Įkraunama...
Įkraunama...

Mokomės fotografuoti

QUOTE(sayonara @ 2008 02 24, 21:17)
sillwio, žiūriu per laptopą ir suprantu, kad per mažas vaizdas, todėl palauksiu rytojaus ir pakomentuosiu.. bet.. galerijoje yra kai kas, ką norėtųsi temoje matyti..  pvz., gulbes ir čiurlenantį upeliuką tarp dviejų sargybinių..wink.gif man jos krito akin labai..
kadangi išsamiai komentuoti noru tik pažiūrėjus rytoj didžiajam monike, tai šiandien tik pasakysiu, kad labai mėgstu Tavo kompozicijas.. visa kita - rytoj.

Labai lauksiu komentaru. Jei sudas, sakyk, kad sudas smile.gif

QUOTE(Getter @ 2008 02 24, 21:42)
Aš pargįžau. Nerealų laiką apturėjau, keletas kadrų išties pavyko einu peržiūrėt ir įkesiu kelis

O čia jums
"Aš tave stebiu"

Jie, rupuzes, slidus ir glitus, taigi beveik visada atrodo, kad ziauriai truksta ryskumo smile.gif

QUOTE(Getter @ 2008 02 24, 22:19)
Dar vieną labai noriu parodyt, mano akimis klaidų nėra, o kaip atrodo jums?

Taip pat atrodo. Gal kiek tamsokas pirmas planas. Manau klonuociau bokstelio (svyturio?) antena, kad nekirstu horizonto.

QUOTE(Anasko @ 2008 02 24, 22:25)
Sillwio 1. grazi, bet itariu be filtro butu eiline
2.jau pamaciau. o kas ten yr visai idomiai atrodo.
3. man tamsoka, iziuriu tik viena arkli, o itariu ir antras yra is kaires.
Tiesa sakant nelabai man sitos tavo nuotraukos, nekabina manes. Bet cia skonio reikalas

1. Imesiu vakare be filtro.
2. Ten vaikiska ciuozykla besileidzianti i vandeni.
3. Yra ir antras, bet rodyti norejau tik viena - arklys bega nuo tamsos ir kazko toje tamsoje.
Aciu uz atviruma.

QUOTE(Desiree @ 2008 02 24, 22:26)
O!!! Silwio!!!
labai smagu sulaukti bandymų rezultatų. Akį patraukė pirma ir trečia. Antroji gana abstrakti ir pilna šiukšlių, gal ir su tikslu tai darei, bet manęs asm. tokie kadrai nežavi.
Kas nepatiko tai pirmoje ir antroje tonavimas. Trečioje veikia gerai, kadangi nuotrauka ir taip tamsoka, bet pirmoje nesinori jokio tono, o antroje..
Pirmoji. Tuos berželius tai įsimylėjau. Tik nežinau ar ir juostoje taip pat, bet dešinė pusė atrodo kiek padegusi. Turiu pripažinti šiam kadrui man grūdetumas nuostabiai suveikė. Norėčiau pamatyti didžuliu formatu atspaustą.
Trečioji taip pat traukia akį. Tas žirgas... bėgantis tolyn nuo karvės? Jei ten ir antras žirgas tai atsiprašau jo asmeniškai, na bet žiūrėjau žiūrėjau ir pasirodė, kad karvė  smile.gif Aš būčiau kairę pusę kiek pamaskavus, pašviesinus. Kompozicija tai kaip man vienas kūdrietis sakė ant ribos. Vos vos kažkas keistųsi ir jau būtų nebe tas.

9 ir 10 iš tavo galerijos pabandyčiau atspausti. tamsesnes, grėsmingesnes.. Ypač dešimta turėtų gerai atrodyti.

Nuo kito zirgo jis bego smile.gif Is tikro jis stovejo, bet begimo ispudi sukurti pavyko kompoziciskai.
Iki maskavimu man dar tolokai smile.gif bet ateis laikas.
Labai aciu uz komentarus, o ypac uz patarimus. Skanavau vakar plansetiniu skaneriu maza rezoliucija. Dabar jau nagai niezti greiciau nusipirkti savo skaneri.

QUOTE(Anasko @ 2008 02 24, 22:48)
Sillwio, mano nemoksiskom akim ziurint, isrinkai ne pacias geriausias nuotraukas, vat galerijoje, tai tikrai yra liuksiskos (kur suo? bega, ir vertikali miske, tik nesuprantu kas ten tolumoje, sienos gabalas g.gif ar namas? ir pagaliai kabantys blasko.)
Jau pastebejau, kad mano skoniai kazkokie tragiski, jei ka izeisiu komentuodama, neisizeiskit labai

Ten stirna smile.gif
Tolumoje miskas. Be tu pagaliu (ten laidai su sviestuvais) kompozicija butu neidomi ir plokstoka.

