Įkraunama...
Įkraunama...

Nekalbiuku klubas ... - 2

QUOTE(Nanuk @ 2009 02 02, 21:45)
Pries kokius 2 men lyg bande sakyti "kaka" kai eidavom plauti uzpakali i vonia, bet po to nustojo.

Pas mus irgi buvo tokių žodelių, kuriuos kelis kart pasakydavo ir viskas jie dingo liko tik tie trys kuriuos anksčiau rašiau.... įdomu tikrai dėl ko jie dingsta. Jei paklausi gydytojos pasidalink informacija mirksiukas.gif

Beje ar yra mažylių kuriem buvo pakirptas liežuvio pasaitėlis, aš dar galvoju gal dėl to maniškiui sunkiau dėl kalbėjimo, nes mes kirpom pasaitėlį.
Atsakyti
QUOTE(Nanuk @ 2009 02 02, 22:45)
O gal tai ne regresas Shangri La, jei sakai bandymai tik buvo, pas mus irgi tik bandymai, va jei vaikas sneketu jau ir vdrug nustotu ar nustotu naudoti konkreciai jau zinomus zodzius, va cia gal regresas vadintusi...
Ketvirtadieni einu pas seimos gydytoja su savo princu, paklausiu jei nepamirsiu del to regreso, ka ji mano.

