Įkraunama...
Įkraunama...

Mokomės fotografuoti

QUOTE(Opa @ 2008 02 21, 22:46)
Nusprendziau isbandyti Andriuskos rekomenduota laboratorija skanavimui (beje, prie seskines turegelio ju yra cielos 3, bet tikiuosi, kad Andriuska kalbejo apie FotoMax (rodos taip) ). Kaina is tiesu 10 lt/36 kadrai, kadro dydis 10 x 15 (jei spausdinti, kb nesake). Bet... mano juostos pas juos neeme, ne tik kad nenuskanavo, bet ir neatspausdino.  doh.gif  Tada nukeliauvau i kita laboratorija, tai isdirbo mane, kodel cia taip juosta sugadinta, kas cia taip apsiriko beryskindamas ir galutiniam variante atspausdino mano nuotraukas juodai/baltas.  blink.gif Itariu, eksperimentu daugiau nebus  g.gif (nebent su "geruoju" patikrintu action'u  lotuliukas.gif )

na kiek keista, bet aš berods rašiau, kad naudojausi jų paslaugomis prieš pusmetį g.gif
jei buvai toje vietoje - tau bus lengviau susiorentuoti. kalbėjau apie tą labą, kuris yra tokioje vietoje: fontanas turi būti už nugaros, priekyje (kiek dešiniau) maisto turgelis. dešinėje vaistinės ir felikso studija. kairiau paštas ir hansabankas. vat prie banko ir yra ta nedidelė studija. joje dirba gal kokių 45-50 moteris, o laborantas akiniuotas tokio pat amžiaus vyras (toks burbantis ir nelabai mandagus).

laborantų "žinios" mane užmuša... juk jei spausdina nuotraukas ir juostos, tai jie juk jas skanuoja. o tai sunku vieno mygtuko paspaudimu užuot nukreipus failą jį į spausdinimo mašiną pasiųsti jį į kokią bylą? žinau tą pocesą, nes ne kartą stovėjau šalia ir žiūrėjau, kaip skanuojamos mano juostos (tiesa, tai darau kitur, fujima studijoje, kuri ten šlia yra, bet tai darau dėl asmeninių priežasčių.... tiesa, ten ryškina ir 120 juosteles. 3 lt berods kaina).

dar apie laborantus. akropolio fuji minilabe prieš porą mėnesių laborantas vyras be jokių problėmų priėmė ir išryškino 120 juostą. prieš savaite ateinu, vyro nėr, dirba moterys. sakau, ar galit išryškinti. NE. sakau, kodėl? kažką mykia. sakau, o vyras galėjo, tai gal jūs nemokat?. sako mokam. nenorom paima juostą ir jau bando šviesoj išvynioti rakordą (popierius, apsaugantis nuo apšvietimo). tai gerai, kad kažkokia jaunesnė laborantė prišoko ir sako tai tetai, duokit aš padarysiu.... išryškino finale.... bet sugrūdo sulanksčiusios į tą vokelį, kuriame užsakymus priima. žodžiu procentras tuo atžvilgiu yra gerai. aš turiu fujimą. man irgi gerai cool.gif

p.s. nepagalvokit, kad reklamuoju, bet kas gyvena Šeškinėje ar kur netoli, kitą kartą pabandykite pas juos nuotraukas pasidaryti (ten dabar akcija 10x15 59 ct berods). bet net ne tame esmė. ten laborantai kiekvieną nuotrauką žiūri ir korekcijas daro. jei kadravimas neatitinka popieriaus, ta nepadarys taip, kad pusę galvos nuims...
Atsakyti
Labas rytas 4u.gif

QUOTE(sillwio @ 2008 02 21, 22:07)
Patariu pasiklausinėt parduotuvėje, ar įmanoma pas juos užsakyti atsarginių dalių, jei ištiktų bėda.

kaži kaip čia pas mus su tom dalim bus unsure.gif Klaipėdoj tai iš vis pasirinkimas labai ribotas, bet vat savaitgalį važiuosiu į Vilnių, tai tikiuosi šį kartą jau parsivešiu stovą smile.gif

Nors kai pagalvoji čia taip renkuosi, lyg tai būtų viso gyvenimo pasirinkimas doh.gif Bet labai nemėgstu kai nusiperki, o paskui pamatai kad tai yra ne tai, ko norėjai doh.gif Jau užtenka man kad fotiką paskubom įsigijom doh.gif