QUOTE(MyWay @ 2008 02 24, 23:01)
Man patiko pasislėpęs arklys Silwio, paslaptimi dvelkia.. patinka. Gal patinka tai, kas tikrai daryta su polėkiu, o ne "pigiai/greitai"

koks siaubas gyventi Kaune, kai nepatinka visai jokie kadrai (apart dukrytės)

Aciu.
Zinok ir Kaune galima gyventi smile.gif Idomiai fotografuoti galima ir isejus i kiema. Pasiziurek i westos supynes.

QUOTE(peppi @ 2008 02 25, 08:09)
programuotojas smile.gif

1. Patiko sita nors ji jau panaseja i grafikos darba - ne i fotografija bet tuo ji man ir patiko
2. Akys lyg noretu tiketi, kad cia perspektyva ale atsimusa i tai, ko nesuvokia, regis sitoje nuotraukoje reiketu zavetis nebent grudetumu, na kuris kai ne kuriems ir patinka
3. Sitos neiziuriu, per tamsu

1. aciu
2. ideja tokia ir buvo - visiskai banalu daikta parodyti kitaip.
3. cia jau subjektyvaus skonio reikalas. Vieniems si nuotrauka labai patiks, kiti sakys "Nu sillwio ir nusivaziavo. Matyt jauciasi esas didis menininkas dedamas toki suda" smile.gif Bet kuri nuomone teisinga.

QUOTE(Smiltis @ 2008 02 25, 09:23)
Dėl Silwio foto, na arba aš dar nepriaugau prie tokių, bet man jos nea  schmoll.gif Kompoziciškai beveik visos patinka, bet kažkaip , na nesuprantu aš tų triukšmų , ir nežinau net kas ten dar panaudota. Ir net jei vertinti kompoziciją, man tos kur nukirsti medžių kamienai  unsure.gif , nelabai supratau kas ten akcentuojama, nes jie tokie kaip nukapoti gaunasi ir tik sukelia jausmą, kad gaila man tų medžių  unsure.gif Kažkaip pvz pažiūrėjus Desiree, Ca.-girl arba Pupeliuko juostines foto(na ne paskutines tas kur su Crossu, bet tas ankstesnes), iš jų sklinda toks jaukumas, šiluma kurį sukuria tonai ir pustoniai. O čia kažkaip nejaučiu to. Bet vėl gi labai sunku vertinti kai nežinai kas buvo siekiama parodyti su šiomis nuotraukomis

Zinok nereikia zinoti, kas panaudota ir kaip. Svarbu ar nuotrauka kelia kokius jausmus ar ne. Jeigu berzynas butu su virsunemis, tai butu tik berzynas. Dabar nuotrauka tau sukelia gailescio jausma. Zinok man irgi. Metus pro ta berzyna karts nuo karto pravaziuodavau ir vis grasindavausi sustoti. Zinok pats berzynas kelia kazkoki gailescio jausma. Net vasara. Po tavo komentaro supratau, kad su nuotrauka tikrai viskas gerai. Aciu smile.gif
Papildyta:
QUOTE(Sansara @ 2008 02 25, 09:37)
sillwio, mane sužavėjo pirmoji foto. tuo triukšmu ir t.t. norėčiau tokios ant sienos be kalbų... bet nepatinka (ar tik atrodo) žalsvas atspalvis  g.gif antros nesuprantu. trečia per daug sudėtinga, kad per tuos triukšmus ir smulkias detales kažką įžvelgti. tiesiog sunku, kai reikia visą dėmesį sutelkti ieškant tų desiree minėtų arkliukų...  doh.gif

