Įkraunama...
Įkraunama...

Nekalbiuku klubas ... - 2

Apie autizma kam idomu radau gera saita:
http://www.autismweb...bout_autism.htm
ten yra skale vertinimo net
Atsakyti
QUOTE(Nanuk @ 2009 01 31, 10:55)
O taviskis kai miega ir triuksmas yra prabunda?
Pas mus tai vargu kad klausa bloga, nes labai girdi viska, kai nakti sugirgzda lova jis prabunda kartais irgi, na zodziu, klausa man atrodo mums atpuola. Cia kitkame bus problema: arba demesio deficitas arba ... net sakyt nenoriu.
O as va saviski turiu ikalbineti kai jis nenori kazko daryt, pvz jis dantu valyt nemegsta tai einu ikalbineju, kad ziuresim i veidrodi, bus idomu... arba plauti uzpakalio nenori kai apsikakoja tai irgi ikalbineju kartais, o jis toks vaizdas, kad ignoruoja mane, bet ne visada, kartais is karto paklauso. Ai nesuprantu as kas cia pas mus.

na namie triuksmo patys nekelem ir nebuna triuksmo bet lauke ar laiptinej ar paskaimynus buna baisus triuksmas , nepabunda , kaip idomiai kad taviskis nenori dantuku plautis maniskis tai baisiai nori plautis dantukus smile.gif maniskis kai 2m buvo net pajudint reikedavo nes negirdedavo nieko sauk nesaukes doh.gif atsisukdavo kai pats noredavo doh.gif pcihologe sake kokios gali but ligos be autizmo, fonetenis klausos sutrikimas kai negirdi tik panasiu garsu, girdimasis klausos sutrikimas ,nes su matomuoju demesiu mano berniukui yra gerai, kai rasai apie savo maziuka man labai panasu i maniski, o mano suneliui itaria situs sutrikimus aisku neatmeta ir autizmo dar prirase kad ir pcihologinis sutrikimas , taiva tik aisku nepriklijuok saviskiui jokiu isvadu kol specelistas neapziurejo nes tik jie gali pasakyti kas jiems, o mes esam eilej gultis i VRC ten tiksliau viska pasakys mirksiukas.gif
Papildyta:
QUOTE(adriu @ 2009 01 31, 12:06)
nanuk,o jus dirbat su pirštukais,maniškė tai labai megsta riešutus deliot į mineralinio butelį,piramides statyt-ir iš kaladėlių ir iš puodelių.piešti ir labai-bet ji taip keistai piešt pradėjo-anksčiau burbulus ratus sukdavo,brukšnius brėždavo,o dabar tokius mikroskopinius susirazgiusius kirmeliukus,o ką piešia jūsų vaikai?

mano berniukas tai nenori piesti jam geriau ziureti kaip piesi kiti o apskritima piesti dar nemoka moka tik bruksniukus piesti ir taskucius smile.gif
Atsakyti
QUOTE(adriu @ 2009 01 31, 12:06)
nanuk,o jus dirbat su pirštukais,maniškė tai labai megsta riešutus deliot į mineralinio butelį,piramides statyt-ir iš kaladėlių ir iš puodelių.piešti ir labai-bet ji taip keistai piešt pradėjo-anksčiau burbulus ratus sukdavo,brukšnius brėždavo,o dabar tokius mikroskopinius susirazgiusius kirmeliukus,o ką piešia jūsų vaikai?

Maniškė labai mėgsta visokius smulkius daiktelius, riešutus, akmenukus, lego kaladėles, piramides, delioja iš jų eiles arba stato bokštus; sudelioja kruvelėm. Vienas iš mėgstamiausių užsiemimų, tuo metu atrodo visiškai atsijungia nuo aplinkinio pasaulio.
Piešia irgi labai įdomiai. Inirtingai bružina popierių su pieštuku, ir nuolat reikia vis naujo lapo. Kartą padėjau prieš ją kruvą švarių lapų, galvojau, kada gi nusobos. Švarų lapą užpaišo, meta lauk, imasi naujo ir taip toliau... man nusobodo pirmai, o ji dar ilgai "tapė" biggrin.gif

Kalbant apie klausą- kai sakau, einam keisti kelnyčių arba tiesiog pakviečiu- manęs negirdi...kai iš virtuvės pasakau, ateik, duosiu bandelę- atbėga greitai. Vat ir suprask, kaip su ta klausa.
Atsakyti
gobsiukas, mano vaikas zinok nuo lovos girgzdesio pabunda. g.gif Tai manau, tikrai gerai girdi.

