Įkraunama...
Įkraunama...

Mokomės fotografuoti

QUOTE(Uzuolaida* @ 2008 02 25, 17:04)
Pupeliuk, rysku mano akim. Issididinus irgi ok. Gal per mazai internetui sharpo uzdejau.

man taip pat ryškumo stinga toje nuotraukoje. Kirpčiau nuo viršaus iki kvadrato. Ne todėl, kad man kvadratai patinka, o todėl, kad tiek būtent nereikalingos erdės čia yra. Erdvės, kuri tik mano akimis gadina patį kadrą. Nukirpus dar vos vos kontrasto pridėčiau, nes pilkokas vaizdas dabar. Visą tai atlikusi grožėčiausi nuotrauka.

Jurga
, turi nuostabių bruožų modeliuką. Lauksim daugiau portretų. Tiesa, ir aš nesu tokio tonavimo mėgėja. Toks portretas prie lango man visai patiktų, tik kiek erzina tas balkonas. O ir su diafragma galėtum daugiau pažaisti.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Desiree: 25 vasario 2008 - 19:36
QUOTE(Desiree @ 2008 02 25, 20:24)
man taip pat ryškumo stinga toje nuotraukoje. Kirpčiau nuo viršaus iki kvadrato. Ne todėl, kad man kvadratai patinka, o todėl, kad tiek būtent nereikalingos erdės čia yra. Erdvės, kuri tik mano akimis gadina patį kadrą. Nukirpus dar vos vos kontrasto pridėčiau, nes pilkokas vaizdas dabar. Visą tai atlikusi grožėčiausi nuotrauka.

Dekui uz nuomone. ryskumo tikrai gana. Originala issididinus labai aiskiai galima perskaityti, kas ant kaklo skareles parasyta. Bandziau kvadrata. Nezinau, man nepatiko. Man paciai patinka tie du pasauliai salia tilto. Ai, daug cia galiu savo interpretaciju prirasyti lotuliukas.gif Man taip labiausiai patiko. Na bet kiekvienas kazkiek kitaip mato ir interpretuoja ta pacia nuotrauka. 4u.gif
Atsakyti
Sveiki,

paskaitineju, bet kai nelabai turiu ka rodyt, tai ir tyliu.

Silwio, pirmasis kadras man pats paciausias. Patinka sioje grafiskumas, grudas, kompozija, zodziu visuma. Antrame nesupratau kas, tai ir liko tiesiog abstrakcija, o man norisi kazkokio aiskumo, bent uzuominos i tai kas ten. Ir treciasis man per tamsus, nesiziuri. O galerijoje maciau daugiau, bet dar pakomentuosiu veliau.

Jurga, abiejose man ryskumo truksta. Bandyk, bandyk ir dar karta bandyk 4u.gif

Uzuolaida, uzmaciau dar ir tavo maziuka. Itariu sumazinus nuotrauka prarado ryskuma. Pritariu Desiree, truksta kontrasto.

O as sestadieni padariau 1 kadra, stai jis. Komentarai?
user posted image
Atsakyti
QUOTE(Opa @ 2008 02 25, 20:45)
user posted image

Nuostabus mometas. Erdves apacioje noretusi. Kad siek tiek daugiau rankyciu matytusi ir pirstai nebutu nukapoti.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Uzuolaida*: 25 vasario 2008 - 19:50
Opa, man trukdo tas blizgantis daiktas rankoje. gadina nuotraukos nuotaiką
Atsakyti
Žiūriu, žiūriu negaliu nuspręst kuri kompozicija geresnė sad.gif Padėkit verysad.gif
user posted image

user posted image

Oba sukėliau ir pamačiau, kad mane pirma labiau džiugina smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ZverisKLP: 25 vasario 2008 - 20:05
QUOTE(Anasko @ 2008 02 24, 22:25)
Getter del manes, tavo stebetojas labai ispaustas i desnia puse

Niu originaas patesnis, bet man taip gražiau žiūrisi mirksiukas.gif
QUOTE(peppi @ 2008 02 25, 08:09)
geras kadras ir liuksinis pavadinimas lotuliukas.gif

Ačiū 4u.gif Neįsivaizduoji kaip jis prieš mane maivėsi lotuliukas.gif

QUOTE(Smiltis @ 2008 02 25, 09:23)

Getter pirkau tą kur ir norėjau- M055XPROB, o galva - 486RC2
man tai ne per tamsu  schmoll.gif įdomus bandymas  mirksiukas.gif Ką naudojai juodam

Getter tavo foto, kaip ir labai nėra prie ko prisikabinti, bet na, tiesiog kaip mūsų Žvėrius sako, neteikia džiaugsmo  hihihi.gif Na turiu omeny, kad eilinės  unsure.gif

Smagaus tofografavimo ir ilgalaikio naudojimo 4u.gif
Na taip, man asmeniškai džiaugsmo daug nes pati pamačiau, pati fotografavau ir pačiai patinka...žiurint į ją nurimstu kažkaip rolleyes.gif

