Queretaro miestelio gatvės prekeivė
Zoologijos sodo policininkė
Moteris iš Veracruzo
Maldininkės, sugulusios bažnyčios skverelyje. Kartą per kažkiek laiko atidaromos durys, už kurių galima prieiti prie virš altoriau kabančio kryžiaus. Maldininkės laukia to momento, kad galėtų jį pabučiuoti.
O dabar - apie maistą Kažkada ir aš galvojau, kad aš mėgstu meksikietišką maistą - šveisdavau Mximoje parduodamas "buritas", užsisakydavau "meksikietiškų" salotų ir kepsnių. Nuomonė visiškai pasikeitė atvažiavus čia...
Visų pirma, neradau "normalios" duonos. Tik antrą kartą atvykus, pavyko rasti kažką panašaus į tai, bet pirmąjį kartą, nusipirkus kažkokios forminės baltos duonos suraikytą kepalą ir palaikiusi tris mėnesius pamačiau, kad ji nei pelyja, nei džiūna vaje vaje Bandžiau tą "monstrą" kepti, bet riekelė duonos sugerdavo pusė keptuvės aliejaus ir buvo kaip kempinė. Teko išmesti. Taip 3 mėnesiai praėjo be duonos gaminių, taip per pirmąją viešnagę ten pamečiau 6 kg
Tortilijos, arba kukurūzų paplotėliai - brrrr... Negaliu pakęsti net kvapo. Tiesa, yra ir miltinių paplotėlių - jie kaip mūsų lietiniai blynai, tik sausesni. Meksikiečiai į juos vynioja viską - gabalėlius mėsos, trintas virtas pupeles, keptas bulves, kaktusų salotas, virtą kiaulės odą ar troškintus vidurius (tai pas juos delikatesas)
Patiekalai arba prie jų patiekiamas padažas - aitrūs...Ne kartą teko begti gerti vandens, pieno, laikyti burnoje šaukštą grietinės, kad nuimtų beprotišką liežuvui perštėjimą: "aaaa, nupjaukit man liežuvį"
Dar ko pasiilgau - silkės...lašinių...rūkytos mėsos, kurios toks didelis pasirinkimas Lietuvoje...sūrelių su šokoladu O varškės pas juos išvis nėra.
Meksikos gatvėse - neįtikėtinomis antisanitarinėmis sąlygomis gaminamas gatvęs maistas. Ant grotelių kepama mėsa, and įkaitintų akmenų - čia pat rankomis kočiojami kukurūziniai paplotėliai, riebaluose kepami paplotėliai su mėsa...Aplink apstoję nemažai žmonių - pusryčiauja stovėdami (pusryčiai pas juos maistingi ir kaloringi). Pardavėjas paima paplotėlį, rankomis pažarsto kepamos mėsos gabaliukus, rankomis pasemia salotų - viską deda į paplotėlį, užpila neaiškios kilmės padažu, perlenkia - ir paduoda pirkėjui. Tom pačiom rankom ima pinigus, pjausto žalią mėsą, nuveja aplink besitrinančius laukinius didžiulius šunis... Tai va, vien tik tokių vaizdų pažiūrėjus - jokių dietų nebereikia
Valgydavom ant grotelių keptus viščiukus vietinėje užkandinėje, bet tik iki to laiko, kol nepamačiau, kaip jos atveža - nupeštus, suverstus į sunkvežimį, be jokio paklojimo ar dežių... Ilgai po to negalėjau į vištieną pažiūrėti. Be to, viščiukai čia geltonos spalvos.. Gal hormonų įtaka, o gal pašaras spalvotas - juk geltonas gražiau, nei išblyškės baltas, ane?
Užtat vaisių skoniu ir kainomis žaviuosi Perkama mažiausiai po 3-4 kg mandarinų, tik ką nuo medžių, su lapais ir šakelėms, kurie kainuoja apie 2,8 Lt už 4 kg... ir kiti nematyti vaisiai - skonis tikrai kitoks, nei Lietuvoje - nepatyrę chemikalų, pervežimų ir kitų baisybių.
