Įkraunama...
Įkraunama...

Nekalbiuku klubas ... - 2

biggrin.gif
QUOTE(Nanuk @ 2009 01 28, 23:30)
As irgi neisivaizduoju kaip tie gydytojai su mano despotu susitartu jei nuvesciau dabar.  lotuliukas.gif  Jis bega nuo gydytoju ir niekas jam neidomu. Daro dazniausiai tik tai ka nori.  smile.gif  Tai biski neisivaizduoju. Kai tik biski prievarta jam taikoma tai iskart isterikuoja baisiai.  rolleyes.gif
Nenoriu as vaiko po poliklinikas tampyt ziemos metu, galvojau palaukti velyvo pavasario, bet kad kaip cia sneka visi, gal veltui as delsiu...  g.gif
Rimka, matau taviskis tik 2 menesiais vyresnis uz mus, ka sako?

va va nu kopika musu vaikelio biggrin.gif tiesiog viskas atitinka kaip ir jusiskio.Todel ir reikia lankytis pas psihologa kad biski padetu susivaldyti vaikui ir sutelkti demesi su mumis sake daug oi daug darbo.Na tas raidos centras yra ne pacioj poliklinikoj o kokiam priestate salia jos irengtas.Mums grieztai uzdraude rodytis sergantiems net as pati negaliu net slogeles turet kitaip neisileis.siandien einam jau rimtam darbui tai bus matyt ka su juo days.Siaip susitarimais nieko gwero nebus,nes mano vaikas ne is tu su kuriuo butu imanoma susitart
Atsakyti
QUOTE(Nanuk @ 2009 01 27, 13:01)
Opa! Maniskis irgi zinok krites yra labai rimtai ir daug kartu. ***** vat as ir galvoju, ar cia nebus ir tame esme. Pas mus yra karta zinok nukrites nuo lovos ant nugaros ir prasiskeles galva i geliu vazona, kraujavo nerealiai, galvojau, kad vazono gabalas sulindo vaikui i galva, o jau guzas tai patyliu koks buvo, o pries tai dar irgi yra ne mazai krites, nes labai lenda visur, lipa...  verysad.gif  Ot tie bernai...
Kalbejom vakar su vyru, jis sako dar palaukti iki vasaros, dar nevest pas gydytojus... nezinau ka daryti, bijau priimti sprendima.  unsure.gif

Siandien man sugadino nuotaika vaikas, bandem su troleibusu vaziuoti, bet issigando balso, kuris skelbia stoteles  verysad.gif , pradejo verkti, Dieve, kaip mazas koks kudikis, net geda buvo. Na suprantu, kad jam neiprasta, nes su troleibusu vaziuojame apie 2 kartus metuose ar net 1, nes su masina visur lakstom, bet vis vien man atrodo 2 metu vaikui nenormalios tokios reakcijos yra.  verysad.gif  Po to islipe bandem uzeiti i viena nama tai jam prasidejo panika kai pamate duris, apsisukom ir pesciomis grizinejom namo apie 40 minuciu.  doh.gif  Nes jau bijojau su juo i trulika lipti. Nu kosmaras kazkoks.  unsure.gif

matai maniskis tik pries 3 men truputi apsiramino smile.gif nes man reikejo jau pavadelio tikra ta zodzio prasme nes jis lipo ir kur lipama (ant stalo kedes palanges) ir kur nelipama (televizoriaus spinteliu jos pakabintos ) krites yra nuo visur tai n kartu bet jis nukrites tik juokdavosi man kartais atrodydavo kad jis nejaucia skausmo nes guzai melynes nubrozdynimai o jis juokiasi ir tiek doh.gif As jau jo niekad nepaleidziu is akiu ir i tualeta kartu tempiuosi nes kitaip neimanoma bet syki buvo toks ivykis as begom i tualeta o jis sedi ant lovos jam buvo apie 1,5m iseinu is tualetu uz 1-2min ziuriu jis guli uzsimetes televizoriu ant saves ir tik akys tesimato is po teliko o jam kiek juoko buvo mazam neklauzadai blink.gif

