante kur su kond. pienu, kažin ar labai pasijustų skirtumas- parinkus kokius tinkamesnius sausainius, nes ta tešlos gamyba -nebent per šventes ryžčiausi tokiai aukai