Ar jūsų atžala turi savo banko kortelę? Ką manote apie tai? Ar reikalingas vaikams toks dalykas? Ką manote apie jaunimo programą zoom Hansabanke?
QUOTE(Jurga.~ @ 2008 02 22, 13:06)
Ar jūsų atžala turi savo banko kortelę? Ką manote apie tai? Ar reikalingas vaikams toks dalykas? Ką manote apie jaunimo programą zoom Hansabanke?
Banko kortelės neturi, nematau prasmės

O kas per Zoom programa Hansabanke? Neteko girdėt

QUOTE(Jurga.~ @ 2008 02 22, 12:06)
aš pati turėjau banko kortelę kažkur nuo penkiolikos. tėvai dar neturėjo.

o reikia ar ne, tai šeimai spręsti asmeniškai. man tai buvo daugiau atrakcija, negu poreikis. porą metų paturėjau ir nutariau kad neapsimoka. tik metus galioja, dvidešimt litų už pakeitimą, nuskaitymas už svetimą bankomatą. ir t.t. o kad disponuot kišenpinigiais ir kramtoškes pirkinėt kortele atsiskaitant tokie rūpesčiai neapsimoka. įsigijau paskui vėl tik kai dirbti pradėjau.
dabar biški kitokie laikai, kiekvienas vos ne privalo turėti kortelę.
Plačiau apie Hansabanko programą Zoom galima pasiskaityti http://www.zoom.lt

Mano sūnus jau kuris laikas svajoja apie tai, kaip turės savo kortelę. Jam tai atrodo labai įprastas ir natūralus dalykas, nes mes pastoviai kortelėmis naudojames. Dabar jo pinigus laikau savo kortelėje, tai jis pastoviai skaičiuoja, kiek ten liko, iš kurių pinigų jam kas perkama. Man irgi būtų paprasčiau, kad jis turėtų kortelę. Tik gaila, kad iki jos jam laukti dar beveik 10 metų
Galėtų bankas išduoti ir nuo 7 metų, kai į mokyklą pradeda eit.

Gal septynerių metų vaikas dar per mažas turėti banko kortelę, juk galima ją pamesti, o iš tokio vaiko ir nesunku atimti. Jau verčiau palaukti bent 14os

QUOTE(Jurga.~ @ 2008 02 22, 14:28)
Gal septynerių metų vaikas dar per mažas turėti banko kortelę, juk galima ją pamesti, o iš tokio vaiko ir nesunku atimti. Jau verčiau palaukti bent 14os 

Taigi nebūtina joje milijoną laikyti. O pamesti daug ką galima ir brangesnio: mobilų telefoną, mėnesinį bilietą, sportinę aprangą, kuprinę ir pan.

Dėl mobilaus telefono 7mečiui, dar galima ginčytis, ar verta 
na bet taip, žinoma, kiekviena mama geriau žino, ko reikia ir ko nereikia jos vaikučiui

na bet taip, žinoma, kiekviena mama geriau žino, ko reikia ir ko nereikia jos vaikučiui

QUOTE(Blobse @ 2008 02 22, 14:25)
Mano sūnus jau kuris laikas svajoja apie tai, kaip turės savo kortelę. Jam tai atrodo labai įprastas ir natūralus dalykas, nes mes pastoviai kortelėmis naudojames. Dabar jo pinigus laikau savo kortelėje, tai jis pastoviai skaičiuoja, kiek ten liko, iš kurių pinigų jam kas perkama. Man irgi būtų paprasčiau, kad jis turėtų kortelę. Tik gaila, kad iki jos jam laukti dar beveik 10 metų
Galėtų bankas išduoti ir nuo 7 metų, kai į mokyklą pradeda eit. 

su tėvų sutikimu ir tam tikrom sąlygom išduoda ir anksčiau. kaip sakiau, pati turėjau. tik nežinau, ar dabar sąlygos nepasikeitė.
šiaip psichologai dabar šiuolaikiniams žmonėms pataria kortelėmis naudotis kuo mažiau, o atsiskaitinėti grynais. nes kai negali pačiupinėt kiek pinigų išleidi, jų pasidaro negaila. o kai negaila, neatsispiri pagundai pirkti ne itin reikalingus daiktus. dėl to vis daugiau žmonių kenčia nuo besaikio išlaidavimo ar pirkimo manijų.
todėl manau, kad kortelės turėjimui vaikas turi pribręsti.
QUOTE(Dios @ 2008 02 22, 14:53)
su tėvų sutikimu ir tam tikrom sąlygom išduoda ir anksčiau. kaip sakiau, pati turėjau. tik nežinau, ar dabar sąlygos nepasikeitė.
šiaip psichologai dabar šiuolaikiniams žmonėms pataria kortelėmis naudotis kuo mažiau, o atsiskaitinėti grynais. nes kai negali pačiupinėt kiek pinigų išleidi, jų pasidaro negaila. o kai negaila, neatsispiri pagundai pirkti ne itin reikalingus daiktus. dėl to vis daugiau žmonių kenčia nuo besaikio išlaidavimo ar pirkimo manijų.
Matai, čia labiau galioja turbūt išlaidiems žmonėms. Mes nelabai prie tokių.

Ir dar, bekalbant su jumis, kilo idėja. Jei aš savo vardu išimčiau kortelę, padėčiau ten vaiko pinigus ir duočiau ją vaikui. Aišku, atsiskaityti prie kasos jis negalėtų, bet išsigrynint pinigus bankomate, ar pasitikrint likutį, kodėl gi ne. Tik įdomu, kaip sureaguotų aplinkiniai, pamatę vaiką naudojantis bankomatu?

QUOTE(Blobse @ 2008 02 22, 16:00)
Matai, čia labiau galioja turbūt išlaidiems žmonėms. Mes nelabai prie tokių.
Mums paprasčiausiai būtų lengviau atskirti vienų pinigus nuo kitų, nes laikyti grynais namuose man kažkaip nesaugu.
Ir dar, bekalbant su jumis, kilo idėja. Jei aš savo vardu išimčiau kortelę, padėčiau ten vaiko pinigus ir duočiau ją vaikui. Aišku, atsiskaityti prie kasos jis negalėtų, bet išsigrynint pinigus bankomate, ar pasitikrint likutį, kodėl gi ne. Tik įdomu, kaip sureaguotų aplinkiniai, pamatę vaiką naudojantis bankomatu?

Kaip tik norėjau Tau duoti tokį patarimą, bet nespėjau...

QUOTE(Jurga.~ @ 2008 02 22, 15:10)
Kaip tik norėjau Tau duoti tokį patarimą, bet nespėjau...
manau, įdėja tikrai gera. O aplinkiniai gal ir nesureaguotų, tik baisu, kad kortelės neatimtų ir kitaip vaiko nenuskriaustų.

Iš pradžių turbūt leisčiau naudotis tik būnant kartu su manimi