
4 – 5 kiaušiniai;
5 šaukštai grietinės;t
ruputis druskos;
miltų tiek, kiek reikia tešlai (apie 4 stiklines);
pusė kilogramo riebalų virimui (gali būti kiaulienos taukai ar aliejus).
Sirupui:1 st. medaus;1 st. cukraus; 2 šaukštai vandens; 30 g sviesto; 1 šaukštas grietinės.
Iš visų produktų gerai išminkome tešlą. Ją išmušame. Plonai iškočiojame (miltų ant lentos neberiame, o ją ištepame aliejumi, kad tešla nepriliptų). Supjaustome keturkampiais, maždaug 3 –4 centimetrų ilgio gabalėliais. Verdame riebaluose, kol pasidarys gelsvi. Gabalėliams sujungti paruošiame sirupą. Iš nurodytų produktų verdame sirupą, kol, įlašinus jo lašą į šaltą vandenį, neišsileis. Sirupe pamirkome išvirtus tešlos gabalėlius, sudedame kalnu į plokščią lėkštę. Viršų galime papuošti razinomis, riešutais ar susmulkintais džiovintais vaisiais.


Burbulytis, 10 Bal 2005 - 22:04, paraĆ…ļæ½Ć„ā€”:
Burbulytis, 10 Bal 2005 - 22:04, paraĆ…ļæ½Ć„ā€”: ![]()
Labai aciu, tik norejau pasiteirauti, ar virti tuos gabalelius po viena, ar galima po kelis
ar labai plonai iskocioti reikia?Ar istraukus is aliejaus reikia palaukti, kol nubegs aliejus? Gal kaip ypatinganudziovinti reikia? Ir kaip mirkyti sirupe, ar imerkti gabaleli, ar ji aplieti sirupu. Atsiprasau, kad kvailoki klausimai, bet kai nedarius sito dalyko dar, tai nezinau, bijau sugadinti


Jei turi dideli platu inda, kuriame virsi, tai gali ir kelis deti, zodziu, kiek telpa. Isimant is aliejaus kiaurasamciu reiketu nuvarvinti alieju, bet turbut daugiau ypatingo nieko nereikia:) O del sirupo, gali daryti ir taip ir taip, tik jei ji uzpilinesi, tai sluoksniuotai, ty apdedi indo dugno tais gabaleliais, uzpili suripo, vel dedi, vel uzpili, na kad visi suliptu:) Tai sekmes darant:)


Burbulytis, 19 Bal 2005 - 11:55, paraĆ…ļæ½Ć„ā€”:
Burbulytis, 19 Bal 2005 - 11:55, paraĆ…ļæ½Ć„ā€”: ![]()
Reiskia, kociojama, kol lakstelis bus kone permatomas? O ar neprisiklijuoja prie stalo???
neprisiklijuoja, nes stala aliejum istepi

Mįsliukė, 19 Bal 2005 - 17:05, paraĆ…ļæ½Ć„ā€”:
Mįsliukė, 19 Bal 2005 - 17:05, paraĆ…ļæ½Ć„ā€”: ![]()
Niekada į skruzdėlyno tešlą nededu nei grietinės, nei sodos. Mano tešla paprasčiausia: kiaušiniai ir miltai, žiupsnelis druskos. Kuo daugiau kiaušinių, tuo daugiau reikės miltų, tuo didesnis skruzdėlynas gausis. Aš šventėms kepu dažniausiai iš 6-7 kiaušinių.Tešla turi būti vidutinio kietumo, kaip koldūnams panašiai. Labai plonai iškočioju, kepu aliejuje, viskas vyksta labai greitai. Tada pasidarau iš medaus, vandens ir trupučio cukraus sirupą. Imu po lapą, jį kiekvieną atskirai sulieju. Po to ant lėkštės formuoju skruzdėlyną.Aš dar į sirupą mėgstu aguonų pridėti.Labai skanus gaunasi

Gal galetum parasyt, po kito darymo, kiek eina miltu tiksliai, bijau 1 kart darant nesekmes, nes nelabai suprantu, kas ta vid. kietumo tesla...




Pats procesas gana ilgas, jei kepa iš kokių 3 kiaušų, užima apie 1-1.5 val. (dirba dviese).
Oho iš 6-7 kiaušinių skruzdėlynas, tai jau vos ne kokiems 25 žmonėms

Alexandra.R., 10 Bal 2005 - 19:57, paraĆ…ļæ½Ć„ā€”:
Alexandra.R., 10 Bal 2005 - 19:57, paraĆ…ļæ½Ć„ā€”: ![]()
Labai seniai dariau, bet receptas toks:
4 – 5 kiaušiniai;
5 šaukštai grietinės;t
ruputis druskos;
miltų tiek, kiek reikia tešlai (apie 4 stiklines);
pusė kilogramo riebalų virimui (gali būti kiaulienos taukai ar aliejus).
Sirupui:1 st. medaus;1 st. cukraus; 2 šaukštai vandens; 30 g sviesto; 1 šaukštas grietinės.
Iš visų produktų gerai išminkome tešlą. Ją išmušame. Plonai iškočiojame (miltų ant lentos neberiame, o ją ištepame aliejumi, kad tešla nepriliptų). Supjaustome keturkampiais, maždaug 3 –4 centimetrų ilgio gabalėliais. Verdame riebaluose, kol pasidarys gelsvi. Gabalėliams sujungti paruošiame sirupą. Iš nurodytų produktų verdame sirupą, kol, įlašinus jo lašą į šaltą vandenį, neišsileis. Sirupe pamirkome išvirtus tešlos gabalėlius, sudedame kalnu į plokščią lėkštę. Viršų galime papuošti razinomis, riešutais ar susmulkintais džiovintais vaisiais.
4 – 5 kiaušiniai;
5 šaukštai grietinės;t
ruputis druskos;
miltų tiek, kiek reikia tešlai (apie 4 stiklines);
pusė kilogramo riebalų virimui (gali būti kiaulienos taukai ar aliejus).
Sirupui:1 st. medaus;1 st. cukraus; 2 šaukštai vandens; 30 g sviesto; 1 šaukštas grietinės.
Iš visų produktų gerai išminkome tešlą. Ją išmušame. Plonai iškočiojame (miltų ant lentos neberiame, o ją ištepame aliejumi, kad tešla nepriliptų). Supjaustome keturkampiais, maždaug 3 –4 centimetrų ilgio gabalėliais. Verdame riebaluose, kol pasidarys gelsvi. Gabalėliams sujungti paruošiame sirupą. Iš nurodytų produktų verdame sirupą, kol, įlašinus jo lašą į šaltą vandenį, neišsileis. Sirupe pamirkome išvirtus tešlos gabalėlius, sudedame kalnu į plokščią lėkštę. Viršų galime papuošti razinomis, riešutais ar susmulkintais džiovintais vaisiais.
Va šitas receptas tai tikrai super