Matai, aš matau ir tam tikrus neraminančius pasikeitimus- tą "kiii" ji sakydavo, kai matydavo katę, jai buvo įdomus gyvūnai, dabar- nebe, tiesiog jų nepastebi, kaip ir vaikų. Tiesiog matau kad silpnėja susidomėjimas aplinkiniu pasauliu ir stiprėja prisirišimas prie tų keistų pasikartojančių veiksmų (popieriaus plėšymo, kaladėlių rikiavimo). Bet. Dvi savaites lankom masažą, pastebėjau kad pasidarė ramesnė, kažkaip gal labiau dėmesį kreipia į žodžius, šiandien jau gana ilgai vartė knygutę ir nebandė plėšyti. Mums ir tai yra pasiekimas smile.gif
Papildyta:
Tiesa, dar pridursiu, kad norom nenorom tie negeri pasikeitimai siejasi su smegenų sukretimu. Kažkaip po to įvykio viskas pasikeitė, aišku suvokėm tai ne per dieną.
Atsakyti
Na manau mes vyriausi esam cia nekalbiukai smile.gif
Nanuk turiu drauge kuri turi du berniukus vienam cerebralinis paralyzius (gimdimo trauma) antram autizmas gime sveikas(metuku sulaukes patyre didele trauma ) po situ nelaimiu dar ir vyras ja paliko o mama laikosi laksto per daktarus ir labai rupynasi vaikais , tad ir tau linkiu dideles stiprybes jos labai reikia 4u.gif
As kai laukiausi maziuko lankiausi pas genetike , po visu tyrimu man genetike pasake kad nematau tikslo daryti daugiau tyrimu ,man eme vaisiaus vandenys, ir palei juos apsigimimu nerasta , bet palei kraujo tyrimus rodo, kad kazkas vaisiaus genuose negerai , tai ji mane nuramino ;nesijaudink tavo vaikas turetu gimti sveikas, tik gali buti sutrikusi vaiko raida , dar gali vaikas iki 5m mazdaug vystytis o poto nustoti visiskai vystytis blink.gif , arba gali gimti visikai sveikas , zinot mane tokie zodziai nepaguode, bet stengiausi negalvoti ir raminti save ax.gif gimus, patyre sunkia galvos trauma verysad.gif paskui prasidejo bemieges naktys ir daktaru lankymas g.gif dabar daktare dare disko tyrima ir nustate mum palei vystimasi atitinkam 17,5men o mum jau netgi 34 men , nuvaziavus i VRC pasake kad tas ivertinimas mum per didelis verysad.gif jau mazdaug pries 10men maciau kad mano maziukui kazkas negerai nes kai sueidavo su bendraamziais visos mamos labai stebedavosi maniskiu , atseit toks mazas o taip gerai vaiksto jus isvaizduokit,koks budavo nustebimas kai pasakydavau kad maniskui 2m blink.gif dar jau beveik 3m o dar nekart i puodeli nieko nepadare ir dar nesiruosia daryti doh.gif
aisku as daug sykiu verkiau ,daugsykiu raminau kad viskas bus gerai , ir kiek internete perskaitau info stengiuosi netaikyti savo maziukui tai palieku spresti uz save protingesniem daktaram smile.gif visoms sekmes ir didziausios stiprybes 4u.gif
Papildyta:
adriu ar jum dare disko tyrima ?
Atsakyti
QUOTE(gobsiukas @ 2009 02 03, 01:32)
Nanuk  turiu drauge kuri turi du berniukus vienam cerebralinis paralyzius (gimdimo trauma) antram autizmas gime sveikas(metuku sulaukes patyre didele trauma )  po situ  nelaimiu dar ir vyras ja paliko o mama laikosi laksto per daktarus ir labai rupynasi vaikais  , tad ir tau linkiu dideles stiprybes  jos labai reikia 4u.gif
  As kai laukiausi maziuko lankiausi pas genetike , po visu tyrimu man genetike pasake kad nematau tikslo daryti daugiau tyrimu ,man eme vaisiaus vandenys, ir palei juos apsigimimu nerasta , bet palei kraujo tyrimus rodo, kad kazkas vaisiaus genuose negerai , tai ji mane nuramino ;nesijaudink tavo vaikas turetu gimti sveikas, tik gali buti sutrikusi vaiko raida , dar gali vaikas iki 5m mazdaug vystytis  o poto nustoti visiskai vystytis blink.gif  , arba gali gimti visikai sveikas  , zinot mane tokie zodziai nepaguode, bet stengiausi negalvoti ir raminti save  ax.gif gimus, patyre sunkia galvos trauma  verysad.gif  paskui prasidejo bemieges naktys ir daktaru lankymas g.gif  dabar daktare dare disko tyrima ir nustate mum palei vystimasi atitinkam 17,5men o mum jau netgi 34 men , nuvaziavus i VRC pasake kad tas ivertinimas mum per didelis  verysad.gif  jau mazdaug pries 10men maciau kad mano maziukui kazkas negerai nes kai sueidavo su bendraamziais visos mamos labai stebedavosi maniskiu , atseit toks mazas o taip gerai vaiksto jus isvaizduokit,koks budavo nustebimas kai pasakydavau kad maniskui 2m  blink.gif  dar jau beveik 3m o dar nekart  i puodeli nieko nepadare ir dar nesiruosia daryti doh.gif
aisku as daug sykiu verkiau ,daugsykiu raminau kad viskas bus gerai , ir kiek internete perskaitau info stengiuosi netaikyti savo maziukui tai palieku spresti uz save protingesniem daktaram  smile.gif visoms sekmes ir didziausios stiprybes 4u.gif
Papildyta:

