Įkraunama...
Įkraunama...

Namų fasadai

QUOTE(robertuxas @ 2015 04 21, 13:01)
Na darbai nestoja. Šiandien parvažavo fasadinis polistirolas (Baltijos pol.) 200mm storio, neoporas smile.gif
Kaina 53,5€/m3
Sienos pas mane duju silikato

1. Polistirola galvoju klijuoti visu pavirsium, tepant klijus sukomis smile.gif

2. Smeiges galvoju ifrezuoti. Koks reikalingas kiekis? I lapa 3vnt? Koki ilgi rekomenduojat? man siulo 300mm... smile.gif

3. Ar ties langais butina polistirola ipjauti? na kad apgaubtu langa dviem krastinem (L forma)

4. Kaip isspresti terasos ir iejimo duru slenkscio apsiltinima? 20cm polistirolas nusilauzys. gal dabar neapsiltinti. o veliau klijuot xps? nes pagrindines durys kur bus tai bus vistiek laipteliai, o terasoj tai kazkokios grindys smile.gif

5. Ar ties langu kampais reikia deti tinklelio juosteles istrizai?

6. Kaip polistirola graziai atpjaunate ties namo kampais ir langais? Ar klijuojat pirmiau ant sienos su uzlaidomis, o paskui lygiai nupjaunat ar pritarkuojat... ar lengviau iskarto nusipjauti?

7. Gal kazkokiu niuansu ar espektu patarsit kaip lygiai nusiarmuoti? biggrin.gif

drinks_cheers.gif

Aš atsakysiu kaip visiškas savamokslis, gal padės kiek informacija ieškant tolesnių atsakymų smile.gif Tai per daug stipriai reaguot nereik, jei kas ne taip biggrin.gif

1. Aš irgi klijavau per visą plotą. Pliusai, kad praktiškai nelieka tarpų tarp polistirolo ir mūro - taigi ten nejuda oras. Taip pat, jei siena lygi, tokiu būdu daug lygiau klijuojasi polistirolas.

2. Juokinga, bet Vilniuje buvo sunku gauti frezą putplasčiui tokią: http://www.supermama...-1365880122.png biggrin.gif Niekas neturėjo... galų gale Varžtų Pasaulyje radau. Keista net. O smeigių kiek dėt tai velnias žino. Aš dėjau berods 4 į kvadratą, tik aplink angokraščius daugiau. Bet, kiek teko skaityt, jei fasadas nėra aukštas, tai galima ir išvis nedėt. Kiekvieno teisė rizikuot-nerizikuot. Pas mane 15cm polistirolas, smeigės 22cm lyg.

3. Būtina - dėl tvirtumo kampe Dvi atskiros plokštumos ties kampu yra blogai. Ir, berods, dėl drėgmės siūlėse (bet čia gali būt ir ne tiesa, per daug nesidomėjau).

4. Aš šitą problemą išspręsiu prileisdamas terasos grindis virš polistirolo. Taip ta vieta bus apšiltinta ir apsaugota nuo mindžiojimo.

5. Praktika parodė - būtina. Visur dėjau, vienoj vietoj užmiršau per neapdairumą. Atsirado nedidelis skilimas ties pačiu kampu. Gal jei būtų palangės sudėtos, to ir nebūtų atsitikę, bet dabar gavo daug vandens per šalčius. Bet kokiu atveju, tai nieko nekainuoja ir laiko papildomai praktiškai neužima.

6. Kruopštumas, kruopštumas, kruopštumas. Dar padeda nusibrėžti pjovimo linijas abejose pusėse polistirolo, kad nenupjautum kampu. Nedidelius nelygumus išlygins armavimo mišinys.

7. Ir taip armuojasi gan lygiai, nes nereikia didelio sluoksnio košės. Vėlgi - nedideli nelygumai išsitaisys tinkuojant. Čia nereikia tokio lygumo, kaip sienas namie tinkuojant. Geriausia visą plokštumą daryti vienu kartu. Kitu atveju reikia labai gražiai užbaigti kraštelį, kad kitą dieną atėjus dirbti nepridarytum ten "laiptų". Užtepi armavimo mišinį ant sienos, pravarai šukom - prispaudi prie viso to grožio tinklelį. Tada su glaistykle gražiai tempdamas įspaudi visą tinklelį į košę ir pralygini kur reikia. Vuolia biggrin.gif

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo gediminas_: 21 balandžio 2015 - 20:43
Ačiū gediminas_ už neprofesionalią nuomonę... pas mane ir tiek tos patirties, eksperimentavau ant tėvų namo kelių sienų.. dabar laukia savo troba biggrin.gif tai norisi ir praktinių niuansų ir teorinių išgirsti... kad kuo mažiau klaidų būtų smile.gif

Terasos grindys virs polistirolo nezinau ar tvirtai gautusi... pas mane puta 20cm plocio, grindis planuoju deti plyteles... tai nemazas plotas gautusi minksto pagrindo plytelei... manau kad plytele sulus per laika... tai galvoju gal geriau tokias vietas deti koki 10cm xps reiktu... smile.gif