Aciu, Sansara!
Atsakyti
va tai tau, Silwio. Nuvežk morkų tam arkliui nuo manęs. Atsiprašau, kad su karve sumaišiau biggrin.gif
Atsakyti
sillwio, na, apžiūrėjau normaliam monike.
iškart sakau, kad paskutinė, t.y. su arkliu labai tamsi.. nors visai tiktų į pasakos ND.. bėgantis nuo piktos raganos vienaragis (nors ir be rago). patiko kompozicija, prisipažinsiu, kad net nepamačiau to, nuo ko arklys bėga..biggrin.gif "šiukšlės" man netrukdo, bet labai norėtųsi bent kažkiek šivesos, beje, ne apibendrintos, o aiškaus kokio ir siauro šviesos šaltinio, tada tikrai pasakos įspūdį sudarytų.
antroje nesuprantu, koks objektas nufotografuotas.. doh.gif ir negaliu pakomentuoti, nes nesuprantu, kas ten yra..smile.gif
pirmoji - patinka. nė kiek netrukdo nukirstos viršūnės. šiek tiek stebina išdegimai, bet galbūt aš ko nors nesuprantu ir taip turi būti su tokiu iso? aš pati tuoj bandysiu ilford'ą su 3200, tai net neramu, kas ten bus biggrin.gif
jei sąžiningai, džiaugiuosi, kad įdėjai kitokius darbus, o ne tuos tobulai švarius ir t.t. tongue.gif nors tikrai norėčiau, kad iš galerijos kitus įdėtum ir pakomentuotum savo pasirinkimą būtent šias tris dėti čia..smile.gif beje, stirna irgi patiko (kas ten sakė, kad šuo? taigi užpakalis grynai stirninis, miestiečiai Jūs biggrin.gif)
kaip sakiau, man iš galerijos labiausiai patiko gulbės - nes netradicinės, ne išlaižytai baltos, ne romantiškos, ne kažkokiam tobulam fone, o kažkokios gyvos ir tikros, tarsi išplėštos iš konteksto.. ir paskutinė - su upeliuku.. toks "ribos" pajautimas atsirado.. kompoziciškai patiko visos, kad man taip..wink.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo sayonara: 25 vasario 2008 - 10:04
QUOTE(sillwio @ 2008 02 25, 09:51)
3. cia jau subjektyvaus skonio reikalas. Vieniems si nuotrauka labai patiks, kiti sakys "Nu sillwio ir nusivaziavo. Matyt jauciasi esas didis menininkas dedamas toki suda" smile.gif Bet kuri nuomone teisinga.

...megstu tamsias nuotraukas beje...bet sioje tiesiog sunku iziureti...
ir prie ko cia nusivaziavo smile.gif niekas nevadino sudu, visi bandymai yra ieskojimas wink.gif
Atsakyti
QUOTE(Desiree @ 2008 02 25, 10:00)
va tai tau, Silwio. Nuvežk morkų tam arkliui nuo manęs. Atsiprašau, kad su karve sumaišiau  biggrin.gif

Nuvesiu smile.gif

QUOTE(sayonara @ 2008 02 25, 10:01)
sillwio, na, apžiūrėjau normaliam monike.
iškart sakau, kad paskutinė, t.y. su arkliu labai tamsi.. nors visai tiktų į pasakos ND.. bėgantis nuo piktos raganos vienaragis (nors ir be rago). patiko kompozicija, prisipažinsiu, kad net nepamačiau to, nuo ko arklys bėga..biggrin.gif "šiukšlės" man netrukdo, bet labai norėtųsi bent kažkiek šivesos, beje, ne apibendrintos, o aiškaus kokio ir siauro šviesos šaltinio, tada tikrai pasakos įspūdį sudarytų.
antroje nesuprantu, koks objektas nufotografuotas.. doh.gif ir negaliu pakomentuoti, nes nesuprantu, kas ten yra..smile.gif
pirmoji - patinka. nė kiek netrukdo nukirstos viršūnės. šiek tiek stebina išdegimai, bet galbūt aš ko nors nesuprantu ir taip turi būti su tokiu iso? aš pati tuoj bandysiu ilford'ą su 3200, tai net neramu, kas ten bus biggrin.gif
jei sąžiningai, džiaugiuosi, kad įdėjai kitokius darbus, o ne tuos tobulai švarius ir t.t. tongue.gif nors tikrai norėčiau, kad iš galerijos kitus įdėtum ir pakomentuotum savo pasirinkimą būtent šias tris dėti čia..smile.gif beje, stirna irgi patiko (kas ten sakė, kad šuo? taigi užpakalis grynai stirninis, miestiečiai Jūs biggrin.gif)
kaip sakiau, man iš galerijos labiausiai patiko gulbės - nes netradicinės, ne išlaižytai baltos, ne romantiškos, ne kažkokiam tobulam fone, o kažkokios gyvos ir tikros, tarsi išplėštos iš konteksto.. ir paskutinė - su upeliuku.. toks "ribos" pajautimas atsirado.. kompoziciškai patiko visos, kad man taip..wink.gif

Vau. Aciu labai uz issamius komentarus.
Juosta idomi. Man susidare nuomone, kad reikia labai tvarkingai eksponuoti. Jei neduok die ekspozicija per trumpa ir negatyvas iseis tamsokas, islys jau nebe grazus grudas.
Sitas 3 nuotraukas idejau todel, kad jos man patinka labiausiai. Manau pavyko elementarius daiktus parodyt kitaip, t.y. sukurti nuotaika. Vakare idesiu ir trumpai aprasysiu ir kitas.

