Įkraunama...
Įkraunama...

siuvimo mašinos 2 tema

QUOTE(sweet @ 2009 02 03, 18:52)
Ir mane domina siuvimo masina, skirta siuvejoms megejoms, neprofesonalems. Pradesiu lankyti siuvimo kursus ir reiketu kazkokios paprastos masinytes  ax.gif Gal galit patarti?

Jau rašiau apie tai. Geriau pasiskambinkite. Mano tel šiame forume yra.
Atsakyti
O as kai ieskojau skaiciau ir rinkausi is visokiausiu,sakiau pirksiu tik patikima ir t.t....Kol rezultate uzejau i parduotuve "thomas philips" ir visai netiketai nusipirkau AEG 791 (atrodo skaiciai tokie)...ir mokejau apie 250 simto litu,kaip uz nauja gal visai neblogai..ir siuna kaip man tokiai siuvejai,kuri apsisiuva tik virtuviniu ranksluostuku krastus tai labai gerai biggrin.gif biggrin.gif !
Atsakyti
Susigluminau, siuvimo masinu aprasymuose kaip privaluma pamini darbo zonos apsvietima. Tai taip iseina, kad ne visos siuvamosios masinos ji turi? Ar kaip cia?

P.s. visa gyvenima siuvau su Veritu, kuriame apsvietimas tikrai buvo ir yra.
Atsakyti
QUOTE(fruktozoide @ 2009 02 03, 23:02)
Susigluminau, siuvimo masinu aprasymuose kaip privaluma pamini darbo zonos apsvietima. Tai taip iseina, kad ne visos siuvamosios masinos ji turi? Ar kaip cia?

Visose Vakarietiškose pokarinėse mašinose apšvietimas yra.
Atsakyti

Atsakyti
QUOTE(Singer meistras @ 2009 02 03, 23:12)
Visose Vakarietiškose pokarinėse mašinose apšvietimas yra.

vakarietiskose pokarinese taip, o siuolaikinese? 4u.gif
Vaikyste praleidau prie zaislines siuvimo masinos, paauglyste prie Verito, atrodo siuti moku, net tik sau, bet kitiems siudavau, bet apie siuvimo masinas ne bum bum unsure.gif
Atsakyti
O aš su kompu ne bum- bum ir rašau su klaidomis. Gal į kokius kūrsus reikėtu, bet to laiko nėra. O apie tas mašinas atrodo šį tą susigaudau (naktimis jos man sapnuojasi). Norėčiau S-mamoas padėti sioje srįtije, bet ir man jos turėtų padėt su tuo kompu, nuotraukomis, ikėlimais, nuorodomis ir t. t. Geros dienos Jums
Atsakyti
QUOTE(Singer meistras @ 2009 01 28, 22:41)
Overlokas tai yra siuvimo mašina kraštams apmetyti.
Po to, kai 1995m. bankrotavo Singerio firma kartu su savimi pasiglemžusi PFAFFą, į rinką atėjo kinai ir lenkai su savo blizgučiais ir viską ten sujaukė, todėl šiandieną pilna visokio jų šlamšto, užmaskuoto rimtų firmų pavadinymais. Turėkite tai omeny, pirkdami sau overloką. Rinkitės 4-siūlų su diferencialu ir kad lengvai prasiūtu ne plonesni, kaip 3,5mm storio mezginį jo neištasydamas. Patikimas yra Bernina 700D; 800D. Nesusigundikite kinų šungrybeis.