Vakar buvau pamokoj pas fotografą, tai kaip ir nieko labai gal naujo neišgirdau, ale tas informacijos susiteminimas ir apjungimas yra vis tik geras dalykas. Čia šitam skyrelyje tikrai gaunam daug informacijos, bet čia yra bėda tame, kad kai bendravimas virtualus, tai kaip ir gali nusukti, nepadaryti namų darbų rolleyes.gif , o kai jau susitinki su žmogum akis į akį, ir dar moki už tai pinigus, jau sunkiau yra tą daryti bigsmile.gif Ir dar vis tik kai buvo namų darbai dedami į temą ir čia aptarinėjami , gal buvo lengviau išsisaiškinti tiksliai kas ir kaip unsure.gif Suprantu, kad tiems kas toli pažengę, gal ir nelabai jau tas aktualu, bet naujokams manau tikrai būtų naudinga. Ir tarkim dabar mums uždavė nufotografuoti citriną juodam fone , bet kad fonas dominuotų, o citrina būtų pačiam kampe. Tai gal naujokams irgi reikėtų bandyti atlikti pradžioj tokias lyg ir paprastas užduotis ir įdėti tiesiai į temą aptarimui g.gif Pasirinkti kažkokią temą savaitei ir ją atlikinėti. O ne taip , kad ateini dedi bile ką ir visus nervuoji su savo netobulomis foto doh.gif Dabar dedami ND į albumą ir ten parašomi komentarai vis tik neskatina tokios diskusijos, kokia būtų jei darbai būtų dedami čia schmoll.gif
Atsakyti
4u.gif

Bitute 4u.gif 4u.gif 4u.gif 4u.gif Aciu!!!!

Smiltis, o kodel tu savo fotoaparatu nepatenkinta?

As pavydziu Elinai pasiryzimo pirkti, pirkti ir dar syki pirkti. Man tikrai reiktu kuprines ir gero statyvo. Bet galvoju, galvoju ir nutariu, kad per mazai man ju reikia. Ir toliau galvoju lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(sillwio @ 2008 02 22, 00:14)

Prisižadėjui Žvėriui už didelį kiekį Extra trumpai papasakoti, ką ir kaip dariau su gus nuotrauka. Linkas žemiau. Failas apie 7 megabaitus. Keletas screenshot'ų su trumpais paaiškinimais.

Ačiū Silwio:) Alų į Švediją vežti, ar pats atvažiuosi? drinks_cheers.gif
Atsakyti
gyvenimas toks dalykas, nesuplanuosi ir nesuprognozuosi. vėl apsisuko 180 laipsnių ir grįžo į senas vėžias. tikiuos vėl daugiau laiko skirti fotografavimui ir idėjų generavimui 4u.gif
bandysiu kada ir prie grupinio fotografavimo mieste prisidėt lotuliukas.gif gal dar ne šį 7dienį, bet kitą kartą labai pasistengsiu ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Sansara @ 2008 02 22, 09:31)
gyvenimas toks dalykas, nesuplanuosi ir nesuprognozuosi. vėl apsisuko 180 laipsnių ir grįžo į senas vėžias. tikiuos vėl daugiau laiko skirti fotografavimui ir idėjų generavimui  4u.gif
bandysiu kada ir prie grupinio fotografavimo mieste prisidėt  lotuliukas.gif gal dar ne šį 7dienį, bet kitą kartą labai pasistengsiu  ax.gif

gali ir šį..wink.gif jeigu nebus bjaurus oras, mes čia planuojam.. ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Uzuolaida* @ 2008 02 22, 09:22)
4u.gif

Bitute 4u.gif  4u.gif  4u.gif  4u.gif  Aciu!!!!

As pavydziu Elinai pasiryzimo pirkti, pirkti ir dar syki pirkti. Man tikrai reiktu kuprines ir gero statyvo. Bet galvoju, galvoju ir nutariu, kad per mazai man ju reikia. Ir toliau galvoju lotuliukas.gif

prašom, prašom biggrin.gif

man ir naujos tašės reikia, ir kitinį kažkuom pakeist reikia g.gif doh.gif .... bet kartais pagalvoju ir su tuo kitiniu visai gerai išeina. tai kam man jį keist? g.gif dar mėtausi tarp kuprinės ir tokios permetamos per petį tašės kaip pas sayonarą g.gif
Atsakyti
QUOTE(sayonara @ 2008 02 22, 09:34)
gali ir šį..wink.gif jeigu nebus bjaurus oras, mes čia planuojam..  ax.gif

ne, šį dar nesiryšiu... man dar pasisaugot biški reik po procedūrų atliktų, bet kai tik praeis laiko ir atsistatys viskas, tai pažadu stengtis iš visų jėgų mirksiukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Sansara: 22 vasario 2008 - 09:38
QUOTE(Uzuolaida* @ 2008 02 22, 09:22)
Smiltis, o kodel tu savo fotoaparatu nepatenkinta?

