Įkraunama...
Įkraunama...

Mokomės fotografuoti

QUOTE(westa @ 2008 02 21, 22:40)
tai gal vėl parodysi?  rolleyes.gif

Taigi jau matei smile.gif

Prisižadėjui Žvėriui už didelį kiekį Extra trumpai papasakoti, ką ir kaip dariau su gus nuotrauka. Linkas žemiau. Failas apie 7 megabaitus. Keletas screenshot'ų su trumpais paaiškinimais.
http://www.2shared.c...s_tutorial.html
Papildyta:
QUOTE(Desiree @ 2008 02 21, 23:05)
kiek sutinku su Silwio nuomone, kažkiek ne.
Sutinku su ta dalim, kad tik dėl to, kad fotografuojama į juostą, meno nereik tikėtis. Juostą sunkoka įvaldyti.

Nesutinku su tuo, kad nereikėtų rodyti pusgaminių, t.y. neužbaigtų nuotraukų, ar bandymų...
Neseniai ateja į šią temą tik pradedantys fotografuoti dar ne tokių įdėjo ir ką, pakomentavom, pabandėm patarimų duoti. Sayonara tarkim tas pat, ką tik pradėjo į juostą fotografuoti. Tai visiškai kas kita nei su skaitmena. Todėl galima sakyti ji pradedančioji juostelinėje fotografijoje. Tai manau gali rodyti ir bandomuosius darbus, kodėl ne. Ir nesvarbu, kad ten buvo tik juoda ir tik balta be jokių pustonių, ir išdeginimų daug ir eksponavimas neteisingas ir t.t. Tą žinojo ir ji, dėdama nuotraukas. Bet aš pamenu, vieną dieną ji minėjo, kad nelabai įvaldė kompoziciją, rodos apie portretus šnekėjo. Norėjo ir meninės fotografijos temoje pasiskaitinėti apie tai. Vėlgi jei nemaišau. Sekant iš viso to - kodėl nepakomentavus jos nuotraukų, atsižvelgiant tik į kompoziciją ir užmerkiant akis į visą kitą?

Žodžiu, norėjau kažką pasakyti, bet nežinau ar gavosi. na jei kas nors supras, tai gal ir gavosi. jei ne, tai paskaitykit šiaip, kaip pigų romaną prieš miegą  smile.gif

Gerai pasakei. Aš su tavimi sutinku. Ne prieš aš nuotraukų rodymą ir komentarų prašymą, bet jei autorius pats mato, kad jam nepavyko, tai tokių nuotraukų rodymą galiu pateisinti kaip pamoką kitiems - nedarykit taip, kaip aš padariau.
Atsakyti
O, pasirodo Silwio suprato smile.gif
dar norėjau pridurti, kad galėtum ir tu parodyti daugiau darbų. Nes jei rodysi tik tuos šimtaprocentinius........ baisiai liūdna ir ilgu laukti. Arba tuomet, kepk daugiau tų šimtaprocentinių 4u.gif
Jei aš laikyčiausi šio principo, plačiasias internetines erdves būtų išvydusi tik senoji dvigubų nuotraukų , serija, bei vienintelis vykęs peizažiukas, tiltukas su antytėm. Tik tom nuotraukom esu šimtaprocentų patenkinta.
Atsakyti
QUOTE(sillwio @ 2008 02 21, 23:14)
Taigi jau matei smile.gif

tikėjaus koreguotą pamatyt smile.gif

Atsakyti
sillwio, dėkui už atvirumą..smile.gif
ateityje kai dėsiu savo juostelinius kadrus pasistengsiu pati pirma įvardinti, ką bloga ten matau. ta prasme, norėčiau mokytis sulygindama savo pastebėtas klaidas ir tada gauti pastabų iš Jūsų visų. ar tinka? smile.gif
Atsakyti
QUOTE(sayonara @ 2008 02 22, 08:10)
sillwio, dėkui už atvirumą..smile.gif 
ateityje kai dėsiu savo juostelinius kadrus pasistengsiu pati pirma įvardinti, ką bloga ten matau. ta prasme, norėčiau mokytis sulygindama savo pastebėtas klaidas ir tada gauti pastabų iš Jūsų visų. ar tinka? smile.gif

