Įkraunama...
Įkraunama...

Meksika

QUOTE(Šaltmėtė @ 2005 04 11, 14:22)
Virdzinija, aš turėjau omeny ne lietuviškas knygas, pas mane daugiausia viskas angliškai, nes juk ir aš ne Lietuvoje gyvenu, tai buvo laikai, kai kalbėdavau tik angliškai <...>

Su malonumu prašyčiau info! Jos niekada nebus per daug, nors manau, kad daug įdomesnių dalykų galima sužinoti iš vietinių lūpų thumbup.gif
Nemanau, kad teks greitai užsiimti gidavimu - dar nėra tam palankių aplinkybių, tačiau pagalvojau - jei jau čia gyvenu, kodėl gi nepasidomėjus šios šalies istorija, šaknimis? Juk jų senovės civilizacija tokia įspūdinga...
Ir bet kuriai, atvykusiai paviešėti, garantuoju svetingumą mūsų namuose drinks_cheers.gif
Šaltmėte, maistas čia nėra aštrus. Tikrai ax.gif Aitrūs yra PADAŽAI - žaliasis, raudonasis, ir pan. Kepsniai, paukštiena kepami normaliai, tačiau prie jų įprastai patiekama: tortilijos, virtų ir trintų pupelių tyrė, salotos (tokia specifinė smulkinta žolė, bet ne petražolė, smulkinti pomidorai ir svogūnai), ir keletas padažų. Padažai - visai skysti, arba trinti, kaip tyrelės. Tai va tie padažai dažniausiai ir priveržia akis išlipti... blink.gif
Kažkada apsigavau su aitriausiu Meksikos pipiru - pagalvojau, kad geltonoji paprika, pjausčiau į troškinį, kol nepajutau kad pjaustant akis graužia.... Susidomėjusi kad kandau - vyras grietinę 10 min pyle ant liežuvio, ašaros man byrėjo cry.gif , o pirštus visą naktį gėlė kaip supjaustytus nuo to pipiro sulčių... Šią istoriją pasakojant, net meksikiečiai skausmingai susiraukia - labai jau aitrus tas dalykėlis doh.gif
Atsakyti
o čia miestas, kurį pamilau iš pirmo žvilgsnio. wub.gif Guanajuato - 450 km nuo sostinės
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Virdzinija: 11 balandžio 2005 - 23:11
Meksika iš aukštai - tai didžiulė platybė namų, ežerėlių kur-ne-kur, viskas apsupta vulkanų ir kalnynų žiedu.
Nuoraukos prastos, nes filmuota iš lėktuvo, vėliau padarytos nuotraukos blush2.gif
Atsakyti
smile.gif
Atsakyti
4u.gif
Atsakyti
Netikėčiausiame triukšmingos sostinės kampelyje galima rasti meno 4u.gif
Atsakyti
Kalėdinė eglė - iš vazonuose augančių "Kalėdinės žvaigždės" gėlių (jei teisingai prisiminiau pavadinimą) - įspūdinga ir gražu thumbup.gif
Čia tik fragmentas, nes, deja, reikia karpyti ir karpyti nuotrauką, kad įsitektų į 32 Kb... sad.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Virdzinija: 11 balandžio 2005 - 23:59
Antropologijos muziejus - jau prie įėjimo iš dangaus krintantis vanduo žada neįprastų ispūdžių
Atsakyti
Grįžtame į pačią pačią visko pradžią....
Atsakyti
Vaje vaje, ir kas gi jie tokie buvo... g.gif
Atsakyti
Pats pirmasis, actekų, kalendorius.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Virdzinija: 12 balandžio 2005 - 01:52
Mistiška dvasia prieblandoje alsuoja senovė...
Atsakyti