Įkraunama...
Įkraunama...

Meksika

QUOTE(COSMO @ 2005 04 19, 07:42)
labas, Virdzinija, planuoju vaziuoti i Guadalajara ir Puerta Vajerta, ka zinai apie tuos miestus??? kiek man reiketu pinigu pasiimti savaitei??? mat as pas drauges apsistosiu tai uz maista ir nakvyne turbut neteks moketi, o kaip su pramogom? kiek klubai kainuoja? suvenyrai? muziejai? transportas???


Sveikute!
Smagu, kad sugalvojai apsilankyti šituose kraštuose 4u.gif
Guadalajaroj nesu buvusi, nuo sostinės iki ten - daugiau nei 500 km. Vyras sako, ten transportas toks pats, kaip ir Mechike - vadinasi, išleisi tik centus metro (už 2 pesus pirksi bilieta ir galėsi perlipdama važinėti po visą miestą), mikroautobusams. Guadalajara yra vienas iš didžiųjų Meksikos miestų (bet už sostinę vistiek didesnių nėra biggrin.gif ), taigi įsivaizduoju, kad savaitei tikrai daug neišleisi. Aišku, priklausys - ar eisi kasdien į restoranus, ar valgysi gatvėse parduodamą maistą (pigu, bet pavojinga gyvybei doh.gif ). Jei iš miesto važiuosi į Puerta Vallarta - aišku, teks naudotis tarpmiestiniu transportu. Čia tarmiestinių autobusų kainos - g.gif na, maždaug 10 doleriu už 100 km + -, tiksliai neįsivaizduoju, bet sakau apytiksliai nuo to, kiek pačiai teko viešuoju transportu važiuoti.
Suvenyrus patartina pirkti ne ten, kur daug turistų, pvz., miesto centre, aikštėse, prie architektūrinių paminklų - aišku, jie ten brangesni ax.gif Nors būna, kad prie mašinos langų prišokantys gatvėse vaikai siūlo suvenyrus labai papigiai (6 mažų molinių puodelių rinkinys - pusė dolerio). Dažniausiai būna tam tikras turgus, didžiulė prekyvietė, kur prekiaujama įvairiais suvenyrais. Čia vėlgi iš patirties (aišku, Mechiko ir Guadalajaros kainos gali skirtis):
mažas spalvingai siuvinėtas sombreras - 15 pesų
tekilos stikliukas su odiniu dekoruotu apvalkalu - 15-25 pesos už vieną (dažnai pasitaiko vertingų pasiūlymų - jei perki 3, tai parduota už 35 pesas 3 stikliukus, apsimoka thumbup.gif )
delno dydžio sombreras su medžiagine juostele, ant kurios - Meksikos motyvai - 5 pesos
Molinių dievų, piramidžių, actekų kalendorių statulėlių galima įsigyti nuo 5 iki 50 pesų, taip apt priklausomai nuo vietos. Kartais lankant įžymias vietas, piramides, šalia prekeiviai parduoda už juokingą kainą - 3 molinės figūrėlės už 5 pesas.
Jei norėsi įsigyti pvz. 40 cm skersmens is specialaus mišinio pagamintą actekų kalendorių su visais paaiškinimais - tai jau bus 70-130 pesų, priklausomai nuo dydžio.
Ir panašiai. Jei reikia BBB suvenyrų ("bueno bonito barato" - pigu, gražu, gerai) - tai bent dešimčiai-penkiolikai žmonių išleisi ne daugiau kaip 20-30 dolerių. Yra pirkti super meksikietiškų auskarų! Tokie kabaliuojantys, su įvairiais ornamentais, akutėmis, skambantys - 15-25 pesos (kainos skiriasi priklausomai nuo prekybos vietos)
Gatvėse parduotami užkandžiai ir saldumynai pigūs. Kokiam nors Burger King - didelė keptų bulvyčių kaina 1,2 dolerio (16 pesų), steikas VIP retorane - apie 100 pesų. Mineralinio vandens 0,5 l butelis gatvėje - 7 pesos, parduotuvėjė - 3-4 pesos. Yra daug ledų parduotuvių - tai šaldytos sultys su vaisių gabaliukais, jogurtiniai ledai su riešutais - labai skanu ir gaivina thumbup.gif Nekainuoja net dolerio, nuo 7 iki 10 pesų. O tokiose vietose kaip stotis, arba ten, kur turistai lankosi - kainos kyla iki 20-30 už ledų porciją schmoll.gif
Paplūdimyje siūloma keptų bananų, ledų, kokosų pieno tiesiai iš prapjautų šviežių kokosų. Tai nėra brangu, kaina dažnai svyruoja apie 10-15 pesų (+- doleris su trupučiu).
Patikslinimui - dabar 1 doleris čia yra apie 11,12 pesos.
Muziejų kainos irgi įvairios. Kai kurie muziejai kai kuriomis dienomis nemokami, o patys brangiausi - apie 100 pesų (aišku, 6ios kainos sostinėje..bet Guadalajaroje neturėtų labai skirtis). Jei nakvosi pas draugę, valgysi irgi ten pat ir neužkandžiausi kavinėse - vien tik pramogoms ir suvenyrams per savaitę turėtų užtekti, sakykim, 500 dolerių - bet tai jau, mano nuomone, dauuuuug (primetus, kad važiuosi į Puerta Vallarta, transportas, o ar šiaip netikėti pirkiniai)
Klausk dar, jei kas domina wink.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Virdzinija: 19 balandžio 2005 - 23:50
Nė 4 Lt nekainuojantis linksmas papuošalas - smagus suvenyras blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(COSMO @ 2005 04 21, 06:04)
Virdzinija, dekui labai uz issamius paaiskinimus:) bet as tai kazkip galvoju suvenyru per daugiausia nepirkti, nes neturiu kam ju parvezti:) gyvenu viena dabar JAV, seima Lietuvoje, tai ant to bus sutaupyta:) o del 500 dol, tai tiesa, mano drauges irgi sake, kad tiek kazkur reiks. O ar tiesa, kad ten niekas angliskai nekalba??? nes as ruosiausi gal visus metus ispanu mokintis, bet taip ir neprisiruosiau:) bet sakau gal kaip nors, nes drauges tai meksikietes, tai va. Zinai baisu man, akd ten geguzes menesi baisiai karsta. ar tiesa??? o tau nebuvo sunku prie tokio klimato priprasti? net neisivaizduoju, drauges juokasai is manes, sako svorio daug numesi nuo karscio:) gal gerai:) paziuresiu, ten planavau nuvaziupt turbut labai ilgai, pagaliau vaziuosiu:) sakyk, o kokius rubus ten veztis?? gal kad nors ir karsta gal nesivezti labai atviru bliuskuciu, as net neisivaizduoju is tiesu kaip reiks istverti 36 laipsniu celcijaus temperatura...gal kokius drobinius sortus nusipirkt, o kokia avalyne rekomenduotumei veztis? su kedais jauciu karsta, tai su tapkem reiks kazkaip suktis....esu pasimetusi truputi  g.gif lauksiu ziniu smile.gif dar karta dekui.


