Įkraunama...
Įkraunama...

Scrapbooking- 3 dalis

Tosk foto: lango sviesa is kaires, bykste i lubas...as bandau niekad blykstes tiesiai i veida nefotkint, o "bounce" nuo lubu mirksiukas.gif , o ka tuo norejai man pasakyt?
--Del rub-ons nelabai suprantu ka turi omeny "pusiau nutrinti" duok nuoroda ar konkretu pvyz.
Atsakyti
Pakartosiu pataisytą, o tai žiūriu neberodo g.gif

user posted image

Atsakyti
Šaunuolė Sanrita. clap_1.gif
Žiūrint į Sanritos darbelius, prisimenant Linutukės darbelius, darosi akivaizdu, kad šioje temoje mes ne tik rodome, ką padarėmė. Ši tema - tai tikra scrapbooking'o mokyklėlė. 4u.gif Nes merginos atsižvelgia į duotus patarimus, įsiklauso į kritiką ir perdaro darbelius. Skirtumai pribloškia. Grožis. thumbup.gif
Atsakyti
Noriu atsiprašyti už nuotraukų kokybę blush2.gif
Pradėjau lankyti fotografijos kursus. Nebemoku fotografuot.
Blykstės naudot negalima, automatinio rėžimo taip pat.
Nuo šiol fotoaparatas manęs nebeklauso verysad.gif

Aveda, jei neklystu tu darbelius skanuoji ?

Zirafos sese, ačiū.

Atsakyti
Tiesa, peržiūrėjau Avedos nuorodą - ui, kokių fainučių mini albumukų yra bigsmile.gif Ypač sužavėjo su skirtingais kontūrais, naujovės. thumb_yello.gif
Aveda, prašiau vieno albumuko, o gausiu visus tris lotuliukas.gif assa.gif Ačiū! thumb_yello.gif
Atsakyti
Pakartosiu pataisytą,

Naujas darbelis pažanga, bet...su naujom klaidom ax.gif

Kadangi sakei kad bandai mokintis fotografija, pakomentuosiu apie foto. To as nelabai megstu daryt kadangi zmones labai jautriai reaguoja i bent kokia kritika apie nuotraukas (ypac jei jose vaikuciai). Bet as cia tik is technines puses kokiu nuotrauku reikia del gero SB puslapio.

--Multi foto išdėstymo puslapiai reikalauja kad:
a. juose būtų pagrindine "focal" nuotrauka. Pagrindine nuotrauka padarai arba padidinta kad butu didziausia pries kitas nuotraukas, arba ireminta, bet kazkaip reik paskelbt:"Ziurek cia, sita pagrindine, graziausia nuotrauka"
b. butu skirtingu, ivairiu nuotrauku trauktu nuo skirtingo atstumo. Tavo foto siame puslapy visos labai panasios tuo kad vaikiukas nusisukes, neparodai jokiu detaliu. Norisi matyt veido israiska, ar laiminga buvo pleze, ar bijojo bangu?
Pavyz. koks butu sekmingas multi foto derinys: Pagrindine foto sakykim portretas/veido israiska, kitos nuotraukos (gali but daug mazesnes), is tolo kadruota vaikiukas prie juros, kita foto arti pritraukta pedute smely, ar putliukes rankytes statancios smelio pilį, trecia sakykim demonstruoja nauja maudoma, ir panasiai. Tai pakartot: turek pagrindine foto ir ja paremancias kitas foto kurios skirtingos. Priprask fotografuot ne tik zmones bet ir detales: ženklus, geles, kriauklytes ir t.t. visa tai iliustruoja puslapio pasaka. Daznai mamytem sunku isirinkti tik VIENA pagrindine nuotrauka kadangi mes sentimentaliai prisirisam prie savo vaikiuku israisku ir visos mum vienodai grazios. Bet....prisiverst isrinkt pagrindine, t.y. geriausia foto yra butina. Žurnalu redaktoriai privalo parinkti tik viena nuotrauka, o nedes 5 panasiu kadangi kiekvienoj sypsena biski kitokia.

--Nelygus skaičius ar tai detaliu, puslapio pagrazinimu. Pas tave dvi juros žvaigždutes, turetu but 3. dailej ir net geliu puokštėse visad buna nelygus skaicius, taip pat ir SB puslapiuoe, dek po 3,5,7 ...

--Spalvos turi svorį tamsios spalvos /tavo ruda/ atrodo daug sunkesnė uz sviesias spalvas /tavo geltona/. Tavo puslapio ruda virsuj labai slegia apacia. Norisi kad apacioj butu kazko rudo, duot kaip ir fundamenta puslapiui. Galbut ir apmainyt spalvas: geltona virsuj, ruda apacioj. Bet paprasciausia butu dadeti to rudo vienspalvio ir rastuoto, banguoto popieriaus skiauteles po apatine foto desinej pusej.
Beja, ta geltona spalva ar taip fotografavosi ar istikruju tokia ryski?, man per daug.

--raidės "Š" paukščiuka geriau būtu buve jei iskirptum is to geltono popieriaus {is kur cia tas raudonas pasiuvinejimas isibrove? prie nieko nepriderinta ir sunkiai ižiurima).
Aveda, jei neklystu tu darbelius skanuoji ?

Taip
***Šiandien dar dadejau nauja darbeli ir visokiu produktu enciklopedijoj ir "daznai man uzduodami klausimai"...po truputi blogas kruta i prieki. Atrodo kad viskas ismetyta visur, bet organizuoju pagal kategorijas tai viskas susitvarko paspaudziant norima tema ar kategorija. mirksiukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo AVEDA: 06 kovo 2008 - 08:50
Aveda, ačiū už komentarus thumbup.gif

Nuotraukų nebetaisysiu, o detales pakeisiu / dadėsiu.