Shangri La, maniskis taip pat zinok, kai jam nesinori kazko daryt tai sedi ir toks ispudis kad negirdi ka sakau, o va jei pasakai kad duosi sausaini ar kazka tokios ka jis megsta padarysi tai is karto pasoka, bega imti ir pan. doh.gif

As zinokit vis tik nutariau eiti pas gydytojus. verysad.gif Prisiskaiciau vakar apie autizma, apie hiperaktyvuma, dmesio deficita, alalijas visokias ir iskaitant tai, kad mum buvo isemija smegenuku ir neaisku ar ja isgyde ir atsizvelgiant i tai, kad jau puse metu jokios pazangos nutariau eiti ir isklausyti verdikto. Labai man sunku buvo priimti toki sprendima, bet manau bus geriau jei zinosime tiesa.

Stai keletas istrauku ir str, kurios mane priverte susimastyti:
Препараты,используемые акушерами для вызова родов("созревания" шейки матки) и усиления схваток: синтезированный синтетический гормон окситоцин,синтетические аналоги простагландинов(ПГF2a,ПГЕ2-динопрост,динопростон и т.п.) и антипрогестогены(мифепристон и т.п.) - даже без увеличения тонуса матки и её сократимости вызывают снижение притока крови к плаценте и плоду,что подтверждается по данным ультрозвуковой допплерометрии -сопротивление току крови в маточных артериях существенно повышается после применения этих препаратов(хоть в таблетках,хоть в уколах,хоть в гелях на шейку матки,хоть в свечах).Таким образом,даже без искусственно вызванных схваток,от действия окситоцина,простагландинов и антипрогестагенов происходит гипоксия (удушение)ребёнка в утробе матери. При таком сопровождении родов акушерами у ребёнка развивается ПЭП (perenataline encifalopatija) и дальше возникают проблемы,связанные с нарушением развития головного мозга (от нарушения мышечного тонуса и задержкой развития движений до формирования ДЦП (vaiku cerebralinis paralizius),от задержки речи и СДВГ(demesio deficito ir hiperaktyvumo sindromas) до синдрома аутизма,эписиндром,ВСД (вегетососудистая дистония),гидроцефалия и проч.)

Mane pompavo oksitocinu be saiko. cry.gif

Синдром раннего детского аутизма оформляется окончательно к 2,5—3 годам. В этом возрасте специалисты уже точно могут определить выраженные черты искаженности развития ребенка, хотя многим родителям еще кажется, что с малышом все в порядке, нужно лишь научить его говорить. Однако при хорошем развитии крупной моторики обнаруживаются затруднения координации, ребенок выглядит неуклюжим, у него отсутствует моторная умелость, мелкая моторика отстает от возрастного уровня. Наблюдается дефицит зрительного и слухового направленного внимания, потеря обоюдных контактов со сверстниками, утрата привязанности к близким людям, общее снижение активности. Нарушения речи выражаются в застревании на довербальном фонематическом уровне или на этапе физиологической эхолалии, которая не служит средством коммуникации. Повышенная чувствительность к сенсорным стимулам, уход от тактильного контакта, отрицательная реакция на попадание на кожу любых веществ (прилипание крошек к влажным ладошкам, капельки воды, оставшиеся после умывания) побуждает родителей ограждать малыша от обычных «пачкающих» игр с песком и любыми притягательными для детей этого возраста сыпучими материалами. Большинcтво заботливых родителей, замечая недовольство ребенка при прерывании его однообразных манипуляций с игрушкой или игры с пальчиками, оставляют попытки предложить другие занятия, чтобы не беспокоить малыша. Таким образом, сенсорные увлечения начинают отгораживать его от взаимодействия с близкими людьми, развития и усложнения связей с окружающим миром. Пока ребенку не исполнилось трех лет, родителям часто кажется, что все еще как-нибудь образуется, «пройдет само». Тем не менее начало коррекционной работы в период от 2,5 до 3 лет дает наилучший эффект. С аутичным ребенком очень сложно наладить взаимодействие, особенно в таком раннем возрасте: уж очень он мал и хрупок. У взрослого возникает опасение навредить малышу своим неосторожным вмешательством. Но, зная особенности детей с ранним детским аутизмом, учитывая основные принципы организации работы с ними, можно существенно улучшить состояние ребенка, достаточно быстро вызвать его на речевое общение и, что необычайно важно, избежать всех тех нарушений в становлении речи, которые служат как бы визитной карточкой раннего детского аутизма.

