QUOTE(Opa @ 2008 02 21, 22:46)
Nusprendziau isbandyti Andriuskos rekomenduota laboratorija skanavimui (beje, prie seskines turegelio ju yra cielos 3, bet tikiuosi, kad Andriuska kalbejo apie FotoMax (rodos taip) ). Kaina is tiesu 10 lt/36 kadrai, kadro dydis 10 x 15 (jei spausdinti, kb nesake). Bet... mano juostos pas juos neeme, ne tik kad nenuskanavo, bet ir neatspausdino. Tada nukeliauvau i kita laboratorija, tai isdirbo mane, kodel cia taip juosta sugadinta, kas cia taip apsiriko beryskindamas ir galutiniam variante atspausdino mano nuotraukas juodai/baltas. Itariu, eksperimentu daugiau nebus (nebent su "geruoju" patikrintu action'u )
na kiek keista, bet aš berods rašiau, kad naudojausi jų paslaugomis prieš pusmetį
jei buvai toje vietoje - tau bus lengviau susiorentuoti. kalbėjau apie tą labą, kuris yra tokioje vietoje: fontanas turi būti už nugaros, priekyje (kiek dešiniau) maisto turgelis. dešinėje vaistinės ir felikso studija. kairiau paštas ir hansabankas. vat prie banko ir yra ta nedidelė studija. joje dirba gal kokių 45-50 moteris, o laborantas akiniuotas tokio pat amžiaus vyras (toks burbantis ir nelabai mandagus).
laborantų "žinios" mane užmuša... juk jei spausdina nuotraukas ir juostos, tai jie juk jas skanuoja. o tai sunku vieno mygtuko paspaudimu užuot nukreipus failą jį į spausdinimo mašiną pasiųsti jį į kokią bylą? žinau tą pocesą, nes ne kartą stovėjau šalia ir žiūrėjau, kaip skanuojamos mano juostos (tiesa, tai darau kitur, fujima studijoje, kuri ten šlia yra, bet tai darau dėl asmeninių priežasčių.... tiesa, ten ryškina ir 120 juosteles. 3 lt berods kaina).
dar apie laborantus. akropolio fuji minilabe prieš porą mėnesių laborantas vyras be jokių problėmų priėmė ir išryškino 120 juostą. prieš savaite ateinu, vyro nėr, dirba moterys. sakau, ar galit išryškinti. NE. sakau, kodėl? kažką mykia. sakau, o vyras galėjo, tai gal jūs nemokat?. sako mokam. nenorom paima juostą ir jau bando šviesoj išvynioti rakordą (popierius, apsaugantis nuo apšvietimo). tai gerai, kad kažkokia jaunesnė laborantė prišoko ir sako tai tetai, duokit aš padarysiu.... išryškino finale.... bet sugrūdo sulanksčiusios į tą vokelį, kuriame užsakymus priima. žodžiu procentras tuo atžvilgiu yra gerai. aš turiu fujimą. man irgi gerai
p.s. nepagalvokit, kad reklamuoju, bet kas gyvena Šeškinėje ar kur netoli, kitą kartą pabandykite pas juos nuotraukas pasidaryti (ten dabar akcija 10x15 59 ct berods). bet net ne tame esmė. ten laborantai kiekvieną nuotrauką žiūri ir korekcijas daro. jei kadravimas neatitinka popieriaus, ta nepadarys taip, kad pusę galvos nuims...