Įkraunama...
Įkraunama...

Nekalbiuku klubas ... - 2

QUOTE(mamacka22 @ 2009 02 22, 20:26)

nepergyvenk, kad nerodo multikuose tau, jis uz tai ploja, vis vien kazkaip reaguoja. Maniskis irgi juokiasi kartais, o tam tikrose vietose irgi bega pas mane sleptis, nes baisu jam. (yra toks multikas pas mus kur vienoje vietoje baisiu balsu kaliausia kalba, tai jis bijo) doh.gif
Maniskis geria is puoduko, bet nevalgo, nes su valgymu pas mus bedos, nenori jis sveiko maisto valgyti, nori tik skanestu, tai mes sokinejam kiekvieno valgio metu kad pavalgytu, kur jau ten pavalgys pats. g.gif
O kas del tu atveju kur kalbet pradejo vos ne 7 metu tai galiu vienareiksmiskai pasakyti, vaikams nebuvo suteikta kvalifikuota med pagalba laiku, ir aciu Die jie is vis prabilo. Viskas turi istakas ir priezastis, o gydytojai musu nesugeba nustatyti tiesiog. Tie akli uzsiemimai pas logopeda, psihologa... man juoka kelia. Nes kai yra patologija fiziskai, pvz minimali smegenu disfunkcija, arba motorine alalija tai niekas nepades, tik medikamentai. ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Nanuk: 22 vasario 2009 - 20:23
aj mums su tuo valgymu irgi tragedija,nori tik to ko negalima doh.gif o tos logopedu ir psichologu beprasmes kalbos tai man dabar jau juoka kelia,nes man pasirode tik pilstymas is tuscio i kiaura,beja is pradziu kai tik pradejom lankytis,prasidejo yvairus testai ir panasiai tai man taip pesimistiskai kalbejo kad ojojoj blink.gif doh.gif kaip ca viskas blogai,beviltiska ir panasiai,paskui man jau nervai nebeislaike tai as tada jau pasakiau savo nuomone,pasakiau kad man pasakoja tapati ka as ir taip simta kart internete perskaiciau ir viska puikiai zinau, senais laikais nebuvo daktaru tai gal ir buvo toks sutrikimas nejo zmones neziurejo tai ir nebuvo jokios problemosir isaugo vaikai,o dabar man taip suvarte viska kad man paciai vos psichologo neprireike.sakau jus giliau saknu ieskokit o netik skesciokit rankom ir sakykit kaip cia blogai,atejom tikrai ne daugiau problemu ieskot o jas sprest,nu tada tai jau pradejo rimciau dirbt,bet vistiek pritariu jums kad reikia medikamentu pagalbos,tik pirma reik ieskot saknu,o ne verst kalte vienai zinomesniu ligu g.gif o ar jusu berniukas bando piesti?as nupirkau ir vaskines kreidutes ir akvarele bet viska tik valgom o ne piesiam doh.gif geriau pasigarsina muzika ant viso garso ir veda sokt mane tongue.gif nu dailininkai tikrai nebusim schmoll.gif tai net nebezinau kuom beuzimt nes viskas ka pradedam tik porai minuciu verysad.gif
Atsakyti
noreciau paklausti ar kas vartojo vaistukus NOOTROPIL? 4u.gif
Atsakyti
Jei neiskils kokiu kitu problemu, tai patikekit, viskas pasitaisys!:))
Dabar mano sunui 5 m. 4 men., bet dauguma jusu aprasytu raidos problemu jau isaugom. smile.gif Turiu dar 3 m. dukra, tai kartais bandaus lyginti ju raida, tai randu skirtumu. Kartais pagalvoju, kad jei sunu buciau pradejus leisti i kolektyva anksciau nei 3 m.,tai gal rezultatas butu visai geras. Dukra pradejo lankyti lopseli nuo 1 m. 2 men., uztat savarankiska jau senai, su kalba problemu jokiu, eilerasciai ir dainos tik liejasi.
Atsakyti
mamacka22, del gydytoju pritariu, tik sneka, bet nieko rimtai nedaro. mad.gif
pas mus irgi beda del uzsiemimu, va dabar vaikas isijunge multikus doh.gif , o siaip irgi viskas 30 ciai sekundziu. Piesti maniskiui irgi ne labai. Pavedzioja tokius ratus 10 sekundziu ir numeta, neidomu jam dar. Pirkau rankomis piesti dazus tai patiko. Bet pavojinga, reik labai ziuret, nes apipaisyt gali viska bute. Geriausia vonioje ant plyteliu piest jais.
Turiu Miuncheno raidos testavimo metodika. Gal kam reik? Parasykit emailus, issiusiu. Tik ji rusu kalba. mirksiukas.gif

