QUOTE(adriu @ 2009 02 09, 14:49)
nanuk,tu nori savo vaikui autizmą pripaišyt
aš biški peržiūrėjau,bet darbiniam kompe nėra garso o ir anglų tik minimaliai suprantu
maniškė tai niekad eilėm nerikiuoja
neklijuokim savo vaikams etikėčių-kol daktarai nieko nesako-nes aš baigiu išprotėt nuo galvojimų,skaitymų ir t.t
Maniskis irgi nerikiuoja eilem, bet tai dar nieko nereiskia. Del klijavimo sutinku. As tiesiog is proto kraustausi, negaliu apie nieka kita galvot.
QUOTE(Shangri La @ 2009 02 09, 15:05)
Nanuk, pasižiūrėjau tuos įrašus- vienas prie vieno. Net žagtelėjau, labai panašu į maniškės elgesį. Bet koks vaikas ten mielas, gražutis
Įejimą į VRC turėtum surasti be problemų, mes neklaidžiojom. Vytauto 20 berods, tai iš gatvės pusės ir yra tas įejimas, nuorodos dar berods yra. Iš pradžių eisit į tą pagrindinį pastatą, ten registratūra, o ten jau pasakys kur eiti.
Pas maniškę dabar dar dygsta kruminiai dantys, paskutiniai. Vaiko mus kaip nori, pikta, irzli, viską mėto, spardosi, valgyt nori, bet negali- dantenos ištinusios kaip reikiant. Tai sunkios dienos...
Papildyta:
Tas tiesa, aš irgi labai nemėgstu išankstinio etikėčių klijavimo- tačiau. Žiūriu objektyviai, mano dukros elgesys tikrai nėra toks, koks turėtų būti, per daug nerimą keliančių veiksnių.
Ai, aš optimistė, sugebu prisitaikyti prie padeties- bus gerai taip, kaip bus.
Aišku, kartais būna liūdna. Kai pvz. pamatai, kaip gerokai mažesni pypliai gerai šneka- ne, net ne tas kalbėjimas, o tai, kad jie eina į kontaktą su tėvais...o pas mus- beveik visą savo laisvalaikį skyriam dukrai....o ji net nepažiūri į akis, gyvena savo pasaulyje...
Aciu uz paaiskinima.
Dar norejau paklausti, vat mes einame pas neurologa konsultacijai pirminei tai man jau pasakys kas mano vaikui ar dar gali nenustatyt ta diena?
Apie pozymius:
aprasau kaip yra pas mus:
Vaikas nereaguoja į savo vardą (kartais taip, kartais ne)
· Vaikas negali paaiškinti, ko jis nori (maniskis pirstu rodo arba veda mane ir mano ranka nukreipia kur jam reik) cia skaitosi gali paaiskinti ar ne?
· Vaiko kalbos įgūdžiai vystosi lėtai (taip, isvis nesivysto
)
· Vaikas neklauso nurodymų (kartais neklauso, kartais klauso)
· Kartais atrodo, kad vaikas yra kurčias (taip)
· Atrodo, kad kartais vaikas gerai girdi, kartais ne (taip)
· Vaikas nerodo į daiktus, nemojuoja rankute atsisveikindamas (nedaro ate-ate) (sitas netinka mums, rodo ir mojuoja)
· Vaikui išsivysto staigūs įniršio ir agresijos priepuoliai (cia be pagrindo reik manyt? jei be pagrindo tai mums nebuna, tik su pagrindu)
· Vaikui pasireiškia keisti, neįprasti judesiai (pries miega kelis kart padauzo galvyte i pagalve)
· Vaikas yra pernelyg aktyvus, nebendraujantis ar užsispyręs (priešinasi ką nors keisti, išmokti) (na nepasakyciau, gal kai nenori tai nepriversi, bet kai geros nuotaikos tai normaliai sutariam)
· Vaikas nemoka žaisti su žaisliukais (moka, tik ne labai zaidzia
, yra megstami zaislai, yra tokiu kurie guli beveik nelieciami)
· Vaikas neatsako šypsena į šypseną (atsako)
· Vaikas nežiūri į akis (ziuri, bet ne visada, o kada turi ziuret? kai kreipiesi i ji?)
· Vaikas nuolat kartoja tuos pačius veiksmus (ne)
· Vaikas atrodo labiau mėgsta žaisti/būti vienas (atvirksciai, visur mane vedasi kartu, kad su juo buciau ir zaisciau su jo zaislais, nemegsta buti vienas)
· Vaikas ima daiktus tik sau (na man rubus atnesa kartais, tapkes uzdeda, cia kaip skaitosi?)
· Pagal savo amžių vaikas atrodo labai nepriklausomas (neprisirišęs) (atvirksciai, labai prisirises)
· Vaikas tarsi gyvena savo pasaulyje (nezinau ... sunku pasakyti, kai jis nesneka nesuprantu kas jo galvoje dedasi)
· Vaikas kažkokiu būdu nutildo (išjungia) aplinkinius (o cia kaip suprast? daro kazka, kad aplink tyla butu?)
· Vaikas keistai prisirišęs prie kai kurių žaislų, daiktų ar taisyklių (pvz., visada rankoje laiko virvutę, prieš užsimaudamas apatines kelnaites privalo užsimauti kojines ir kita) (prie masinyciu prisirises labai, praktiskai tik masinom ir zaidzia)
· Vaikas didžiąją laiko dalį praleidžia tvarkydamas daiktus, dėliodamas juo į vieną liniją, dėstydamas juos tam tikra nekintama tvarka (neeeee, didziaja dali laiko jis kankina mamyte reikalaudamas demesio)