Įkraunama...
Įkraunama...

siuvimo mašinos 2 tema

QUOTE(deizi @ 2009 01 28, 18:31)
Labukas
Rosiuosi pirkti nauja siuv. masina. Kol kas apsistojau ties "BERNINA Bernette E92c". Baime kyla del elektronikos, ar nebuna su tom elektronikom daug problemu, pvz. kas nors issiderina ar siaip "sugrybauja"  g.gif  biggrin.gif Ir aplamai, ar tai geras pasirinkimas, ar tvirta, gerai siuvanti bet koki audini (ypac trikotaza) masina.
Pirmas mano blynas buvo "Yamata" masina isigyta pries daugiau kaip 8 metus ir manau, kad tas blynas buvo prisviles.  doh.gif Tikrai nekokybiskai siuvo, nepatogi, netvirta ir zaisline kaip as sakau.  ax.gif

Blynas todėl, kad kinų štampuotė japonišku pavadinymu.
Bernettė 92c-brangi mašina, su kompu ir daugybe programų. Jeigu nutarėte pirkti-pasikvieskite žinovą, kad išbandytų su ja įvairias medžiagas. Pasiuvinėkite plonytę medž.,pažiūrėkite ar nerauke ijūngus reversą ir darant uštvirtinymą. ZIG-ZAGas iš abiejų pusių (kairys ir dešnys dūris) turi but nepriekaištingas, be prašokimų,ypač per "slenkstį". Šių mašinų darbo resursas maždaug 7m.
Atsakyti
Gal patartu suvejeles, ka reiktu pareguliuot, padaryt, kartais siuvant neuzkabina virsutinio siulo doh.gif . Taip pat bedele, kartais siules tankumas grybauja verysad.gif. Victoria masina
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Dzerse: 28 sausio 2009 - 19:06
QUOTE(Singer meistras @ 2009 01 28, 18:44)
Bernettė 92c-brangi mašina, su kompu ir daugybe programų. Jeigu nutarėte pirkti-pasikvieskite žinovą, kad išbandytų su ja įvairias medžiagas. Pasiuvinėkite plonytę medž.,pažiūrėkite ar nerauke ijūngus reversą ir darant uštvirtinymą. ZIG-ZAGas iš abiejų pusių (kairys ir dešnys dūris) turi but nepriekaištingas, be prašokimų,ypač per "slenkstį". Šių mašinų darbo resursas maždaug 7m.

Kai pirkau ta kinietiska masina, tai daug nesidomejau, net nebandziau doh.gif Svarbu buvo nusipirkti biggrin.gif Dabar zadu nusinesti pluostuka iv. medziageliu lotuliukas.gif
7m. atrodo mazai g.gif Ar kitu modeliu ir panasus darbo resursas?
O apie tu kompiuteriu gedimus nieko negirdejot, gal neapsimoka kompiuterizuotu masinu pirkti? As noriu ne tik savo skudureliams naudoti bet ir uzsakymams, todel man reikia patvaresnes ir geresnes. ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Singer meistras @ 2009 01 28, 19:44)

Ziuriu ismanote savo darba, tad man labai smalsu paklausti, ar galite duoti patarimu ne tik apie siuvimo masinas, bet ir apie overlokus?
Pirkti dar nesiruosiu, bet cia viena is svajoniu... rolleyes.gif
Sakykim, i ka reiketu atkreipti demesi? Gal pavardintumete patikimas firmas kokias? Cia ne verslui, tiesiog "naminiems" siuviniams daugiau.. ax.gif

O mano siuvamoji BROTHER, reikejo mokslams, bet tuo metu dar nieko doro neismaniau apie siuvimo masinas... unsure.gif Bet nesigailiu nusipirkus... thumbup.gif Pamenu, net meistro neprireike, kad sureguliuotu ar pan. Veikia be jokiu nusiskundimu jau 4-5 m... bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(deizi @ 2009 01 28, 20:15)
Kai pirkau ta kinietiska masina, tai daug nesidomejau, net nebandziau  doh.gif Svarbu buvo nusipirkti  biggrin.gif Dabar zadu nusinesti pluostuka iv. medziageliu  lotuliukas.gif
7m. atrodo mazai  g.gif Ar kitu modeliu ir panasus darbo resursas?
O apie tu kompiuteriu gedimus nieko negirdejot, gal neapsimoka kompiuterizuotu masinu pirkti? As noriu ne tik savo skudureliams naudoti bet ir uzsakymams, todel man reikia patvaresnes ir geresnes.  ax.gif

Tuomet Jums reikėtų spartesnės mašinos. Labai gerai ušsirekomendavo ankstesnių modelių vokiški PFAFFai ir šveičariškos ELNos, kuriais priekiavo BURDA salonai. Dauguma šių mašinų are jau 15-sius metus be rimtų problemų ir dar kita tiek tarnaus. Siuvėjos patenkintos. Prireikus, šių mašinų elektroninę schemą nesunku pakeisti į paprastą elektrinę. Kainuoja jos keleriopai pigiau, o tarnaus ilgiau ir yra labai patogios darbe. Paskaitykite komentarus apie jas, gyvai pabendraukite su jas turinčiom siuvėjom,paprašykite jų leisti padirbėti.
Komp.mašinų remontas yra labai brangus.
Atsakyti
QUOTE(Jautuke @ 2009 01 28, 20:24)
Ziuriu ismanote savo darba, tad man labai smalsu paklausti, ar galite duoti patarimu ne tik apie siuvimo masinas, bet ir apie overlokus?
Pirkti dar nesiruosiu, bet cia viena is svajoniu...  rolleyes.gif
Sakykim, i ka reiketu atkreipti demesi? Gal pavardintumete patikimas firmas kokias? Cia ne verslui, tiesiog "naminiems" siuviniams daugiau..  ax.gif

