Įkraunama...
Įkraunama...

Mokomės fotografuoti

Nesimiega, prievartauju PS blush2.gif
Andrėja

user posted image

user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Elina: 27 vasario 2008 - 02:03
QUOTE(Pupeliukas @ 2008 02 26, 21:03)
Po ilgų svarstymų fotoįrangos papildymo klausimu visgi renkuosi naują objektyvą, o ne papildomą šviesą smile.gif dienos šviesėja, tai atidedu šį pirkinį kitam rudeniui, o plačiakampio man itin reikia, žiūrint į tai ką labiausiai mėgstu fotografuoti.
Taigi paprašiau patarimo Objektyvų temoje, jei kam kokių minčių kils parašykit ką į tą temą ax.gif  4u.gif

Tiesa vasarą manęs laukia užduotis - vienos iš geriausių draugių vestuvės.. turėjau svajonę fotografuoti draugės vestuvėse, tačiau beveik visos jau ištekėjusios, tai šią mintį jau buvau beveik palaidojusi, o čia va man pateikė draugė malonią staigmeną ir įsiprašiau pabūti fotografe, nors vienintele visgi nedrąsu.. tai gal kas žino kokių gerų vestuvių fotografų puslapių peržiūrėjimui? Jeff Ascough iš nemažai peržiūrėtų vestuvių fotografų kol kas man kaip svajonė rolleyes.gif

O kaip nukeliaut į tą temą? Ir man reiktų pasiskaitinėt apie objektyvus. O čia apie vestuves http://www.meninenuotrauka.lt
Atsakyti
QUOTE(ZverisKLP @ 2008 02 27, 06:54)
O kaip nukeliaut į tą temą? Ir man reiktų pasiskaitinėt apie objektyvus. O čia apie vestuves http://www.meninenuotrauka.lt

apie objektyvus yra čia
http://www.supermama...howtopic=214817

Papildyta:
QUOTE(Elina @ 2008 02 27, 01:34)
Andrėja

visai patiko pirmos nuotraukos apdirbimas ir žvilgsnis geras. bet norisi daugiau viršaus ir gal kiek mažiau apačios, nes dabar man šiek tiek keistokai žiūrisi. ir šiek tiek aštrumo pridėt.
o antroj norėčiau, kad fokusas būtų visame veide, ne tik viename šone. ir gal per daug pasidarbavai su PS, nes oda jau kaip ir su fonu beveik susilieja.
Papildyta:
Vakar visai patiko, bet šiandien jau nebelabai g.gif ... na, bet tebūnie "Prisiminimai apie atostogas". su PS tampyti tik leveliai.

user posted image

user posted image

Atsakyti
Labas rytas 4u.gif ,

na lyg pavyko vakar tą citriną juodam fone išgaut thumbup.gif Turbūt svarbiausia WB nusistatyt lotuliukas.gif mirksiukas.gif

Prabalsavau ND karsta.gif temoj šviesa vis tik pirmenybę atidaviau toms foto kur panaudotas šviesos žaismas, o ne tiesiogiai nufotografuota šviesa, nes būtent tai kaip panaudosi šviesą mano nuomone yra daug svarbiau fotografijoje, nei ją fotografuoti g.gif

Elina, man tai nelabai , kažkaip pirma tokia niūri palieka, o antra jau šiek tiek peršviesta unsure.gif Beje esu mačiusi tavo dukrytę mieste, tai koookia gražuolytė ji wub.gif Tikra princesė bigsmile.gif

Bitele, pirmą tai kirpčiau iki akmenų viršaus , o antra, man tai kažkaip kontrasto lyg daugiau norisi g.gif ,
Atsakyti
labas rytas,

Desiree, labai Tau ačiū už komentarą..smile.gif
ir visiems kitiems labai dėkinga ir už pastabas, ir už pagyrimus.
šiandien bandysiu parodyti kelis kadrus iš kitų j/b juostų. bet tik gerokai po pietų..