Gobsiukas. o jums israse? Siaip mes nevartojam tokiu. Bet pavadinimas rimtas, tai turbut nootropai. g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Nanuk: 23 vasario 2009 - 09:34
QUOTE(jjjolanta @ 2009 02 23, 08:45)
Dabar mano sunui 5 m. 4 men., bet dauguma jusu aprasytu raidos problemu jau isaugom.  smile.gif Turiu dar 3 m. dukra, tai kartais bandaus lyginti ju raida, tai randu skirtumu. Kartais pagalvoju, kad jei sunu buciau pradejus leisti i kolektyva anksciau nei 3 m.,tai gal rezultatas butu visai geras. Dukra pradejo lankyti lopseli nuo 1 m. 2 men., uztat  savarankiska jau senai, su kalba problemu jokiu, eilerasciai ir dainos tik liejasi.

jjolanta- mano dukra irgi 5 metų4 mėn... mirksiukas.gif biggrin.gif kaip jums su kalba. mes nesenai pradėjom R raidelę tarti, na ji nėra tokai švari...bet....postūmis yra. pastebėjau savojoje,kad nėra tokio "minkštumo" kalbant. O kaip jums? Ar einat į darželį? kiek kartų lankotės pas logopedą?manoji tai drovuolių drovuolė...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Ramunėlė*: 23 vasario 2009 - 09:52
maniškė tai tik duok piešti biggrin.gif -visus brolio namų darbus supiešia jei tik ne vietoj pasideda-burbulus piešia,brukšnius,ir tokius mikroskopinius kirminiukus biggrin.gif o knygutes tai labai atydžiai skaitom-žiūri,stebi,rodo pirštuku.galim vieną po kitos skaityt-ilgai nenusibosta.jetus atrodo tik tos kalbos betrūksta verysad.gif
nanuk,tu sakai kad vaikiukam sunkiau mokslai seksis-nebūtinai aš manau.mano dičkis ir vėlai kalbėt pradėjo-mokslai visai sekasi-o jei dar netingėtų doh.gif su tokia moteryte poliklinikos karidoriui šnekėjom-sako mano sūnus iki 4 metų nė žodžio-kiek daktarų apejom,pamokėlių-jokio progreso schmoll.gif jau sakė nebilys bus.ta moterytė sako-susitaikiau jau kaip ir su ta mintim-niekur nebeveždžiau.o nuo 4 kad davė blink.gif dabar vadovaukja didelei įmonei,kelis aukštuosius baigęs su pagirimu blink.gif aišku prieš daug metų vėl kitaip buvo,niekas taip gal nesirupindavo.aišku nesakau kad reikia laukt-bet nevisada tie daktarai teisūs,reikia nenuleist rankų-dirbti dirbti mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Ramunėlė* @ 2009 02 23, 10:47)
jjolanta- mano dukra irgi 5 metų4 mėn... mirksiukas.gif  biggrin.gif kaip jums su kalba. mes nesenai pradėjom R raidelę tarti, na ji nėra tokai švari...bet....postūmis yra. pastebėjau savojoje,kad nėra tokio "minkštumo" kalbant. O kaip jums? Ar einat į darželį? kiek kartų lankotės pas logopedą?manoji tai drovuolių drovuolė...

o mano 5m sunus tai netaria R visur maiso C,Č ,S,Š,Z ,Ž ir dar kaikuriuos garsus netaria maniskis logopede dirba 4 kartus per savaite smile.gif
Papildyta:
QUOTE(jjjolanta @ 2009 02 23, 09:45)
Dabar mano sunui 5 m. 4 men., bet dauguma jusu aprasytu raidos problemu jau isaugom.  smile.gif Turiu dar 3 m. dukra, tai kartais bandaus lyginti ju raida, tai randu skirtumu. Kartais pagalvoju, kad jei sunu buciau pradejus leisti i kolektyva anksciau nei 3 m.,tai gal rezultatas butu visai geras. Dukra pradejo lankyti lopseli nuo 1 m. 2 men., uztat  savarankiska jau senai, su kalba problemu jokiu, eilerasciai ir dainos tik liejasi.

