Mirusiųjų dieną - net maistas įgauna mirties pavidalą...
Čia - šokoladukas ant ledų.
Joks meksikietiškas pasisedėjimas neapsieina bet užkandžių - dažniausiai tai keptus bulvės, kaip traškučiai - tik gamintos naminiu būdu.
Ir kalnai padažo ant jų pilama...
Ir kalnai padažo ant jų pilama...
Užkandis, kurio niekad neragavau (iš principo) - kepta kiaulės odas (nuotraukoje - stiklinėje dežėje, tie dideli lakštai). Aliejuje ji būna iščirškinta iki traškumo. Tai populiarus užkandis, pardavinėjamas gatvėse, kaip ir tie bulvių traškučiai.
ir užkandžiai, užkandžiai.... kad neduok Dieve burna būtų neužkišta miestu vaikštant
Namų gamybos ledų įvairovė - pradedant sūrio skoniu, baigiant...
Maistas maistas maistas
Mirusiųjų diena... ji švenčiama labai linksmai ir su daugybe dekoracijų. Kadangi mirusieji tomis dienomsi grįžta į namus, jiems rengiami altoriai - iš gėlių, pridedama maisto, kurį jie mėgo, ir pan. Miesto aikštės pasipuočia giltinėmis, griaučiais, karstais, įvairiomis mozaikois iš gėlių, garbinama mirtis..
O čia - restoranėlio, kuriame pietavome, dekoracija-altorėlis.. Restoranas turbūt garsėja vynu, nes ant to altorėlio, tarp gėlių, stovėjo butelis vyno ir taurė. O gal minimasis numirėlis mėgėjas pagerti buvo
Šios dekoracijos buvo išdėliotos ant tokios aikštelės, į kurią laiptukais lipama. Tokių aikštėlių yra visose Meksikos meisto centiniuose parkeliuose - anksčiau, kai vykdavo mitingai ir susirinkimai, iš ten būdavo kalbos sakomos..
Mirties dvelksmas...