Mano vyras - mėgejas gaminti, kai turi laiko, nustebina kokiais meksikietiškais patiekalais, Aišku, kurį laiką juos pats ir valgo, bet įsidrąsinusi paragauju ir aš - štai jau ir turiu keletą mėgiamų, pvz., chilakilės... Pusryčiams - apkepti iki skrudumo tortilijų gabaliukai, iš specialių žalių pomidoriukų ir prieskonių pagamintas žalias padažas, atskirai iškepamas kiaušinis, užtarkuojama sūrio ir apdedama svogūnų žiedais..Šiek tiek aštru, kaip tuščiam skrandžiui iš pat ryto, bet neblogas skonis
Visų pirma, neradau "normalios" duonos. Tik antrą kartą atvykus, pavyko rasti kažką panašaus į tai, bet pirmąjį kartą, nusipirkus kažkokios forminės baltos duonos suraikytą kepalą ir palaikiusi tris mėnesius pamačiau, kad ji nei pelyja, nei džiūna vaje vaje Bandžiau tą "monstrą" kepti, bet riekelė duonos sugerdavo pusė keptuvės aliejaus ir buvo kaip kempinė. Teko išmesti. Taip 3 mėnesiai praėjo be duonos gaminių, taip per pirmąją viešnagę ten pamečiau 6 kg
Tortilijos, arba kukurūzų paplotėliai - brrrr... Negaliu pakęsti net kvapo. Tiesa, yra ir miltinių paplotėlių - jie kaip mūsų lietiniai blynai, tik sausesni. Meksikiečiai į juos vynioja viską - gabalėlius mėsos, trintas virtas pupeles, keptas bulves, kaktusų salotas, virtą kiaulės odą ar troškintus vidurius (tai pas juos delikatesas)
Patiekalai arba prie jų patiekiamas padažas - aitrūs...Ne kartą teko begti gerti vandens, pieno, laikyti burnoje šaukštą grietinės, kad nuimtų beprotišką liežuvui perštėjimą: "aaaa, nupjaukit man liežuvį"
Dar ko pasiilgau - silkės...lašinių...rūkytos mėsos, kurios toks didelis pasirinkimas Lietuvoje...sūrelių su šokoladu O varškės pas juos išvis nėra.
Meksikos gatvėse - neįtikėtinomis antisanitarinėmis sąlygomis gaminamas gatvęs maistas. Ant grotelių kepama mėsa, and įkaitintų akmenų - čia pat rankomis kočiojami kukurūziniai paplotėliai, riebaluose kepami paplotėliai su mėsa...Aplink apstoję nemažai žmonių - pusryčiauja stovėdami (pusryčiai pas juos maistingi ir kaloringi). Pardavėjas paima paplotėlį, rankomis pažarsto kepamos mėsos gabaliukus, rankomis pasemia salotų - viską deda į paplotėlį, užpila neaiškios kilmės padažu, perlenkia - ir paduoda pirkėjui. Tom pačiom rankom ima pinigus, pjausto žalią mėsą, nuveja aplink besitrinančius laukinius didžiulius šunis... Tai va, vien tik tokių vaizdų pažiūrėjus - jokių dietų nebereikia
Valgydavom ant grotelių keptus viščiukus vietinėje užkandinėje, bet tik iki to laiko, kol nepamačiau, kaip jos atveža - nupeštus, suverstus į sunkvežimį, be jokio paklojimo ar dežių... Ilgai po to negalėjau į vištieną pažiūrėti. Be to, viščiukai čia geltonos spalvos.. Gal hormonų įtaka, o gal pašaras spalvotas - juk geltonas gražiau, nei išblyškės baltas, ane?
Užtat vaisių skoniu ir kainomis žaviuosi Perkama mažiausiai po 3-4 kg mandarinų, tik ką nuo medžių, su lapais ir šakelėms, kurie kainuoja apie 2,8 Lt už 4 kg... ir kiti nematyti vaisiai - skonis tikrai kitoks, nei Lietuvoje - nepatyrę chemikalų, pervežimų ir kitų baisybių.
Mano vyras - mėgejas gaminti, kai turi laiko, nustebina kokiais meksikietiškais patiekalais, Aišku, kurį laiką juos pats ir valgo, bet įsidrąsinusi paragauju ir aš - štai jau ir turiu keletą mėgiamų, pvz., chilakilės... Pusryčiams - apkepti iki skrudumo tortilijų gabaliukai, iš specialių žalių pomidoriukų ir prieskonių pagamintas žalias padažas, atskirai iškepamas kiaušinis, užtarkuojama sūrio ir apdedama svogūnų žiedais..Šiek tiek aštru, kaip tuščiam skrandžiui iš pat ryto, bet neblogas skonis
Kaktusų salotos - nuostabus dalykas žarnyno peristaltikai, nes šiuos kaktusus sudaro gryna ląsteliena. Skonis - rūgštokas, primena mūsų rūgštynes, sultingi...