Nenusimink!!!! Kaip as sakau, svarbu kad galva veikia. Zinoma, tai nereiskia, kad nereikia nieko daryti. Maniskis irgi leciau vystesi. Kaune raidos centre rado ir autizma, ir protini atsilikima ir pan. Ant puodo pradejo daryti tik 3 m. Reikalai pajudejo, kai pradejo lankyti darzely. Pradzioje veziojau i spec. darzely, pazanga buvo, bet ne tokia ryski. Nuo rudens isleidau i paprasta grupe, tai rezultatas pasimate greitai. Net aukletojos is pradziu prisibijoje, dabar stebisi jo pazanga. Burna pilna kalbos, skaiciuoja iki 10, eilerascius sako, dainas dainuoja. Net zaidimai atsirado kitokie, tiksliau tapo tikras darzelinis berniukas. Tiesa, pati kalba dar nera aiski, bet padetis gereja.
Atsakyti
QUOTE(jjjolanta @ 2009 02 03, 09:02)
Nenusimink!!!! Kaip as sakau, svarbu kad galva veikia. Zinoma, tai nereiskia, kad nereikia nieko daryti. Maniskis irgi leciau vystesi. Kaune raidos centre rado ir autizma, ir protini atsilikima ir pan.  Ant puodo pradejo daryti tik 3 m. Reikalai pajudejo, kai pradejo lankyti darzely. Pradzioje veziojau i spec. darzely, pazanga buvo, bet ne tokia ryski. Nuo rudens isleidau i paprasta grupe, tai rezultatas pasimate  greitai. Net aukletojos is pradziu prisibijoje, dabar stebisi jo pazanga. Burna pilna kalbos, skaiciuoja iki 10, eilerascius sako, dainas dainuoja. Net zaidimai atsirado kitokie, tiksliau tapo tikras darzelinis berniukas. Tiesa, pati kalba dar nera aiski, bet padetis gereja.

Stengiuosi per daug nesijaudinti, smile.gif nes supratau, kad tai tikrai nepades , uzteko kad prisiverkiau iki 2m ,bet dabar nusprendziau uzteks ir tikrai susitaikysiu su viskuo ka nustatys daktarai. Aisku ,autizmo pas mus tikrai nebus schmoll.gif , nors jiem labai norisi prikabinti , rasiau kad mes lankom darzeli logopedidne grupej ,pas ji vaikai nuo3,5 iki 4m jis tik vienas maziukas maniskis ir susauskelnem, ir nekalbiukas, dauguma graziai kalba ,kaip smagu atejus i darzeli kai aukletoja dziaugiasi, kad maziukas pradejo vartoti tris naujus zodelius , cia per dvi savaites (pirmiausiai aukletojos pasiklause ka jie reiskia biggrin.gif )nors namie jau seniai juos sako, bet pradejo vartoti ir darzeli, dziugu .Labai patinka darzeli, pasilieka su dziaugsmu . Aisku pas mus padetis gereja letai ,bet judam i prieki, kaip smagu matyti kad gryzes is lauko sugeba nusimauti kelnes ir kepure per galva maunama ax.gif
Atsakyti
gobsiuk 4u.gif 4u.gif tu labai stipri mamytė--ir turi nuostabius sūnelius.viskam savas laikas,o manau pastangų ir darbelių deka galime stumtis į priekį nors ir po truputį,svarbu nenuleisti rankų-ir žinoti,kad čia MŪSŲ vaikai,o jie patys wub.gif wub.gif
mum s darė tą diską-sakė kai kuriuose punktuose -gerai,kitur atsilieka.visumoj 5 mėn vėluojam pagal amžių blush2.gif mums ta kalba ir sugadino viską doh.gif
Atsakyti
QUOTE(adriu @ 2009 02 03, 10:14)
gobsiuk 4u.gif  4u.gif  tu labai stipri mamytė--ir turi nuostabius sūnelius.viskam savas laikas,o manau pastangų ir darbelių deka galime stumtis į priekį nors ir po truputį,svarbu nenuleisti rankų-ir žinoti,kad čia MŪSŲ vaikai,o jie patys  wub.gif  wub.gif
mum s darė tą diską-sakė  kai kuriuose punktuose -gerai,kitur atsilieka.visumoj 5 mėn vėluojam pagal amžių blush2.gif mums ta kalba ir sugadino viską doh.gif

