Įkraunama...
Įkraunama...

Mokomės fotografuoti

QUOTE(Pupeliukas @ 2008 02 20, 19:52)
Wyshnia, atsigavo akys bigsmile.gif  4u.gif Labai gerai! Šviesa nuostabi! Vaikiuko poza, išraiška.. tikrai nuostabus darbas 4u.gif

Juosta? kokia?

Aciu Pupeliuk uz nuomone smile.gif Ne juosta - kol kas - skaitmena ir visagalis fotosopas biggrin.gif

QUOTE(westa @ 2008 02 20, 20:02)
wyshniuk, foto tikrai puiki.. spalvos geros ir berniuko išraiška .. šiek tiek gal maišo kairėj  tas atlošas foteliuko  smile.gif  bet šiaip tai gražu man, kai foto tokios namų aplinkoj..

Na kadangi namu aplinkoj, tai neisejo to fotelio (ten siaip sofa) perstumt wink.gif Aciu smile.gif

QUOTE(sayonara @ 2008 02 20, 20:03)
matka bosca vyborowa.. dzieve dzieve.. elina, gal nori mano 40d pirkti? biggrin.gif

p.s. wyshnia, spalvos tobulos.. labai graži išraiška.. neturiu prie ko prikibti, bet kadangi jaučiu, kad reikia prie ko nors prikibti, tai kimbu prie fono.. (nors jis man netrukdo, kimbu grynai iš mandagumo tongue.gif ) biggrin.gif

biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif o kas ta vyborowa reiskia??? 40 nepardavinek, geras daiktas , privers dar gyvenime wink.gif Aciu smile.gif

QUOTE(bite maja @ 2008 02 20, 20:05)
smagi, spalvos puikios, momentas irgi geras... tik man šiek tiek kliūna tas kairys šonas ... toks link peršvietimo... bet gal aš čia šiandien jau per daug kabinėjuosi  hihihi.gif

del kabinejimusi pastebejau wink.gif Aciu smile.gif

Papildyta:
QUOTE(californiagirl @ 2008 02 20, 20:18)
O tavo Wyshniuk, nuotrauka po visu siu pliurpalu, tikra atgaiva akims bigsmile.gif  Manau net fonas tinka siam kadrui, na gal kazkiek baltas puodelis blasko kaireje. Bet si karta sio berniuko portretas nepalyginamai geresnis, nei anksciau viena rodei ax.gif

Dekui visiems komentavusiems mano portretus 4u.gif

Aciu, californiagirl... Sutinku su tuo blaskymu - man taip pat jis nelabai, bet nesugalvojau, kaip uzmaskuot, tai palikau, kaip yra smile.gif
Pastebejau, kad ir tu maziau cia lankaisi...

QUOTE(laputaitė @ 2008 02 20, 20:29)
Kadangi pati pasiūliau detaliai analizuoti nuotraukas, tai ir pradėsiu.

Centrinė kompozicija. Pagrindinis objektas - berniuko veidas. Jis išskirtas natūralaus dienos apšvietimo einančio iš kairės, bei mažos ryškumo zonos. Berniuko akys auksiniame taške - vienas trečdalis nuo viršaus. Žvilgsnis nuo berniuko veido krypsta į berniuko rankas. Berniuko priekyje sudėtos rankos, palenkta galvytė ir pirštukas prie lūpų rodo susikuklinimą bei smalsumą. Kadangi fonas ne ryškumo zonoj į jį dėmesys nekrypsta, bet šiek tiek blaško balti objektai - puodeliai ant stalo ir šviesus baldo kampas.
Gal ką ir nusišnekėjau  doh.gif , prašau pataisyti  4u.gif

Laputaite, o tau medalis. Tikrai. As vis dar bandau ismokti suprasti gera kompozicija, todel tokie komentarai labai naudingi. Bandysiu ir as taip, tikiuosi pades suprasti smile.gif Aciu.

Papildyta:
QUOTE(Degutė @ 2008 02 20, 20:57)
Bendras vaizdas smagus, bet žiūrint įdėmiau, man atrodo, kad ryškumą susirinko užtiesalas, o vaikučio akytėms jo ir nebeliko  ax.gif

Labai nedaugeliui savo nuotrauku atleidziu ne visiska vien akiu sufokusavima. Si viena is ju - pamaniau, kad nuotaika, spalvos, emocija kompensavo techninius trukumus... Aciu smile.gif

QUOTE(Desiree @ 2008 02 20, 20:58)
Wyshnios įkeltą portretą norisi pakomentuoti. Tiesą sakant labai patiko. Toks angeliukas... su ragiukais. Žvilgsnis toks gudrutis, bet ir kiek drovus, susidomėjęs, tuo pačiu pasitikintis. Patinka kaip pasirėmęs rankomis, o ir iš kūnelio iš linkimo įtariu stovėjo ant vienos kojos, kita pasimėnęs, tik, o gal pirštukais nedrąsiai per grindis brūžendamas. Tikriausiai ne, bet vat norisi taip galvoti bežiūrint. Fonas. Ir fonas man liuks. Toks mažas bardakėlis. Spalvų, daiktų. Gerai nuteikia. Žaismingumo įneša. Spalvos aplamai geros. Žodžiu. pagyriau ir einu.