Žinoma.
Tiesiog naujokams galima atleisti kai kuriuos nuklydimus, o iš mūsų, kiek toliau pažengusių, reikalaujama žymiai daugiau.
Atsakyti
QUOTE(sillwio @ 2008 02 22, 08:13)
Žinoma.
Tiesiog naujokams galima atleisti kai kuriuos nuklydimus, o iš mūsų, kiek toliau pažengusių, reikalaujama žymiai daugiau.

sutarta smile.gif
Atsakyti
QUOTE(sillwio @ 2008 02 21, 23:07)

Papasakok man apie savo portretą taip, lyg tai būtų ne tavo, o mano nuotrauka. Išsamiai.

Visų pirma man šioje nuotraukoje patinka kontrastingumas balta-žalia. Lengvai susiliejęs fonas išryškina veido bruožus. Patinka figūros veido išraiška, jaučiamas lyg kažkoks susirūpinimas.
Ką keiščiau !
Norėtūsi dar labiau sulieto fono, ir galbūt reikėtų biski pasisukti į kairę pusę, kad vaizdas gautūsi daugiau erdvinis o ne plokščias, kaip daba. Kad matytūsi abi akys.

blush2.gif tai gal tiek.
Atsakyti
QUOTE(westa @ 2008 02 21, 22:17)
sillwio .. taip cenzūruodamas savo foto nesuteiki malonumo tave pakritikuot  biggrin.gif ..

drinks_cheers.gif hihihi.gif

QUOTE(sillwio @ 2008 02 21, 23:14)
Prisižadėjui Žvėriui už didelį kiekį Extra trumpai papasakoti, ką ir kaip dariau su gus nuotrauka. Linkas žemiau. Failas apie 7 megabaitus. Keletas screenshot'ų su trumpais paaiškinimais.
http://www.2shared.c...s_tutorial.html

ir viskas???? unsure.gif daugiau nieko nedaryta g.gif
patiko tavo pamoka. labai dėkui 4u.gif
su Adobe camera RAW man sunkiai ten viskas dėliojasi. daug viskas paprasčiau su NX smile.gif
Atsakyti
Labas rytas. Vis laukiu kitos savaitės, skaičiau horoskopuose, kad Mergeles menų mūza pradės lankyti bigsmile.gif biggrin.gif . O kol kas nufotikinau sesę, visai atsitiktinai ( ji gyvena Norvegijoj, trumpam grįžo). Jaučiu pyktų, kad tokią nuotrauką padariau, nei makiažo, nepasiruošusi. Bet man kažkas patinka šiame portrete. Žinau, žinau, vėl suspaudžiau, o fotkinau su 17-40 g.gif . Kas čia man su erdvės pojūčiu unsure.gif

user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Elina: 22 vasario 2008 - 08:56
Elina, iš tavo paskutiniųjų darbų man ši patinka labiausiai smile.gif gal kas "netyčia" smile.gif
Atsakyti
QUOTE(marakeš @ 2008 02 22, 09:57)
Elina, iš tavo paskutiniųjų darbų man ši patinka labiausiai smile.gif gal kas "netyčia" smile.gif

bigsmile.gif tikrai? Labai dėkui 4u.gif bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(westa @ 2008 02 21, 23:17)
katuka pasiskaityk visą šią temą.. ok .. bent šią  smile.gif .. tavo pastatukas krenta.. dar kiek ir išgirsi bum ant žemės.. čia pastatas, jį reikia ir parodyt kaip pastatą.. jei norėjai fragmento, tai rodyk, kad būtų aišku, ką nori parodyt..

Dėkui, griuvimą bandysim taisyti 4u.gif
O temų skaičiau ne vieną, taigi ir ne tik šią ok.gif
Atsakyti