P.S kaip gali daktares kai vaikas krenta nepersviesti galvytes doh.gif esu labai pasipiktinusi . Taip kaip man vaikas krito is nesykles ant betoniniu laiptu galvoj matosi ilinkimas o mum daktare tepasake tepkit ukiniu muilu uzgis kokia normali daktare taip galetu pasakyti vaziavom pas savo daktare tai dave siuntima persviesti
Atsakyti
QUOTE(rimka @ 2009 01 29, 09:23)
biggrin.gif
va va nu kopika musu vaikelio biggrin.gif tiesiog viskas atitinka kaip ir jusiskio.Todel ir reikia lankytis pas psihologa kad biski padetu susivaldyti vaikui ir sutelkti demesi su mumis sake daug oi daug darbo.Na tas raidos centras yra ne pacioj poliklinikoj o kokiam priestate salia jos irengtas.Mums grieztai uzdraude rodytis sergantiems net as pati negaliu net slogeles turet kitaip neisileis.siandien einam jau rimtam darbui tai bus matyt ka su juo days.Siaip susitarimais nieko gwero nebus,nes mano vaikas ne is tu su kuriuo butu imanoma susitart

Oi klausyk, likimo drauges mes su tavim. thumbup.gif
Parasyk kaip sekesi uzsiemimuose. Labai man aktualu. Nes itariu teks ir mum eit. unsure.gif Dieve, as net bijau, kaip "uzsivers" mano vaikas ten ir amba, nenores daugiau ten eit. ohmy.gif

QUOTE(gobsiukas @ 2009 01 29, 10:36)
matai maniskis tik pries 3 men truputi apsiramino  smile.gif nes man reikejo jau pavadelio tikra ta zodzio prasme  nes jis lipo ir kur lipama (ant stalo kedes  palanges) ir kur nelipama (televizoriaus spinteliu jos pakabintos ) krites yra nuo visur tai n kartu bet jis nukrites tik juokdavosi man kartais atrodydavo kad jis nejaucia skausmo  nes guzai  melynes nubrozdynimai o jis juokiasi ir tiek doh.gif  As jau jo niekad nepaleidziu is akiu ir i tualeta kartu tempiuosi  nes kitaip neimanoma bet syki buvo toks ivykis as begom i tualeta o jis sedi ant lovos jam buvo apie 1,5m iseinu is tualetu uz 1-2min ziuriu jis guli uzsimetes televizoriu ant saves  ir tik akys tesimato is po teliko o jam kiek juoko buvo mazam neklauzadai  blink.gif
  P.S kaip gali daktares kai vaikas krenta nepersviesti galvytes  doh.gif  esu labai pasipiktinusi . Taip kaip man vaikas krito is nesykles ant betoniniu laiptu galvoj  matosi ilinkimas o mum daktare tepasake tepkit ukiniu muilu uzgis  kokia normali daktare taip galetu pasakyti vaziavom pas savo daktare tai dave siuntima  persviesti

ohmy.gif ohmy.gif ohmy.gif
Na, maniskis irgi lipa nerealiai visur, va paskutini karta pristume prie teliko zaislu deze ant ratuku, ji buvo uzdaryta dangciu, uzlipo ir ima nuo teliko visokius draudziamus daiktus, o deze ciuozia, vos spejau pagaut. doh.gif
Bet kai ciuozia jam kede ar kas kita is po koju ciuozia jis pradeda verkti, ale saukti pagalbos, nes supranta, kad nukris, o kai nukrenta verkia labai.

Jo, del traumos tai siaubas kazkoks pas jus ten buvo. Kas per gydytoja... O kuriame mieste jus gyvenat?
Tiesa, yra tokia svetaine: www.pincetas.lt
ten gali skunda parasyt, visos Lietuvos gydytojai ir ne tik matys.