Aciu:) Jis sake - wyshniuk (tik jis ir jo mama mane taip vadina biggrin.gif ) nufotografuok mane taip... smile.gif Pozavo, bet taip, kaip pats norejo, kaip pats pozavima suprato... Saunus modeliukas... Labai naturalus...

Papildyta:
QUOTE(Anasko @ 2008 02 20, 20:58)
Wyshnia dazniau rodyk savo darbus, tikrai yra ko mokytis is ju 4u.gif  Ir dar patiko Laputaites komentaras, perskaicius paziurejau kiek kitaip, ale vis tiek patinka ax.gif

Is kiekvieno darbu yra ko pasimokyti wink.gif Aciu smile.gif

QUOTE(sillwio @ 2008 02 20, 22:02)
Galvoju, kad neblogai. Man gal kiek kairės daugoka ir viršaus mažoka, dar rėmelis sunkokas ir puodeliai fone šiek tiek blaško.

Aciu, sillwio smile.gif Del puodelio pasiaiskinau, remelis kol kas man toks limpa , visada deduosi i galva tavo pastabas apie kompozicija. Bandysiu. Tiesa, aciu uz vakarykste nuoroda gus - man ji taip pat labai pravers smile.gif
Atsakyti
Wyshnia, dėl ko pagalvojau, kad juosta, nes labai "minkštos" spalvos, labai natūralios. Iš skaitmenos visad tikiuosi jų kiek intensyvesnių. Tu darei su jomis ką nors?
Bet šviesa krentanti man tikrai nuostabi, man nieko nėra gražiau už teisingą šoninį apšvietimą rolleyes.gif Gal kas ir kibtų dėl gal vos vos link degimo šviesiausiose vietose, bet šioje bendroje visumoje, man tai nekliudo 4u.gif Dėk dažniau darbų 4u.gif Akys tiesiog atsigauna ir suprantu, kad man dar daug mokytis smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Pupeliukas: 21 vasario 2008 - 07:06
De Nada, aš nelabai supratau, kurią ND nuotrauką prašai pakomentuoti..?
jeigu savo nuotrauką dabartiniuose ND, tai turbūt niekas nekomentuos, nes iki balsavimo pabaigos nuotraukos anoniminės..smile.gif
o jeigu čia dėjai, tai gal pakartok, nes aš bent jau neatsimenu, kuri čia.. 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(ZverisKLP @ 2008 02 21, 00:06)
Tiksliai Silwio , būk lietuvis išduok, juk sakiau kad Extra iš manęs kiek į save įpilsi drinks_cheers.gif

Jei bus laiko vakare, parašysiu, ką ir kaip dariau su nuotrauka. Manau gus nesupyks.

QUOTE(Smiltis @ 2008 02 21, 00:28)
kad neturiu ką rodyti  unsure.gif Kai turėsiu, tai būtinai  mirksiukas.gif Renkuosi dabar trikojį, nu nebūč svarstyklės, jei galutiniam rezultate nemastyčiau, ar tą , ar tą  doh.gif Apsistojau ties tais

Vienareikšmiai Manfrotto M055XPROB. Kodėl? Ogi pažvelk į jo nuotraukas ir paskaityk aprašymą. Nusileidžia žemai, centrinę koloną galima įstatyti horizontaliai. Gulsčiuką ant štatyvo siūlau pamiršt nes iš jo naudos kaip ir nėra. Gulsčiukas reikalingas ant galvos, t.y. ten, kur tvirtinasi fotoaparatas. O vat pašiltintos kojos gerai kai lauke šalta, o pirštinės namie, nors tai neturėtų būti lemiamas faktorius.
Beja, parariu iš karto išsirinkti ir galvą. Patogiausios (paprasčiausia keisti padėtį fotografuojant) "pistoletinės", bet jos netinka panoramoms (galima fotografuot, bet nėra patogu). Antroj vietoj galvos su vienu varžtu. Jos irgi netinka panoramoms. Trečioj vietoj su dviem varžtais (tokios kaip Getter parodė) ir jos tinka panoramoms. Aš kažkada pasirinkau antrą variantą dėl operatyvesnio reguliavimo optimalesnės kainos ir dėl to, kad nefotografuoju panoramų. Beje dar vienas faktorius. Su antro tipo galva nepriveržus varžto iki galo galima sekti objektą tolygiai sukant aparatą. Su pistoletine tai sudėtingiau, su dviem varžtais iš vis neįmanoma. Tokios tai mintys. Gal kas dar ką pridės.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo sillwio: 21 vasario 2008 - 08:19
QUOTE(sillwio @ 2008 02 21, 08:12)
Vienareikšmiai Manfrotto M055XPROB.

