Sveikos gyvos! Širdis apsąlo beskaitant jūsų įspūdžius...
O aš gyvenu jau penktą mėnesį actekų šalyje su labai turtinga senovės civilizacija (o va šiuolaikinės civilizacijos - nė kvapo! ), pripratau prie vaizdų, bet pagalvojau - o ką, jei aš jais su jumis pasidalinčiau?
Va iškart dėl to ir pasigailėjau - čia netilps net mažiausia dalelė to, ką norių parodyti....
Štai ir sostinė, centras.. Žiūrint iš aukštai - vulkanų ir kalnų grandinių apsuptas didžiulis miestas, talpinantis daugiau nei 25 milijonus gyventojų (skaičius nenuilstamai auga). Smogas, transporto kamščiai, triukšmas - kasdieniniai palydovai. Pirmas įspūdis - šis miestas - cementinis monstras, praryjantis vienu ypu ir vakarais išspjaunantis tave išsekusį nuo įspūdžių ir mirtinai nuvargusį...
Tai miestas, kurio per porą valandų nepražingsniuosi O eidamas sutiksi visko: ir skurdžių lūšnelių, ir didingų architektūros paminklų, ir truputį gamtos...
Bellas Artes, kur vyksta koncertai ir įvairios parodos, ir raitoji policija
Didinga katedra Zocalo aikštėje (ji 3 pagal dydį pasaulyje, bet jos čia nesimato). Ši katedra man visada primena Kupriaus istoriją
Sostinės šiaurinė, modernioji dalis - čia jautiesi kaip visai ne Meksikoje Lūšnynų specialiai nededu, kad nuotaikos negadintų...
Laisvės angelas - Meksikos sostinės simbolis. Aukštis įspūdingas...
Piramidžių Meksikoje yra įvairių - laukuose, aukštai kalnuose ir džiunglėse... Nuotraukoje - Teotihuacano Saulės piramidė, didesnė net už bet kurią Egipto piramdę. Muziejuose daug įspūdingų eksponatų...
Gaila, dėl vietos stokos negaliu sudėti daugiau
Gaila, dėl vietos stokos negaliu sudėti daugiau
Tegu būna pati įspūdingiausia architektūra - aš myyyyyliu gamtą...
Kalnai įkvepia ir priaugina sparnus...
Gyvūnija..Rankose - pats tikriausias krokodilas (ką ten krokodilas - 4 metukų krokodiliukas ), ir tarantulas...tempiamas triskart už jį mažėsnės meksikinės vapsvos.