Oi, nea , aš patenkinta fotoaparatu labai thumbup.gif Tiesiog jei pirkčiau dabar, tai pirkčiau tik body ir rinkčiausi geresnį objektyvą smile.gif Nepatenkinta pačiu pirkimu schmoll.gif Reikėjo daugiau pasidomėti prieš perkant mirksiukas.gif Na bet nieko, yra kaip yra. Dabar vat pirksiu iš Ajas 50-uką ir tuo tarpu tikrai užteks, nes turima apratūra dorai naudotis nemoku doh.gif O štatyvą tai aš irgi jau tuoj metai bus kaip perku doh.gif Ir kuprinės dar reikės rolleyes.gif

Ai, tiesa o Manfrotto šatyvai yra be tašiuko, tai kaži pirkt tą tašiuką jų irgi , ar kaip darėt , kas turit g.gif Silwio, Getter ?
Papildyta:
QUOTE(Sansara @ 2008 02 22, 09:36)
ne, šį dar nesiryšiu... man dar pasisaugot biški reik procedūrų atliktų, bet kai tik praeis laiko ir atsistatys viskas, tai pažadu stengtis iš visų jėgų  mirksiukas.gif

Atsiprašau kad ne į temą , bet naujienos tavo ne labai geros, ar teisingai supratau unsure.gif
Atsakyti
Sansara verysad.gif (jeigu tas, ka galvoju). Saugok save.

Na as jau bent tiek nutariau, kad kuprine, o ne sliga pirkciau (abu su vyru turejom po isvarza). Dabar toliau sprendziu lotuliukas.gif
Atsakyti
naujienos kaip ir gyvenimas, tai geros, tai blogos mirksiukas.gif bus dar laiko pakartot su gera pabaiga (tikiuos) wub.gif viskas ok 4u.gif jei būtų ne ok, nulįsčiau kampan ir tylėčiau. tiesiog kažką prarandi, kažkam vėl atsiranda laiko mirksiukas.gif pvz fotografuot lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(sillwio @ 2008 02 21, 22:07)
Būsiu nepopuliarus - plaukiu prieš srovę biggrin.gif

plaukti pries srove nera blogai smile.gif ypac fotografijoje...tik va del nuotrauku ikelinejimo tai nepritariu...visgi su pirmosiomis nuotraukomis pats nezinai vyke ar nevyke tie kadrai, ikeles ir sulaukes kritikos pasiziuri kitomis akimis mirksiukas.gif
man asmeniskai labai malonus juosteliniai kadrai, jaukus tokie...

Siaip tai vakar man senis pametejo minti...sako - koks tikslas fotografuoti i juosta, ja skenuoti ir po to rodyti 400x400 dydzio sharpinta vaizda internete doh.gif juk nesimato puses gerio - nesimato visos esmes...visgi spausdinti reiketu juostinius kadrus...be to ir nuotrauku albumelis taip kaupiasi, juk kaip kartais buna tingu spausdinti skaitmeninius kadrus, archyvuoji, archyvuoji o parodyti sveciams atejus nera ka doh.gif tik va as niekaip tam laiko nerandu...

QUOTE(sayonara @ 2008 02 22, 09:34)
gali ir šį..wink.gif jeigu nebus bjaurus oras, mes čia planuojam..  ax.gif

mergaites, o jus specialiai taikote treciadieniais, sekmadieniais, kad as negaleciau lotuliukas.gif ?
nors kokia vilti paliktumet, kad ir uzsivertusi as siuo metu biggrin.gif
Zada kovo pradzioje gera ora, + 6-7 C, tai jau kaip mausim miestan...na ar i gamta, neesme ax.gif
Per Kaziuka busime "Prancuzu skverelyje" ax.gif
Atsakyti