Įkraunama...
Įkraunama...

Banko kortelė.. vaikui?

Sveikos. Noreciau ir as pasidalinti patirtimi. Mano sunus taip pat turi tas zoom korteles. Viena yra kartu kaip maximos aciu kortele ir tuo paciu iprasta kortele. Antra tik paprasta. Nebijojau sunui imt korteles. Jis labai geras, taupus. Kas menesi mociute uz pagalba duoda jam 10lt ir jis juos saugo kaupia. Pries 5 metus pirkome kompiuteri tai ji su sunum pirkom per puse po 2000lt susidejom beveik. Dar tada buvo galima susigrazinti dali pinigu tai ir ta po lygiai pasidalinom. Dabar vel turi gana daug prisitaupes. Jei nori koki brangesni daikta pirkti visada tariasi su manimi. Tad kortele leidau naudotis drasiai. Juolab jis lanko treniruotes kitam miesto gale ir nori nusipirkt atsigerti tai grynu imt nereikia, nera baimes kad pavogs. O toj kortelej daug pinigu ir nebuna apie 30lt. O kai einam prekintis maisto ieinam i swedbanka per bankomata isideda pinigus ir po to sumoka uz pirkinius. Tai aisku zaidimas su tais pirkinias bet jam patinka. O be to jei mama nori gali matyti is savo el. banko kur sunus leidzia pinigus. smile.gif
Atsakyti
Manau banko kortelės vaikams nereikia, juk galima ir taip pinigų taupyti . Juk su kortele nepirksi šokolado ar ledų po vieną? Manau vaikai nelabai turi kaip panaudoti ją. O jei ji naudojama tik tam tai ir nelabai jos reikia.
Atsakyti
QUOTE(Nox @ 2010 01 08, 18:29)
Manau banko kortelės vaikams nereikia, juk galima ir taip pinigų taupyti . Juk su kortele nepirksi šokolado ar ledų po vieną? Manau vaikai nelabai turi kaip panaudoti ją. O jei ji naudojama tik tam tai ir nelabai jos reikia.