Labutis,
geriausiai rinktis šviesius drabužius, kurie dengtų visą kūną - nors nesu buvusi čia apskritus metus, bet sako, kad tikrai - gegužė karščiausia... Čia toks oras, kad lyg ir ne taip jau baisiai karšta, bet saulė svilina neuždengtą odą, o jei sėdi automobilyje - tai atrodo, kepina kojas pro tamsius džinsus. Aišku, reikėtų apsirūpinti saulės kremu ar blokatoriumi, jei nesi mėgėja apskrusti biggrin.gif Be to, Guadalajaroje turėtų būti karščiau nei Meksikoje, nes mes čia esam aukštai, kalnuose, o per smogą tai ir saulės nelabai prieina smile.gif Taigi Guadalajaroje ir kitur apsaugos nuo saulės nebus per daug. Ir nepamiršk - gerti reikia daug, tik ne iš Krano!
Batai man čia patogiausi - atviros basutės, kažkas įsispiriamo, nors ir kedai nėra blogai, jei natūralios odos. Kip tik jie ir patogiausi, jei daug vaikščiosi.
Atsakyti
Aš dar nuo savęs galiu patarti, kad kremą geriausiai pirkti su apsauga nemažiau kaip 40SPF. Ten, atrodo, kad net šešėly nudegsi. Pernai buvome Indijoje, tik truputį aukščiau pusiaujo, o saulė ten silpnesnė.
Atsakyti
Laisvadieni istrukom is miesto...
Vaizdeliai is Meksikos kasdienybes
Atsakyti
uztat lietuvisku tautiniu spalvu cia netruksta biggrin.gif
Atsakyti
Prasidejo pavasariniai lietus... Girdejau, kitoje Meksikos puseje zuvusiuju yra nuo tokiu gamtos pokstu schmoll.gif
Atsakyti
Meksikos moterys smile.gif
Atsakyti
Jokioj kitoj saly nemaciau taip iskarpytu krumu. Beveik kiekvienas skveras pasipuoses zvereliais, figuromis ir pauksciais. thumbup.gif
Atsakyti
Iprastas vaizdelis biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Supergirl @ 2005 05 13, 17:11)
Oi, kaip faina  thumbup.gif  thumbup.gif  Nuotraukytės - super! O fainiausia tai, kad čia parodei viską be pagražinimų  ax.gif  Tik kad serialus bežiūrint, tai niekur turbūt nepamatysi tokių gatvelių ar mašiniukų. Visur tik rūmai, limuzinai... o iš tikrųjų va kaip ten viskas  cool.gif  thumbup.gif  Super!  Noriu ir aš į meksiką  rolleyes.gif


Aciu uz atsiliepimus blush2.gif
Is tikruju tai cia tokiu kontrastu salis - pvz. super grazi Reformos gatve su skulpturom ir fontanais, Angelo skulptura, simbolizuojanti laisve, o papedeje - simtai palapiniu su vargsais (kaip tiek pries mano darbo langus blink.gif ), kurie siuo metu cia streikuoja, suvaziave is visos Meksikos, fontanuose skalbiasi drabuzius, gelynuose susirente palapines, ant zemes miega murzini vaikai... blink.gif
Kartais pagalvoju, kad visai realu butu keliauti 100 metu po Meksika ir vis rasti kazka naujo thumbup.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Virdzinija: 14 gegužės 2005 - 00:24
Dar labai įdomu Meksikoje buvo matyti, miegantys vaikai po prekystaliais. Teko tai išvysti ir lauko prekyvietėse, ir net geroje patduotuvėje. Savotiškai įdomu. Bent jau pas mus tokių vaizdų nėra ax.gif
Atsakyti