Va kaip ir mes visos cia, manome, kad viskas ok. Tiksliau norime manyti... verysad.gif

Zodziu, puoliau i nevilti ir depresija mergos.
Atsakyti
QUOTE(Nanuk @ 2009 02 01, 14:27)
Zodziu, puoliau i nevilti ir depresija mergos.

O va šito tai nereikia. Aš tikrai, nuoširdžiai nesuprantu, kodėl tu panikuoji? Ar čia pasaulio pabaiga? Be to, pagalvok apie vaiką, kuris puikiai jaučia visas depresines nuotaikas.
Atsakyti
Del to kad jaucia sutinku, bet sunku valdytis kartais.
Vis vien del valgymo reik mum eit pas gyd, nes atsisako maisto pastaruoju metu vaikas, nenori naujo ragaut, blink.gif tai reik neisvengiamai eit.

O del to, kodel nervinuosi tai paaiskinsiu: jei yra rimtu bedu jos bus tik isgyvenimu ir sunkumu pradzia, nes veliau reiks eiti i spec darzeli, mokykloje bus problemu (jei net gales vaikas normalia lankyti) ir pan. Susimastykit... Ne, ne pasaulio pabaiga, tik gyvenimo luzis, tik tai... ach kokia smulkmena. mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Nanuk @ 2009 02 02, 00:07)
O del to, kodel nervinuosi tai paaiskinsiu: jei yra rimtu bedu jos bus tik isgyvenimu ir sunkumu pradzia, nes veliau reiks eiti i spec darzeli, mokykloje bus problemu (jei net gales vaikas normalia lankyti) ir pan. Susimastykit... Ne, ne pasaulio pabaiga, tik gyvenimo luzis, tik tai... ach kokia smulkmena.  mirksiukas.gif

Nanuk, mes visos (ar beveik visos) čia diskutuojančios jau esam susimąsčiusios, nes diskutuojam dėl panašių problemų. Tai būtent, kad tai tik pradžia, todėl jėgas ir nervus reikia pataupyti. O ką vaiko tėvelis, kaip jis reaguoja, ar palaiko?
Atsakyti
LABAS RYTAS,MERGAITES NENUSTATYNĖKIT PAČIOS DIAGNOZIŲ-ir mažiau po netą landžiot-maniškei žemas raumenų tonusas buvo-distonija,tai kai pasiskaičiau vos infarkto negavau mega_shok.gif o vat augam,lakstom,daktarai sako viskas thumbup.gif mankšteles darom.o mums logopedas nesakė kokia išvada-tik ateit 3 metų,jei neatsiras žodelių -dirbsim smile.gif aišku daktarė sakė kad kalbam kaip 1,5 metų-bet ką tu jai.o jūsų nežiūri į lupas kai ką deklamuojate-maniškė tai taip atidžiai žiūri-kaip tos lūpos juda g.gif aišku su daktaru galima pasikonsultuot,pasitart-bet mums sakė tik laukt unsure.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo adriu: 02 vasario 2009 - 10:05
QUOTE(adriu @ 2009 02 02, 11:04)
LABAS RYTAS,MERGAITES NENUSTATYNĖKIT PAČIOS DIAGNOZIŲ-ir mažiau po netą landžiot-maniškei žemas raumenų tonusas buvo-distonija,tai kai pasiskaičiau vos infarkto negavau mega_shok.gif

