Zinoma kad gausis, bet tik ilgiau kepti reikes, kad lakstai isvirtu ir suminkstetu.
QUOTE(bzzz... @ 2008 03 09, 09:15)
Kažkas klausė ką čia dėjau, bet neturėjau laiko rašyt
Jautiena smulkiai pjaustyta, pamarinuota prieskoniuose, pries kepima apvoliota kiaušinio+krakmolo mišiny. Išverdu aliejuj pjaustytus kalafijorą, morkas, paprikas (aišku viską atskirai), sudedu konservuotas pupeles(nusunktas), ananasų griežinėlius pjaustytus ir žalią agurką pjaustytą (duoda gaivų kvapą). Padažą darau iš akies, išsiverdu sultinį, dedu nedaug cukraus, acto, medaus, sojos padažo ir krakmolo ištirpinto vandeny (padarau saldžiarūgštį, net rūgštoką, nes kai užpili ant patiekalo, tas rūgštumas jau taip nesijaučia). Beveik užverdu, užpilu ant mėsytės iškeptos ir ant tų daržovių. Aišku ryžiai būtini Aš kai darau kinietišką patiekalą, visuomet improvizuoju, dedu daug visokių daržovių, riešutų ir t.t. Kiek dariau, įsitikinau, kad kalafijoras ir žalias agurkas būtini.
poeme, norejau paklausti, cepelinus darete kaip ir iprastai? tik skirtumas yra tame, kad ne virti o orkaitej kepti?
QUOTE(aguonele @ 2008 03 13, 12:09)
Zinoma kad gausis, bet tik ilgiau kepti reikes, kad lakstai isvirtu ir suminkstetu.
Tai lakstus pries tai isvirsiu ir tik po to desiu i orkaite, ar as kazka ne taip suprantu?
galvojau daryti guliasa, bet zvilgtelejau i saldytuva, kad dar turiu darzoviu ir isejo va kas:
mesa, svogunai, cesnakai, morkos, cukinijos, prieskoniai
mesa supjaustyti gabaleliais ir pamarinuoti, pakepinti, sudeti morkas, kai suminkstes sudeti svoguna, cesnakus ir cukinija, baigiant iberti siek tiek miltu ir uzpilti pienu, ideti megiamu prieskoniu ir skanaus, valgeme su ryziais
mesa, svogunai, cesnakai, morkos, cukinijos, prieskoniai
mesa supjaustyti gabaleliais ir pamarinuoti, pakepinti, sudeti morkas, kai suminkstes sudeti svoguna, cesnakus ir cukinija, baigiant iberti siek tiek miltu ir uzpilti pienu, ideti megiamu prieskoniu ir skanaus, valgeme su ryziais
QUOTE(poeme @ 2008 03 12, 20:21)
Mūsų vakarienė - kepti cepelinai su varške
Bus isbandyta greitu laiku.
O ta skuryte labai kieta gaunasi?
Papildyta:
QUOTE(daividija @ 2008 03 12, 22:31)
Musu vakariene:vidurzemio "kebabas" su kepta mesyte ir cous cous.
Kada reikia suspeti viska paragauti?
Neryte, zadejau ir as guliasa daryti ale MB vakar liezuvi partempe, tai gavau marinuoti, virti ir kepti, ot kaip pavargau
QUOTE(uzknisai @ 2008 03 13, 15:23)
Neryte, zadejau ir as guliasa daryti ale MB vakar liezuvi partempe, tai gavau marinuoti, virti ir kepti, ot kaip pavargau
tai kodel recepto nerasai? kas ten per padazas?
QUOTE(uzknisai @ 2008 03 13, 16:23)
Bus isbandyta greitu laiku.
O ta skuryte labai kieta gaunasi?
Papildyta:
Kada reikia suspeti viska paragauti?
Neryte, zadejau ir as guliasa daryti ale MB vakar liezuvi partempe, tai gavau marinuoti, virti ir kepti, ot kaip pavargau
O ta skuryte labai kieta gaunasi?
Papildyta:
Kada reikia suspeti viska paragauti?
Neryte, zadejau ir as guliasa daryti ale MB vakar liezuvi partempe, tai gavau marinuoti, virti ir kepti, ot kaip pavargau
Wajeee!!! kaip skaniai atrodo mmmm jau noriu walgyt
QUOTE(Nerytė @ 2008 03 13, 16:36)
tai kodel recepto nerasai? kas ten per padazas?
Uoj, maniau, kad cia paprastai,nesudetingai. :rolleyes:Liezuviui isviriau marinata:vanduo, cukrus, druska, iv.pipirai, jelapeno taip pat truputi imetu, acto truputi, lauro lapu.Cesnako dedu, kai atausta.Is vakaro pamarinuoju.
Ryte isverdu.Nulupu.I keptuve dedu sviesto kepu daug svogunu, cesnako, poru, po to dedu liezuvi, pakepu.Kai apkepa truputi barstau miltu, po to pilu pieno ir saldzios grietineles, krapu.Vietoj druskos dedu saudos prieskonius sriubai.Atrodo viskas.
uzknisai o kaip tuos papuosimus taip graziai ispjaustot? Ar yra kokiu spec formyciu ar as cia esu tundra ir nieko nemoku? paprotinkit mane jauna ir "zalia" seimininke
uzknisai, tikrai skaniai atrodo . As nezinau koks liezuvis geriau yra jautienos ar kiaulienos. Tikrai itrauksiu i savo receptu sarasa
QUOTE(grranata @ 2008 03 13, 13:54)
poeme, norejau paklausti, cepelinus darete kaip ir iprastai? tik skirtumas yra tame, kad ne virti o orkaitej kepti?
Taip Viską dariau, kaip įprastus cepelinus tik sudėjau į skardą ant sviestinio popieriaus ir į orkaitę. Kepiau 180 laipsnių apie valandą
Papildyta:
QUOTE(uzknisai @ 2008 03 13, 16:23)
O ta skuryte labai kieta gaunasi?
Nu tokia apskrudus, bet nėra labai kieta, o vidus minkštutis Darykit storesniu bulvių sluoksniu, kad nesudžiūtu visai
O jau liežuvis kaip skaniai atrodo Kaip tik turiu šaldikly, gal reiktų padaryt Ir apie papuošimą norėčiau daugiau...iš ko ir kaip
Papildyta:
QUOTE(aguonele @ 2008 03 13, 17:06)
uzknisai, tikrai skaniai atrodo . As nezinau koks liezuvis geriau yra jautienos ar kiaulienos. Tikrai itrauksiu i savo receptu sarasa
Manau jaučio geriau Bet aš perku kiaulės, nes jis pigesnis