Įkraunama...
Įkraunama...

Nekalbiuku klubas ... - 2

QUOTE(adriu @ 2009 02 28, 10:40)
jo nebeskaitom-testų nebedarom drinks_cheers.gif -o tą laiką geriau su vaikučiais praleidžiam 4u.gif nes nete pasiskaičius ir iš sveiko gali ligoniu patapt.

o mes turim problemele su viduriukais, musu poliklinikos gyd nusiunte i raidos centra... sako psihologine problema, tai is ten isejom tokie ligoniai doh.gif sako kalba atsilieka puse metu... visa kita daugiau nei metais virsija amziu... tai dabar skaitau visokius patarimus kaip ja lavinti, tai stai nueini del uodegytes iseini del kalbos doh.gif

aciu uz patarimus ir ypac uz daineles wub.gif

Atsakyti
QUOTE(insk @ 2009 04 20, 11:07)
o mes turim problemele su viduriukais, musu poliklinikos gyd nusiunte i raidos centra... sako psihologine problema, tai is ten isejom tokie ligoniai  doh.gif  sako kalba atsilieka puse metu... visa kita daugiau nei metais virsija amziu... tai dabar skaitau visokius patarimus kaip ja lavinti, tai stai nueini del uodegytes iseini del kalbos  doh.gif
aciu uz patarimus ir ypac uz daineles  wub.gif

nu tai koks ten sutrikimas kai virsija amziu issivystymas? lotuliukas.gif
o kalba... puse metu yra juokai. Mano vaikas metais atsilieka. Jam 2, o kalba kaip pas metinuka. Va cia tai problema.
Atsakyti
QUOTE(Nanuk @ 2009 04 20, 14:08)
nu tai koks ten sutrikimas kai virsija amziu issivystymas?  lotuliukas.gif
o kalba... puse metu yra juokai. Mano vaikas metais atsilieka. Jam 2, o kalba kaip pas metinuka. Va cia tai problema.

Tai va tokia gydytoju nuomone doh.gif mes nuvaziavom del viduriuku, o jie irodineja del kalbos man doh.gif

tai gailiuosi is vis kad vaziavom ten, bet jei nevaziuotum nezinotum...

Taigi mamos pagalvokit, ar tikrai rekia gydytoju nuomones? Kartais is sveiko vaiko padaro ligoni doh.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo insk: 20 balandžio 2009 - 14:16

Taigi mamos pagalvokit, ar tikrai rekia gydytoju nuomones? Kartais is sveiko vaiko padaro ligoni doh.gif
[/quote]

Buna visaip. Kartais mama tikrai nepastebi problemu g.gif As saviski pas daktarus pradejau vedzioti tik nuo 3 m., nes klausiau mediku. O dabar galvoju, kad reikejo viska daryti pagal save ir jei buciau leidusi lopseli, tai visas butu vyke greiciau.
Atsakyti
QUOTE(insk @ 2009 04 20, 15:15)
Tai va tokia gydytoju nuomone  doh.gif  mes nuvaziavom del viduriuku, o jie irodineja del kalbos man  doh.gif

tai gailiuosi is vis kad vaziavom ten, bet jei nevaziuotum nezinotum...
Taigi mamos pagalvokit, ar tikrai rekia gydytoju nuomones? Kartais is sveiko vaiko padaro ligoni  doh.gif

na bet buna ir atvirkstinis variantas , man artimieji tikino kad viskas gerai bet nuejom pas daktarus ir mum atliko visokius testus ir pasirode kad jis atsilieka 1,5m, manau geriau nueiti , pasitikrinti nepakenks, nors lanko metus darzeline grupe pokiciu dideliu nerodo as pradejau galvot ar nereiktu pereit logopedini darzeli? g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo gobsiukas: 20 balandžio 2009 - 15:30
QUOTE(gobsiukas @ 2009 04 20, 16:22)
na bet buna ir atvirkstinis variantas , man artimieji tikino kad viskas gerai bet nuejom pas daktarus ir mum atliko visokius testus ir pasirode kad  jis atsilieka 1,5m, manau geriau nueiti , pasitikrinti nepakenks, nors lanko metus darzeline grupe pokiciu dideliu nerodo as pradejau galvot ar nereiktu pereit logopedini darzeli? g.gif