4u.gif na as kai pamaciau totyrimo rezultatus verysad.gif
o kaip tavo vyresniam vaikuciui ar nevelavo kalba?
Atsakyti
vėlavo -anas tik 3 m pradėjo kalbėt,bet jam kirpo pasaitėlį-kai tik pakirpo iškart atsirišo smile.gif o šitai nereikia viskas thumbup.gif bet aš ir pati tik 3 kalbėt pradėjau,gal čia kaip koks paveldėjimas g.gif dičkio tai dabar neužčiaupsi-pliurpalius koks doh.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo adriu: 03 vasario 2009 - 09:40
QUOTE(adriu @ 2009 02 03, 10:40)
vėlavo -anas tik 3 m pradėjo kalbėt,bet jam kirpo pasaitėlį-kai tik pakirpo iškart atsirišo smile.gif o šitai nereikia viskas thumbup.gif bet aš ir pati tik 3 kalbėt pradėjau,gal čia kaip koks paveldėjimas g.gif dičkio tai dabar neužčiaupsi-pliurpalius koks doh.gif

as ir pati velai pradejau kalbeti tik nuo 3m tai tikriausiai ir mano vaikam kalba veluoja tik va maziuko netik kalba veluoja , o ciulba tai neimanoma jo uzciaupti smile.gif
Atsakyti
QUOTE(gobsiukas @ 2009 02 03, 10:49)
as ir pati velai pradejau kalbeti tik nuo 3m tai tikriausiai ir mano vaikam kalba veluoja tik va maziuko netik kalba veluoja , o ciulba tai neimanoma jo uzciaupti smile.gif

nu mes ir neinam tič toč pagal knygą-vaikščiot pradėjom beveik 1,4.bet juk kiekvienas vaikelis individualus.vat užtat vartytis pradėjo ji pas mus 4 mėn.o dabar laksto-vos paveji thumbup.gif baba vadina baba,mama-mama,tete-tete,o vat brolis ir senelis pas ją-aaaaa doh.gif pirmiau išmoko sakyt kaip liūtas sako -riaumoja,o tik paskuj kaip šuo biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(adriu @ 2009 02 03, 13:13)
nu mes ir neinam tič toč pagal knygą-vaikščiot pradėjom beveik 1,4.bet juk kiekvienas vaikelis individualus.vat užtat vartytis pradėjo ji pas mus 4 mėn.o dabar laksto-vos paveji thumbup.gif baba vadina baba,mama-mama,tete-tete,o vat brolis ir senelis pas ją-aaaaa doh.gif pirmiau išmoko sakyt kaip liūtas sako -riaumoja,o tik paskuj kaip šuo biggrin.gif

biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif
kiekvienas indvidualus maniskis jau11men begiojo maniskis suni tik va pries kelias dienas pradejo pazinti nes iki siol jam tik kates egzistavo smile.gif
Atsakyti
QUOTE(tatedo @ 2009 02 02, 23:34)
Pas mus irgi buvo tokių žodelių, kuriuos kelis kart pasakydavo ir viskas jie dingo liko tik tie trys kuriuos anksčiau rašiau.... įdomu tikrai dėl ko jie dingsta. Jei paklausi gydytojos pasidalink informacija mirksiukas.gif

Beje ar yra mažylių kuriem buvo pakirptas liežuvio pasaitėlis, aš dar galvoju gal dėl to maniškiui sunkiau dėl kalbėjimo, nes mes kirpom pasaitėlį.

Aha, paklausiu jei bus galimybe, siaip einame pas nauja gydytoja (nes naujoje poliklinikoje prisiraseme - kraustemes neseniai) tai nzn, jei normali moteriske bus tai paklausiu, jei ragana tai nzn kaip ten bus. doh.gif

Su pakirptu pasaiteliu atvirksciai turi pradet kalbet (jei pasaitelyje kalbos stabdis slypi). Va ir as galvoju gal ir mum tas pasaitelis koks ne toks... g.gif Mes nei pas chirurga nei pas stomatologa nebuvom nuo gimimo. blink.gif