QUOTE(Sansara @ 2008 02 25, 09:37)
getter, kokybė foto puiki. jau prie to vargiai prikibsi. švyturys visai gera nuotrauka, kaip gamtos vaizdelis - vargiai ar būčiau padarius geresnę.  4u.gif

Ačiū 4u.gif Labai miela girtėti tokius komentarus (ne iškreiptai, tiesiog džiaugiuosi, kad atsiranda kokybė ir šioks toks pamatymas) blush2.gif

QUOTE(sillwio @ 2008 02 25, 09:51)
Jie, rupuzes, slidus ir glitus, taigi beveik visada atrodo, kad ziauriai truksta ryskumo smile.gif
Taip pat atrodo. Gal kiek tamsokas pirmas planas. Manau klonuociau bokstelio (svyturio?) antena, kad nekirstu horizonto.

Aš tai ne dėl ryškumo, o peršvietimo bijojau, ryškumas tai tikrai yra, vat reikėjo stengtis tu šlapių blizgesių neišdegint unsure.gif

Sillwio, tiesą pasakius aš pasimečiau, kai pamačiau tas tris foto, pirma tai viskas aišku - superinė, žavingi tie berželiai, skoningas ir čia tinkantis apdirbimas PS, bet tos kitos dvi...nedaaugau iki to dar, dė to stebiu ir tyliu 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Opa @ 2008 02 25, 18:45)

vos vos daugiau rankų, dar truputuko truputėlio stinga, bent jau man. O visa kita labai gerai. Spalvos kokios, ryškumas, diafragma labai gerai parinkta. Akys akys akys... daug jos pasako.
Atsakyti
Žvėriuk, antra - be abejonių. mirksiukas.gif

dejavu, visą vakarą praeksperimentavau su dūmais. šuds. turėjau tik 2 lempas po 40 W g.gif ir supratau, reikia kito fono juodo, nes popierius vis tiek kažkiek atspindi. reikia ieškotis medžiagos, kad visai sugertų g.gif ir galingesnių lempų... nes apie aprašytą 1/250 išlaikymą galėjau tik svajot verysad.gif o 1/15 nieko gero nedavė...
Atsakyti
QUOTE(Sansara @ 2008 02 25, 21:08)
Žvėriuk, antra - be abejonių.  mirksiukas.gif

Man tai dangus labai fainas, aš vis pagaunu save , kad pradėjau tankiau į dangų žiūrėti... blush2.gif

O gal šita?
user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ZverisKLP: 25 vasario 2008 - 20:49
QUOTE(Sansara @ 2008 02 25, 20:08)
Žvėriuk, antra - be abejonių.  mirksiukas.gif

dejavu,  visą vakarą praeksperimentavau su dūmais. šuds. turėjau tik 2 lempas po 40 W  g.gif ir supratau, reikia kito fono juodo, nes popierius vis tiek kažkiek atspindi. reikia ieškotis medžiagos, kad visai sugertų  g.gif ir galingesnių lempų... nes apie aprašytą 1/250 išlaikymą galėjau tik svajot  verysad.gif o 1/15 nieko gero nedavė...

nepasiduok taip greit smile.gif. Mano pirmasis dūmas "džinas", jei pameni tokį, buvo darytas naudojant 2 tipų apšvietimą - saulė iš vienos pusės ir 11 W stalinė dieninės šviesos lempa iš kitos. Juodam fonui pasitarnavo tamsus spintos kraštas smile.gif. O va dūmas baltom fone man neišeina ....
Atsakyti
QUOTE(Uzuolaida* @ 2008 02 25, 12:17)
Idedu viena nuotraukele is savaitgalio.

Užuolaida*, visas tilto svoris gula ant berniuko pečių. Kolona leidžiasi žemyn kaip tik virš jo galvos visu savo svoriu. Laiptų linijos dar labiau tą svorį sustiprina.

QUOTE(Puriena6 @ 2008 02 25, 13:19)
Sveiki,
vakar užmačiau sillwio nuotraukas. padarė įspūdį, keletą kartų mintyse prie jų grįžau smile.gif  Na, mano matymu, tai jaučiasi, kad autorius dar tik eksperimentuoja juostoje (nors jei  nežinočiau, tai gal galvočiau, kad tyčinis "užgrūdinimas"  g.gif ) Bet kokiu atveju man patiko visų pirma kompozicija visose. Labai jaučiasi gylis nuotraukose. Nuotraukos šiek tiek mistinės, bet tuo pačiu jaučiu šilumą jose smile.gif  g.gif Pirmoji ne taip užkabino žvilgsnį, kaip kitos. Beržynas, gražiai sukomponuotas, faina išdžiūvusi žolė kupstais smile.gif Antrojoje nesupratau, kas tai yra, bet tuo ir patiko - verčia ieškoti, galvoti.. Bet klausimas nekyla - kad be ryšio. Visai tvarkingai smile.gif O trečioji - jopapa jėgelė. Iš pradžių pagalvojau, iš kur šiais laikais galima rasti laukinių neprajodinėtų arklių. Tikrai - pirmas toks įspūdis - baikštus laukinis arklys pabaidytas lekia smile.gif  Va tas grūdas ir tamsa čia tokią paslaptingą nuotaiką kelia. Žodžiu, aš ant sienos renkuosi šią biggrin.gif
O galerijoje, tai ir man gulbės labai fain...