Na o del pjovimo palei langus ir namo kampu - manau reiks kruostumo ir tiek wink.gif
Namas pas mane nedidelis... bet viena namo krastine 17m, kita - 9m... tai nzn kaip cia reiks suspet per diena nuarmuot visa siena biggrin.gif
Atsakyti
Jeigu plyteles dėt, tada nepavyks užleist tvarkingai ant polistirolo. Aš planuoju terasas medines, tai tiesiog lentos galas uždengs polistirolą prie slenksčio.
Atsakyti
Sveiki,
Galvojam apie Diessner firmos dekoratyvinį tinką Magnolia 1. Gal kas susidūrėt su tokia spalva, su gamintoju, gal ką pakomentuoti galit g.gif . Ačiū 4u.gif
Atsakyti
Sveiki, statome namą iš Velox sistemos ir priėjome prie tos stadijos kada turisime dėti fasado dekorą, suradome meistriukus, bet jie niekada nebuvo dare dekoro ant Velox(jeigu ką, tai planuojam antrą aukštą dek. tinku, o pirmą aukštą klinkerinėm plytelėm) taigi jiems kylą abėjonių, bijo, kad tinkas per plokščių sujungimus laikui einant nepradėtų trūkinėti.
Taigi norėčiau pagalbos, gal jau esat darę ant Velox dekorą, ką dėjot, koks turėtų būti šio darbo procesas ir kokias medžiagas reiktų naudot, kad vėliau netektų gailėtis?

Iš anksto dėkui už komentarus
Atsakyti
QUOTE(DariusNeGirenas @ 2015 05 02, 16:55)
Sveiki, statome namą iš Velox sistemos ir priėjome prie tos stadijos kada turisime dėti fasado dekorą, suradome meistriukus, bet jie niekada nebuvo dare dekoro ant Velox(jeigu ką, tai planuojam antrą aukštą dek. tinku, o pirmą aukštą klinkerinėm plytelėm) taigi jiems kylą abėjonių, bijo, kad tinkas per plokščių sujungimus laikui einant nepradėtų trūkinėti.
Taigi norėčiau pagalbos, gal jau esat darę ant Velox dekorą, ką dėjot, koks turėtų būti šio darbo procesas ir kokias medžiagas reiktų naudot, kad vėliau netektų gailėtis?

Velox tai gana dideli medžio gabalėliai (2-5 mm) apdirbti natrio silikatu ir sulipdyti cementiniu skiediniu. Didžioji dalis yra mediena. Jie turi trumpalaikį atsparumą drėgmei, bet deja medis ir nemineralinės medžiagos fasade sunkiai sugyvena. Sudrėkusi mediena stipriai išbrinksta, išdžiūvusi susitraukia, o pvz tinkas praktiškai nekeičia matmenų dėl drėgmės poveikio lyginant su mediena. Reikia, kad nusistovėtų drėgmės lygis ir tada bandyti armuoti.
Dabar skiedrų-cemento plokštės yra įmirkusios nuo šlapio betono ir lietaus. Aš uždengčiau stogą, palaukčiau, kol betonas viduje išdžius iki kokių 3-4% drėgnumo (tai galima pamatuoti atlupus gabalėlį plokštės) ir tada armuočiau su kuo tvirtesniu tinkleliu ir storesniu košės sluoksniu, tinklelį prispaudžiant su sraigtais ir plastikinėmis lėkštutėmis http://www.lcgrupe.l...as/lekstute.png
Girdėjau ne vieną atvejį pajūryje kai klinkeris atšoko nuo tokios skiedrų cemento plokštės, bet ir nuo putplasčio kartais atšoka.
Atsakyti
Dar vienas variantas - dėti minkštą tarpinį sluoksnį, kuris sugertų pagrindo deformacijas. Tai būtų tinkuojama Steico Protect 40 mm plokštė (6 Eur/m2 + smeigės ir darbas).
Atsakyti
Sveiki,

ar dejotės kas ventiliuojamus fasadaus? AR pasiteisno?
Atsakyti
QUOTE(Juodai @ 2015 04 24, 18:26)
Sveiki,
Galvojam apie Diessner firmos dekoratyvinį tinką Magnolia 1. Gal kas susidūrėt su tokia spalva, su gamintoju, gal ką pakomentuoti galit  g.gif . Ačiū  4u.gif

Su gamintoju - dažė vidų, plius fasadiniais dažais laiptinę. Rekomendavo su fasadais ir vidaus apdaila dirbantis meistras. Rezultatu didžiai patenkinta, dėl tolesnio eksploatavimo dar anksti kalbėti, kainos - kokybės santykis labai geras.
Atsakyti
QUOTE(Y2K @ 2015 05 04, 22:26)
kainos - kokybės santykis labai geras.

Ačiū už nuomonę 4u.gif . Mums pardavėjus rekomendavo meistras, kurį kviesim namą tinkuoti, o pardavėjai savo ruožtu šitą gamintoją smile.gif .
Atsakyti
QUOTE(Juodai @ 2015 05 05, 11:15)
Ačiū už nuomonę 4u.gif . Mums pardavėjus rekomendavo meistras, kurį kviesim namą tinkuoti, o pardavėjai savo ruožtu šitą gamintoją  smile.gif .

Man imponavo, kad fabrikėlis nedidelis ir vienintelis, prie Berlyno, neturi dukterinės gamybos kokioj Rumunijoj. Info internete nedaug, bet radau, kad jų medžiagas naudojo Deutsche Bank Berlin renovavimui, taip pat pardavėjas sakė, kad IKI parduotuvių vidus dažomas jų dažais.
Magnolia graži smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Y2K: 05 gegužės 2015 - 10:24
QUOTE(Y2K @ 2015 05 05, 11:22)
Magnolia graži smile.gif

Ačiū 4u.gif . Jau apsisprendėm galutinai, nors aš norėjau dar pabandyti Basalt 1, kažkaip bijau, kad nesigautų ta Magnolija kaip eilinė plytų spalva biggrin.gif ... , bet vyras sako, nesimėtykim jau doh.gif ...

Oho, kiek geros info davėt thumbup.gif .
Atsakyti