Įkraunama...
Įkraunama...

Mokomės fotografuoti

QUOTE(bite maja @ 2008 02 26, 19:01)
nepatinka kompozicija.  ir su ryškumu tikrai kažkas ne taip  g.gif su diafragma reikėjo pažaist daugiau.

Na jei jau ir tu sakai, kad negeras ryškumas reikia patikėt unsure.gif 4u.gif

QUOTE(sayonara @ 2008 02 26, 19:04)
pabandysiu suformuluoti, kas man netinka. kai vienoje eilėje yra du objektai, kurių vienas ryškus, o kitas ne, ir nėra akivaizdu, kuris iš jų yra dėmesio objektas - tai kliūna. todėl mano pasiūlymas ir buvo vieną iš jų kelti į kitą eilę, giliau arba arčiau, nežinau, pabandyk pažaisti.. ir gal labiau atidaryti diafragmą, kad tas ryškumo ir neryškumo santykis (skirtumas) būtų kur kas akivaizdesnis..? nežinau, ar aiškiai aš čia.. bigsmile.gif

Aha, supratau, pabandysiu dar kartą gal pavyks geriau mirksiukas.gif Ačiū už komentarus 4u.gif
Atsakyti
Po ilgų svarstymų fotoįrangos papildymo klausimu visgi renkuosi naują objektyvą, o ne papildomą šviesą smile.gif dienos šviesėja, tai atidedu šį pirkinį kitam rudeniui, o plačiakampio man itin reikia, žiūrint į tai ką labiausiai mėgstu fotografuoti.
Taigi paprašiau patarimo Objektyvų temoje, jei kam kokių minčių kils parašykit ką į tą temą ax.gif 4u.gif

Tiesa vasarą manęs laukia užduotis - vienos iš geriausių draugių vestuvės.. turėjau svajonę fotografuoti draugės vestuvėse, tačiau beveik visos jau ištekėjusios, tai šią mintį jau buvau beveik palaidojusi, o čia va man pateikė draugė malonią staigmeną ir įsiprašiau pabūti fotografe, nors vienintele visgi nedrąsu.. tai gal kas žino kokių gerų vestuvių fotografų puslapių peržiūrėjimui? Jeff Ascough iš nemažai peržiūrėtų vestuvių fotografų kol kas man kaip svajonė rolleyes.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Pupeliukas: 26 vasario 2008 - 20:04
Pupeliuk, smagumėlis, kad turėsi progos fotografuoti vestuves smile.gif Nors aš nebenorėčiau. Kartelio užteko.
Tavo minėtas fotografas tai ir mano svajonė, pati dar kartelį susituokt norėčiau, kad galėčiau jo nuotraukų turėt ax.gif
Kol kas įkeliu šitą nuorodą
http://www.paolocardone.it/
ten paieškok prie matrimonii. Nesakau, kad tai labai geros foto, sudėtos prastokos kokybės nuotraukos. Bet turi savotišką stilių. Išskirtinis, ne toks pabodęs. Gal kokių įdėjų pasisemsi bežiūrėdama. Vėliau pabandysiu dar paieškoti.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Desiree: 26 vasario 2008 - 20:32
QUOTE(sayonara @ 2008 02 26, 17:36)
kraštai su PS uždėti  blush2.gif skanavo laboratorija iš juostos, o ne pati iš nuotraukos.. blush2.gif

aišku biggrin.gif , o aš jau galvojau, kad mano rankos kreivos (nors ir skolintas rėmelis buvo nesuper), nes pas mane gal tik 5 proc. nuotraukose rėmelis lygus ir lygegretus nuotraukos kraštams. doh.gif