Atsakyti
QUOTE(Nanuk @ 2009 01 29, 13:57)
Oi klausyk, likimo drauges mes su tavim.  thumbup.gif
Parasyk kaip sekesi uzsiemimuose. Labai man aktualu. Nes itariu teks ir mum eit.  unsure.gif Dieve, as net bijau, kaip "uzsivers" mano vaikas ten ir amba, nenores daugiau ten eit. ohmy.gif
ohmy.gif  ohmy.gif  ohmy.gif
Na, maniskis irgi lipa nerealiai visur, va paskutini karta pristume prie teliko zaislu deze ant ratuku, ji buvo uzdaryta dangciu, uzlipo ir ima nuo teliko visokius draudziamus daiktus, o deze ciuozia, vos spejau pagaut.  doh.gif
Bet kai ciuozia jam kede ar kas kita is po koju ciuozia jis pradeda verkti, ale saukti pagalbos, nes supranta, kad nukris, o kai nukrenta verkia labai.

Jo, del traumos tai siaubas kazkoks pas jus ten buvo. Kas per gydytoja... O kuriame mieste jus gyvenat?
Tiesa, yra tokia svetaine: www.pincetas.lt
ten gali skunda parasyt, visos Lietuvos gydytojai ir ne tik matys.

mes matai buvom mazeikiuose pas uosvius sode ir ivyko nelaime tai greit per 5min atsidurem primamajam ir kazkokia budinti daktare buvo nepamenu doh.gif tada netas galvoj buvo , kita dfien pas saviskius buvom mes Siauliuose
gyvenam smile.gif

na matai jusiskis verkia kai uzsigauna o musiskis net nevergdavo kazkoks kosmaras mes jau buvom pamane kad vaikas nejaucia skausmo doh.gif ir kai krisdavo retas atveja kad prasytu pagalbos bent atsimenu tik karta kai per kelias min uzsikore ant palanges ir prase pagalvos nulipti doh.gif bet dabar siektiek apsiramino truputi thumbup.gif
kai vyresnelis augo jokio lipimo labai ramus thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(gobsiukas @ 2009 01 29, 14:13)
mes matai buvom mazeikiuose pas uosvius sode ir ivyko nelaime tai greit per 5min atsidurem primamajam  ir kazkokia budinti daktare buvo nepamenu  doh.gif  tada netas galvoj buvo , kita dfien pas saviskius buvom  mes Siauliuose
gyvenam smile.gif

na matai jusiskis verkia kai uzsigauna o musiskis net nevergdavo kazkoks kosmaras mes jau buvom pamane kad vaikas nejaucia skausmo  doh.gif  ir kai krisdavo retas atveja kad prasytu pagalbos bent atsimenu tik karta kai per kelias min uzsikore ant palanges ir prase pagalvos nulipti doh.gif  bet dabar siektiek apsiramino truputi  thumbup.gif
kai vyresnelis augo jokio lipimo labai ramus  thumbup.gif

Na matai, visi vaikai skirtingi... smile.gif
Bet jau Mazeikiu gydytojai ojej... g.gif nepasiseke jums.
Papildyta:
Tiesa, kas skaitot rusiskai, labai geras forumas: http://forums.rusmed...splay.php?f=151
apie kalbos raida daug yra informacijos.
Atsakyti
tiek to vistiek nieko nebepakeisim 4u.gif
Atsakyti
В 1996 году английский логопед Салли Уорд опубликовала результаты своих десятилетних исследований. Она установила, что 20% обследованных детей в возрасте девяти месяцев отстают в развитии, если их родители используют телевизор как няньку. Если дети продолжают смотреть телевизор, к 3-летнему возрасту задержка составляет уже целый год.
Американские исследователи Дороти и Джером Сингер десятилетиями изучали воздействие телевидения на детей, и каждый раз, за редкими исключениями, были вынуждены констатировать, что телевидение негативно сказывается на способности к игре, школьной успеваемости, чтении и развитии речи. В своих работах они писали: "Наши исследования четко показали, что дети, часто смотрящие телевизор, хуже умеют читать, хуже отличают реальное от вымысла; у них хуже развито воображение; они с большим страхом воспринимают мир; им свойственна повышенная тревожность сознания в сочетании с большей агрессивностью. Все это приводит к тому, что, когда ребенок идет в школу, он меньше приспособлен к жизни". Об этом же не так давно во всеуслышание объявил американский специалист в области физиологии головного мозга Хорст Прен, отметивший, что "такие дети страдают полной потерей способности к воображению".