Kad nepridirbčiau klaidų sekančiam kartui, turiu klausimų:

1. Šiame darbe, jei apačioje priklijuočiau rudą banguotą juostelę - ar būtų gerai ?
2. Ruošiu kitą darbelį. Yra dvi nuotraukos. Jos labai panašios, bet pati idėja - jos abi būtinos. Kaip šiuo atveju sužaisti, kad nepridirbčiau.

Kiek stebiu pavyzdžių sb puslapiuose, nedaugelis propaguoja 2 - 3 nuotraukas.
Su viena kiek suprantu paprasčiau ?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Sanrita: 06 kovo 2008 - 12:30
Kad nepridirbčiau klaidų sekančiam kartui, turiu klausimų:

1. Norisi kad apacioj butu kazko rudo, duot kaip ir fundamenta puslapiui. Galbut ir apmainyt spalvas: geltona virsuj, ruda apacioj. Bet paprasciausia butu dadeti to rudo vienspalvio ir rastuoto, banguoto popieriaus skiauteles po apatine foto desinej pusej.
2.kuo jos skiriasi jei labai panasios? tikrai neimanoma pasirinkti pagrindine viena?sunku patart nemacius nuotrauku ax.gif
Kiek stebiu pavyzdžių sb puslapiuose, nedaugelis propaguoja 2 - 3 nuotraukas.
Su viena kiek suprantu paprasčiau ?

nono.gif negauk minties kad as ar zurnalai propoguoju vienos nuotraukos puslapius. Galbut daugumai yra taip lengviau kadangi daugiau vietos palieka prikisti visokiu pagrazinimu ant puslapio, o jei multi-foto puslapis reikia atsargiau viska subalansuoti ir pasirinkti. Nevisada gi iseina apibudinti ivyki tik su viena nuotrauka kaip sakykm kelione ar vaiku gimtadienius kur buna labai daug nuotrauku.

Paziurek i mano blog'o "megstamiausios nuorodos" "Page Maps" tie zemelapiai dizaino, o kiek tokiu paciu saitu buna ir visi del multi-foto pavyz bigsmile.gif . Taip pat dar paziurek viena nuoroda blogo kuris pavyzdzius rodo tik multi-foto (archyvuose ir mano du puslapiai tupi ten smile.gif )
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo AVEDA: 06 kovo 2008 - 15:02
QUOTE(AVEDA @ 2008 03 05, 04:13)
Tosk foto: lango sviesa is kaires, bykste i lubas...as bandau niekad blykstes tiesiai i veida nefotkint, o "bounce" nuo lubu mirksiukas.gif , o ka tuo norejai man pasakyt?
--Del rub-ons nelabai suprantu ka turi omeny "pusiau nutrinti" duok nuoroda ar konkretu pvyz.

Tiesiog ydomu pasidare, nes veidukas graziai apsviestas. As neturiu blico, bet viena diena jis bus pas mane... O to standartinio fotike ytaisyto stengiuosi nenaudoti, nes jis tik iskraipo spalvas ir meta seselius.

QUOTE(Sanrita @ 2008 03 05, 12:03)
Pakartosiu pataisytą, o tai žiūriu neberodo  g.gif

user posted image

Man grazu, o is klaidu mokomasi. Ir kitos mokosi lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Tosk @ 2008 03 06, 20:18)
Tiesiog ydomu pasidare, nes veidukas graziai apsviestas. As neturiu blico, bet viena diena jis bus pas mane... O to standartinio fotike ytaisyto stengiuosi nenaudoti, nes jis tik iskraipo spalvas ir meta seselius.

blica turiu, bet nemoku juo naudotis blush2.gif vis per daug man jo budavo doh.gif dabar pasinaudosiu AVEDOS patarimu ir as smile.gif
Atsakyti
O to standartinio fotike ytaisyto stengiuosi nenaudoti, nes jis tik iskraipo spalvas ir meta seselius.

lica turiu, bet nemoku juo naudotis blush2.gif vis per daug man jo budavo doh.gif dabar pasinaudosiu AVEDOS patarimu ir as smile.gif

viena situacija kur nori naudoti blica tiesiai i veida tai jei buni lauke ir saule labai smarkiai pyskina vidurdieni. Zinau, atrodo kad eina pries logika: tiek daug sviesos o dar dadedi su blicu, bet vidurdenio saule padaro didelius seselius ant veido, o blicas juos nuima, islygina. Vis stebejau vestuviu fotografus, kad fotkina su blicu per tokia stipria saule ir pagalvodavau kas jiem uzejo doh.gif , bet pasimokius fotografija ir lankius klases supratau kam tai.
Tai vienintele situacija, o visas kitas foto darau su blicu netiesiogiai nuo sviesios sienos ar lubu.
Musu namai labai sudetingi fotkint kadangi kiekvienas kambarys skirtingom spalvom: geltona,zalia, raudona lithuania.gif (.... tai nuotraukos daznai buna per geltonos). Ismokau kaip nustatyt su White Balance ir susitvarke reikalas.
Atsakyti
Aveda, kaip visuomet teisi thumbup.gif

Vakar kursuose kaip tik tema blico buvo.
Blicas veidą padaro plokščią. Ryškios tik akys ir antakiai, visa kita - sulieta.
Blico nestacionaraus pasukimas į viršų ar šoną, tamsiam interjere vienintelis išsigelbėjimas.
Dar nebandžiau, bet per ilgas išeigines būtinai ....

Atsakyti