Įkraunama...
Įkraunama...

Mokomės fotografuoti

QUOTE(Elina @ 2008 02 26, 11:17)
Blin, nemaniau, kad esu tokia jautri unsure.gif . Šiandien kūdroj pakeičiau tėčio gimtadienį į spalvotas, pašviesinau, ir gavau komentarą, kad nuotraukos- neskoningos ir neįdomios. Kad susinervinau verysad.gif . Aišku ant savęs. O juk horoskopai sakė, kad pradės menai sektis nuo pirmadienio. Bet šiaip galvoju, juk ne visi vienodai grožį matom g.gif . Tarkim man visokie abstrakcionizmai nepatinka. Na, nesuprantu aš jų, lygiai taip pat kai šaržų unsure.gif . Niekad jų ir nevertinu. Patinka estetiškos nuotraukos, konkrečios, aiškios, kuriose aš įžvelgiu prasmę, kartais patinka nuotrauka be jokių paslapčių, atvira. Negi visi esam vienodi? Aš- mergelė. Praktikė. Man turi viskas būt aišku iš pirmo žvilgsnio biggrin.gif , ilgai tyrinėt ir galvot apie ką nuotrauka- nemėgstu. Na, išsiliejau. Bandysiu šiandien fotkinti skoningai. Beje, pastebėjau, kad dažniausiai spalvotos nuotraukos yra pavadinamos neskoningomis

manau per jautriai sureagavai į komentarą kūdroje. Juk ten buvo pasakyta tik tai, kad žiūrėdamas į nuoširdžias akimirkas negali nieko kito sakyti.
O tai, ką sako horoskopai.... Menai gali ir pradėti sektis nuo pirmadienio. Bet tikriausiai ne taip spragteli pirštais ir sekasi. Reikia tikriausiai dar savo pastangų įnešti.
Vat pasakyk, ką tu pati manai apie tą seriją. Ir ko siekei? Jei tai nuotraukos tik šeimos albumui, valio. Turėsi gerų akimirkų prisiminimui. Bet jei taikei kaip pati sakei į sėkmingus menus nuo pirmadienio. Hmm, turiu pripažinti nelabai pasisekė.
Man patinka daug ir įvairiausių nuotraukų. Aš vis burbu, kad šuniukai kačiukai nepatinka. vistik netiesa, nes kokybiškos, originalios nuotraukos man patinka. Gamtovaizdžiai kokybiški, o ne tiesiog spragt ir viskas, bet išieškoti, išlaukti taip pat patinka. Taip pat studijinės šeimos fotografijos, ir portretai namų aplinkoje, abstraktai, va vis iš galvos neišeina Silwio antra nuotrauka, nežinau kas ten, o man ima patikti. Bet kad nuotrauka patiktų ir būtų gerai įvertinta ji turi būti kokybiška.
Tiesiog, gal imk ir išanalizuok savo nuotraukas čia. Ką kiekvienoje jų matai gerai atlikto ir kas nepasisekė. Kai pati atsirinksi, galima bandyti ieškoti atsakymų, kaip tai pakeisti.
Nepyk, bet tikrai ne kartą ir ne du rašė tau daugelis patarimų, bet rodos į juos nekreipi dėmesio. Kol kas nemanatu, kad tavo nuotraukos keistųsi. Ir aš nešneku apie emocijas jose. Jei apie paskutinę seriją, man vien tik emocijų čia nepakanka. stinga kokybės.
Žodžiu, nepiktybiškai aš čia rašau, nors gali ir taip pasirodyti.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Desiree: 26 vasario 2008 - 12:40
QUOTE(Desiree @ 2008 02 26, 13:36)

Nepyk, bet tikrai ne kartą ir ne du rašė tau daugelis patarimų, bet rodos į juos nekreipi dėmesio. Kol kas nemanatu, kad tavo nuotraukos keistųsi. Ir aš nešneku apie emocijas jose. Jei apie paskutinę seriją, man vien tik emocijų čia nepakanka. stinga kokybės.
Žodžiu, nepiktybiškai aš čia rašau, nors gali ir taip pasirodyti.