Kito tradicinio patiekalo, enčiladų, dar nedrįsau paragauti..Tai paplotėliai su vištiena viduje, ir dar kažkokiu ypatingu padažu... (nuotr.)
Kito tradicinio patiekalo, enčiladų, dar nedrįsau paragauti..Tai paplotėliai su vištiena viduje, ir dar kažkokiu ypatingu padažu... (nuotr.)
Taip gyvena paprasti žmonės..
Automobiliai čia - amerikietiški, Chrysler, Chevrolet, Stratus. Ne tik užmiestyje, bet ir centre daugybė didžiulių sunkvežinių
Mano brolis - automėgėjas, taigi įdedu nuotraukas, kurias kaip tik jam renku
O mieste daug ir žalių taksi automobilių - jų parodo per teleserialus Tokie vabalai...
Mano brolis - automėgėjas, taigi įdedu nuotraukas, kurias kaip tik jam renku
O mieste daug ir žalių taksi automobilių - jų parodo per teleserialus Tokie vabalai...
Įdomus dalykas - ekologiniais sumetimais, priklausomai nuo mašinos senumo, draudžiama ja naudotis 1-2-3 kartus per savaitę Išduodami specialūs lipdukai, kurie klijuojami ant langų. Jei tau draudžiama naudotis automobiliu antradieniais, ir policija sugauna bevažiuojantį - nemalonumai garantuoti...
Pas ką į svečius beužeisi - įjungtas televizorius ir virkauja kokia "marija" Serialai ir čia labai populierūs, jų aktoriais virgėte mirga žurnalai. Beje, laikraščiai ir žurnalai čia - pletkų ir apkalbų maišas... Žiūrėk, nufotografuota, kaip kažkuri aktorė ėjo raudonuoju kilimu, užkliuvo ir vos nenugriuvo.. Viskas nufotografuota, ir dideliausiu mastu išdėliota pirmuosiuose puslapiuose.. Kas ką valgo, kas su kuo miega, ir t.t. Baisūs dienraščiai - su pasimėgavimu į pirmus puslapius dedami autoavariijų vaizdai, negyvi žmonės stambiu planu Pigybių mėgėjai....
QUOTE(Aurėja @ 2005 04 11, 10:41)
jaučiu užkankinsiu tave, bet kad viskas taip įdomu, negaliu
Atkreipiau dėmesį filmuose, kad jei jau mexikiečiai sėdi kavinėse, užeigose, tai tik vyrai, niekur nesimato kad sėdėtų ir moterys, na nebent jau kai parodo kokius naktinius klubus jaunimėliui. O vat tokios kaip tavernos, tai tik krūva vyrų tekilą siurbčioja
panašiai kaip nuvažiuoji į Turkiją, ar Tunisą, tai ten irgi - vieni vyrai kavinėse, o jei moteris - tai turistė, tik ne vietinė
Atkreipiau dėmesį filmuose, kad jei jau mexikiečiai sėdi kavinėse, užeigose, tai tik vyrai, niekur nesimato kad sėdėtų ir moterys, na nebent jau kai parodo kokius naktinius klubus jaunimėliui. O vat tokios kaip tavernos, tai tik krūva vyrų tekilą siurbčioja
panašiai kaip nuvažiuoji į Turkiją, ar Tunisą, tai ten irgi - vieni vyrai kavinėse, o jei moteris - tai turistė, tik ne vietinė
Sveikute,
kaimo tavernose iš tikrųjų teko matyti tik vyrus Į vidų neidavau, užtekdavo pamatyti per tokias įdomias pakabintas duris, atsiveriančias kaip vartai - triukšmas, tabako dūmai, apkvaitę vyrai su alaus bokalais...Na, gali būti ir kokia mergužėlė šokanti Ir netgi sostinėje, naktį nuošaliame rajone pamačius klubą su NEONINĖMIS IŠKABOMIS - žinok, tek renkasi tik vyriškos giminės atstovai (o juos aptarnauja...prostitutės).
Tačiau šiaip, mieste, visi kiti klubai, kavinės, restoranai - pilni porų, jaunimo ir ne tik. Kaip ir Turkijoje, mačiau - sostinėje ir didesniuose miestuose verda gyvenimas, o pašaliai ir kaimeliai atsilikę nuo šiuolaikiškumo