Pupeliuk, žiūrėti foto yra gerai, bet patikėk, nebus laiko kada bandyt prisiminti, ką askotas ar businikas ten yra savo tinklapiuose įdėjęs (galėsi vėliau apdirbdama pasiskolinti idėjas). geriau pasiskaityk kokį forumą ta tema (jei rusiškai - pvz. www.foto.ru. ten yra forumas ir atskirai vestuvių otografavimui skirta skiltis). patikėk, kad pirmą (ir antrą, ir ko gero trečią) kartą tai toks stresas, didesnis, nei jauniesiems. jiems jau viskas, šventė, jie jau atkentėjo pasiruošimą. o tau tik viskas prasidės.... jei tai draugai ir dar yra laiko, tai tu pasitreniruok, "prisišaudyk" pozas ir vietas. teko ne kartą skaityti, kad visos tos žymuolių foto darytos ne per ceremoniją, o per repeticiją (pas mus čia dar nieks nerepetuoja). o jei ir ne vien per repeticiją, tai bent jie žino, ko tikėtis ir kaip viskas bus.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo andriuska: 26 vasario 2008 - 20:55
prabalsavau ND..smile.gif nekantriai laukiu kas antro antradienio, kada galėsiu balsuoti..smile.gif smagus, o kartu ir sunkus darbas..smile.gif
Atsakyti
Andriushka, tikrai tikiu, ką rašai.. tačiau noriu bent susidaryti vaizdinį šiokį tokį, o draugę bent jau ją vieną tikiuosi truputėlį pafotografuoti smile.gif betn sužinosiu, kokie rakursai geriau atrodo.. oi kaip man įdomu darosi ax.gif Gal ir nedarysiu to gyvenime daugiau, bet visgi, norisi padaryti geriausia ką sugebėsiu tą dieną smile.gif
Atsakyti
Nespėjau į namų darbus ax.gif Pritrūko tik kokių 2-jų valandų hihihi.gif
Tai įmetu čia ax.gif Čia apie šviesą smile.gif

user posted image
Atsakyti
pasigedau vienos foto ND unsure.gif gaila....

Degute
, patinka man tokios šviesos interpretacijos.. gal kiek skaidrumo pasigendu..alen net nepatogu kritikuot, kai pati nieko neparuošiau unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(sayonara @ 2008 02 26, 14:10)
Jūsų visų kritikai (sillwio, čia ne mano vaikas, galima kritikuoti wink.gif )
Greta ir Smuikas II
Pirmoji patinka kompoziciškai. Man netgi keliukai nemaišo, juos reiktų tik vos vos patasinti spausdinant. Sukūrei nuostabią atsmoferą, kita mergaičių svajonę, o gal kitą nuovargį ir tuo pačiu svajonę apie ką nors kito. Kas mane trikdo šioje foto tai fokuso pasirinkimas. Pagrindinis akcentas suteiktas smuikeliui, bet fonas traukia mano dėmesį į viršų ir nuveda prie mergaitės veido, susurbia tiesiog. Norisi matyti veidą ryškų. O gal yra gerai taip kaip yra. Reiktų pamatyti atspausdintą variantą.
Antroji nuostabi. Gal ir galima būtų prisikabinti, bet ar reikia? Labai išraiškingas portretas. Ašsavo archyvuose tokio irgi norėčiau smile.gif

QUOTE(Degutė @ 2008 02 26, 21:02)
Nespėjau į namų darbus  ax.gif Pritrūko tik kokių 2-jų valandų hihihi.gif
Tai įmetu čia  ax.gif Čia apie šviesą  smile.gif

Atrodo įdomiai.
Bet aš kaip ir ND temoj dar nebalsavau, nes vis dar neapsisprendžiu kuris darbas į temą kuris nelabai, taip ir ties šiuo būčiau suabejojusi. Lig ir tiktų lig ir ne.
Atsakyti
QUOTE(westa @ 2008 02 26, 22:28)
pasigedau vienos foto ND  unsure.gif  gaila....
[b]

Ir as unsure.gif norejau balus rasyti verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(Anasko @ 2008 02 26, 23:03)
Ir as  unsure.gif  norejau balus rasyti verysad.gif

lyg vėl atsirado.. mistika smile.gif
Atsakyti
QUOTE(westa @ 2008 02 26, 23:12)
lyg vėl atsirado.. mistika smile.gif

Daug mistikos naujokų namų darbuose lotuliukas.gif
Atsakyti