o cia as papriestarausiu mano vyresnelis 3,6m o maziukas nuo 2,3m pradejo lankyt darzeli bet vyresnelio kalba grazesne o maziuko dar net nepanasu i kalba yra tik keli garsazodziai kuriuos suprantam , as manau kad tai priklauso nuo vaiko smile.gif
Atsakyti
QUOTE(gobsiukas @ 2009 02 23, 01:44)
noreciau paklausti ar kas vartojo vaistukus NOOTROPIL? 4u.gif

gal galit placiau apie siuos vaistukus?
Atsakyti
QUOTE(mamacka22 @ 2009 02 23, 11:18)
gal galit placiau apie siuos vaistukus?

einu dabar internete paieskot apie juos ka raso nes jau antra kart reiks gert gere kai buvo 7men buvo israsius mum pcihologe , pasitarus su neurologe o dabar vel reiks gert g.gif
Atsakyti
QUOTE(Ramunėlė* @ 2009 02 23, 10:47)
jjolanta- mano dukra irgi 5 metų4 mėn... mirksiukas.gif  biggrin.gif kaip jums su kalba. mes nesenai pradėjom R raidelę tarti, na ji nėra tokai švari...bet....postūmis yra. pastebėjau savojoje,kad nėra tokio "minkštumo" kalbant. O kaip jums? Ar einat į darželį? kiek kartų lankotės pas logopedą?manoji tai drovuolių drovuolė...

Kaip 5 metu, tai su kalba labai veluojam. Kalba daug, bet ne viska gali suprasti, pasako ir savu zodziu, ir zodzius sumala is greitumo. Kai nuo rudens pradejo lankyti paprasta grupe (iki tol ejo i spec. poreikiu), tai pazanga didele. Atsirado daineliu eilerasciu, pradejo kartoti zodzius. Logopede dirba du kartus per savaite. Turiu uzduoteliu ir namuose, bet sunkiai priprasau jas daryti.
Papildyta:
QUOTE(gobsiukas @ 2009 02 23, 11:18)
o mano 5m sunus tai netaria R visur maiso C,Č ,S,Š,Z ,Ž ir dar kaikuriuos garsus netaria maniskis logopede dirba 4 kartus per savaite smile.gif
Papildyta:

o cia as papriestarausiu mano vyresnelis  3,6m  o maziukas nuo 2,3m pradejo lankyt darzeli bet vyresnelio kalba grazesne  o maziuko dar net nepanasu i kalba yra tik keli garsazodziai kuriuos suprantam , as manau kad tai priklauso nuo vaiko smile.gif

Gali buti, kad ir nuo vaiko.
Atsakyti
Labuka, ar priimsit i nekalbiukus?? blush2.gif

Ilgai labai vis svarsciau ar eiti cia ar ne mums 2 metukai ir 7men.kalba minimali verysad.gif musiskis savotiskas vaikutis labai...daug kalbama apie autizma labai nenoreciau kad taip butu.. unsure.gif

siek tiek apie mus ...trecias vaikustis, gimes 34 savaiteliu del preeklamsijos.. Paulius sveriam 14,valgom nedaug ,labai isrankus maistui doh.gif oziuku turim, linksmas besisypsantis vaikas, megsta technika ir masineles, jokiu kaladeliu ir knygeliu neima net neidomu.Demesio kai nori domisi kai nenori nieko jam nepadarysi, ziuri teletabius,ratus, moka ijungti visa buitine technika,zino kur seimos nariai tik ne as blink.gif keista kai klausi kur mama..lyg nesuprastu apie ka kalba, teti labai akcentuoja ,broliuka ir sese.katina turim ,skriaudzia ji doh.gif kalba, mama, niam niam,Andi-Andrius,pusci-paukstis,teti-tetis,dat-dar.pilt-gerti, miau-kate arba pienukas -miau.na dar daug viskiu man suprantamu sako bet dar ir ciulba kaip paukstukas rolleyes.gif su vaikais labai nori buti jis duksta ,aktyvus bet ir cyplus, jei ko negauna tai spiegia kiek gali.ir daug sako NE doh.gif Nori matuotis viska, dazosi mano dazais piesti nelabai megsta. biggrin.gif nusimauna kelnes, bet nemoka ju apsiauti, atsisega visas sagutes jei yra.darom dar i pamperi nes neseda ant puoduko.Kas dar.. g.gif na prisiminsiu tai parasysiu. Ketinu ir as i raidos centra kreiptis nors gydytoja musu nemato prasmes g.gif pasidariau ta testa cia kur idetas ir ..nesmagu pasidare verysad.gif 79 unsure.gif

na va ir dabar atejo prie manes atnese is vonios mano dezodoranta padave ir pakeles rankyte rodo kad tepciau..tet liepia biggrin.gif

na tai tiek apie mus kol kas.
Atsakyti