Ačiū. ***** kaip smagu išgirst tiek skirtingų nuomonių smile.gif

QUOTE(Jurga @ 2008 02 25, 14:46)
Išlaikymas taip pat automatiškai nustatomas... Štai šioje koregavau spalvas ir kontrastą:

Kompozicija nebloga; trūksta ryškumo.

QUOTE(Pupeliukas @ 2008 02 25, 16:17)
Hmmm, Sillwio, laukiau kitokių tavo juostinių kadrų (po tavo komentarų mano ieškojimams ir ekperimentams) biggrin.gif  4u.gif Jau tikėjausi tokių iščiustintų, perdėm kokybiškų, o čia hmmm šiušklės visokios, vien grūdas matosi g.gif  biggrin.gif

O jei rimtai, tai bendrai patiko, tikrai nustebinai, nors tai nėra mano stiliaus, tai ką mėgstu fotografijoje, bet tikrai kažkas įdomaus smile.gif primena kažkiek grafikos darbus, spėju to ir siekei.. Bendrai - kompozicija visose tobula, man ne itin patinka tas tonas (atpalvis) jaučiu savo skoniui norėčiau grynai j/b, bet gali čia neklausyt, skonio reikalas.
Aš būsiu nepopuliari, bet man labai patiko iš tavo įdėtų antroji - abstrakcija, bet labai malonios formos ir linijos, ir man visiškai neįdomu, kas ten, malonu žiūrėti ir tiek smile.gif Pirmoji irgi visai patiko, tačiau iš visų tavo esančių galerijoje su mišku labiausiai patiko pirmoji (iš albumo), ta jaučiu bendrai labiausiai patiko iš šios serijos. Trečioji man per tamsi.
Iš galerijos taip pat puiki su gulbėm.

Kodėl gi kitokių? smile.gif Matai, tu savo nuotraukas brokijai, o aš savosiomis visiškai patenkintas. Šį kartą labai patenkintas. Įsimylėjau iso 3200 juostą. Ir konica savo.
Šiaip ar taip galiu pažadėti, kad bus daugiau.
Žinai, man abstrakcija pačiam bene labiausiai patinka. Ačiū.

QUOTE(Opa @ 2008 02 25, 19:45)
Silwio, pirmasis kadras man pats paciausias. Patinka sioje grafiskumas, grudas, kompozija, zodziu visuma. Antrame nesupratau kas, tai ir liko tiesiog abstrakcija, o man norisi kazkokio aiskumo, bent uzuominos i tai kas ten. Ir treciasis man per tamsus, nesiziuri. O galerijoje maciau daugiau, bet dar pakomentuosiu veliau.

Ačiū už nuomonę.Būsiu laimingas jeigu pakomentuosi ir likusias.

Dėl tavo nuotraukos - kirpčiau dešinės iki pat plaukų sruogos, kuri tiesiai už ausies. Toks sprendimas nuotraukoje išryškins akis ir paliks žvilgsniui vietos. Dabartinis kadravimas man nelabai patinka.

QUOTE(ZverisKLP @ 2008 02 25, 19:58)
Žiūriu, žiūriu negaliu nuspręst kuri kompozicija geresnė sad.gif Padėkit verysad.gif

Kompoziciškai tvarkingesnė bene antra, bet įdomesnė pirma, nors ją kiek kitokią norėčiau matyti. Dominuoja vertikalūs objektai, taigi vertėtų pamėginti vertikalų kadravimą. Kadre palikčiau rodyklę. Ji man labai patinka ir ten tinka smile.gif

QUOTE(Getter @ 2008 02 25, 20:05)
Sillwio, tiesą pasakius aš pasimečiau, kai pamačiau tas tris foto, pirma tai viskas aišku - superinė, žavingi tie berželiai, skoningas ir čia tinkantis apdirbimas PS, bet tos kitos dvi...nedaaugau iki to dar, dė to stebiu ir tyliu  4u.gif

Ir nereikia, Getter. Sakyk, kad šūdas tavo akim. Jūsų visų nuomonės man labai svarbios.
Papildyta:
Na ir dar pora žadėtų.

Galerijoj matėt tonuotas, čia dedu originalus (jeigu skanuotas nuotraukas galima vadinti originalais):

user posted image

user posted image

user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo sillwio: 25 vasario 2008 - 21:23