Ne, nepykstu. Manau, teks žingsniuot į kursus. Dėl kokybės. Blin, vėl vaikai serga, vis laiko nėra
Atsakyti
QUOTE(sillwio @ 2008 02 26, 10:33)
Tik ant sitos. Beda dar tame, kad dauguma negatyvu gana blankus, t.y. nepakankamai eksponuoti. Pastebejau, kad jeigu tik negatyvas nepakankamai eksponuotas, stambus grudas islenda visur. Jeigu eksponavimas teisingas, stambus grudas islenda tik seseliuose.

man tos dėmės nėra panašios į grūdą. labiau į mikrošiukšlių ar oro burbuliukų žymes, kuomet ryškalas nekontaktavo su juostos emulsija. bet pažiūrėjau, kad iš serijos ne visuose yra tai ir paklausiau, kaip kitur. jei būtų kitur - galima ieškoti priežasčių procese. bet jei šioje - tai greičiausiai juosta.
o nedaeksponavimas visuose juostuose didina grūdą (sidabro hologenido (ar kaip jis taen) molėkulės jungiasi į didesnius darinius. o jei bandyti ištempinėti ilgiau ryškinant, tai tik didės efektas + vualis gali atsirasti. vat dėl to man procentre net portra 400 patalpoje rekomendavo eksponuoti kaip 320 (aišku, grūdas ten nepalyginsi su sidabrinėm juostelėm, bat vis vien efektas panašus). be to atkreipiau į kai kurių juostų aprašymus, kad peršvietimą jos toleruoja geriau, nei nedaeksponavimą (berods, kai skaičiau info apie ilford pan ir pan f).

tiesa, pameni receptuką su margancovke? pabandžiau. vyksta taip, kaip rašoma - tirpalo spalva greit išbluksta, bet po to vis papildant nauja doze po kurio laiko jis nebeišbluksta. darau loginę išvadą, kad kažkokį chemikalą neutralizuoja (ir matyt tą, dėl kurio yra įspėjimas nelaikyti fiksaže daugiau, kaip 2 min (skiedžiant 1:9), nes kažkas ten po to sunkiai išsiplauna (vat kaip moksliškai aprašiau hipotezės praktinį patikrinimą blink.gif ).
Atsakyti
QUOTE(Elina @ 2008 02 26, 12:17)
Bet šiaip galvoju, juk ne visi vienodai grožį matom g.gif .

Negi visi esam vienodi? Aš- mergelė. Praktikė. Man turi viskas būt aišku iš pirmo žvilgsnio biggrin.gif , ilgai tyrinėt ir galvot apie ką nuotrauka- nemėgstu. Na, išsiliejau.

Elina, nesinervuok tik 4u.gif Žinoma visi skirtingi, skoniai skirtingi, požiūriai visų skirtingi ir t.t.

Aš irgi mergelė biggrin.gif Ir dar kitokia nei Tu wink.gif Svarbiausia daryk tai, kad teikia Tau malonumą mirksiukas.gif
Atsakyti
gal kas matete Vilniaus knygu mugeje pinhole fotografijos paroda? kokie ispudziai? unsure.gif
Atsakyti
Blin, nemaniau, kad esu tokia jautri unsure.gif . Šiandien kūdroj pakeičiau tėčio gimtadienį į spalvotas, pašviesinau, ir gavau komentarą, kad nuotraukos- neskoningos ir neįdomios. Kad susinervinau verysad.gif . Aišku ant savęs. O juk horoskopai sakė, kad pradės menai sektis nuo pirmadienio. Bet šiaip galvoju, juk ne visi vienodai grožį matom g.gif .

aišku, grožį ne visi matom vienodai, bet ... Elina... taip ir yra ax.gif . asmeniškai man ta serija nepatinka. aš tau pasakysiu, kaip ji man atrodo, nepažįstančiai tavo šeimos - ji man per saldi, dirbtinoka ir suvaidinta.
Elina, aš tave gerbiu už tavo sugebėjimą priimti kritiką (retas taip sugeba). tikiuosi, kad neįsižeisi 4u.gif

QUOTE(mua @ 2008 02 26, 13:11)
gal kas matete Vilniaus knygu mugeje pinhole fotografijos paroda? kokie ispudziai? unsure.gif

mačiau ir man laaabai patiko thumbup.gif ypač patiko Vilniaus nuotraukos... kiek kitoks matymo kampas.
Atsakyti
QUOTE(bite maja @ 2008 02 26, 14:27)
tikiuosi, kad neįsižeisi  4u.gif 