Rezultatu reikia tiketis po metu. Bent jau man taip aiskino kaip spec. grupe lankem. Pas mus atvirksciai, kai lanke spec. grupe tai rezultatai buvo nedideli, o kai isleidau i paprasta grupe, tai pradejo kalbeti neuzsiciaupdamas (tik nera aiski kalba).
Atsakyti
QUOTE(jjjolanta @ 2009 04 20, 17:12)
Rezultatu reikia tiketis po metu. Bent jau man taip aiskino kaip spec. grupe lankem. Pas mus atvirksciai, kai lanke spec. grupe tai rezultatai buvo nedideli, o kai isleidau i paprasta grupe, tai pradejo kalbeti neuzsiciaupdamas (tik nera aiski kalba).

nezinau mes lankom metus gal kitamet pasijaus , nes musu logopede pasake , kad mes nesitiketume pergreitu rezultatu ,
Atsakyti
[quote=gobsiukas,2009 04 20, 19:26]
nezinau mes lankom metus gal kitamet pasijaus , nes musu logopede pasake , kad mes nesitiketume pergreitu rezultatu ,
[/quote

O kokia grupe lanko: paprasta ar abilitacine? Jei abilitacine, tai ten logopede turetu dirbti kiekviena diena, o jei paprasta, tai tik du kartus.
Paprastai mamos bijo abilitaciniu grupiu, nes isivaizduoja, kad ten lanko tik beviltiski vaikai. Prisipazinsiu, kad ir as taip maniau, bet tokioje grupeje dirbanti drauge, man paaiskino visus pliusus ir minusus. Tad ir as dabar galiu pasakyti, kad tikrai nebijokite ir leiskite smile.gif
Atsakyti
[quote=jjjolanta,2009 04 21, 12:48]
[quote=gobsiukas,2009 04 20, 19:26]
[/quote