su tinku su salyga kad vaikas iki 15-16m laikytume
Atsakyti
Aš turiu ne kortelę , o sąskaitą.
Naudoju ją tik tam, kad galėčiau pervesti pinigus internetu, arba juos priimti. Kadangi esu laisvai samdomas Dizaineris / Programuotojas, gaunant užsakymą, pinigus vesti į mamos kortelę nelabai norisi. Užsakymai būna ir stambūs ir smulkūs, bet visgi retkarčiais ir pats mėgstu uždirbtus pinigus išleist kur nors, nes mamukas man to nelabai ir leistų laugh.gif
Atsakyti
manasis irgi dar neturi korteles schmoll.gif o jei ir turetu ir joje butu pinigeliu bigsmile.gif jis visus labai greitai isleistu doh.gif labai islaidus blink.gif taupyti nemoka net taupykleje doh.gif tai ir kortele nepagerintu padeties schmoll.gif
Atsakyti
QUOTE(gelyte15 @ 2010 01 06, 17:37)
Sveikos. Noreciau ir as pasidalinti patirtimi. Mano sunus taip pat turi tas zoom korteles. Viena yra kartu kaip maximos aciu kortele ir tuo paciu iprasta kortele. Antra tik paprasta. Nebijojau sunui imt korteles. Jis labai geras, taupus. Kas menesi mociute uz pagalba duoda jam 10lt ir jis juos saugo kaupia. Pries 5 metus pirkome kompiuteri tai ji su sunum pirkom per puse po 2000lt susidejom beveik. Dar tada buvo galima susigrazinti dali pinigu tai ir ta po lygiai pasidalinom. Dabar vel turi gana daug prisitaupes. Jei nori koki brangesni daikta pirkti visada tariasi su manimi. Tad kortele leidau naudotis drasiai. Juolab jis lanko treniruotes kitam miesto gale ir nori nusipirkt atsigerti tai grynu imt nereikia, nera baimes kad pavogs. O toj kortelej daug pinigu ir nebuna apie 30lt. O kai einam prekintis maisto ieinam i swedbanka per bankomata isideda pinigus ir po to sumoka uz pirkinius. Tai aisku zaidimas su tais pirkinias bet jam patinka. O be to jei mama nori gali matyti is savo el. banko kur sunus leidzia pinigus. smile.gif
Leisti vaikui nešiotis banko kortelę yra tas pats, kas leisti jam nešiotis su savimi visą pinigų, kokia yra banko kortelėje. Supraskite - tai taip pat nesaugu. Kalbu ne apie vaiko atsakingumą, bet apie vagystės atvejį. Labiau įbauginamas vaikas nė nemirktelėjęs pasakys kortelės PIN kodą, o tai lygu - padovanos visus kortelėje esančius pinigus.
Manau tokią kortelę tegul nešiojasi ne jaunesni kaip 17-os metų paaugliai smile.gif Pastarieji tikrai gudresni ir žino, kokie pavojai jų tyko. Nepaisant vagystės rizikos, leisti paaugliui naudotis banko kortele, kurioje jis pats kaupia savo pinigus, mano nuomone, puikus, modernus ir civilizuotas būdas išmokyti paauglį kontroliuoti savo paties išlaidų įplaukas ir išplaukas.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo matrix99: 10 vasario 2010 - 16:43
Na, penktadienį ir aš eisiu pasiimti kortelės. Man ši kortelė reikalinga tik dėl to, kad kai susitaupysiu pinigų, nuneščiau ir padėčiau ant kortelės.
Tai nėra žaislas.
Atsakyti
Jeigu vaikas turi susitaupęs nemažą pinigėlių tai geriau laikyti kortelėje ar sąskaitoje,negu kiaulėje taupyklėje,bet nesuprantu kam taip rizikuoti ir nešiotis su savimi visus sukauptus pinigėlius..?Visokių žmonių būna,sužinos koks draugas ir atims kortelę..
Papildyta:
Manau idėja tai gera,dėl mokėjimo kortelės,nes racionaliai vaikas-paauglys pradeda mastyti kaip panaudoti pinigus ir kur ,savotiška mokykla,kaip elgtis su savo pinigais,o tėveliai turi galimybę patikrinti.Dar gerai yra sms paslauga kai iš tos sąsk.,leidžiami pinigėliai ateina sms kiek ir kur išleista,tėvams viskas bus žinoma..
Atsakyti
Juk galima turėti dvi sąskaitas: vienoje tiesiog kapti pinigėlius, o iš kitos naudotis kortele. Taip kortelėje galima turėti ir nedaug pinigų, kad kas atėmęs kortelę didelių nuostolių nepridarytų smile.gif Vis tiek banke pinigus laikyt saugiau nei taupyklėje, ypač jei vaikas turi kiek daugiau susitaupęs ax.gif
Atsakyti
paemiau saviskei kortele,jai 10.labai jau megsta,kai parduotuvej esam,pasirasineti uz mane :)karta,kai buvom parduotuvej,stovejau atokiau,kazka rinkausi,kasininke jau baige nuskanuot prekes.maze paduoda jai kortele,ta sedi placiai atmerkus akis ir tik girdziu "vaikeli,kieno tai kortele"? lotuliukas.gif zadejau,kad desiu kiekviena menesi i kortele po 20 lt,bet tik po to,kai susigalvos parasa.kol kas dar galvoja :)siaip kortele i mokykla nesasi su savimi,eidama i parduotuve-irgi.tik i lauka neleidziu,kad nepamestu.nors ir jei pames-nieko baisaus,uz kortele moket nereikes,o pinigai yra apdrausti thumbup.gif tegul mokosi naudotis,nes ir siaip savarankiska pana auginu thumbup.gif
Atsakyti
Aš taip pat turiu kortelė mamos vardu. Naudoju kai reikia, dažniausiai rūbams, daikteliams ir panašiai. Ypač kai tėvai išsiskyrę, tai tėtis perveda kartais pinigų, ir šiaip per šventes giminės ne į rankas duoda o perveda, kai reikia išsiimu. Bet manau, tai yra gerai, moku naudotis pinigais, išmokau taupyti, ir dabar ten guli man patinkanti suma, taupysiuosi dar ilgą laiko tarpą, iki universiteto ;D
Atsakyti
Na, žiūrint apie kokio amžiaus vaikus kalbame. Jei 10 metis - tai manau, kad tai tik noras žaist suaugusių žaidimus. O jei 15 metis - kodėl gi ne? Juk tokio amžiaus vaikai sugeba susitvarkyti su pinigais ir netgi kartais jų užsidirbti.
Atsakyti