QUOTE(robertuxas @ 2015 04 21, 13:01)
Na darbai nestoja. Šiandien parvažavo fasadinis polistirolas (Baltijos pol.) 200mm storio, neoporas
Kaina 53,5/m3
Sienos pas mane duju silikato
1. Polistirola galvoju klijuoti visu pavirsium, tepant klijus sukomis
2. Smeiges galvoju ifrezuoti. Koks reikalingas kiekis? I lapa 3vnt? Koki ilgi rekomenduojat? man siulo 300mm...
3. Ar ties langais butina polistirola ipjauti? na kad apgaubtu langa dviem krastinem (L forma)
4. Kaip isspresti terasos ir iejimo duru slenkscio apsiltinima? 20cm polistirolas nusilauzys. gal dabar neapsiltinti. o veliau klijuot xps? nes pagrindines durys kur bus tai bus vistiek laipteliai, o terasoj tai kazkokios grindys
5. Ar ties langu kampais reikia deti tinklelio juosteles istrizai?
6. Kaip polistirola graziai atpjaunate ties namo kampais ir langais? Ar klijuojat pirmiau ant sienos su uzlaidomis, o paskui lygiai nupjaunat ar pritarkuojat... ar lengviau iskarto nusipjauti?
7. Gal kazkokiu niuansu ar espektu patarsit kaip lygiai nusiarmuoti?
Kaina 53,5/m3
Sienos pas mane duju silikato
1. Polistirola galvoju klijuoti visu pavirsium, tepant klijus sukomis
2. Smeiges galvoju ifrezuoti. Koks reikalingas kiekis? I lapa 3vnt? Koki ilgi rekomenduojat? man siulo 300mm...
3. Ar ties langais butina polistirola ipjauti? na kad apgaubtu langa dviem krastinem (L forma)
4. Kaip isspresti terasos ir iejimo duru slenkscio apsiltinima? 20cm polistirolas nusilauzys. gal dabar neapsiltinti. o veliau klijuot xps? nes pagrindines durys kur bus tai bus vistiek laipteliai, o terasoj tai kazkokios grindys
5. Ar ties langu kampais reikia deti tinklelio juosteles istrizai?
6. Kaip polistirola graziai atpjaunate ties namo kampais ir langais? Ar klijuojat pirmiau ant sienos su uzlaidomis, o paskui lygiai nupjaunat ar pritarkuojat... ar lengviau iskarto nusipjauti?
7. Gal kazkokiu niuansu ar espektu patarsit kaip lygiai nusiarmuoti?
Aš atsakysiu kaip visiškas savamokslis, gal padės kiek informacija ieškant tolesnių atsakymų Tai per daug stipriai reaguot nereik, jei kas ne taip
1. Aš irgi klijavau per visą plotą. Pliusai, kad praktiškai nelieka tarpų tarp polistirolo ir mūro - taigi ten nejuda oras. Taip pat, jei siena lygi, tokiu būdu daug lygiau klijuojasi polistirolas.
2. Juokinga, bet Vilniuje buvo sunku gauti frezą putplasčiui tokią: http://www.supermama...-1365880122.png Niekas neturėjo... galų gale Varžtų Pasaulyje radau. Keista net. O smeigių kiek dėt tai velnias žino. Aš dėjau berods 4 į kvadratą, tik aplink angokraščius daugiau. Bet, kiek teko skaityt, jei fasadas nėra aukštas, tai galima ir išvis nedėt. Kiekvieno teisė rizikuot-nerizikuot. Pas mane 15cm polistirolas, smeigės 22cm lyg.
3. Būtina - dėl tvirtumo kampe Dvi atskiros plokštumos ties kampu yra blogai. Ir, berods, dėl drėgmės siūlėse (bet čia gali būt ir ne tiesa, per daug nesidomėjau).
4. Aš šitą problemą išspręsiu prileisdamas terasos grindis virš polistirolo. Taip ta vieta bus apšiltinta ir apsaugota nuo mindžiojimo.
5. Praktika parodė - būtina. Visur dėjau, vienoj vietoj užmiršau per neapdairumą. Atsirado nedidelis skilimas ties pačiu kampu. Gal jei būtų palangės sudėtos, to ir nebūtų atsitikę, bet dabar gavo daug vandens per šalčius. Bet kokiu atveju, tai nieko nekainuoja ir laiko papildomai praktiškai neužima.
6. Kruopštumas, kruopštumas, kruopštumas. Dar padeda nusibrėžti pjovimo linijas abejose pusėse polistirolo, kad nenupjautum kampu. Nedidelius nelygumus išlygins armavimo mišinys.
7. Ir taip armuojasi gan lygiai, nes nereikia didelio sluoksnio košės. Vėlgi - nedideli nelygumai išsitaisys tinkuojant. Čia nereikia tokio lygumo, kaip sienas namie tinkuojant. Geriausia visą plokštumą daryti vienu kartu. Kitu atveju reikia labai gražiai užbaigti kraštelį, kad kitą dieną atėjus dirbti nepridarytum ten "laiptų". Užtepi armavimo mišinį ant sienos, pravarai šukom - prispaudi prie viso to grožio tinklelį. Tada su glaistykle gražiai tempdamas įspaudi visą tinklelį į košę ir pralygini kur reikia. Vuolia