O kokia grupe lanko: paprasta ar abilitacine? Jei abilitacine, tai ten logopede turetu dirbti kiekviena diena, o jei paprasta, tai tik du kartus.
Paprastai mamos bijo abilitaciniu grupiu, nes isivaizduoja, kad ten lanko tik beviltiski vaikai. Prisipazinsiu, kad ir as taip maniau, bet tokioje grupeje dirbanti drauge, man paaiskino visus pliusus ir minusus. Tad ir as dabar galiu pasakyti, kad tikrai nebijokite ir leiskite smile.gif
[/quote]
mes lankom paprasta darzeli , logopedine grupe , logopede dirba 4 kartus per savaite, grupeja logopede buna kartu su vaikais ir valgyti padeda ir zaisti , labai faina logopede tik va ji labiau linkusi i viska ziureti kaip cia pasakius, gal pasyviai . Nors PPT siule eiti logopedinivdarzeli , bet mes pasirinkom arciau namu blush2.gif , As tikiuosi kad po vasaros attostogu maziukas truputi prasnekes ,
O jus paprasta grupe lankot?
Atsakyti
Sveikos, skaiciau, skaiciau apie jusu nekalbiukus ir nusprendziau pati parasyti, mano sunelis kuram siuo metu ra 3.5m irgi turi problemu su kalbejimu, negaliu sakyt, kad jis nekalba, sneka dar ir kaip, bet ne visus zodelius aiskiai istaria. Iki kokiu 2m kalbejo daugiausia pauksciu kalba, kaip mes juokiames dabar budavo kazkas panasaus i buliaa mulia, nuo 2m atsirado ir mama ir tete, ir dauk daiktu ivardindavo svais zodziais kaip pas ji kamuolys buvo bapalis, dviratis kali kalia, vaziuoti masina brnn niuniun, atin aciu ( sis zodis jo pirmasis yra kuri nuo metuku pradejo sakyt wub.gif ). Po truputi link 3 gimtadienio sis zodynas keitesi ir atsirado jau suprantamesniu zodziu , tik jie visi is a raides prasidedavo: lektuvas atiuvas, gelyta-alyte, senelis-alelis kaip ir aciute. lotuliukas.gif Po 3 gimtadienio kalba vel pagerejo,suio metu sako dauk zodiu graziai ir aiskai, su kitais zodeliais sudetingiau,trumpus sakinukus ir aiskai pasako, bet va kai bando ka papasakoti uzsikerta prasideda ir att, ieee, kol zodi pasako, ir vel taip su pauzem. Man neramu jau daros, juolab, kad darzeli jau visi aiskai pas ji grupej sneka. Daktare siule is pradziu iki 3m. palaukt, kaip ir darzeli neskuba pas logopede priimti. Geguze eisim isitirti koks yra jo kalbos sutrikimas, kad zinociau kaip su juo elgtis, kaip mokinti ir ar tai yra labai rimta. Traumu jokiu neturejes, tik gime sunkai ir yra labai judrus, nuo 2m lanko darzeli, megsta su visais bendraut,labai drasus, bet kai isizioja dar ne visi supranta ji verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(gobsiukas @ 2009 04 21, 13:53)
mes lankom paprasta darzeli , logopedine grupe , logopede dirba 4 kartus per savaite, grupeja logopede buna kartu su vaikais ir valgyti padeda ir zaisti , labai faina logopede tik va ji labiau linkusi i viska ziureti kaip cia pasakius, gal pasyviai .  Nors PPT siule eiti logopedinivdarzeli , bet mes pasirinkom arciau namu  blush2.gif  , As tikiuosi kad po vasaros attostogu maziukas truputi prasnekes ,
O jus paprasta grupe lankot?

Nuo rugsejo men. lanko paprasta grupe. Su logopedem taip ir buna. As ejau su ja asmeniskai kalbejau, aisku ne tusciom rankom g.gif , bet tai kazkodel dideles itakos neturejo. Pradzioje dar buvo kazkoks entuziazmas, bet kada sunus pradejo rodyti pirmuosius rezultatus, tai entuziazmas pradejo blesti. Svarbiausia, kad as ji toli veziojau i darzeli ir specialiai del logopedes. Tai sugalvojau pabandyti leisti i darzeli salia namu, i paprasta grupe ir atrodo, kad neapsirikau. Vien tas faktas rodo, kad ir vidutinio neigalumo perejom i lengva.
Atsakyti
QUOTE(jjjolanta @ 2009 04 21, 16:33)
Nuo rugsejo men. lanko paprasta grupe. Su logopedem  taip ir buna. As ejau su ja asmeniskai kalbejau, aisku ne tusciom rankom g.gif , bet tai kazkodel dideles itakos neturejo.  Pradzioje dar buvo kazkoks entuziazmas, bet kada sunus pradejo rodyti pirmuosius rezultatus, tai entuziazmas pradejo blesti. Svarbiausia, kad as ji toli veziojau i darzeli ir specialiai del logopedes.  Tai sugalvojau pabandyti leisti i darzeli salia namu, i paprasta grupe ir atrodo, kad neapsirikau. Vien tas faktas rodo, kad ir vidutinio neigalumo perejom i lengva.

pas mus bus matyt ka sakys VRC nors konsultacijoj mum pasake kad mum misrus sutrikimas , nors musu daktare buvo pripaisius zymus kalbos sutrikimas, bet tikiuosi kad bus paprasciausiai bus suletejusi kalba,
darzelis arciau manau yra geriau nebent jau vaikas tikrai sunkus tad reikia neziuret kur kad tik padetu
Atsakyti