QUOTE(peppi @ 2008 02 25, 10:05)
...megstu tamsias nuotraukas beje...bet sioje tiesiog sunku iziureti...
ir prie ko cia nusivaziavo smile.gif niekas nevadino sudu, visi bandymai yra ieskojimas wink.gif

Zinau, kad niekas nesake, bet noreciau, kad pasakytumet, jeigu sudas.
Atsakyti
QUOTE(sillwio @ 2008 02 25, 09:51)
Zinok nereikia zinoti, kas panaudota ir kaip.

ne, ne, aš ir nenoriu schmoll.gif Pirmiau dar noriu su pradmenimis susipažint aplamai fotografijos ir bent kadravimo normalaus su skaitmena išmokt , bei su techniniais dalykais susitvarkyt doh.gif Tai jei pavyks, vėliau gal jau ir norėsiu sužinot hihihi.gif Nors turiu fotiką tokį įdomų, parašysiu vakare pavadinimą, jis ten tik į plačią juostą fotografuoja, tai šiaip niežti rankos pabandyt, bet ten visi nustatymai mechaniniai, tai realiai suprantu kad kaip ir nėra tikslo bandyt dar doh.gif

Dėl medžių nukapotų , tai ir čia įdėta foto tokia, bet dar ne taip ryškiai, kaip 1 iš galerijos tavo. Va ta tai iš viso kraupina mane bigsmile.gif
Atsakyti

išėmiau. 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo sayonara: 25 vasario 2008 - 10:45
QUOTE(Smiltis @ 2008 02 25, 09:46)
mat kaip  unsure.gif Na man reikia juodą foną nufotografuoti , kad būtų juodas  hihihi.gif Šiandien bandysiu  smile.gif mačiau lyg bloge šiokios tokios informacijos, bet kol nepabandžius tai net nežinau kokie gali klausimai iškilti  rolleyes.gif

As savaitgali irgi bandziau namie is nieko kazka padaryti Sviesos temai. Tai fotografuojant tamsoje, nustacius ilgesni islaikyma, bet ne pernelyg ilga, ant tamsaus stalo stovincios svakutes gavosi tarsi kabancios ore juodame fone. Manau pavyks nesunkiai, reikia tik pabandyti smile.gif
Atsakyti
QUOTE(sayonara @ 2008 02 25, 10:22)
dedu vieną savo juostelinę nuotrauką.. fotografuota su fuji superia apytamsyje kambaryje.. gaila, kad pozavo vaikinas labai..sad.gif

Atrodo, kaip netikėtai į kadrą įlindęs wub.gif
Man išraiška vaikio labai patinka.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Rida_R: 25 vasario 2008 - 10:32
Labas rytas 4u.gif

Ir as laukiu ikvepimo, nors ir ne mergele tongue.gif

QUOTE(californiagirl @ 2008 02 23, 09:24)

Pati paciausia 4u.gif Viso tvarkingos, grazios, bet sitos nepamirsiu smile.gif

Sayonara, gal ir nusirasysiu, bet fotografavai su dienine juostele kambaryje. Todel ir geltonumas (skaitmenoje butu netikes WB) islindo. Man tai kliudo.
Atsakyti
QUOTE(Uzuolaida* @ 2008 02 25, 10:45)
Sayonara, gal ir nusirasysiu, bet fotografavai su dienine juostele kambaryje. Todel ir geltonumas (skaitmenoje butu netikes WB) islindo. Man tai kliudo.

nenusirašei..wink.gif taip ir buvo smile.gif ačiū.

Rida_R, ačiū..smile.gif
Atsakyti
QUOTE(sayonara @ 2008 02 25, 10:01)
beje, stirna irgi patiko (kas ten sakė, kad šuo? taigi užpakalis grynai stirninis, miestiečiai Jūs biggrin.gif)
liezuvis.gif neprisipazinsiu biggrin.gif
Papildyta:
Dabar toks nelabai kuklus klausimas cool.gif kodel mazai darbu "pasakoje" ar visi nori antradieni 19:58 ikelti hihihi.gif ir antras, kodel mazai komentaru g.gif ar nei viena nuotrauka neverta ax.gif
Matot as nemegstu tylos tongue.gif ar irgi laukti antradienio.
Atsakyti