Va, cia apie mano sunu. unsure.gif
Viskas, reik telika isbraukti is dienotvarkes. cool.gif Tegu stena, zyzia, ka nori daro, neleisiu ziuret. Ziuri po kelias valandas nuo kokiu 9 men. blink.gif Jei nekontroliuociau tai visa para ziuretu.
Atsakyti
as dziaugiuosi kad maziukas nenori kolkas ziureti televizoriaus ko negaleciau pasakyt apie vyresneli
Atsakyti
QUOTE(Nanuk @ 2009 01 29, 15:38)
Va, cia apie mano sunu.  unsure.gif
Viskas, reik telika isbraukti is dienotvarkes.  cool.gif Tegu stena, zyzia, ka nori daro, neleisiu ziuret. Ziuri po kelias valandas nuo kokiu 9 men.  blink.gif  Jei nekontroliuociau tai visa para ziuretu.

Mes televizuoriaus net namuose neturim. Bet per PC rodėm senąją animaciją, teletabius, labai džiaugsmingai žiūrėdavo. Tiesa, pastaruoju metu neberodau ir tos senos animacijos, nes nori vėl ir vėl. Kuo toliau, tuo daugiau inormacijos ir pavyzdžių apie neigiamą televizijos įtaką.
Atsakyti
jo su teliku problemos pas daug ka nors va logopede nepataria tokio dalykko uzdrausti.Tie filmukai kaip Dora,Paslapciu sodas,Aviukas sonas ir kt.panasaus pobudzio lavina vaiko kalbesena nes ten daugiau yra kartojama ir prasoma vaiku kartoti.Aisku bet ko ziureti leisti ne i nauda.
kolkas mes nepajudejom i preiki ne trupuciu,na ir nepakankamai daug kartu lnkemes.Isterijos oziai atsikalbinejimas payuksciu kalba,musimasis stumdymasis visas tebesikartoja ir i gera kolkas nenusimato.
Na gal po truputuka taisysimes.
Vienitelis geras dalykas kad pametem ciulptuka ir dabar bandom susitaikyti kad tikrai pametem ir daugiau nebera.
Atsakyti
Pas mus įdomiausia yra tai, kad namie problemų dažniausiai nėra- vaikas yra pakankamai sukalbamas, linksmas, geros nuotaikos. Bet kai tik išeinam į visuomenę, pasižmonėti, prasideda ir problemos, pasikeičia elgesys, atsiranda pykčio proveržiai...
tiesa, jau savaitę masažuojames- pasidarė ramesnė, geriau miega thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(rimka @ 2009 01 29, 16:55)
jo su teliku problemos pas daug ka nors va logopede nepataria tokio dalykko uzdrausti.Tie filmukai kaip Dora,Paslapciu sodas,Aviukas sonas ir kt.panasaus pobudzio lavina vaiko kalbesena nes ten daugiau yra kartojama ir prasoma vaiku kartoti.

keista, g.gif nes visur rasoma, kad labai negerai telikas yra. Pas mane pazistama yra, ji turi sunu kuriam dabar metai ir 11 men, jis kalba jau sakiniais, atsako i klausimus, klausia... na zodziu nerealiai pazenges. Nieko ji specialaus nedare tam, bet va teliko jie neziurejo iki siol is vis. g.gif Va as ir galvoju ar neslypi tame paslaptis.

Shangri La, pas mus tas pats. Visos isteijos ir oziai prekybos centruose prasideda. Ne duok Die ko nors neduoti jam ko jis nori, nevaldomas, eina kur nori viska ima... na zodziu laisvai bahuras jauciasi. lotuliukas.gif Tiesa, as ji aukleju pagal Nikitinu metodika, tai gal dar ir tame saknys slypi, bet jei taip tai ateity tik i nauda bus, turetu isaugti tuos ozius, nes dabar dar mazas ir nesupranta, kad egzistuoja ribos, pinigai, kad ne viskas jam skirta. Atejes i parduotuve ima zaislus, atsiseda ir zaidzia doh.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif , nu sakes, kaip pas save namie. doh.gif
Atsakyti