aha, tą jau vakar nusprendžiau thumbup.gif Bet dabar su tom galvom , vėl susibalamutinau unsure.gif O tada kuom skiriasi tarkim vat tokio tipo (čia kaip suprantu su vienu varžtu unsure.gif )
user posted imagenuo tos kur įdėjo Getter g.gif

O pistoletinė, tai tipo tokia blush2.gif
user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Smiltis: 21 vasario 2008 - 09:10
QUOTE(Mindoozas @ 2008 02 20, 22:58)
kai nevyksta karas keliuose smile.gif

pralinksmino. Geras pavadinimas biggrin.gif Aciu uz gera nuotaika smile.gif
Papildyta:
QUOTE(Liova @ 2008 02 15, 21:20)

Man geriau ziurisi getter J/B padaryta foto

QUOTE(ajas @ 2008 02 15, 21:28)
Ir mano futbolistas  smile.gif

Graziai sustabdytas veiksmas thumbup.gif

QUOTE(Agniuke* @ 2008 02 15, 21:45)
Pirmieji mano bandymai, laukiu komentaru, dekui  4u.gif
"Juros antkapis"

Patinka si foto juros spava, tokia juros seliojimo nuotaika jauciasi, o va antkapis per nuotraukos centra... nilabai g.gif
QUOTE(Rida_R @ 2008 02 15, 22:19)

Paprasta, grakstu, patinka
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ciburaska: 21 vasario 2008 - 09:45
QUOTE(sillwio @ 2008 02 20, 22:39)
Nepatinka man tavo šarpinimas nors tu ką. Parašyk kaip šarpini, tada pamėginsim mano būdu mažintas, o vėliau gal peppi vistik atras rekomendacijas, kaip reikia šarpinti dideles.
Sakydamas gera pradžia turiu omenyje ne vien nuotraukas, o ir apdirbimą, t.y. jo minimumą.

Vakar ieskojau, neradau, pamenu kazkada sitame skyrelyje dar rasiau, kad suzinojau jog reikia sharpinti nemazintas ir bitele dar man pamenu pritare biggrin.gif kaip sharpinti tas nemazintas jokiu rekomendaciju nebuvo, manau velgi kiekvienai nuotraukai individualiai...
100% radius 4 dazniausiai

QUOTE(sillwio @ 2008 02 20, 23:01)
Šarpinu sumažintas smile.gif

biggrin.gif
zodziu kiekvienas atsirenka sau patinkancius metodus bet as skirtuma matau ax.gif

QUOTE(Desiree @ 2008 02 20, 23:24)
šiąnakt apie 5:30 Lt laiku turėtų būti mėnulio užtemimas  4u.gif  fotografuojančių bus?

oi kaip anksti doh.gif
ale gal reiketu pameginti, kokius nustatymus rekomenduotumet ax.gif na iso tarkim 100, diafragma - turbut begalybe bet kiek islaikymo g.gif

QUOTE(ZverisKLP @ 2008 02 21, 00:30)
Nu nėr blogai ta odikė ... blush2.gif Gal Da Agniukė prisijungs, tai vėl aš būsiu tarp trijų merginų  group.gif

biggrin.gif ech, smagu jumei, smagi jus kompanija smile.gif

QUOTE(linute1030 @ 2008 02 21, 01:08)
laukiu komentaru bigsmile.gif

kas tau sitoje nuotraukoje patinka?

as dabar tokiame momente...buti ar nebuti doh.gif
kur juostele deti - i Zenita ar i Nikona...na su Nikonu tai viskas ten gausis daug maz, gali juk auto isijungt jei jau baisu labai bet taip maga ta Zenita pamucint biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo peppi: 21 vasario 2008 - 09:52
QUOTE(Smiltis @ 2008 02 21, 09:09)
aha, tą jau vakar nusprendžiau  thumbup.gif Bet dabar su tom galvom , vėl susibalamutinau  unsure.gif O tada kuom skiriasi tarkim vat tokio tipo (čia kaip suprantu su vienu varžtu  unsure.gif )