Tas tiesa- čia kaip Džeromo K. Džeromo knygoje- kiek ligų aprašymų perskaitau, tiek pas save randu biggrin.gif

aišku su daktaru galima pasikonsultuot,pasitart-bet mums sakė tik laukt unsure.gif

bet. Manau kad jeigu jau kirba abejonės, gėriau keliauti pas gydytoją, tegul arba jas patvirtina, arba paneigia. Pvz. mūsų pediatrė numodavo ranka, sakė palaukim iki trijų metų. O raidos centro neurologė susirūpino iš karto. Ir žinoma, sekė klausimas- kodėl neatėjot anksčiau.
Atsakyti
QUOTE(Shangri La @ 2009 02 02, 11:27)
Tas tiesa- čia kaip Džeromo K. Džeromo knygoje- kiek ligų aprašymų perskaitau, tiek pas save randu biggrin.gif
bet. Manau kad jeigu jau kirba abejonės, gėriau keliauti pas gydytoją, tegul arba jas patvirtina, arba paneigia. Pvz. mūsų pediatrė numodavo ranka, sakė palaukim iki trijų metų. O raidos centro neurologė susirūpino iš karto. Ir žinoma, sekė klausimas- kodėl neatėjot anksčiau.

matai mes raidos centre ir lankomes.ir ten logopedė sakė laukt g.gif sako jei 3 metų tiek kalbėtų tada dirbtumę,o dabar dar laukiam,aš jau nuo 1,5 metųlakstau-pirma žemas tonusas,dabar kalba doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Shangri La @ 2009 02 02, 09:11)
Nanuk, mes visos (ar beveik visos) čia diskutuojančios jau esam susimąsčiusios, nes diskutuojam dėl panašių problemų. Tai būtent, kad tai tik pradžia, todėl jėgas ir nervus reikia pataupyti. O ką vaiko tėvelis, kaip jis reaguoja, ar palaiko?

ta prasme ar palaiko? ar irgi taip panikuoja? rolleyes.gif

LABAS RYTAS,MERGAITES NENUSTATYNĖKIT PAČIOS DIAGNOZIŲ-ir mažiau po netą landžiot-maniškei žemas raumenų tonusas buvo-distonija,tai kai pasiskaičiau vos infarkto negavau mega_shok.gif o vat augam,lakstom,daktarai sako viskas  thumbup.gif mankšteles darom.o mums logopedas nesakė kokia išvada-tik ateit 3 metų,jei neatsiras žodelių -dirbsim smile.gif aišku daktarė sakė kad kalbam kaip 1,5 metų-bet ką tu jai.o jūsų nežiūri į lupas kai ką deklamuojate-maniškė tai taip atidžiai žiūri-kaip tos lūpos juda g.gif aišku su daktaru galima pasikonsultuot,pasitart-bet mums sakė tik laukt unsure.gif

mano vaikas jauciu kalba (jei taip galima issireikst) kokiu 11 men lygyje, o jam 2 m. unsure.gif o i lupas, ka ypac ziuretu nepastebejau.
O tavo mergytei kiek laiko?
Atsakyti
QUOTE(Nanuk @ 2009 02 02, 15:11)
ta prasme ar palaiko? ar irgi taip panikuoja?  rolleyes.gif
mano vaikas jauciu kalba (jei taip galima issireikst) kokiu 11 men lygyje, o jam 2 m.  unsure.gif  o i lupas, ka ypac ziuretu nepastebejau.
O tavo mergytei kiek laiko?

mano tai taip žiūri,bando mėgdžiot,ceksena su liežuviu kaip rodau.
Atsakyti