Įkraunama...
Įkraunama...

Nekalbiuku klubas ... - 2

QUOTE(Avocetė @ 2010 10 05, 21:34)
Mano sesers mergina jau 3 metai ir 2 mėn. kalba sunkiai. ir labai suprantami žodžiai kai buvo pas mus svečiuose kviečiama vardu neregavo ir aplamai man ji keista tokia  unsure.gif
kam reiktų parodyt vaiką?

Kreiptis reikia i pediatra ir pasakyti kas yra. Gausit siuntima i raidos centra. Ten ir nustatys ar yra bedu ar ne. Sekmes.
Atsakyti
Mano pažįstamos vaikiukas irgi ko tai nenori pradėti šnekėti.O jau beveik trys metai sad.gif Pabandysiu išgąsdint - reik kažko imtis.
Atsakyti
Sveikos mamytes.
Maniskiui jau beveik 2.5 m bet su sneka nulis. Taria mama, dar, kaku, adris (pusbrolio varda), nanas ( bananas) ir dar kelis trumpus zodelius. Uzeina tarpais kartos visus zodzius kuriuos sakau, bet po to nebesako ir vel. Isreiskia save kunksedamas. Ejom birzeli pas logopeda, bet problemos dideles nemato. Pasake taip kad iki triju metu turi pradeti sneket. Dar kad antras berniukas seimoj.Nei neurologo nei psichologo pagalba mum kaip ir nereikalinga, nes vaikas bendraujantis, neuzsidares. Pirmas sunus pradejo sneket nuo 1.5m jau suprantamai bet dar savo kalba. Dabar sneka puikiai.
O su mazuoju problemu irgi nebuvo, nei gimdymo metu (planinis cz), nei toliau vystantis. Pradejo anksciau nei pirmas sestis, sliauziot, vaiksciot.
Jau galvoju ir apie raidos centra.Nes taip skaudu.
Kaip manot ar yra problema kurios pati neizvelgiu?
Atsakyti
Mirusi temele musu. smile.gif Kazkada mano kryziaus kelias cia prasidejo. Lygiai pries 5 metus.

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo pukpuk: 21 spalio 2014 - 09:41
QUOTE(pukpuk @ 2014 10 21, 09:41)
Mirusi temele musu. smile.gif Kazkada mano kryziaus kelias cia prasidejo. Lygiai pries 5 metus.

Na,o kaip jums einasi dabar,ar prakalbinot savo suneli?Kaip jums einasi dabar?
Atsakyti
Sveikos
Mano sūnus 2 m. 8 mėn. Nustatyta diagnozė F 80.1. Atlikus tyrimus (encefalogramą, adenoidų tyrimą, DISC testą, akių dugną) jokių problemų neaptiko. Vaikas protingas, tačiau nekalba - šiuo metu jo žodžai : mama, tete, niu niu, kas čia, du, alio ir ką sako gyvūnai : mū, auau, miau.
Labai nerimauju, gydytoja skyrė EYE Q žuvies taukus ir stiprų logopedą (3x sav.)
Vasarą praėjome 18 logopedo lurų, kažkas tarsi ir užsimezgė, tačiau taip ir neprakalbome. Mamos, pasidalinkite patirtimi, kas vyksta, kaip vaikas prakalba, ką darėte, kai vaikas nekalba, tačiau daugiau sutrikimų nenustatyta.
Dar pridursiu, kad nustebino, kad LOR gydytojas, kai tikrino adenoidus, paklausė ar su gomuriu viskas gerai, nes sakė giliau yra minkšta...ar buvo kam taip ??
Tai važiuosim 12.17 pas žandikaulių chirurgą - žiūrėsim
Atsakyti
QUOTE(Crab apple @ 2014 10 21, 19:31)
Na,o kaip jums einasi dabar,ar prakalbinot savo suneli?Kaip jums einasi dabar?

Prakalbome ir dabar nezinome kaip uzciaupti. biggrin.gif Kitas krastutinumas - hiperleksija.
Visos buvusios problemos virto ADHD ir emociju sutrikimu. Didelis jautrumas.
Klases lankyti negalime. Mokomes individualiai. smile.gif

QUOTE(SSaida @ 2014 11 17, 12:20)
Sveikos
Mano sūnus 2 m. 8 mėn. Nustatyta diagnozė F 80.1. Atlikus tyrimus (encefalogramą, adenoidų tyrimą, DISC testą, akių dugną) jokių problemų neaptiko. Vaikas protingas, tačiau nekalba - šiuo metu jo žodžai : mama, tete, niu niu, kas čia, du, alio ir ką sako gyvūnai : mū, auau, miau.
Labai nerimauju, gydytoja skyrė EYE Q žuvies taukus ir stiprų logopedą (3x sav.)
Vasarą praėjome 18 logopedo lurų, kažkas tarsi ir užsimezgė, tačiau taip ir neprakalbome. Mamos, pasidalinkite patirtimi, kas vyksta, kaip vaikas prakalba, ką darėte, kai vaikas nekalba, tačiau daugiau sutrikimų nenustatyta.
Dar pridursiu, kad nustebino, kad LOR gydytojas, kai tikrino adenoidus, paklausė ar su gomuriu viskas gerai, nes sakė giliau yra minkšta...ar buvo kam taip ??
Tai važiuosim 12.17 pas žandikaulių chirurgą - žiūrėsim

Vaikas dar mazas. Ateis laikas ir kalbes. Suprantu jusu nerima, bet is tiesu, pamatysite.
Raidos sutrikimo nera - reiskia nieko rimto.
Atsakyti
Na mūsų nekreipė į VRC, tačiau DISC testas nerodo, kad viskas gerai :
smulkioji motorika 80,6%, kalbos supratimas 64,5%, ekspresine kalba 41,9%, stambioji motorika 80,6%, girdimasis demesys 70,9%, socialiniai igudziai 80,6%

tai gal čia kalba įtakoja kitų sričių vystymasi ??
Atsakyti
Kaip gaila kad temute mirusi. tiek nerimo, tiek ašarų. Mano dvynukėms 3 metai-pasako tik kelis žodžius, norus reiškia gestais. Laukiame eilėje DISC testui Vilniaus PPT.
Atsakyti
Kazkada cia buvo didelis aktyvumas, dabar mes (buve aktyvus) kitoje nerimo stadijoje, nes atsivere tikros problemu kortos smile.gif
Atsakyti
Čia aktyviau mamos bendrauja ta tema 4u.gif http://www.supermama...;#entry69848297
Atsakyti
Sveikos mamos,

Tema mirusi, matyt visi vaikai prakalbo, tačiau mano - ne verysad.gif Sūnučiui 3m 8 men - kalba mažai : žalia, mėlyna, namo, ša, tyliai, mama, tete, šuo ir dar pan. Viską supranta, yra protingas. Lanko darželį nuo pusantrų metų. Elgesiu nesiskiria nuo kitų vaikų.
Gal žinote gerą neurologą Vilniuje, Klaipėdoje, Šiauliuose, Panevėžyje, užsienyje, bet kur nuvažiuočiau unsure.gif
Bobučių kalbomis, kad prašneks - nebetikiu, gaila, kad tiek susilaukiau blink.gif
Esu įsitikinus, kad logopedo pagalba, visokie masažiukai mums gali būti tik pagalbinė pagalba, o gydymo reikėtų kitokio. Ar esate girdėję apie gydymą vaistais ? Ar buvo taikoma kam nors smegenų stimuliacija ar panašūs būdai ?
Ačiū už bet kokį atsakymą
Atsakyti