Įkraunama...
Įkraunama...

Mokomės fotografuoti

QUOTE(fotolama @ 2008 02 21, 13:15)
Sayonara,

Nežinau ar čia ryškinimo, ar skanavimo ar juostelės bėda, bet man nepatinka. Vien juoda ir balta. Viskas arba visiškai pasislėpta tamsoje arba išdegę šviesoje. Jokių pilkų pustonių. Į B&W juosteles ne dėl tokio B&W fotografuoja...

visos šios nuotraukos, išskyrus tą, kur alia gatvė, darytos gana tamsioje patalpoje palindus po lempom. manau, dėl to trūksta pustonių. kadangi tai mano pirma j/b juosta, tai nesijaudinu.. jeigu visose bus tas pats, vadinasi, elgiuosi blogai. ačiū už nuomonę..smile.gif
Atsakyti
Sayonara, va norėjau parašyti ką ir fotolama parašė.. pustonių visai nėra unsure.gif Kompozicija, tas juostos grūdas, fokusas atrodo gerai, bet labai didelis kontrastas, dėjai papildomai?
Atsakyti
QUOTE(Mindoozas @ 2008 02 21, 13:16)
kaip pasakytu vienas zmogus: tai tik verslas, nieko asmenisko smile.gif

reikejo iskart rasyt i privata, kad neveikia, butume jau senai susitvarke.

biggrin.gif
ai tai as taip pripuolamai vis pabandau, atsisiunte kitas, vel pabandziau, galiausiai truko kantrybe kai siandien jau rimtai pabandziau biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Pupeliukas @ 2008 02 21, 13:19)
Sayonara, va norėjau parašyti ką ir fotolama parašė.. pustonių visai nėra unsure.gif Kompozicija, tas juostos grūdas, fokusas atrodo gerai, bet labai didelis kontrastas, dėjai papildomai?

ne. sakau, po lempom lindėjom, kad šviesos gautumėm. jaučiu, kad šita juosta tiesiog ne tam pritaikyta. o ir fotografas nekudyšnas biggrin.gif (čia aš..)
Atsakyti
čia spėju ne fotografas kaltas smile.gif nes kompozicija, pati idėja, man patinka thumbup.gif plius fokusas lyg ir vietoj wink.gif bet va tas pustonių nebuvimas..

Atsakyti
žodžiu, nurašau į bandymus ir bandau toliau wink.gif

Pupeliuk, nu žiūrėsim, kas gausis iš 400-inio ilfordo prie natūralios šviesos, kur Jus su bite fotkinau.. gal šitas kodakėlis neleistinas pustamsy visai visai.. pabandžiau, va sužinosiu gal tuoj.. beje, man avytess juostiniai iš meet'o labai patiko, gal Tu žinai, kokias ji j/b juostas naudoja? nors kur ten man iki avytess. lotuliukas.gif

iš kur tie pustoniai bus, jeigu tamsu kaip ... buvo už nugarų.. bigsmile.gif kadangi tai ne pasiteisinimas, tai.. bandau toliau smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo sayonara: 21 vasario 2008 - 13:35
noriu nuomonės.... fokusavau rankomis.. visgi nušoko fokusas į megztinį? nesuprantu lyg norėtųsi tikėt, kad gerai, bet man megztinis toks lyg ryškesnis rodosi g.gif

user posted image
Atsakyti
QUOTE(westa @ 2008 02 21, 13:42)
noriu nuomonės.... fokusavau rankomis.. visgi nušoko fokusas į megztinį? nesuprantu lyg norėtųsi tikėt, kad gerai, bet man megztinis toks lyg ryškesnis rodosi  g.gif

user posted image

Su fokusu viskas tvarkoje, bet smarkiai pereksponuota.

Šiaip gražus portretukas ir spalvos man patinka.
Atsakyti
QUOTE(fotolama @ 2008 02 21, 13:45)

Šiaip gražus portretukas ir spalvos man patinka.

čia turbūt dėl šviesos nuo lango g.gif .. dar nesuvaldau to rankomis fokuso.. iš principo turbūt reikėjo išlaikymą susimažint ir tada rankomis fokusuot g.gif .. nes kiek suprantu, keičiu sukinėdama objektyvą diafragmą ??
Atsakyti
westa, gražus portretas, per arti šviesos šaltinio matyt buvo vaikinas, todėl peršviesta lengvai. pati aš tą klaidą nuolat darau..biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(sayonara @ 2008 02 21, 13:59)
pati aš tą klaidą nuolat darau..biggrin.gif

gydytis reik doh.gif doh.gif
Atsakyti
QUOTE(westa @ 2008 02 21, 14:02)
gydytis reik  doh.gif  doh.gif

išgerkim rutinoscorbin biggrin.gif
Atsakyti