dar truputis Vilniaus
QUOTE(marakeš @ 2008 02 21, 16:57)
Man patiko. Noriu išmokt miestą fotkinti
QUOTE(sayonara @ 2008 02 21, 14:27)
žodžiu, nurašau į bandymus ir bandau toliau
iš kur tie pustoniai bus, jeigu tamsu kaip ... buvo už nugarų.. kadangi tai ne pasiteisinimas, tai.. bandau toliau
iš kur tie pustoniai bus, jeigu tamsu kaip ... buvo už nugarų.. kadangi tai ne pasiteisinimas, tai.. bandau toliau
kur skanavo (ne Šeškinėj kartais? man ten irgi buvo labai jau kontrastingai atskanavę)? kaip atrodo negatyvas (spalva, ar labai kontrastingas)? pustonių tokiom sąlygom gal ir neturi būti super daug , bet išdegimų gal irgi neperdaugiausiai turi būti. nors - kuo daugiau gilinuosi į šį reikalą, tuo labiau suprantu, kad nėr ten taip paprasta viskas, ir prie ekspozicijos klaidų, daromų skaitmeninėje nuotraukoje. prisideda ryškinimo niuansai, o spaudžiant optiškai ir dar didelė krūva viso kito....
nesiparink. suprantu nusivilimą (dar gi įvertinus laiko/pinigų sąnaudas) bet žinok, kad skanuojant galima užmušti bet kokį šedevrą. ypač skanuojant automatiniu režimu. kiekvieną kadrą reikia "burti" individualiai, priklausomai nuo to, kas tau svarbiau: šviesos ar šešėliai. netgi programinė įranga turi reikšmės; pameni, rodžiau bandymus...
laukiu penktadienio. pirksiu ilfordo popierių 10x15 daug daug lapų, filtrus, užsidarysiu vonioj ir bandysiu mokytis įvaldyti kontrastą...
pupeliuk, kaip tavo bandymas išryškinti? ar atsiskanavai?
ir dar viena:
fokusas man vis dar pasimeta
fokusas man vis dar pasimeta
DeNada kas gi pasiduoda po 200 nepavykusių kadrų, a?
Makareš man pirma kažkodėl nelabai patinka Ten sniegas taip švyti ar peršviesta biškuka? antra ir ketvirta visai mielos, tik asmeniškai man ketvirtoj norėtūsi, kad nebūtų tos mašinos užpakalio, bet overall gerai padirbėta
Sayonara man tavo anyta irgi patiko spalvota, tokia minkšta ir švelni O j/b juostinės jau pakomentuotos, tai galiu tik pritart kad ir man pustonių trūksta, bet šiaip kaip pirma juosta tai manau pagyrimų verta esi
Westa berniuko nuoraukoj ir man fokusas vietoj, bet irgi šiek tiek kimba peršviesta rankytė
Pupeliuko raudonumas man kiek akį rėžia nors gėlytės gal ir nieko, bet ant sienos tokių nesikabinčiau
O pepi sūnelis tikrai sūnelis? Ne dukrytė?
Makareš man pirma kažkodėl nelabai patinka Ten sniegas taip švyti ar peršviesta biškuka? antra ir ketvirta visai mielos, tik asmeniškai man ketvirtoj norėtūsi, kad nebūtų tos mašinos užpakalio, bet overall gerai padirbėta
Sayonara man tavo anyta irgi patiko spalvota, tokia minkšta ir švelni O j/b juostinės jau pakomentuotos, tai galiu tik pritart kad ir man pustonių trūksta, bet šiaip kaip pirma juosta tai manau pagyrimų verta esi
Westa berniuko nuoraukoj ir man fokusas vietoj, bet irgi šiek tiek kimba peršviesta rankytė
Pupeliuko raudonumas man kiek akį rėžia nors gėlytės gal ir nieko, bet ant sienos tokių nesikabinčiau
O pepi sūnelis tikrai sūnelis? Ne dukrytė?
QUOTE(Getter @ 2008 02 21, 16:32)
nu kiek gi galima...
hipis jis hiiiipis
QUOTE(andriuska @ 2008 02 21, 16:23)
kur skanavo (ne Šeškinėj kartais? man ten irgi buvo labai jau kontrastingai atskanavę)? kaip atrodo negatyvas (spalva, ar labai kontrastingas)? pustonių super daug tokiom sąlygom gal ir nedaug turi būti, bet išdegimų gal irgi neperdaugiausiai turi būti. nors - kuo daugiau gilinuosi į šį reikalą, tuo labiau uprantu, kad nėr ten taip paprasta viskas, ir prie ekspozicijos klaidų, daromų skaitmeninėje nuotraukoje. prisideda ryškinimo niuansai, o spaudžiant optiškai ir dar didelė krūva viso kito....
nesiparink. suprantu nusivilimą (dar gi įvertinus laiko/pinigų sąnaudas) bet žinok, kad skanuojant galima užmušti bet kokį šedevrą. ypač skanuojant automatiniu režimu. kiekvieną kadrą reikia "burti" individualiai, priklausomai nuo to, kas tau svarbiau: šviesos ar šešėliai. netgi programinė įranga turi reikšmės; pameni, rodžiau bandymus...
laukiu penktadienio. pirksiu ilfordo popierių 10x15, filtrus, užsidarysiu vonioj ir bandysiu mokytis įvaldyti kontrastą...
laukiu penktadienio. pirksiu ilfordo popierių 10x15, filtrus, užsidarysiu vonioj ir bandysiu mokytis įvaldyti kontrastą...
ne, skanavo fotoservisas.. šiaip jau kiek girdėjau, atsakingiausiai skanuoja Procentras, bet kaina žvėriška turint omenyje tai, kad išsiryškinus juostą jie net neturi normalios peržiūros įrangos. tai aš tikrai iš lempos atsisakau skanuoti savo visai ne šedevrus, ypač, kai jų net normaliai apžiūrėti neina. Va išryškino po susipykimo pagaliau procentras mano juostąm, rytoj pasiimsiu ją ir išklotinę, žiūrėsiu ir spręsiu, ar pas Zdančių, ar ten rezultatai normalesni.
Dėl savo pačios klaidų nesiginu, tikrai negaliu nuspręsti, ar tas kontrastingumas mano klaida, ar ne mano..
QUOTE(peppi @ 2008 02 21, 16:37)
Ups, persirašau Niu labai švelnių bruožų vaikinas, modelis bus
Silwio, o kodėl tu renkiesi 482 galvą, o ne 484 Kuom jos skiriasi Na vėl gi apart laikomų svorių ir kitų charakteristikų, kurios parašomos skaičiais
QUOTE(Uzuolaida* @ 2008 02 21, 13:57)
Nu prajuokinai ANTIBIOTIKAI jie vadinas
QUOTE(sayonara @ 2008 02 21, 14:09)
Nutraukytė liuks, o pats fainiausias tai ČAINIKAS superinis
QUOTE(marakeš @ 2008 02 21, 16:57)
Jei būtum palaukus kol mašinų ir žmonių neliks , būtų super, dabar man trukdo tie pašaliniai "objektai"
trečiąją ketinu perdaryti, be mašinos kadangi ji stovėjo, o ne važiavo, nebuvo prasmės laukt. grįšiu ten dar. o žmonės man joje patinka