mamacka22, kiek perskaiciau tai panasu i mano vaika, bet man pasidare neaisku koki jus skiepa daret 2 metu?
Jus ne Lietuvoje gyvenate?
Paskutinis skiepas siaip metu ir 4 menesiu yra, po to tik pries mokykla.
Ar tavo vaikui fizine raida nevelavo nuo gimimo? Ar vaikas staiga TOKS pasidare ar tiesiog atejo laikas ir jus pastebejot?
Siaip maniskis tai nevaldomas po skiepo pasidare, bet jis ir atsilikdavo visuomet be to. Po skiepo pradejo neatsiliepti vardu, nustojo klausytis, pasidare kaip mauglis, bet kadangi nekalbejo dar tai akivaizdaus regreso as net nepamaciau, tiesiog pamaniau, kad vaikas gal charakteri rodo. Nezinau, gal taip ir buvo, gal as cia dabar prisiskaicius apie autizma prisigalvojau.
Bendrai, jis pas mane yra hyperaktyvus, nenustigsta vietoje, negali uzsiimineti kazkuo ilgai, paima zaisla, numeta, eina kazkur, pamirsta kur ejes pamates reklama telike ir pan., zodziu issiblaskes labai (demesio sukaupti negali, bloga atmintis manau). Del to net knyguciu negalime skaityti, tik trumpai, nes greit uzvercia ir eina kazka kita veikt. Mane visa laika veda visur uz rankos, kazka praso, reikalauja, kartais rodo pirstu, bet dazniau elgiasi kaip ir jusiskis - atveda ir stumia prie spinteles arba mano ranka kelia link to daikto (nukreipia) kurio jam reik, o jis nepasiekia. Labai reikalauja demesio, negali ne 10 min pabut vienas, rodo iniciatyva, ima kamuoli, veda zaisti, ima knygute beda pirstu ir ziuri i mane, kad sakyciau kas paveikslelyje, pats dar nemoka nieko, tik va siandien lyg ismoko kad kiaule daro kriukriu (gerkle ta garsa daro) ir pamates kiaule pav ale sako kriukriu. Bet gali buti, kad pamirs po kiek laiko, nes jau yra taip buve.
Maniskis labai noriai vykdo paliepimus, bet ne visada jam gaunasi, na pvz., sakau: atnesk pulta/ Atnesa. Jei rodau pirstu ziuri ta kryptimi kur rodau. Siandien sakiau: atnesk puoduka. O jis bega kur as rodau, dairosi, bet nezino kas tas puodukas yra, po to parodziau, tai jau laimingas nese man. Ne kaskarta aisku jis klausosi, bet juk mes irgi ne visada darome tai ko kiti nori, viskas nuo nuotaikos priklauso. Jam taip pat. Dar jis nesa man mano rubus, vyrui vyro, auna slepetes ryte kartais, vel gi kaip jam uzeina taip ir daro, taisykles nera, bet musu (su autizmo itarimais) atveju tai gerai, nes nera stereotipijos, vaikas elgiasi IVAIRIAI ir tai yra geriau. Megstamiausi zaislai - masinos, turi ju kalnus, neseniai paslepiau beveik visas, nes jis kaip durnelis su jomis visa para rankose ir tik jas zaidzia, tai pamaniau kad nesveika, kai paslepiau, pradejo ir kitais zaislais dometis. labai patinka judrus zaidimai. Nemegsta buti vienas ir ramybes, megsta permainas (namie is proto kraustosi is nuobodulio, patinka zaidimu kambariai, patinka kai kazkur varom, kazkas vyksta) patinka kai ateina arba mes einame i svecius kur yra mazu vaiku/ Su jais vaidmenu zaidimu nezaidzia (nors toki klausima neurologe mum yra uzdavusi, bet manau kad dar per anksti, mazas dar), taciau stebi vaikus, eina zaisti su tais paciais zaislais (cia tas atvejis kai zaislas voliojasi menesi kampe, ateina vaikelis, paima, tada ir maniskiui prireikia staiga
), del to pestynes kartais buna, bet siaip, ziuri jis ka daro tas kitas vaikas, veda ji uz rankos su savimi zaisti ka nors kita, na duoda kartais zaisliukus pats, paduoda kazkaip savo nuoziura
, na ir aisku zaidimus su suaugusiu dalyvavimu zaidzia. Labai nuobodziauja namie kai mes vieni, del to nekenciu ziemos, niekur nepaleksi, salta ir slykstu.
Kai kvieciu ji jis atsiliepia, bet kartais ne is kart, Na kas dar...
Ai, turi 2 fobijas: vaziuoti liftu ir visuomeniniu transportu.
Kartais kai jam kazka bandau aiskinti pastebiu, kad jis ziuri i kita puse.
Tai labai negerai, bet taip yra ne visada. Pastaruoju metu as itemptai stengiuosi ji kalbinti nuolat, tempiu kazkur eiti, kazka daryti siulau ir pan., neleidziu uzsiskleisti zodziu ir jis geriau pradejo reaguoti, jau vis reciau tas zvilgsniukas anapus buna. O siaip, ziuri i akis, bet TRUMPAI, ilgai neziuri kaip kt vaikai, vis lekia kazkur skuba, neklauso ka aiskinu, jam neidomu, nori daryti ka jis nori dazniausiai, bet nera blogietis jis, tiesiog neurologija turi vaikas, tai ko noret is jo, aisku jam tai atsiliepia elgesy. Tiesa, pas mus buvo kudikysteje igimta smegenu isemija, gydemes, bet itariu (pagal tai ka dabar aptarinejame cia) kad neisgydeme. gal del to mum israse iskart tuos preparatus gert, nes jau yra aiski priezastis musu demesio sutrikimo.
Ant masinu sako brrrrrrrr, kai ka nors gerai padaro saukia aaaaaaaaa, reiskia ura.
Kai ziuri multikus, atsiveda mane ir rodo man pirsteliu, kazka pauksciu kalba aiskina ir ziuri ar as ziuriu, tikrina.
rankinukas yra, megsta ant rankyciu pabut, kaip bezdziniukas. Megsta maudytis, galetu mirkti vonioje visa diena, uz ausu neistrauksi, megsta kad ji paglostytu, pakutentu. Meilus toks zodziu.
Kai ka nors mato grazaus, ar siaip del kazko buna vedasi mane ir rodo, dalinasi ispudziais, duoda man zaislus, kviecia zaisti nuolat. ir ciulba...
Na lyg viska pasakiau, nzn, gal ka pamirsau, dorasysiu veliau jei ka.
Tiesa, pastaruoju metu pastebiu, kad kitu suaugusiu jis klauso atidziau negu manes, darau isvada, kad as jam pabodau ir ne autoritetinga jau, uzkales jis ant manes kaip ziauriai tai beskambetu.
Ateina sveciai, atsiseda su juo ir aiskina, o jis klauso. Na sakes zodziu, manau laikas i darzeli. Tarp kit ko, neurologe VRC mum pasake, kad vaikui reik i darza, ji is karto pastebejo santykiu konflikta, kad vaikas mane ignoruoja.
P.S. Pamirsau dar pasakyti, kad pas mus bilingvizmas.
tiesa, taviskis gime 2006.12.20, o maniskis 2007.02.20
idomus sutapimas
ziurek tavo: 2+0+0+6+1+2+2+0=13, mano: 2+0+0+7+0+2+2+0=13 SKAICIU MAGIJA!!!