O mano siuvamoji BROTHER, reikejo mokslams, bet tuo metu dar nieko doro neismaniau apie siuvimo masinas...  unsure.gif  Bet nesigailiu nusipirkus...  thumbup.gif Pamenu, net meistro neprireike, kad sureguliuotu ar pan. Veikia be jokiu nusiskundimu jau 4-5 m...  bigsmile.gif

Overlokas tai yra siuvimo mašina kraštams apmetyti.
Po to, kai 1995m. bankrotavo Singerio firma kartu su savimi pasiglemžusi PFAFFą, į rinką atėjo kinai ir lenkai su savo blizgučiais ir viską ten sujaukė, todėl šiandieną pilna visokio jų šlamšto, užmaskuoto rimtų firmų pavadinymais. Turėkite tai omeny, pirkdami sau overloką. Rinkitės 4-siūlų su diferencialu ir kad lengvai prasiūtu ne plonesni, kaip 3,5mm storio mezginį jo neištasydamas. Patikimas yra Bernina 700D; 800D. Nesusigundikite kinų šungrybeis.
Atsakyti
o as kaip tik mastau pirkt overloka thumbup.gif tai dabar zinosiu i ka atkreipti demesi 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Inesiuuu @ 2009 01 29, 10:48)
o as kaip tik mastau pirkt overloka thumbup.gif  tai dabar zinosiu i ka atkreipti demesi 4u.gif

P.S.3,5mm-tai jau suspaustos po pėdele medžiagos storis. Tai maždaug atitinka 6 sluoksnius džinso arba 3 sluoksnius dvipusio mezdinio. Kinas to neiveiks, o vakarietiškui modeliui vien jokai. Rimtas pardavėjas visa tai Jums pademonstruos ir duos ne mažiau 2metų gar. Sėkmės
Atsakyti
QUOTE(Singer meistras @ 2009 01 29, 11:45)
P.S.3,5mm-tai jau suspaustos po pėdele medžiagos storis. Tai maždaug atitinka 6 sluoksnius džinso arba 3 sluoksnius dvipusio mezdinio. Kinas to neiveiks, o vakarietiškui modeliui vien jokai. Rimtas pardavėjas visa tai Jums pademonstruos ir duos ne mažiau 2metų gar. Sėkmės

Turiu as ta kinietiska, atseit rusiskojo kopija, pravalas doh.gif labai plonos medziagos praktiskai nesiuva, o dzinso kur storiau - nepraryja...

turiu klausima meistrui. Mano podolskas pradejo spyriotis, siuva negrazia siule. Pastebejau, kad adata isistato negerai - turbut pats adatos vedzioltuvas pasisukes. siulas veriamas tiesiai (nuo saves), o kai istatau adata ji buna pasisukus i desine puse, pirstais pataisyt adatos neimanoma, nes kai prispaudi varztu ji visvien pasisuka. nu tikiuosi, kad aiskiai parasiau ax.gif ir mane kas nors supras.
Atsakyti
QUOTE(sigita @ 2009 01 29, 16:39)
Turiu as ta kinietiska, atseit rusiskojo kopija, pravalas  doh.gif  labai plonos medziagos praktiskai nesiuva, o dzinso kur storiau - nepraryja...

turiu klausima meistrui. Mano podolskas pradejo spyriotis, siuva negrazia siule. Pastebejau, kad adata isistato negerai - turbut pats adatos vedzioltuvas pasisukes. siulas veriamas tiesiai (nuo saves), o kai istatau adata ji buna pasisukus i desine puse, pirstais pataisyt adatos neimanoma, nes kai prispaudi varztu ji visvien pasisuka. nu tikiuosi, kad aiskiai parasiau  ax.gif  ir mane kas nors supras.

Supratau Jus. Plonos nesiuva dėl kreivo šleivo transporterio (dantukai) ir prispaudimo pėdelės, o storesnės, kaip du džinso sluoksniai- neapžioja peiliukai. Šį "išsigimėlį" galima sėkmingai pertvarkyti vidutinio storio tekstiliui apmėtyti. Po to jis dar tarnautų ne vienai siuvėjų kartai.
Atsakyti
QUOTE(sigita @ 2009 01 29, 16:39)
Turiu as ta kinietiska, atseit rusiskojo kopija, pravalas  doh.gif  labai plonos medziagos praktiskai nesiuva, o dzinso kur storiau - nepraryja...

turiu klausima meistrui. Mano podolskas pradejo spyriotis, siuva negrazia siule. Pastebejau, kad adata isistato negerai - turbut pats adatos vedzioltuvas pasisukes. siulas veriamas tiesiai (nuo saves), o kai istatau adata ji buna pasisukus i desine puse, pirstais pataisyt adatos neimanoma, nes kai prispaudi varztu ji visvien pasisuka. nu tikiuosi, kad aiskiai parasiau  ax.gif  ir mane kas nors supras.

jŪSŲ Podolskui apie 30 metų, daug dyrbo.Bus "išplaktas" adatos tvirtinymo lizdas, padidėjas tarpukas tarp šaudyklės ir jos stumėjo, kt. Pati nesutvarkysite.
Atsakyti
QUOTE(Dzerse @ 2009 01 28, 19:05)
Gal patartu suvejeles, ka reiktu pareguliuot, padaryt, kartais siuvant neuzkabina virsutinio siulo doh.gif . Taip pat bedele, kartais siules tankumas grybauja verysad.gif. Victoria masina

Atsakyti