Įkraunama...
Įkraunama...

Banko kortelė.. vaikui?

Aš galvoju savo sūnui padaryti zoom kortelę. Jam tuoj 7 metai. nežinau, mes dar neapsisprendę. Jis šiemet eis pirmą klasę, dar žiopliukas skaičiuot mokinasi. Vis vien ir į parduotuvę bus kad nueis. Pas mus labai apsukinėja vaikus su grąžom, tai nedaduoda grąžos lito ar dviejų, tai kažkaip baisu kad pamatys kad vaikas pušinėja ir prasidės apgaudinėjimai. Arba kad ir į ekskursiją važiuos, vis manau geriau kai grynųjų nesinešioja daugiau. Žodžiu nežinau nežinau....
Atsakyti
QUOTE(Niktė @ 2010 08 31, 09:10)
Aš galvoju savo sūnui padaryti zoom kortelę. Jam tuoj 7 metai. nežinau, mes dar neapsisprendę. Jis šiemet eis pirmą klasę, dar žiopliukas skaičiuot mokinasi. Vis vien ir į parduotuvę bus kad nueis. Pas mus labai apsukinėja vaikus su grąžom, tai nedaduoda grąžos lito ar dviejų, tai kažkaip baisu kad pamatys kad vaikas pušinėja ir prasidės apgaudinėjimai. Arba kad ir į ekskursiją važiuos, vis manau geriau kai grynųjų nesinešioja daugiau. Žodžiu nežinau nežinau....

As maniau, kad dabar jau nebeapgaudineja g.gif
O del grinu, tai tik, kad dickiai neatimtu, tai geriau nesinesioti schmoll.gif
Atsakyti
Aš sūnui noriu išimti SEB Visa Virtuon kortelę. Su ja galima pirkti ir internetu. Biški bijau kad neprisipirktu visokių nesamonių. Ką jūs apie tai manot? blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(lyra @ 2010 08 01, 23:02)
Nematau prasmės... Tegul pirma išmoksta su nedidelėm sumomis apsieiti ir išmokti planuoti. O ir skaičiuoti tegul mokosi. Kortelėje pinigai man atrodo vaikui gana abstraktu...

sutinku, ypač kalbant apie septynmečius. šiek tiek grynų - gerai. kalbu apie 2lt. per dieną. nuo 14kos verta pervedinėt patikimam paaugliui, jei tėveliai tikri, kad pinigų žolei neišleis. esu jauna, tačiau bendraamžių ir jaunesnių gyvenimėlis iš tėvų kišenės mane gąsdina - tėvai vaikais pasitiki, skiria pinigus, o jie žolę, LSD nuo 6tos klasės blink.gif savo vaikams neduosiu pinigų, jei bus rimtų elgesio problemų, sutarimo, pasitikėjimo...
man su seserimis duodavo labai mažai, bet užaugom praktiškos, elgtis mokam.
Atsakyti
QUOTE(Spikute @ 2012 02 02, 13:44)
Aš sūnui noriu išimti SEB Visa Virtuon kortelę. Su ja galima pirkti ir internetu. Biški bijau kad neprisipirktu  visokių nesamonių. Ką jūs apie tai manot? blush2.gif

tai kad su ja tik internete ir galima atsiskaityti jokiam prekybcentryje nieko nenusipirksi. ziurint koks tikslas tokios korteles g.gif
Atsakyti
Mano desimtmete turi swedbanko vaikiska kortele. kadangi gyvenam salia prekybcentriu, tai mums labai pravercia.
Atsakyti
Na o ISIC kortele, kiek zinau ja irgi galima atsiskaityti internetu, ir parduotuvese.
Atsakyti
Labai skeptiškai žiūrėjau į tas korteles vaikams, kol maniškiai jų neturėjo. Bet dabar matau tik pliusus, minusų kol kas nepastebėjau... g.gif Palaidi litukai piniginėje žymiai greičiau išleidžiami nei kortelėje esantys.
Atsakyti
is dalies sutinku, juk tik suauge gauna didesnes sumas i korteles, o vaikas gali tureti kortele ir ten buti nedideli pinigeliai.juk ne savo kortele atiduosi, o bus asmenine vaiko, kur galesi po nedaug pinigeliu inesti.
Atsakyti
Mano sūnus turi ir naudojasi Swedbanko kortele nuo 13 m. Išėmėm, kai važiavo pirmą kartą be mūsų (tėvų) į užsienį. Labai patogu, jokių problemų. Kartais patikrinu, jei reikia, permetu truputį pinigėlių. Tą "meną" įvaldė greitai - ir atsiskaitys už bet ką, ir pasigrynins, ir likutį pasižiūrės... Iš dalies manau, kad tai geriau nei duoti grynųjų, nes matau, kur ir kiek išleido, ką apskritai perka, kokie poreikiai. Tikrai niekada nebaksnojau pirštu į išrašą, kad kam pirkai tą ar aną, bet tai leidžia daugiau pasikalbėti, pvz., kad ir apie nesveiką maistą, nereikalingus pirkinius ir pan. Antra vertus, kartais gauna ir grynųjų, kad, pvz., stotelėj prie kiosko nesisklaidytų kortele kramtomąją gumą pirkdamas.
Atsakyti
Turi sūnus jau porą metų, patogu. Nematau čia nieko blogo.
Atsakyti
Kitą savaitę eisiu darytis tą zoom, gal kas žinot kurią imt geriausiai? Man 14m. Galvoju apie music nors ten nieko labai nesiūlo, bet man ir nereikia. Nes mama sakė iš atlyginimo pervesdinės kas mėnesį po kažkiek, kad kasdieną neprašyčiau ax.gif Tai tiesiog, kad ten pinigai būtų visada o kai prireiks išsiimčiau. Parduotuvei manau neatsiskaitinėsiu nes kažkaip nenoriu žvilgsniu sulaukti. doh.gif
Atsakyti