QUOTE(Shangri La @ 2009 02 03, 00:09)
Matai, aš matau ir tam tikrus neraminančius pasikeitimus- tą "kiii" ji sakydavo, kai matydavo katę, jai buvo įdomus gyvūnai, dabar- nebe, tiesiog jų nepastebi, kaip ir vaikų. Tiesiog matau kad silpnėja susidomėjimas aplinkiniu pasauliu ir stiprėja prisirišimas prie tų keistų pasikartojančių veiksmų (popieriaus plėšymo, kaladėlių rikiavimo). Bet. Dvi savaites lankom masažą, pastebėjau kad pasidarė ramesnė, kažkaip gal labiau dėmesį kreipia į žodžius, šiandien jau gana ilgai vartė knygutę ir nebandė plėšyti. Mums ir tai yra pasiekimas smile.gif
Papildyta:
Tiesa, dar pridursiu, kad norom nenorom tie negeri pasikeitimai siejasi su smegenų sukretimu. Kažkaip po to įvykio viskas pasikeitė, aišku suvokėm tai ne per dieną.

Na maniskiui irgi pabosta kai kurie dalykai, manau tai normalu. Va pas mus pvz laiptineje stovi sena komoda, ant jos priklijuota keli lipdukais su Teletabiu atvaizdu, kai tik persikraustem kas karta lipant laiptais mano Levukas begdavo prie tos komodos ir rodydavo man tuos tabius doh.gif ir laukdavo kol pasakysiu kad tai tabiai, o dabar nebeidomu - pabodo. Sunys irgi anksciau ir kates dziaugsma saukdavo, o dabar pasiziuri ramiai ir viskas. Man atrodo tai normalu, pripranta vaikai ir tiek. Aisku zaidimai vienodi negerai yra, bet sakai masaziukai i gera, tai manau nera labai kazkas blogai. smile.gif

QUOTE(gobsiukas @ 2009 02 03, 01:32)
Nanuk  turiu drauge kuri turi du berniukus vienam cerebralinis paralyzius (gimdimo trauma) antram autizmas gime sveikas(metuku sulaukes patyre didele trauma )  po situ  nelaimiu dar ir vyras ja paliko o mama laikosi laksto per daktarus ir labai rupynasi vaikais  , tad ir tau linkiu dideles stiprybes  jos labai reikia 4u.gif
  As kai laukiausi maziuko lankiausi pas genetike , po visu tyrimu man genetike pasake kad nematau tikslo daryti daugiau tyrimu ,man eme vaisiaus vandenys, ir palei juos apsigimimu nerasta , bet palei kraujo tyrimus rodo, kad kazkas vaisiaus genuose negerai , tai ji mane nuramino ;nesijaudink tavo vaikas turetu gimti sveikas, tik gali buti sutrikusi vaiko raida , dar gali vaikas iki 5m mazdaug vystytis  o poto nustoti visiskai vystytis blink.gif  , arba gali gimti visikai sveikas  , zinot mane tokie zodziai nepaguode, bet stengiausi negalvoti ir raminti save  ax.gif gimus, patyre sunkia galvos trauma  verysad.gif  paskui prasidejo bemieges naktys ir daktaru lankymas g.gif  dabar daktare dare disko tyrima ir nustate mum palei vystimasi atitinkam 17,5men o mum jau netgi 34 men , nuvaziavus i VRC pasake kad tas ivertinimas mum per didelis  verysad.gif  jau mazdaug pries 10men maciau kad mano maziukui kazkas negerai nes kai sueidavo su bendraamziais visos mamos labai stebedavosi maniskiu , atseit toks mazas o taip gerai vaiksto jus isvaizduokit,koks budavo nustebimas kai pasakydavau kad maniskui 2m  blink.gif  dar jau beveik 3m o dar nekart  i puodeli nieko nepadare ir dar nesiruosia daryti doh.gif
aisku as daug sykiu verkiau ,daugsykiu raminau kad viskas bus gerai , ir kiek internete perskaitau info stengiuosi netaikyti savo maziukui tai palieku spresti uz save protingesniem daktaram  smile.gif visoms sekmes ir didziausios stiprybes 4u.gif
Papildyta:

Laikykis 4u.gif ka as galiu pasakyt, sunku ir zodziu parinkti, liudna aisku, bet reikia buti stipriai.
O kas per disko testas? blink.gif Kaip ji atlieka? Mum nieks nedare.
Atsakyti