Pistoletine ne visai tokia. Cia panasu labiau video, negu foto.
Pasiziurek cia galvu tipus: http://www.manfrotto...o...=80&child=1

As rinkciausi is ball tipo galvu (beje jau ir issirinkau 482 tipo). Pistoletine pas Manfrotto vadinasi joystick head, bet jos brangios.
Atsakyti
QUOTE(Smiltis @ 2008 02 21, 00:28)
Apsistojau ties tais
Tas ir tas

Kaži koks tarp jų realiai skirtumas yra  g.gif Skaičiau , skaičiau, bet kad labai kažko konkretaus ir neradau  unsure.gif O ir tiesą pasakius nežinau į ką dar žiūrėt apart tų šalia jų surašytų parametrų ( turiu omeny svoris, aukštis ir t.t.- tuos tai jau seniau išsiaiškinus buvau čia temoj  thumbup.gif )

Esminiai skirtumai du: Pro variantas gali susimažinti iki 10cm aukščio + vidinė ašis gali būti palenkiama horizontaliai.

Beje, kokio ūgio esi? Negi 190 tau per žemas? smile.gif
Atsakyti
QUOTE(peppi @ 2008 02 21, 10:49)

oi kaip anksti doh.gif
ale gal reiketu pameginti, kokius nustatymus rekomenduotumet ax.gif na iso tarkim 100, diafragma - turbut begalybe bet kiek islaikymo g.gif

peppi, tai kad užtemimą jau pramiegojai lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(linute1030 @ 2008 02 21, 01:08)

laukiu komentaru bigsmile.gif

na, ir ką? visi mes laukiam komentarų... tik nematau, ką komentuot šioje nuotraukoje - vanduo, žolės ir tiek... nei kompozicijos, nei įdomesnio kampo...
aš deja ne Desiree ir nesiruošiu rašyt traktatų, kaip buvo galima geriau nufotografuot šią nuotrauką.
Papildyta:
QUOTE(Desiree @ 2008 02 20, 22:10)
Kitavertus, ta pati kokybė vieniems vienaip atrodo kitiems kitaip. Tarkim spalvos, jas išdarkiau, nes originaliai nelabai buvo ką gero išgauti.

http://i146.photobuc...ukinas/suo4.jpg

Tiek.

žinot, ką aš pagalvojau... kad gal mes klystam sakydami, kad su PS negalima išgelbėt beviltiškos nuotraukos g.gif
Atsakyti
QUOTE(dejavu @ 2008 02 13, 21:32)

Negaliu atsiziureti bigsmile.gif

QUOTE(Getter @ 2008 02 13, 22:17)
Laputaite  first.gif clap_1.gif
Anasko  first.gif  clap_1.gif 
Šaunuolės abidvi  4u.gif  4u.gif

4u.gif drinks_cheers.gif
sveikinu nugaletojus
Nu, bet jus ir saunuoliai! Kiek ideju, sprendimu! thumbup.gif

QUOTE(inc @ 2008 02 14, 10:39)
gavau tavo siuntinuką. dėkui dėkui dėkui  4u.gif gražios jos thumbup.gif o ir palinkėjimas labai fainas mirksiukas.gif

Malonu, kad malonu biggrin.gif

QUOTE(Anasko @ 2008 02 14, 16:05)

patinka panoramos. Bet man upes vingio noretusi viso.

QUOTE(Degutė @ 2008 02 14, 17:18)
Sluoksniuotas kalnas smile.gif

Patinka sitie sluosniukai, tik kalno maziau imciau, karduociau staciakampiu, kad nedaug dangaus, desiniame virsutiniame trecdaliu sussikirtimo vietoje atsidurtu kryzius, imciau keliuka ir siek tiek apacios pakirpciau.

QUOTE(Agniuke* @ 2008 02 15, 01:49)
Sn dbuvom pas draugus, bandziau gaudyti seselius... mano pirmasis bandymas  blush2.gif

Su seseliais puikiai susidorojai, bet va vazos truputi nukirtai... kam? Ji dar truputuka virsta. Nuotrauka geltonoka, baltos spalvos balansa reikejo nusistatyti - tada spalvos butu naturalesnes...

QUOTE(bite maja @ 2008 02 15, 19:05)
rudenis ir vasaris Vilnius

Man sios nuotraukos per zalios, labiau antra kabina
Papildyta:
Kartojuosi, bet labai reikia...

kas zinot kur galima isigyti kietus virselius i kuriuos foto galima iklijuoti (vinjetei daryti)?
Atsakyti