Žinoma ne. Gaila, kad vaikučiai serga, negaliu niekur išeiti verysad.gif . Toks poreikis fotkint užėjo doh.gif . Šiandien tikroji tėvelio gimšė, gal ką įdomaus namie suregsiu. O šiaip tikrai labai noriu palankyti fotobūrelį, tik vis su tuo laiku doh.gif . Vat ką reiškia kaime gyventi ir pačiai nevairuoti verysad.gif . Niekur neiškišu nosies be vyro.
Atsakyti
QUOTE(Elina @ 2008 02 26, 12:59)
Žinoma ne. Gaila, kad vaikučiai serga, negaliu niekur išeiti verysad.gif . Toks poreikis fotkint užėjo doh.gif . Šiandien tikroji tėvelio gimšė, gal ką įdomaus namie suregsiu. O šiaip tikrai labai noriu palankyti fotobūrelį, tik vis su tuo laiku doh.gif . Vat ką reiškia kaime gyventi ir pačiai nevairuoti verysad.gif . Niekur neiškišu nosies be vyro.

hmmm, kadangi tavo Kalėdų senis dosnus, ir ištisus metus dirba. Gal neatsakytų jei paprašytum padovanoti privačias pamokas. Na tiesiog, rasti fotografą, kuris kad ir į namus ateitų ir privačiai pamokintų. Na dvi savaites, tris.
Atsakyti
Blin, nemaniau, kad esu tokia jautri unsure.gif . Šiandien kūdroj pakeičiau tėčio gimtadienį į spalvotas, pašviesinau, ir gavau komentarą, kad nuotraukos- neskoningos ir neįdomios. Kad susinervinau verysad.gif . Aišku ant savęs. O juk horoskopai sakė, kad pradės menai sektis nuo pirmadienio. Bet šiaip galvoju, juk ne visi vienodai grožį matom g.gif

pagal horoskopa as jau senai tureciau buti po zeme biggrin.gif prajuokino sis sakinys.
Ko tu giliai i sirdi imi tokius vertinimus? ZMogus pasake nuomone. Taskas. Kaip ir man pasake i akis: tu megsti fotografuoti ta, kur prie nuotrauku reiktu rasyti 'S' raide, o man patinka fotografuoti gamta. Taigi, ka man daryt? Nusisauti? Ne. Tiesiog pasake tai, ka jis galvoja. Ir nieko nepakeisi. Gimei, vadinasi turi teise tureti savo nuomone.
Nepradek draskytis del kiekvieno pasakymo ir netikek horoskopais, geriau jau skaityk foto teorija, o ne kvarsink galvos del sviecianciu zvaigzdziu.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Mindoozas: 26 vasario 2008 - 14:02
kai norime, ieškome galimybių, kai nenorime, randame priežasčių..
Atsakyti
QUOTE(Desiree @ 2008 02 26, 15:01)
hmmm, kadangi tavo Kalėdų senis dosnus, ir ištisus metus dirba. Gal neatsakytų jei paprašytum padovanoti privačias pamokas.

biggrin.gif Mano kaimynas yra Vaclovas Straukas. Gal žinot. Senukas jau. Vaikystėje mane fotkindavo ( buvau fotogeniška mergaitė blush2.gif ), parodose dalyvaudavo mano foto. Su juo ir dabar pakalbu, man prie širdies jo foto. Gal su juo pakalbėt dėl pamokų? Aišku, jis , ko gero, tik juostą myli g.gif . Manau, jis tikrai sutiktų mane pamokyti bigsmile.gif
Papildyta:
QUOTE(sayonara @ 2008 02 26, 15:06)
kai norime, ieškome galimybių, kai nenorime, randame priežasčių..

Baik čia burbuliuoti biggrin.gif . Man patinka viską suversti horoskopams ir t.t.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Elina: 26 vasario 2008 - 14:09
QUOTE(Elina @ 2008 02 26, 14:08)
biggrin.gif  Mano kaimynas yra Vaclovas Straukas. Gal žinot. Senukas jau. Vaikystėje mane fotkindavo ( buvau fotogeniška mergaitė blush2.gif ), parodose dalyvaudavo mano foto. Su juo ir dabar pakalbu, man prie širdies jo foto. Gal su juo pakalbėt dėl pamokų? Aišku, jis , ko gero, tik juostą myli g.gif . Manau, jis tikrai sutiktų mane pamokyti bigsmile.gif

nori pasakyti, kad šalia savęs turi tokį žmogų ir dar nepaprašei jo pagalbos? swoon.gif
Atsakyti