Elina, man pirmojoje, tebus man atleista už šią pastabą, mergytė atrodo ne savo amžiaus.. žvilgsnis net nežinau koks - ne tik nevaikiškas, bet ir piktokas kažkoks.. Atleisk, bet sukėlė neigiamas emocijas.. sad.gif Antrojoje jau matau vėl vaiką smile.gif bet priPSinimas vis tik nepatiko, tik atspalvis gal visai mielas.. ir va jau galiu pakartoti kitų pastabas - per mažai erdvės.. visai norėtųsi ją pamatyti kamputyje su dauuug erdvės virš galvos.. pabandyk su erdve pažaisti.. prisimink bitės portretą.. man labai aptiko erdvė jame - nedaug pagrindinio veikėjo matosi, bet erdvė tik sustiprina pojūtį, kuris ten pagrindinis..smile.gif

bite_maja, pirmojoje labai gražūs debesėliai, tvarkinga kompozicija, bet man ji tokia per rami..biggrin.gif antrojoj jau patinka tie spygliukai šalia kelio - nelipk.. šiaip smagus landšaftas..
mes, moterys, nestabilios.. doh.gif vieną dieną norisi ramybės, kitą - splygliukų..biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Pupeliukas @ 2008 02 26, 20:03)
Tiesa vasarą manęs laukia užduotis - vienos iš geriausių draugių vestuvės.. turėjau svajonę fotografuoti draugės vestuvėse, tačiau beveik visos jau ištekėjusios, tai šią mintį jau buvau beveik palaidojusi, o čia va man pateikė draugė malonią staigmeną ir įsiprašiau pabūti fotografe, nors vienintele visgi nedrąsu.. tai gal kas žino kokių gerų vestuvių fotografų puslapių peržiūrėjimui? Jeff Ascough iš nemažai peržiūrėtų vestuvių fotografų kol kas man kaip svajonė rolleyes.gif

Labas rytas,
Jei vis dar reikia, cia kelios nuorodos i vestuvine fotografija. Kiek tie fotografai geri pasakyti sunkiau, cia turbut dar ir skonio reikalas, bet jie siuo metu yra gana populiarus vestuvininku tarpe:
http://picasaweb.goo...com/inesa.linas
http://www.vgfoto.lt/index.html
http://www.skaiste.lt/vestuves.html
http://www.fotografa...otografijos.htm
O Jeff Ascough tinklapi as irgi vis isijungiu, kai norisi kazko TOKIO akims ir sielai...

QUOTE(bite maja @ 2008 02 27, 08:26)
Vakar visai patiko, bet šiandien jau nebelabai  g.gif ... na, bet tebūnie "Prisiminimai apie atostogas". su PS tampyti tik leveliai. 

O naujokams irgi galima pasakyti nuomone? smile.gif Jei taip, tai mano manymu pirmoje nuotraukoje netinka kvadratas, nes jis visa teritorija padalina i mazdaug lygias dalis ir nelieka nei aukscio, nei erdves pojucio. Nezinau, kaip atrode originalas, bet man cia noretusi horizontalaus staciakampio formato, kai pasijaustu tos vietoves erdve, ir dangus su zeme neuzimtu beveik po lygiai vietos.
Atsakyti
Bitele, vis stebini. Kai jau nekantriai laukiu Vilniaus fotografijų, bum ir įdedi kažką kito. Pirmoji kažkuom man labai artima, sava. Verčia galoti apie neramią vienišą dušelę, klaidžiojančią iš vienos vietos į kitą, nerandančią savo kampelio.
Antroji taip kaip pasaka. Dangu griūva, paramstytas. Spalviškai patinka abidvi, kompoziciškai taip pat. nieko nekarpyčiau.