Labai dekui uz konkretu patarima biggrin.gif
Tikrai suprantu, kad neverta gundytis kinu sungrybiais, nes overlokas reikalingas, kad palengvintu siuvinio apdirbimo procesa, o ne atvirksciai unsure.gif
Dar karta dekui, zinosiu, kam dabar reikia kaupti pinigelius bigsmile.gif
Prie to paties dar pasiteirausiu, ziurinejau bernina overlokus, ir prie bernina 800DL radau fraze " Tiesioginės siūlų įvėrimo sistemos BERNINA Lay-In-System dėka Jūs lengvai ir greitai įversite siūlus", ar tai reiskia, kad norint iverti siula nereikes naudotis pincetu? biggrin.gif Todel man overlokai atrodo sunkiai suprantami, kai siulo verimas tikra kancia doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Jautuke @ 2009 02 07, 17:11)
Labai dekui uz konkretu patarima  biggrin.gif
Tikrai suprantu, kad neverta gundytis kinu sungrybiais, nes overlokas reikalingas, kad palengvintu siuvinio apdirbimo procesa, o ne atvirksciai  unsure.gif
Dar karta dekui, zinosiu, kam dabar reikia kaupti pinigelius  bigsmile.gif
Prie to paties dar pasiteirausiu, ziurinejau bernina overlokus, ir prie bernina 800DL radau fraze " Tiesioginės siūlų įvėrimo sistemos BERNINA Lay-In-System dėka Jūs lengvai ir greitai įversite siūlus", ar tai reiskia, kad norint iverti siula nereikes naudotis pincetu?  biggrin.gif Todel man overlokai atrodo sunkiai suprantami, kai siulo verimas tikra kancia  doh.gif

Dėkui, kad nenuvertinot manęs.
BERNINOS tikrai vertos dėmesio. 800-jam modeliu suteikema atrodo ne mažiau, kaip 2 metų garantija.
Labai patogus siūlų įvėrimas, t. y. įvėrimo sistema. Tiesa, kartais ją tenka šalinti, pav., nulaužus kilpiklį ( pasitaiko dėl apsileidimo). Overlokui ta sistema, kaip šuniui penkta koja, bet siuvėjai yra patogu.
O pincetą (geriau užlenktas galais, medicininį), visada laikykite prie savo mašinų, nežiūrint į jų įverimo sistemą. Tai nepamainomas siuvėjos įrankis ir pagalbininkas.
Atsakyti
Noriu pasigirti. Kaip ir žadėjau, nusipirkau Bernina 800DL overloką. Tikrai puikus dalykas. Siuna tyliai, kaip bitutė. Labiausiai man patiko, kad labai lengva sureguliuoti siūlų įtempimą bei siūlės plotį. Netgi labai bjaurų trikotažą nusinešiau, tai mėtant nei vieno praleidimo nepadarė. Ir tas apatinio kilpiklio siūlo įverėjas man labai patiko, vieną kabliuką paspaudi ir siūlas įvertas... Na pincetas aišku būtinai reikalingas, bet, šiaip čia galima ir be pinceto siūlus įverti.
Man aplamai dažnai yra labai sunku ką nors naujo nusipirkti, visada kyla daug abejonių. Ėjau pirkti du kartus, pirmą kartą bandžiau siūti, o antrą kartą jau pirkti, mat pamaniau.
O dėl siuvimo mašinos taip ir neapsisprendžiau. Siuvau su Bernina kompiuterizuota, laaaabai patiko, bet nusprendžiau dar luktelt, gal kas naujo atsiras. Dar abejoju, o gal Janome geriau?
Vienu žodžiu, sunku man apsispręsti.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Bekky: 09 vasario 2009 - 18:03
Svajoju apie overloką, o perskaičius šios temelės pasisakymus net akyse šviesiau- jau aiškėja, į ką atkreipt dėmesį renkantis. Didelis ačiū visoms patarėjoms, o ypač žemai lenkiuosi garbiajam Singer meistrui mirksiukas.gif
Puiki tema, manau dar ne kartą užsuksiu.
Atsakyti
Nusipirkote tikrai gerą ir patikimą daiktą. Tai vienas iš rimčiausių overlokų. Džiaugiuosi, kad mano patarimas
Jums pravertė. Dabar reikės išmokti naudotis diferencialu ir rinktis siūlus. Tik gynk Die, nenaudokite ušsilikusių tarybinių siūlų bei alyvos (tokia parudavusi).
Atsakyti