O dabar laukiu iš tavęs katinų smile.gif na pati žinai kodėl. ir pradedu medalį kalti biggrin.gif
Papildyta:
QUOTE(Elina @ 2008 02 27, 00:34)
nekomentuosiu. Palauksiu kol ateisi pranešti, kad tavo kaimynas fotografas sutiko tave pamokinti smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Smiltis @ 2008 02 27, 08:46)
Bitele, pirmą tai kirpčiau iki akmenų viršaus , o antra,  man tai kažkaip kontrasto lyg daugiau norisi  g.gif ,

tada būtų nuobodu biggrin.gif

QUOTE(sayonara @ 2008 02 27, 08:47)

mes, moterys, nestabilios.. doh.gif  vieną dieną norisi ramybės, kitą - splygliukų..biggrin.gif

o taip drinks_cheers.gif biggrin.gif

QUOTE(Mylia @ 2008 02 27, 08:50)
O naujokams irgi galima pasakyti nuomone? smile.gif Jei taip, tai mano manymu pirmoje nuotraukoje netinka kvadratas, nes jis visa teritorija padalina i mazdaug lygias dalis ir nelieka nei aukscio, nei erdves pojucio. Nezinau, kaip atrode originalas, bet man cia noretusi horizontalaus staciakampio formato, kai pasijaustu tos vietoves erdve, ir dangus su zeme neuzimtu beveik po lygiai vietos.

aišku, kad galima mirksiukas.gif
tik aš su ja nesutinku šiek tiek ax.gif ... būtent pirma nuotrauka man patinka. ir joje aš nieko keist nenoriu. man užtenka erdvės, patinka joje tvyranti ramybė.

QUOTE(Desiree @ 2008 02 27, 08:53)
Bitele, vis stebini. Kai jau nekantriai laukiu Vilniaus fotografijų, bum ir įdedi kažką kito. Pirmoji kažkuom man labai artima, sava. Verčia galoti apie neramią vienišą dušelę, klaidžiojančią iš vienos vietos į kitą, nerandančią savo kampelio.
Antroji taip kaip pasaka. Dangu griūva, paramstytas. Spalviškai patinka abidvi, kompoziciškai taip pat. nieko nekarpyčiau.

O dabar laukiu iš tavęs katinų  smile.gif  na pati žinai kodėl. ir pradedu medalį kalti  biggrin.gif

patinka man tavo nuomonė lotuliukas.gif
o dėl katinų - dar šiek tiek palauk. norai pildosi. anksčiau ar vėliau bus taip, kaip vakar sakiau lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif
Papildyta:
QUOTE(sayonara @ 2008 02 27, 08:47)

Elina, man pirmojoje, tebus man atleista už šią pastabą, mergytė atrodo ne savo amžiaus.. žvilgsnis net nežinau koks - ne tik nevaikiškas, bet ir piktokas kažkoks.. Atleisk, bet sukėlė neigiamas emocijas.. sad.gif

man kaip tik būtent patiko dėl jos žvilgsnio ax.gif tokio nevaikiško.
Atsakyti
QUOTE(bite maja @ 2008 02 27, 09:13)
man kaip tik būtent patiko dėl jos žvilgsnio  ax.gif tokio nevaikiško.

man nevaikiški žvilgsniai irgi paprastai patinka, netgi labai, bet šis pagautas toks kažkoks piktas.. nežinau, tai tik mano nuomonė.. o gal čia transliacijos ir priėmimo klausimas - transliavo vienaip, aš priėmiau kitaip? biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(bite maja @ 2008 02 27, 09:13)
aišku, kad galima  mirksiukas.gif
tik aš su ja nesutinku šiek tiek  ax.gif ... būtent pirma nuotrauka man patinka. ir joje aš nieko keist nenoriu. man užtenka erdvės, patinka joje tvyranti ramybė. 

Tai mano pirmi bandymai pasakyti ka manau, todel galiu klysti smile.gif Bet po truputi visko ismokstama ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Mylia @ 2008 02 27, 09:42)
Tai mano pirmi bandymai pasakyti ka manau, todel galiu klysti smile.gif Bet po truputi visko ismokstama  ax.gif

viskas tvarkoj... o aš tik ginu savo darbą biggrin.gif
Atsakyti
Prabalsavau šviesos Nd, bet sunkiai. Neapibrėžta tema, neašku ar interpetacijos šviesos norėta, ar šviesos panaudojimo pavyzdžių. Ir dar kaip prie naujokų darbų pasigedau aprašymo kaip kas daryta. Gal reiktų atgaivinti t gerą seną užmiršt tradiciją?
Atsakyti